Προς το περιεχόμενο

Αγορά κινητού με symbian η όχι?

kostasdirtt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω αλλάξει κατά καιρούς αρκετά κινητά απο Νοκια 7210, Samsung V 200,S/E T68 και τώρα σκεπτομαί την αγορά ενός κινητού με symbian όπως το SX1 τι λέτε αξίζει η να περιμένουμε λίγο ακομά?

Δημοσ.

Παρε Nokia 6600 πολυ καλυτερο απο το Sx1. Βεβαια αν θελεις Mp3 και ραδιο το Sx1 ειναι μονοδρομος. Ειχα και εγω 7210 και το αλλαξα με 6600 καμια σχεση το 6600 κανει παπαδες.

Δημοσ.
Παρε Nokia 6600 πολυ καλυτερο απο το Sx1. Βεβαια αν θελεις Mp3 και ραδιο το Sx1 ειναι μονοδρομος. Ειχα και εγω 7210 και το αλλαξα με 6600 καμια σχεση το 6600 κανει παπαδες.

File ipso33 kaneis la8os to Nokia 6600 exei software mp3 player 0.5MB to exw kai paizeis MP3 sou mia xara. Kai vevea exei polu pio kalitero menu skins ktl (gia player milame). Exw vrei kai radiofwno gia Nokia 6600 den exw dokimasei ti ginetai kai me auto.

Pantos to Sx1 den einai monodromos.

Δημοσ.

Τα Symbian (Series 60) κινητά έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας ειδικά όταν περνάς και software που τρέχει στο background, άλλα έχεις πολύ περισσότερες δυνατότητες. Απλά όταν πρόκειται να ψάξεις για αγορά καλύτερα να κοιτάξεις πιο από αυτά θα χρησιμοποιείς (δηλαδή η δικιά μου φιλοσοφία είναι τα λεφτά που θα δώσεις να τα αξιοποιήσεις). Γιατί οι περισσότεροι που έχουν symbian κινητά χρησιμοποιούν το 1/10 (τουλάχιστον) από ότι δυνατότητες έχει η συσκευή τους. Το SX1 έχει το ίδιο ακριβώς λειτουργικό με το 6600 απλά έχει το ραδιόφωνο και mp3 ενσωματομένο, ενώ το 6600 για mp3 πρέπει να εγκαταστήσεις πρόγραμμα (σιγά το πράγμα) ΑΛΛΑ το ραδιόφωνο είναι και αυτό πρόγραμμα και είναι streaming δηλαδή απαιτεί σύνδεση μέσω wap και gprs (δηλαδή με χρέωση). Καλό θα ήταν να κοιτάξεις από γνωστούς σου που το έχουν και να δεις αν σε καλύπτουν.... (ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ)

Δημοσ.
Το SX1 έχει το ίδιο ακριβώς λειτουργικό με το 6600

Όχι, το sx1 έχει symbian 6, ενώ το 6600 έχει symbian 7. Βασικά δεν ξέρω τι διαφορά θα κάνει αυτό, αλλά μια εμφανής διαφορά είναι ότι το symbian 7 υποστηρίζει themes(όπως τα windows). Επίσης το 6600 μπορεί να έχει προβλήματα συμβατότητας με μερικές(πολύ λίγες) εφαρμογές που έχουν φτιαχτεί για symbian 6(όλα τα symbian κινητά εκτός από 6600 και p900 έχουν symbian 6).

απλά έχει το ραδιόφωνο και mp3 ενσωματωμένο, ενώ το 6600 για mp3 πρέπει να εγκαταστήσεις πρόγραμμα (σιγά το πράγμα)

Βασικά το sx1 κάνει hardware decoding το mp3. Αυτό σημαίνει(θεωρητικά πάντα) ότι έχει καλύτερη ποιότητα, λιγότερο φόρτο στη κεντρική cpu και μικρότερη κατανάλωση. Δυστυχώς το sx1 απαγοήτευσε πολύ διότι είχε προβλήματα σταθερότητας και αυτονομίας. To 6600 απλώς κάνει software decoding.

ΑΛΛΑ το ραδιόφωνο είναι και αυτό πρόγραμμα και είναι streaming δηλαδή απαιτεί σύνδεση μέσω wap και gprs (δηλαδή με χρέωση).

Όχι το ραδιόφωνο είναι ραδιόφωνο. Δεν κάνει χρήση gprs. Λειτουργεί όπως λειτουργούν όλα τα ραδιόφωνα. Και χρησιμοποιεί το handsfree για κεραία(χωρίς handsfree λειτουργεί αλλά δεν θα πιάνει κανένα σταθμό).

Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα με τη τιμή και με το μέγεθος του p900, πάρτο. Εγώ αυτό έχω και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Έχει και handsfree με ενσωματωμένο ράδιο. Και βέβαια είναι το πιο όμορφο και με τις πιο πολλές δυνατότητες. Αλλιώς πάρε το 6600. Είναι λίγο πλαστικούρα(δεν είναι τόσο όμορφο όσο το sx1), δεν έχει ράδιο αλλά είναι αρκετά μικρό(ίδιο μέγεθος με το sx1) και σχετικά φτηνό και με normal πληκτρολόγιο(σε αντίθεση με το sx1).

Βέβαια είναι πολλοί οι οποίοι λένε ότι τα προβλήματα του sx1 θα φτιαχτούν με patches και η γνώμη μου είναι ότι όντως μπορεί να φτιαχτούνε, αλλά είσαι διαθετημένος να το ρισκάρεις(μπορεί και να μην φτιαχτούνε ποτέ) και να περιμένεις(άμα και όταν φτιαχτούνε). Ίσως το sx2 να είναι το επόμενο τηλέφωνό μου, αλλά το sx1 δεν αξίζει την ταλαιπωρία κατά τη γνώμη μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...