Προς το περιεχόμενο

Δεν bootαρει όταν είναι πάνω το usb καλώδιο

karib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα laptop που το αγόρασα προσφατα και προσπαθώ να το σεταρω και να κάνω τις απαιτουμενες ρυθμισεις.

Το προβλημα μου ειναι ότι δεν κάνει boot όταν ενα usb καλώδιο το οποιο οδηγεί σε usb hub, είναι συνδεδεμένο πάνω στο laptop.

Αν το αφαιρέσω, αμέσως μπαίνει στα windows.

Να πω ότι μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το εν λόγω καλώδιο και usb συσκευές με άλλο pc οποτε δεν φταίνε οι συσκευές. Η θυρα το Laptop ειναι usb2 ενω το hub & συσκευες, usb1.

Επίσης έχω περάσει τους drivers των συσκευών.

Σκεφτηκα μηπως ειναι προβλημα με bios.

Τι μπορεί να φταίει? Τι να κανω να διορθωσω το προβλημα?

Δημοσ.

mhpws exeis enable sto bios to boot from usb?

pantws kai sto diko mou laptop otan exw panw usb mouse kai kanw boot apo to cd tou drive image gia backup-restore den douleyei enw an to bgalw olla einai mia xara(exei na kanei me dos kai usb omws)

Δημοσ.

Το Bios ειναι της Phoenix.

Δεν βρήκα και τρόπο να το κάνω disable to usb boot.

Εξάλλου μπορεί να bootαρει το laptop από usb γενικώς? Δεν μιλάω για usb flash disk αλλά usb scanner, netmod Κλπ.

Το κοιταξα και ειδα ότι έχει σαν επιλογη Boot from usb, αλλά την έχω βαλει τρίτη επιλογή. Πρώτη επιλογή είναι ο σκληρός.

Γιατι τον παρακάμπτει?

Δημοσ.
Το Bios ειναι της Phoenix.

Δεν βρήκα και τρόπο να το κάνω disable to usb boot.

Εξάλλου μπορεί να bootαρει το laptop από usb γενικώς? Δεν μιλάω για usb flash disk αλλά usb scanner' date=' netmod Κλπ.

Το κοιταξα και ειδα ότι έχει σαν επιλογη Boot from usb, αλλά την έχω βαλει τρίτη επιλογή. Πρώτη επιλογή είναι ο σκληρός.

Γιατι τον παρακάμπτει?[/quote']

Δεν υπάρχει επιλογή "disabled" ?

Δημοσ.

Koita kai ego exo to idio provlima me ena USB MMC card reader. Aplos kollaei stin arxiki othoni kai an den to vgalo boot den kanei. Epilogi sto BIOS den iparxei, to exo psaxei arketa. Kai malista auto isxiei oxi mono stis ipodoxes pou einai tis mitrikis alla kai tou USB 2 controller pou exei ensomatomeno i mitriki.

Telika evgala mprosta sto kouti 2 usb connectors kai apla to sindeo otan thelo

crAss

Δημοσ.

"Epilogi sto BIOS den iparxei, to exo psaxei arketa".

Και σε μένα, όσο κι αν κοίταξα, δεν βρήκα ενα τρόπο να γίνεται disabled.

Τι να πω στοιχειώδη πραγματα.

Τώρα αυτό το βάλε βγάλε, το οποίο δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι μια νορμαλ διαδικασία, δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί?

Δημοσ.

Μην το κάνεις disable απλά επίλεξε και στην τρίτη θέση τον σκληρό. Δοκίμασέ το και δες. Ακόμα για ψάξε μήπως υπάρχουν καινούργια bios για να κάνεις update.

Δημοσ.

Bios update δεν γίνεται, δοκιμασα και λέει ότι είναι νεοτερη η εκδοση που ηδη εχει.

Εκανα διαφορα πειραματα.

Καθε μια ξεχωριστα συσκευη του hub, οταν τη βγαλω απο το hub και τη βαλω κατευθειαν στο laptop, κανενα προβλημα, μπουταρει κανονικά.

Οποτε εντοπίζω το προβλημα στο hub, το οποιο κατά τα αλλα λειτουργει, απλά κολλάει την εισοδο στα windows.

Καλά, υπάρχει περίπτωση ασυμβατοτητας usb 1.1 με 2?

Τωρα ετοιμαζομαι για αγορα usb2 hub, αλλα δεν μπορω να πω ότι δεν έχω το φόβο μήπως και με αυτό έχω προβλημα.

Μηπως και με αυτο το hub, υπάρχει τελικά ασυμβατότητα των συσκευών με usb 1.1 με το hub usb 2?

Δημοσ.

Ασυμβατότητα δεν υπάρχει.

Σε laptop έχει παρατηρηθεί αυτό το πρόβλημα.

Σε μία περίπτωση που μου έτυχε η usb θύρα laptop δεν είχε αρκετά mΑh για να κάνει initialize τις συσκευές του usb hub.

Eκτός ότι κολούσε στο boot έκαιγε δισκάκια χωρίς προφανή λόγο & αιτία το plextor ext που ήταν πάνω στο hub.

Η μόνη λύση ήταν αυτή που ανέφερε ο crass, να τα βάζεις όταν τα χρειάζεσαι.

sc

Δημοσ.

Αν έτσι έχει η κατάσταση τότε δεν υπάρχει μια ανακολουθία?

Γιατί το λέω αυτό?

Γιατί παρατήρησα, ότι και χωρίς το usb hub, αλλά και μέ μόνο συνδεδεμένο το usb flash disk 1.1, πάλι κολά η εκκινηση.

ΟΜΩΣ, όταν συνδέω το νέο μου usb 2 flash disk, τότε δεν κολά, μπαίνει στα windows κανονικά.

Γιατι αυτή η ιδιαιτερότητα με το usb 1.1?

Δημοσ.

Xmm...ekana kai ego to idio. Ston USB 2 controller ontos kai se emena den kola (aplos ekei pros to paron exo scanner/printer/IR/allo card reader. Xmmm

Mallon tha kano anakatataxi ton USB siskevon mou

crAss

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...