Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Talepwros είπε

Οπως τοτε που οι ειδικοι της καπνοβιομηχανιας ελεγαν να κανουμε και ενα τσιγαρακι οσο ειμαστε σε εγκυμοσύνη ή που οι ειδικοι απο εριχναν DDT σε ενα παιδι για να δειξουν ποσο ακίνδυνο ειναι :)

Όπως τότε στη βιομηχανική επανάσταση που νόμιζαν όλοι ότι οι μηχανές θα τους πάρουν τις δουλειές...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, dimkord είπε

Όπως τότε στη βιομηχανική επανάσταση που νόμιζαν όλοι ότι οι μηχανές θα τους πάρουν τις δουλειές...

ποιοι το νόμιζαν αυτό στη βιομηχανική επανάσταση; 

child4.jpeg

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
14 hours ago, stryder said:

SPOILER ALERT !!!!!

Kαι όμως θα την καταργήσει, γιατι αν κάποτε σαν ανθρωπότητα :P 

Παιρνεις ως δεδομενο οτι θα την καταργησει και το βασιζεις σε κατι που ενδεχομενως να μη δουμε ποτε.. Χμμ..

Δημοσ.

Έχει ειπωθεί πολλές φορές αλλά θα το πω άλλη μια. Ας πούμε ότι όντως οι μηχανές θα αντικαταστήσουν την εργατικη Και την μεσαία τάξη γιατί το κακό σύστημα θέλει να γίνει ανταγωνιστικό και θα τους απολησει όλους. Μετά λοιπόν που θα πουλήσουν τα προϊόντα που θα παράγει αν δεν υπάρχει κανείς να τα αγοράσει;; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 minutes ago, Choulio said:

Έχει ειπωθεί πολλές φορές αλλά θα το πω άλλη μια. Ας πούμε ότι όντως οι μηχανές θα αντικαταστήσουν την εργατικη Και την μεσαία τάξη γιατί το κακό σύστημα θέλει να γίνει ανταγωνιστικό και θα τους απολησει όλους. Μετά λοιπόν που θα πουλήσουν τα προϊόντα που θα παράγει αν δεν υπάρχει κανείς να τα αγοράσει;; 

Απλό (στη θεωρία): UBI

Τωρα για τον αν θα είναι βελτιωμένη η ποιότητα της ζωής μας, μπορούμε να κάνουμε διάφορες υποθέσεις. Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος.

Επεξ/σία από DrFreeman
damn typos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, DrFreeman είπε

Απλό (στη θεωρία): UBI

Τωρα για τον αν θα είναι βελτιωμένη η ποιότητα της ζωής μας, μπορούμε να κάνουμε διάφορες υποθέσεις. Είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος.

Το να πάμε σε UBI νομίζω είναι το υπεραισιόδοξο. Όχι το ρεαλιστικά αισιόδοξο. Για μένα πάντα..

Δεν ξέρω τι θα προκύψει δεν είμαι κανένας προφήτης άλλωστε αλλά στο κακό σενάριο που οι μηχανές-AI «μας πάρουν τις δουλειές» και οι καινούργιες που θα δημιουργηθούν είναι λιγότερες από αυτές που χάθηκαν μάλλον θα προηγηθούν άλλες λύσεις πριν το UBI. πχ μείωση το 8ωρου ας πούμε 

Επεξ/σία από Choulio
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Choulio είπε

Το να πάμε σε UBI νομίζω είναι το υπεραισιόδοξο. Όχι το ρεαλιστικά αισιόδοξο. Για μένα πάντα..

Δεν ξέρω τι θα προκύψει δεν είμαι κανένας προφήτης άλλωστε αλλά στο κακό σενάριο που οι μηχανές-AI «μας πάρουν τις δουλειές» και οι καινούργιες που θα δημιουργηθούν είναι λιγότερες από αυτές που χάθηκαν μάλλον θα προηγηθούν άλλες λύσεις πριν το UBI. πχ μείωση το 8ωρου ας πούμε 

Αργα η γρηγορα θα γινει, εκει παει αναγκαστικά. Εννοείτε βεβαια οτι στα χρονια της μετάβασης θα γινει της κακομοιρας, αλλα γνωμη μου ειναι οτι θα αξιζει στο τελος

Δημοσ.

Το UBI είναι ένα από τα λίγα πράγματα που αρέσει σε όλους από τους καπιταλιστές και τους μαρξιστές μέχρι τους libertarians. Πιστεύω ότι σύντομα θα έρθει, σε κάθε χώρα με ξεχωριστό τρόπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Questioner είπε

Θα κάθομαι σπίτι και θα με πληρώνουν αδρά καθώς θα επιβλέπω το ρομποτακι που θα κάνει ταχύτατα αυτό που έκανα εγώ. Τι; Όχι; 

Σπίτι σου θα σε στείλει, δεν θα βάλουν κανέναν, τεχνίτη νοημοσύνη λέμε. Αντε στην καλήτερη ολοκληρο εργοστάσιο εκει που ειχε 300 εργάτες μετα θα έχει 20.

Επεξ/σία από niksor
Δημοσ.
20 ώρες πριν, aledjo είπε

θα ρομποτ θα μπορουν να αντικαταστησουν την σωματικη εργασια αλλα οχι την πνευματικη!

αυτο λεγεται εξελιξη

This! 

Επισκέπτης
Δημοσ.
12 ώρες πριν, logistoulis είπε

ποιοι το νόμιζαν αυτό στη βιομηχανική επανάσταση; 

child4.jpeg

Για να βάζουν παιδιά, φαντάσου πόση ζήτηση για εργάτες είχαν. ΜΕ τις μηχανές - "ρομπότς". Κατά τα άλλα, τα λένε επειδή "απλώς προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη καβλα τους και τον μισθό τους". Και όχι επειδή ιστορικά δεδομένα δείχνουν αύξηση του εργατικού δυναμικού παράλληλα με την τεχνολογική πρόοδο. Ούτε κατά διάνοια.

Να το πω διαφορετικά. Αν το ΑΙ αποκτήσει εξαιρετικές ικανότητες στην "ανθρώπινη βλακεία", αυτό θα την εξαλείψει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...