Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει εγκατεστημένη μνήμη JM1333KLN-2G σε ΜΒ GB H61M-D2-B3 και προστίθεται η RAM KTH9600B/4G αλλά δεν τη δέχεται. Δε ξεκινά καθόλου. Γιατί;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε να βάλεις την καινούρια μόνη της εκεί που είναι η παλιά. Αν δεν ποστάρει και εκεί κάνε update το bios και ξαναδοκίμασε. Αν και πάλι έχει πρόβλημα τότε δεν την υποστηρίζει η μητρική.

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε παιδιά δωστε μια βοήθεια.

Θελω να πάρω μνήμες 16 gb(2x8) με προοπτικη να βαλω άλλο ένα  σετ 16 GB(2x8) στο μέλλον εαν χρειαστώ (ωστε να γινει συνολο 32 GB).

Κοιτάω το QVL της motherboard (Asus Prime Z370-A) και βλέπω τις RAM που θέλω,αλλά με μπερδευουν οι δυο τελευταιες στήλες (2 Dimm/4 Dimm) .

Εγώ ποιά στήλη πρέπει να κοιτάω για να είναι οι μνήμες συμβατές σε περιπτωση μελλοντικης αναβάθμισης?

Επίσης στην στήλη TIMING τα μικρότερα νουμερα σημαίνουν πιο γρήγορη απόκριση μνήμης?

Μια στήλη πιό πρίν το SingleSide/DoubleSide παίζει κανεναν ρόλο?

A.JPG.bd0f57fd3c28115a57856ea03517b53b.JPG

AA.JPG

Επεξ/σία από bakalex
Δημοσ.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις και τα 4 σλοτς αργότερα κοιτάς την στήλη με τα 4 dimms. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές με τα τα 2 αν βάλεις 4 από αυτές δεν θα παίξουν μες μελλοντικό καινούργιο BIOS.

Προφανώς τα μικρότερα timings είναι και τα καλύτερα. Αλλά αυτά συνδυάζονται πάντα με την συχνότητα. Είναι διαφορετικό μια μνήμη με συχνότητα 3000 και CL 15 και άλλο μια μνήμη με συχνότητα στα 3466 με CL 16. Οι μνήμες με 3466 θεωρητικά είναι πιο γρήγορες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το παράδειγμα που έφερα πιο πάνω ήταν τυχαίο. Απλά ήθελα να σου δείξω ότι δεν πρέπει να κοιτάς μόνο τα timings αλλά τον συνδυασμό τους με την συχνότητα. Αυτές που διάλεξες έχουν μεγάλη συχνότητα και ίσως χρειαστεί υψηλό oc. Τόσο υψηλή συχνότητα δεν έχει και τόση σημασία σε Intel επεξεργαστές. Θα ήταν πιο φρόνημο να έπαιρνες μνήμες στα 3200 με όσο το δυνατότερο χαμηλό CL όπως είναι το CL 14 που είναι πιο γρήγορες από αυτές που διάλεξες. Κόστος πάνω κάτω τα ίδια είναι. Στα 3200 με CL15 είναι σαν αυτές που πήρες. Θα μου πεις τώρα στη λίστα που έχει η μητρική σου δεν έχει μνήμες στα 3200 με CL 14 και να έχει τσεκαρισμένο τα 4 dimms. ΟΚ αλλά θεωρώ απίθανο να πάρεις άλλο ένα ίδιο ζευγάρι και να μη παίξουν και οι 4. Νομίζω ότι αυτό με τα 4 dimms είναι λίγο υπερβολή. Κανένας βέβαια δεν είναι 100% σίγουρος ότι θα παίξουν. Σίγουρα με αυτές που πήρες είσαι πολύ πιο σίγουρα καλυμμένος. Αν αντιμετωπίσεις πρόβλημα στη συχνότητα των 3466 απλά την ρίχνεις πιο κάτω στα 3200.

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 1
Δημοσ.

Θελω να τις χρησιμοποιησω με εναν Ι7 8700Κ και μια Αsus Z370 .

Δλδ μου λες οτι δεν θα κλοκαρουν στα 3466 η οτι αν κλοκάρουν η συχνότητα ειναι πολυ υψηλη για να συνεργαστουν με τον επεξεργαστη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η σειρά αυτή των μνημών της gskill είναι πολύ καλή και από τη στιγμή που υπάρχει στο QVL λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Αλλά 100% κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Απλά αυτό που λέω ότι αντίστοιχες μνήμες τις gskill στα 3200 με CL14 είναι safe και δοκιμασμένες από πολύ κόσμο και είναι γρηγορότερες. Για ποια χρήση προορίζεται το μηχάνημα?

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

Για gaming δεν σε απασχολούν τα 32 giga που σκέφτεσαι στο μέλλον. Τα 16 είναι αρκετά. Τώρα αν σε 7-10 χρόνια τα 32 είναι απαραίτητα είναι πολύ μακρυά για να το γνωρίζουμε. Με αυτό το σκεπτικό μην σε απασχολούν τα 4 dimms

• Like 3
Δημοσ.

Ρωτησα στο Msystems τα παιδια της τεχνικης υποστηριξης.

Μου ειπαν πως οτι gskill εχουν δοκιμασει σε Ι7 8700Κ σε αυτη τη συχνοτητα συνεργαζονται μια χαρα.Επισης μου ειπαν οτι οι  3466 Mhz ειναι γρηγοροτερες απο τις 3200 Mhz.Παιζει ρολο και το CL φυσικα.Οι διαφορες βεβαια δεν ειναι πολυ μεγαλες αλλα τουλαχιστον θεμα ασυμβατοτητας σιγουρα δεν υπαρχει.

Εαν διαλεγα μνημες 3200 με CL 14  ίσως ηταν λιγο φθηνοτερες.Μαλλον εκει χαλασα καποια χρηματα χωρις λογο.

Δεν επέλεξα να κανω ακυρωση(ειχα ηδη χρεωσει paypal) γιατι εαν ψωνιζα απ το ιδιο μαγαζι 3200 με μικροτερο CL απο μια γρηγορη ματια διαπιστωσα οτι θα μου βγαινε πιο ακριβα(σε αλλα μαγαζια ειχε φθηνοτερες τιμες)

Τεσπα ..δεν πειραζει.Συμβαινουν αυτα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bakalex είπε

Μου ειπαν πως οτι gskill εχουν δοκιμασει σε Ι7 8700Κ σε αυτη τη συχνοτητα συνεργαζονται μια χαρα.Επισης μου ειπαν οτι οι  3466 Mhz ειναι γρηγοροτερες απο τις 3200 Mhz.Παιζει ρολο και το CL φυσικα.Οι διαφορες βεβαια δεν ειναι πολυ μεγαλες αλλα τουλαχιστον θεμα ασυμβατοτητας σιγουρα δεν υπαρχει.

Εαν διαλεγα μνημες 3200 με CL 14  ίσως ηταν λιγο φθηνοτερες.Μαλλον εκει χαλασα καποια χρηματα χωρις λογο.

Δεν επέλεξα να κανω ακυρωση(ειχα ηδη χρεωσει paypal) γιατι εαν ψωνιζα απ το ιδιο μαγαζι 3200 με μικροτερο CL απο μια γρηγορη ματια διαπιστωσα οτι θα μου βγαινε πιο ακριβα(σε αλλα μαγαζια ειχε φθηνοτερες τιμες)

Το sweet spot πάντως, δλδ τιμή προς απόδοση όσον αφορά τις μνήμες είναι τα 3200mhz/cl14 ή cl16, αλλά και πάλι μιλάμε για διαφορές του 1%

https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7_8700K_Coffee_Lake_Memory_Performance_Benchmark_Analysis/10.html

Επεξ/σία από music_lover
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, bakalex είπε

Γρηγορότερες είναι οι 3200 και ας λένε ότι θέλουν. 

Αν δεν τις έχεις παραλάβει και δεν τις έχεις ανοίξει μπορείς να κάνεις ακύρωση παραγγελίας. Ακόμα και άρνηση παραλαβής μπορείς να κάνεις όταν πας στο courier. Δεν ξέρω βέβαια αν στην περίπτωση αυτή χρεωθείς μεταφορικά. Σίγουρα δεν θα σου επιστρέψουν τα μεταφορικά όταν σου έστειλαν τις μνήμες. Αν σου τις έστειλαν γιατί βλέπω ότι δεν είναι ετοιμοπαράδοτες. 

Δυστυχώς δεν είναι η κατάλληλη χρονική περίοδο για αγορά ram και gpu λόγω των απίστευτα υψηλών τιμών. Συνεπώς παίζει σημαντικό ρόλο η καλή έρευνα αγοράς για όσο το δυνατόν καλύτερη επιλογή.

Επεξ/σία από BlueBlood7
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα σας, εχω μητρική Foxconn H55MXV Series (CPU 1) η οποια εχει 2 slots για μνημη ram. Απο οτι διαβασα στα specs της μητρικης παιρνει 8gb ram. Εννοει συνολικα 8gb ή 8gb σε καθε slot οποτε συνολικα 16gb. θα σηκωνει συνολικα 16gb ram ή θα εχω θεμα? Την βοηθεια σας γιατι ειμαι ασχετη με αυτα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...