Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Μετέτρεψα τη σύνδεση μου από ADSL double play student σε Cosmote Fiber 30. Πρίν τη μετατροπή κλείδωνα στα 12000 Mbps (down). Μετά τη αναβάθμιση (Εδώ γελάμε), ενώ υποτίθεται υπάρχει εγγύηση ελάχιστης ταχύτητας στα 27000 Mbps, κλειδώνει στα 20000. Δήλωσα βλάβη στον ΟΤΕ και ο τεχνικός μέτρησε την ταχύτητα στο ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ (μου είπε για 40000Mbps) και στην πολυκατοικία μου (30000 με 35000 Mbps). Συνεπώς μου είπε πως δεν φταίει ο ΟΤΕ αλλά η συνδεσμολογία από την είσοδο της πολυκατοικίας έως το σπίτι μου. Μου είπε τα κλασικά, να συνδέσω το ρούτερ απευθείας στη κεντρική μπρίζα του σπιτιού, χωρίς splitter, φίλτρα κτλ, κάτι το οποίο είχα κάνει από την αρχή, και να καλέσω ηλεκτρολόγο να μου απομονώσει τις άλλες γραμμες στο σπίτι (???). Anyway.... τι μου προτείνεται να κάνω σε αυτή την περίπτωση. Μου μυρίζει κατάσταση ρίχνω το φταίξιμο αλλού και όλα καλά. Το ρούτερ μου είναι το Speedport Entry 2Y (στο οποίο έκανα και firmware update). Παραθέτω και τα στοιχεία του ρούτερ και της σύνδεσής μου. Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια βοήθεια.

Internet status.png

Router info.png

Δημοσ.

Αν σου ειπε οτι εχει προβλημα το καλωδιο απο τον κατανεμητη μεχρι το διαμερισμα πολυ πιθανον να ισχυει. Πρεπει να φερεις ηλεκτρολογο (ή αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να το κανεις και εσυ) και να μετρησετε την ταχυτητα κατω στην εισοδο της πολυκατοικιας. Αν εχει μεγαλη διαφορα με την πρωτη πριζα του σπιτιου τοτε πρεπει να αλλαξεις καλωδιο.

Δημοσ.
Στις 2/28/2018 στις 10:04 ΜΜ, timos71 είπε

Αν σου ειπε οτι εχει προβλημα το καλωδιο απο τον κατανεμητη μεχρι το διαμερισμα πολυ πιθανον να ισχυει. Πρεπει να φερεις ηλεκτρολογο (ή αν πιανουν τα χερια σου μπορεις να το κανεις και εσυ) και να μετρησετε την ταχυτητα κατω στην εισοδο της πολυκατοικιας. Αν εχει μεγαλη διαφορα με την πρωτη πριζα του σπιτιου τοτε πρεπει να αλλαξεις καλωδιο.

Την ταχύτητα κάτω στην πολυκατοικία την μέτρησε ο τεχνικός του ΟΤΕ και είπε ότι κλειδώνει στα 30000-35000 Mbps. Άρα έχω απώλεια ως το σπίτι μου. Μίλησα με τον ηλεκτρολόγο της πολυκατοικίας και μου είπε ότι η γραμμή από τον κεντρικό κατανεμητή της πολυκτοικίας ως τα διαμερίσματα περνάει πρώτα από έναν κεντρικό συναγερμό της πολυκατοικίας και ότι ίσως φταίει αυτό. Ίσως χρειαστεί να περάσω καινούργιο καλώδιο ανεξάρτητο; Δεν ξέρω... Από κοστολόγιο; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sixlibixlis είπε

Την ταχύτητα κάτω στην πολυκατοικία την μέτρησε ο τεχνικός του ΟΤΕ και είπε ότι κλειδώνει στα 30000-35000 Mbps. Άρα έχω απώλεια ως το σπίτι μου. Μίλησα με τον ηλεκτρολόγο της πολυκατοικίας και μου είπε ότι η γραμμή από τον κεντρικό κατανεμητή της πολυκτοικίας ως τα διαμερίσματα περνάει πρώτα από έναν κεντρικό συναγερμό της πολυκατοικίας και ότι ίσως φταίει αυτό. Ίσως χρειαστεί να περάσω καινούργιο καλώδιο ανεξάρτητο; Δεν ξέρω... Από κοστολόγιο; Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Πέρνα εξωτερικό καλώδιο αν σου επητρεπει η πολυκατοικια, κόστος πχ για 3 οροφο(οπως η περιπτωση μου) περίπυ 20 μέτρα μαζι με καποιες απολειες και μεχρι τον κατανεμιτή ή το καφάο αν ειναι κολημενο στην πολυκατοικια (κατι μικρα κουτακια ), απο εκει και πέρα αν εχεις γνωση τον κάνεις μόνος σου.απλα θα έχεις μονο μια πρίζα μετα. Εμενα με ηλεκτρολογο κόστισε περίπου 60 ευρω με καλόδιο

Δημοσ.
8 ώρες πριν, antonisem είπε

Πέρνα εξωτερικό καλώδιο αν σου επητρεπει η πολυκατοικια, κόστος πχ για 3 οροφο(οπως η περιπτωση μου) περίπυ 20 μέτρα μαζι με καποιες απολειες και μεχρι τον κατανεμιτή ή το καφάο αν ειναι κολημενο στην πολυκατοικια (κατι μικρα κουτακια ), απο εκει και πέρα αν εχεις γνωση τον κάνεις μόνος σου.απλα θα έχεις μονο μια πρίζα μετα. Εμενα με ηλεκτρολογο κόστισε περίπου 60 ευρω με καλόδιο

Αυτό μάλλον θα κάνω τελικά. Είμαι 7ο όροφο οπότε λογικά θέλω κάνα 100ρικο. Ευχαριστώ πολύ!

12 ώρες πριν, Αλεξανδρος A.92 είπε

Εχουν υπαρξει φορες που συναγερμοι προκαλουσαν μεχρι και διακοπες στο ιντερνετ...Οποτε μπορει να φταιει και αυτο. Κοστολογιο στον Ηλεκτρολογο θα ρωτησεις 

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγγύηση ελάχιστης ταχύτητας στα 27000 Mbps ? - υπαρχει καπου η ετσι σου ειπε ο τεχνικός του ΟΤΕ .

Επεξ/σία από Damachi
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Damachi είπε

εγγύηση ελάχιστης ταχύτητας στα 27000 Mbps ? - υπαρχει καπου η ετσι σου ειπε ο τεχνικός του ΟΤΕ .

Ολα αυτα με την εγγύηση ελάχιστης ταχύτητας ειναι μουφες. Σημερα ειχα ενα θεμα στην δουλεία και μου ειπε ο τεχνικος εμεις σου εγγυωμαστε 23mbps (τοσα εχω.)

οποτε η εγγυση τους ειναι αυτο που πιάνεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι αλλα αμα σου εχουν πουλησει 50 αρι και ο τεχνικος  σου λεει μετα ουτε 30 καθαρα στην είσοδο καταλαβαινεις οτι χοντραινει

Επεξ/σία από Damachi
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, antonisem είπε

Ολα αυτα με την εγγύηση ελάχιστης ταχύτητας ειναι μουφες. Σημερα ειχα ενα θεμα στην δουλεία και μου ειπε ο τεχνικος εμεις σου εγγυωμαστε 23mbps (τοσα εχω.)

οποτε η εγγυση τους ειναι αυτο που πιάνεις

Ε αρα πως ειναι μουθες?Υπηρχε περιπτωση να εγγυουνται για αυτο που ΔΕΝ πιανεις? Εμενα μου ειπαν 49999 σας το εγγυομαστε κτλπ και λεω μωρε ας πιανω και 40 απο τα 8που ειχα,και μ λεγανε οχι οχι 49999 κτλπ...Και τοσο ειχα. Προφανως ειχαν δει οτι ειχα μικρη αποσταση απο καφαο και μου το εγγυηθηκανε αλλα λογικο δεν ειναι αυτο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσυ μη μιλας γιατι εισαι κατω απο 800 μ . Εγω ειμαι 1000 και βαλε αλλα ορκιζονταν στο 13888 ' τμημα ειδικης μουφας ' οτι το 50ρι πακετο της προσφορας θα ειναι 49.9 εγγυηση :P .  Με το καλημερα της συνδεσης  τεχνικος με πηρε τηλ για ¨βλαβη¨ - ποια βλαβη αφου η γραμμη ακομα σε dsl ηταν δεν ειχε συνδεθει σε vdsl . Τελικα το max που δινει ειναι 36 τραβηγμένο

Επεξ/σία από Damachi
Δημοσ.
Στις 2/3/2018 στις 9:51 ΜΜ, Damachi είπε

Μου το είπαν σε δύο καταστήματα Germanos, ο υπάλληλος που μου τηλεφώνησε για να επιβεβαιώσει την αλλαγή και το έγραφε και στο site.

Έφερα τελικά τεχνικό στο σπίτι και συνδέσαμε το router στον κατανεμητή στην είσοδο της πολυκατοικίας και εκεί μου έδινε το ίδιο 21-22000Mbps, άρα ο τεχνικός του ΟΤΕ που μου είπε για 35000 στην πολυκατοικία μάλλον έλεγε ψέματα. Ότι δίνει στον κατανεμητή στην πολυκατοικία, δίνει και στο σπίτι μου. Απομόνωσα όλες τις μπρίζες και συνέδεσα το router κατευθείαν στο καλώδιο που έρχεται από κάτω. Τα ίδια. Τεσπά... ξαναμίλησα με 13888 και μου είπαν ότι η γειτονιά μου δίνει μέχρι 20000, ενώ οι τεχνικοί μου είπαν ότι στο καφάο στην περιοχή μου δίνει έως 40000. Βγάλτε άκρη!!! 

Δημοσ.

Από ότι φαίνεται αυτή η "συνεργασία" στην Ελλάδα ΟΤΕ με kv Vodafone δεν είναι και ιδανική... διαβάζω πολλούς που έχουν προβλήματα με τις "fiber" συνδέσεις τους, σπάνια διαβάζω να πιάνουν όλοι όσο υπόσχεται ο ΟΤΕ ιδικά όσοι είναι με 100αρα...

Δημοσ.

Λοιπόν... απλά για ενημέρωση.... ήρθε σήμερα τεχνικός του ΟΤΕ. Μου είπε ότι αυτά που έκανε ο τεχνικός που έφερα εγώ ήταν λάθος. Τσέκαρε ξανά τη γραμμή στον κατανεμητή της πολυκατοικίας και ήμουν μπροστά και το μηχάνημά του, ένα Argus κάτι, κλείδωσε στα 34000Mbps. Ανέβηκε σπίτι και πείραξε κάτι στα καλώδια στο σπίτι μου (μου είπε ότι απομόνωσε σωστά όλες τις υπόλοιπες γραμμές και άφησε μόνο τη μία που παέι στο  router) και....... κλέιδωσα στα 30000Mbps.... και πάει σφαίρα. Τί να πω; Έχω βέβαια κάτι CRC errors, τα οποία απο ότι κατάλαβα υπάρχουν σε VDSL γραμμές (ξέρει κανείς να μου πει;). Αυτά εν ολίγις!

Δημοσ.
1 hour ago, sixlibixlis said:

Έχω βέβαια κάτι CRC errors, τα οποία απο ότι κατάλαβα υπάρχουν σε VDSL γραμμές (ξέρει κανείς να μου πει;).

Τα (Cyclic Redundancy Check) CRC errors είναι "εσφαλμένα πακέτα" δεν φέρνουν αποσυνδέσεις ή αστάθεια καθόλου όσα και αν είναι ούτως ή άλλος το όποιο εσφαλμένο δεδομένο/data ξανά στέλνεται ή ξανά λαμβάνεται. Είναι θέμα καλωδίωσης μπορεί να είναι το UTP, μπορεί το RJ11 ή και ο χαλκός του σπιτιού ή και μέχρι το κουτί της πολυκατοικίας. Αν δεν έχεις αποσυνδέσεις μην δίνεις σημασία ιδικά αν είναι 1000-2000 το 24ωρο, εχω δει και εκατομμύρια errors σε μια μέρα και απλά να ρίχνουν λίγο την ταχύτητα ή και όχι. Αν είναι μέσα στο σπίτι σου το θέμα πρέπει να ελέγξεις τις καλωδιώσεις για φθορές και σωστό τερματισμό στην σύνδεση τους με την πρίζα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...