Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σπιτι εχω ταχυτητα 4 Mbps....εχω δυο υπολογιστες ο ενας με wifi ο αλλος με lan απο ρουτερ κατευθειαν και θελω ενα προγραμμα οταν κατεβαζω κατι στον εναν να μην χρησιμοποιει ολη την ταχυτητα...δηλαδη θελω 100kb/s να ειναι μονιμα στον wifi. καποιο προγραμμα υπαρχει?

Δημοσ.

Λογικά το router σου είναι της "σειράς" (όχι ότι δεν είναι καλό). Kάτι τέτοιο μπορείς να κάνεις αν στήσεις ένα firewall σε linux/BSD.

Οπότε θα έχεις το παρακάτω σχήμα:

router -> firewall -> PC/HUB/..
                                  -> AP

Μπορεί να υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος..

Δημοσ.

το netlimiter ειναι μονο για εναν υπολογιστη...θελω για ολους στο δικτυο...το ρουτερ μου εχει qos αλλα δ εξερω πως λειτουργει

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Unforgiven21 είπε

το netlimiter ειναι μονο για εναν υπολογιστη...θελω για ολους στο δικτυο...το ρουτερ μου εχει qos αλλα δ εξερω πως λειτουργει

Γιατί μας το αλλάζεις τώρα; Πριν είπες για δύο υπολογιστές. Μπορείς να βάλεις το nl σε όλους τους υπολογιστές αλλά όχι φυσικά στις ασύρματες συσκευές όπως κινητά και τάμπλετ.

Για σωστή δουλειά θέλεις δουλειά στο ρούτερ και δεν πιστεύω να τα καταφέρεις με αυτά που δίνουν οι πάροχοι. Το καλύτερο είναι να στήσεις υπολογιστή με router os (έχει αρκετά) και να το ρυθμίσεις να μοιράζει αυτό το ίντερνετ κάτι περίπου όπως αυτό που είπε ο klimac. Εγώ έστησα στο γραφείο έναν p3 με το pfsense και δύο κάρτες δικτύου και σύνδεσα πάνω του το router και ένα switch 1000άρι και όλα κουμπώνουν πάνω στο switch. Σε αυτό έχω και πέντε access point (έναν για κάθε όροφο) για ασύρματη σύνδεση συσκευών. Με παίδεψε λίγο στην ρύθμιση αλλά δουλεύει πολύ καλά το σύστημα. Έχει πάρα πολλές επιλογές και ρυθμίσεις.

• Like 1
Δημοσ.
Στις ‎28‎/‎02‎/‎2018 στις 3:14 ΜΜ, Unforgiven21 είπε

καλησπερα σπιτι εχω ταχυτητα 4 Mbps....εχω δυο υπολογιστες ο ενας με wifi ο αλλος με lan απο ρουτερ κατευθειαν και θελω ενα προγραμμα οταν κατεβαζω κατι στον εναν να μην χρησιμοποιει ολη την ταχυτητα...δηλαδη θελω 100kb/s να ειναι μονιμα στον wifi. καποιο προγραμμα υπαρχει?

Αν δεν σε καλύπτουν τα παραπάνω τότε θα βρεις λύση με το Meraki B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...