Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν παθαίνεις, μαθαίνεις και όσο ζω μαθαίνω!

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο σύντομος. Αγορά HP 250 G6 no os στις  5.1.18. Το laptop εξαρχής κάνει υπερβολικό θόρυβο –σε απλή λειτουργία,  χωρίς να τρέχουν προγράμματα. Επιστρέφεται μέσα σε λίγες ημέρες και όπως με ενημέρωσαν από το κατάστημα από όπου το αγόρασα είναι σε ισχύ το DOA. Άρα – για καλή μου τύχη :devil:– καταλήγει στην Info Quest.Εκεί διαπιστώνουν ότι τρία (3) πλήκτρα είναι “γραμμένα” οπότε ΔΕΝ ισχύει το DOA. (ΝΑΙ – ο γιος μου είχε προλάβει και είχε σημειώσει τους ελληνικούς χαρακτήρες στα 3 πλήκτρα c,v,j, κάτω δεξιά ). Επιβεβαιώνουν όμως ότι έχει πρόβλημα το ανεμιστηράκι και το αλλάζουν. Διαδικασία που συνολικά διαρκεί 2 εβδομάδες! Στην απόγνωσή μου γιατί καθυστερεί τόσο πολύ – έλεος, ένα ανεμιστηράκι πρέπει να αλλαχτεί! – στέλνω ένα e-mail στην HP, “διαμαρτυρόμενος” τόσο για την καθυστέρηση όσο και για την πολιτική απόρριψης του DOA. Όλως παραδόξως – για μένα – την επομένη του email με παίρνουν τηλέφωνο από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της HP. Αφού ενημέρωσα την ευγενεστάτη κυρία για το πρόβλημα και επικοινώνησε και αυτή μαζί τους, ως δια μαγείας την επόμενη ημέρα το “έφτιαξαν” και μου επεστράφη. Δυστυχώς όμως για μένα, το laptop συνεχίζει να κάνει θόρυβο. Μπορεί ναι μεν να μειώθηκε – ελάχιστα - αλλά συνεχίζει να κάνει – αναμφισβήτητα – αρκετό θόρυβο σε απλή λειτουργία! Μάλιστα το έκανα σύγκριση με το ίδιο ακριβώς μοντέλο laptop φίλου που το αγόρασε 5 ημέρες μετά από εμένα και η διαφορά ήταν μεγάλη και ουσιώδης για κάποιον ειδικά που το χρησιμοποιεί για διάβασμα. Επιστρέφεται πάλι στην info quest – μέσω της κας. από την HP που το είχε αναλάβει προσωπικά  - αλλά μετά από 2 ημέρες την ενημερώνουν πως δεν μπορούν αν κάνουν κάτι και ο θόρυβος είναι φυσιολογικός. Αφού τους επισημαίνω για την σύγκριση που είχα κάνει με ίδιο laptop και για την μεγάλη διαφορά που έχουν στο θόρυβο, το κρατάνε άλλες 6 ημέρες για να επανέλθουν με την ίδια απάντηση! – Μάλλον το τελευταίο το έκαναν για να με ”τιμωρήσουν” αφού επέμενα στην άποψή μου και μάλιστα μέσω των κεντρικών γραφείων της HP.  

Ηθικά διδάγματα : 1. Μην σημειώνεται στα πλήκτρα σε καινούριο laptop – βγαίνει εκτός DOA – τουλάχιστον στην HP.

2. Εάν μπλέξετε με info quest …. εφοδιαστείτε με πολλή υπομονή, κουράγιο και …καλά ξεμπερδέματα!

3. Tουλάχιστον για εμένα, ποτέ πια HP με τέτοιο service που τους συνοδεύει!

Επεξ/σία από starconvict
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, το ότι έχεις ίδιο μοντέλο με τον φίλο σου δεν σημαίνει ότι είναι και το ίδιο. Σίγουρα δεν έχετε ίδιο ΛΣ, και αν έχετε τότε σίγουρα δεν το έχετε φορτώσει με τα ίδια προγράμματα και ρυθμίσεις.

Για ένα λαπτοπ, πχ HP 250 G6 κυκλοφορούν 4-5 configurations. Μπορεί να έχετε τα ίδια specs αλλά εσύ να έχεις πχ το hp 250 g6 123456 και αυτός το 123123 (τυχαία νούμερα)

Τώρα πάμε στο πρόβλημα με τον ανεμιστήρα:

• μπορεί να έχεις hdd
  • μπορεί να τρέχουν υπηρεσίες στο παρασκήνιο και να βαραίνουν το λαπτοπ. Αυτό σε συνδυασμό με το πάνω είναι λόγος να ακους τον ανεμιστήρα.
  • δοκίμασε cooler.
  • βεβαιώσου ότι δεν ανεβάζει θερμοκρασίες έτσι ξαφνικά. αν ναι τότε θέλει καθάρισμα/αλλαγή πάστας σε cpu/gpu. (φυσιολογικές θερμοκρασίες σε idle 35-50 τώρα το χειμώνα)
  • βεβαιώσου ότι οι τρύπες που κυκλοφορεί ο αέρας δεν είναι βουλωμένες (χνουδι κλπ)
  • κάνε ένα καθαρό φορματ με καθαρά windows χωρίς να εγκαταστήσεις όλες τις βλκιες της εταιρείας.

Επεξ/σία από NotAliki177
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε
  • μπορεί να έχεις hdd -  ... ssd και τα δύο και μόνο
  • μπορεί να τρέχουν υπηρεσίες στο παρασκήνιο και να βαραίνουν το λαπτοπ. Αυτό σε συνδυασμό με το πάνω είναι λόγος να ακους τον ανεμιστήρα ... καμμία υπηρεσία στο παρασκήνιο
  • δοκίμασε cooler.... δουλεύει εξαρχής με cooler
  • βεβαιώσου ότι δεν ανεβάζει θερμοκρασίες έτσι ξαφνικά. αν ναι τότε θέλει καθάρισμα/αλλαγή πάστας σε cpu/gpu. (φυσιολογικές θερμοκρασίες σε idle 35-50 τώρα το χειμώνα).. όχι. θερμοκρασία δεν ανεβάζει
  • βεβαιώσου ότι οι τρύπες που κυκλοφορεί ο αέρας δεν είναι βουλωμένες (χνουδι κλπ).. παρόλο που είναι καινούριο , ελέγχθει και αυτό
  • κάνε ένα καθαρό φορματ με καθαρά windows χωρίς να εγκαταστήσεις όλες τις βλκιες της εταιρείας... καθαρή εγκατάσταση έγινε αφού ήταν χωρίς λειτουργικό εξαρχής.

;)

Δημοσ.

είπες ότι τους το πήγες και μειώθηκε ελάχιστα ο θόρυβος. ξέρεις αν σου άλλαξαν ανεμιστήρα;

ψάξε για το μοντέλο σου μήπως έχουν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα. πολύ πιθανό να υπάρχει κάνα bios update.

δοκίμασε άλλον ανεμιστήρα καλής ποιότητας και μην σκέφτεσαι την τιμή.

Δημοσ.

Είπαν ότι άλλαξαν ανεμιστήρα φίλε μου. Δεν μπορώ να το ελέγξω  αν όντως έγινε αυτό. Αλλά ναι, μειώθηκε ο θόρυβος κατά 20 - 30% περίπου. Bios update δεν υπάρχει - προς το παρόν τουλάχιστον. Τρέχει το τελευταίο. Και ναι, το μόνο που σκέφτομαι πλέον είναι να αλλάξω μόνος μου ένα ανεμιστηράκι μήπως και απαλλαγώ από το θόρυβο.

Δημοσ.

Έχασες το DOA μην χάσεις και την εγγύηση. Αν βάλεις χέρι στο λάπτοπ από την στιγμή που δεν είσαι εξουσιοδοτημένος θα χάσεις και την εγγύηση. 
Κατά πάσα πιθανότητα τρέχουν διεργασίες στο παρασκήνιο των windows που δεν βλέπεις και πιθανόν να δουλεύει ο cpu σου παρόλο που εσύ νομίζεις που είναι σε αδράνεια. Βασικός ύποπτος είναι το τελευταίο update των windows 1709. Είναι μεγάλο σε χωρητικότητα και τραβάει αρκετούς πόρους για να κατέβει. Κάνε όοολα τα updates και βλέπεις ύστερα. 

• Like 2
Δημοσ.
8 hours ago, kSiS said:

Έχασες το DOA μην χάσεις και την εγγύηση. Αν βάλεις χέρι στο λάπτοπ από την στιγμή που δεν είσαι εξουσιοδοτημένος θα χάσεις και την εγγύηση. 
Κατά πάσα πιθανότητα τρέχουν διεργασίες στο παρασκήνιο των windows που δεν βλέπεις και πιθανόν να δουλεύει ο cpu σου παρόλο που εσύ νομίζεις που είναι σε αδράνεια. Βασικός ύποπτος είναι το τελευταίο update των windows 1709. Είναι μεγάλο σε χωρητικότητα και τραβάει αρκετούς πόρους για να κατέβει. Κάνε όοολα τα updates και βλέπεις ύστερα. 

@ts

αυτό που λέει ο από πάνω. το πολύ να στο αλλάξουν αυτοί με έναν ανεμιστήρα της επιλογής σου. [ρώτα τους αν γίνεται].
όμως δεν νομίζεται να οφείλεται 100% στην ποιότητα του ανεμιστήρα.

βασικά πες μας λίγο τι cpu/ram έχεις. γιατί αν έχεις κάναν αρχαίο επεξεργαστή τύπου n3050 και 4gb ram, με w10 εύκολα μπορεί να ζοριστεί με 4-5 chrome tabs και LeagueOfLegends. [οποτε λογικο να ακους ανεμιστηρα]. και μηπως ο φιλος σου είχε το ίδιο λαπτοπ με έναν ανώτερο επεξεργαστή τύπου i3,i5.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, kSiS είπε

Τα Updates τα έχω κάνει όλα φίλε μου. Και έχω καταργήσει οποιαδήποτε εργασία στο παρασκήνιο. Αλλά διαφορά δεν έχω δει.

16 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

@ts

αυτό που λέει ο από πάνω. το πολύ να στο αλλάξουν αυτοί με έναν ανεμιστήρα της επιλογής σου. [ρώτα τους αν γίνεται].
όμως δεν νομίζεται να οφείλεται 100% στην ποιότητα του ανεμιστήρα.

βασικά πες μας λίγο τι cpu/ram έχεις. γιατί αν έχεις κάναν αρχαίο επεξεργαστή τύπου n3050 και 4gb ram, με w10 εύκολα μπορεί να ζοριστεί με 4-5 chrome tabs και LeagueOfLegends. [οποτε λογικο να ακους ανεμιστηρα]. και μηπως ο φιλος σου είχε το ίδιο λαπτοπ με έναν ανώτερο επεξεργαστή τύπου i3,i5.

Το laptop είναι αυτό. Με ssd, Intel  Core i5 και 8 Gb ram. Καινούριο επαναλαμβάνω. Και "ζορίζεται" πριν κάνω οτιδήποτε ή ανοίξω κάποια tabs.

Επεξ/σία από starconvict
Δημοσ.
22 minutes ago, starconvict said:

Τα Updates τα έχω κάνει όλα φίλε μου. Και έχω καταργήσει οποιαδήποτε εργασία στο παρασκήνιο. Αλλά διαφορά δεν έχω δει.

Το laptop είναι αυτό. Με ssd, Intel  Core i5 και 8 Gb ram. Καινούριο επαναλαμβάνω. Και "ζορίζεται" πριν κάνω οτιδήποτε ή ανοίξω κάποια tabs.

Για ποιο λόγο πήγε Infoquest τη στιγμή που επισκευαστικό κέντρο (για Laptop και Desktop) είναι η Westnet? Η Infoquest για HP laptop - desktop, είναι collection point. Πέρα από αυτό, κάνε τα προβλεπόμενα τεστ της HP (στην εκκίνηση πατάς το ESC και μετά F2) και δες μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκεί στο hardware. Εάν όχι, καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 από την αρχή, με κατά προτίμηση λειτουργικό που θα κατέβει από MS με το media tool. Το Cd key θα το πάρει με το που θα συνδεθεί internet. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Agmourk είπε

Για ποιο λόγο πήγε Infoquest τη στιγμή που επισκευαστικό κέντρο (για Laptop και Desktop) είναι η Westnet? Η Infoquest για HP laptop - desktop, είναι collection point. Πέρα από αυτό, κάνε τα προβλεπόμενα τεστ της HP (στην εκκίνηση πατάς το ESC και μετά F2) και δες μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκεί στο hardware. Εάν όχι, καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 από την αρχή, με κατά προτίμηση λειτουργικό που θα κατέβει από MS με το media tool. Το Cd key θα το πάρει με το που θα συνδεθεί internet. 

Info quest πηγαίνουν τα laptop φίλε μου. Το ίδιο μου είπαν και από τα κεντρικά της HP - και δεν ανέφερα και την αγένειά τους που όταν τους πήρα τηλ. την πρώτη φορά να μάθω γιατί αργεί τόσο πολύ, μου μίλησαν με άσχημο και απαράδεκτο ... υφάκι και μου είπαν πως δεν έχω δικαίωμα να παίρνω εγώ ως καταναλωτής παρά μόνο ο προμηθευτής τους και μόνο αυτός αν τους δώσει γραπτώς αίτημα θα ενημερώσουν εμένα απευθείας! Και έτσι να έχουν τα πράγματα - που δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω - θα μπορούσαν τουλάχιστον να δείξουν στοιχειώδη ευγένεια, όπως τους έδειξα και εγώ.

Τέλος πάντων. Tην εγκατάσταση την έκανα καθαρή εξαρχής από cd windows 10. To ίδιο έκανα και με το laptop του φίλου μου και ήταν τόσο αθόρυβο που υπήρχαν στιγμές που αναρωτιόμουν εάν ήταν σε λειτουργία!  

Επεξ/σία από starconvict
Δημοσ.

κατέβασε και ενα πρόγραμμα για να δεις θερμοκρασίες και επίσης δες αν οταν το αφήνεις σε ηρεμία, είναι όντως και δεν έχει κάποιο ποσοστό χρήσης ο επεξεργαστής ή η κάρτα γραφικών.

Αν συνεχίζει ο ανεμιστήρας να λειτουργεί σε μεγάλες στροφές θα μπορούσε να είναι προβληματικός αισθητήρας οπότε εκεί παει για αλλαγή μητρικής και απλά ήθελαν να σε "ξεπετάξουν".

μόνο χαλασμένος ανεμιστήρας κάνει πολύ θόρυβο(σαν να βρίσκει κάπου κάτι, να σέρνεται κλπ)

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

κατέβασε και ενα πρόγραμμα για να δεις θερμοκρασίες και επίσης δες αν οταν το αφήνεις σε ηρεμία, είναι όντως και δεν έχει κάποιο ποσοστό χρήσης ο επεξεργαστής ή η κάρτα γραφικών.

Αν συνεχίζει ο ανεμιστήρας να λειτουργεί σε μεγάλες στροφές θα μπορούσε να είναι προβληματικός αισθητήρας οπότε εκεί παει για αλλαγή μητρικής και απλά ήθελαν να σε "ξεπετάξουν".

μόνο χαλασμένος ανεμιστήρας κάνει πολύ θόρυβο(σαν να βρίσκει κάπου κάτι, να σέρνεται κλπ)

Πολύ σωστές παρατηρήσεις! Είχα τρέξει το Hwmonitor αν θυμάμαι καλά - είμαι και κάποιας ηλικίας! - και ήταν όλα εντός φ.ο. Όταν επιστρέψω θα δω μήπως τρέξω και κάποια άλλα προγράμματα. Πάντως ο ανεμιστήρας δεν δείχνει να "βρίσκει" κάπου. Μάλλον σαν να δουλεύει συνεχώς θορυβωδώς και όχι πάντα σε ψηλές στροφές.Σε κάθε περίπτωση θα το επανελέξω και με άλλα προγράμματα. 

Επεξ/σία από starconvict
Δημοσ.

Μετά λοιπόν από τον έλεγχο που έκανα με δύο προγράμματα δεν νομίζω ότι διαπιστώνεται κάποιο πρόβλημα. Aλλά ο θόρυβος παραμένει ενοχλητικός.

hwmonitor.png

speedfan.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ τα ίδια προβλήμα βλέπω

https://www.google.gr/search?dcr=0&ei=V_iXWqu4GIytU42KibgB&q=hp+250+g6+fan+noise&oq=HP+250+G6+fan+&gs_l=psy-ab.1.0.0.1677.3321.0.5292.5.3.0.2.2.0.252.689.2-3.3.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.5.750...0i67k1.0.z6HghdsN5ek

κακό σύστημα ψύξης νομίζω πως είναι , αφού κάνει θόρυβο χωρίς λόγο (  πάντως να ξέρεις πως στα περισσότερα Hp κάνουν θόρυβο οι ανεμιστήρες ) όπως και σε άλλες μάρκες οι φθηνές σειρές τους B)

Επεξ/σία από ss13
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ss13 είπε

Εδώ τα ίδια προβλήμα βλέπω

https://www.google.gr/search?dcr=0&ei=V_iXWqu4GIytU42KibgB&q=hp+250+g6+fan+noise&oq=HP+250+G6+fan+&gs_l=psy-ab.1.0.0.1677.3321.0.5292.5.3.0.2.2.0.252.689.2-3.3.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.5.750...0i67k1.0.z6HghdsN5ek

κακό σύστημα ψύξης νομίζω πως είναι , αφού κάνει θόρυβο χωρίς λόγο (  πάντως να ξέρεις πως στα περισσότερα Hp κάνουν θόρυβο οι ανεμιστήρες ) όπως και σε άλλες μάρκες οι φθηνές σειρές τους B)

Το είδα φίλε μου. Αν και αφορά μάλλον την σειρά G5 ως επί το πλείστον και όχι την G6. 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...