Unforgiven21 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 καλησπερα σπιτι εχω ταχυτητα 4 Mbps....εχω δυο υπολογιστες ο ενας με wifi ο αλλος με lan απο ρουτερ κατευθειαν και θελω ενα προγραμμα οταν κατεβαζω κατι στον εναν να μην χρησιμοποιει ολη την ταχυτητα...δηλαδη θελω 100kb/s να ειναι μονιμα στον wifi. καποιο προγραμμα υπαρχει?
klimac Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Λογικά το router σου είναι της "σειράς" (όχι ότι δεν είναι καλό). Kάτι τέτοιο μπορείς να κάνεις αν στήσεις ένα firewall σε linux/BSD. Οπότε θα έχεις το παρακάτω σχήμα: router -> firewall -> PC/HUB/.. -> AP Μπορεί να υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος..
PCharon Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Τσέκαρε το router, μπορεί να έχει κάτι τύπου bandwidth control ή priority με rules.
micos000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δες το netlimiter. Θα το βάλεις στον lanκαι θα περιορίσεις το συνολικό badwidth στα 300Kbps. Αλλιώς ψάξου για qos στο router. 1
Unforgiven21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 το netlimiter ειναι μονο για εναν υπολογιστη...θελω για ολους στο δικτυο...το ρουτερ μου εχει qos αλλα δ εξερω πως λειτουργει
micos000 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 9 ώρες πριν, Unforgiven21 είπε το netlimiter ειναι μονο για εναν υπολογιστη...θελω για ολους στο δικτυο...το ρουτερ μου εχει qos αλλα δ εξερω πως λειτουργει Γιατί μας το αλλάζεις τώρα; Πριν είπες για δύο υπολογιστές. Μπορείς να βάλεις το nl σε όλους τους υπολογιστές αλλά όχι φυσικά στις ασύρματες συσκευές όπως κινητά και τάμπλετ. Για σωστή δουλειά θέλεις δουλειά στο ρούτερ και δεν πιστεύω να τα καταφέρεις με αυτά που δίνουν οι πάροχοι. Το καλύτερο είναι να στήσεις υπολογιστή με router os (έχει αρκετά) και να το ρυθμίσεις να μοιράζει αυτό το ίντερνετ κάτι περίπου όπως αυτό που είπε ο klimac. Εγώ έστησα στο γραφείο έναν p3 με το pfsense και δύο κάρτες δικτύου και σύνδεσα πάνω του το router και ένα switch 1000άρι και όλα κουμπώνουν πάνω στο switch. Σε αυτό έχω και πέντε access point (έναν για κάθε όροφο) για ασύρματη σύνδεση συσκευών. Με παίδεψε λίγο στην ρύθμιση αλλά δουλεύει πολύ καλά το σύστημα. Έχει πάρα πολλές επιλογές και ρυθμίσεις. 1
Unforgiven21 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2018 ενα software Θελω να το βαλω σε εναν υπολογιστη και να το ρυθμισζω για ολους τους αλλους...υπαρχει;
kormos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Στις 28/02/2018 στις 3:14 ΜΜ, Unforgiven21 είπε καλησπερα σπιτι εχω ταχυτητα 4 Mbps....εχω δυο υπολογιστες ο ενας με wifi ο αλλος με lan απο ρουτερ κατευθειαν και θελω ενα προγραμμα οταν κατεβαζω κατι στον εναν να μην χρησιμοποιει ολη την ταχυτητα...δηλαδη θελω 100kb/s να ειναι μονιμα στον wifi. καποιο προγραμμα υπαρχει? Αν δεν σε καλύπτουν τα παραπάνω τότε θα βρεις λύση με το Meraki
Unforgiven21 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Ποσα λεφτα θελει;;;και εχεις ιδεα πως το ρυθμιζω;
kormos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 6 λεπτά πριν, Unforgiven21 είπε Ποσα λεφτα θελει;;;και εχεις ιδεα πως το ρυθμιζω; Cisco Meraki
kormos Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μόλις τώρα, Unforgiven21 είπε καποιο free software οχι; Ότι σου ανέφεραν παραπάνω....νομίζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα