Προς το περιεχόμενο

floppy bootable disk

Fotisdem74

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλην εσπεραν.

εχω ένα μηχάνημα δεν είναι υπολογιστής αλλά ξεκινά με μια δισκετα floppy τις παλιές καλες τετράγωνες δισκέτες .

η δισκέτα αυτή είναι από την μαμά εταιρία του μηχανήματος , μπορώ να την κανω copy paste τ αρχεία της στον σκληρο δίσκο του υπολογιστή μου ,  και να αντιγράψω το περιεχόμενο σε μια νεα δισκέττα , αλλά δεν ξεκινά το μηχάνημα όταν την τοποθετώ σ αυτό.

το λαπ-τοπ που εχω στο γραφείο είναι win 10,

υπάρχει κάποιος τρόπος να την κανω σωστά την αντιγραφή και να κανω τον δίσκο bootable ετσι ώστε να κανω μια δεύτερη κοπιά για μπακ-απ.

ξέρει κάποιος πως?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως φταίει το format της δισκέτα.. ntfs.. fat32..  χωρίς να είμαι σίγουρος ότι μπορεί να είναι αυτό.. λέω εγώ τώρα 

δεν μπορω να το γνωρίζω είναι  συστημα FAT.

αυτό που καταλαβα ότι από το κιτρινο φακελο αν μπω στην  εν λογω δισκετα βλεπω 4 αρχεια ένα .ΕΧΕ και 2 .DAT κι ένα ακομα που γραφει VERSION.

αν μπω μεσα από το command prompt των win και κανω dir στο drive A βλεπω 5 αρχεια , αρα κατι είναι κρυφο και δεν μπορω να το αντιγραψω βλέποντας την δισκετα μεσα από τα win.

δεν εχω και κανενα παλιο υπολογιστη να δω με το DOS μηπως κανω κατι γιατι το command prompt των win 10 δεν εχει την εντολη diskcopy.

Άλλαξε τις ρυθμίσεις στις επιλογές εξερεύνησης αρχείων στο πινακα ελεγχου επιλέγοντας '' εμφάνιση κρυφων αρχείων..''

2 λεπτά πριν, Stam_S είπε

Άλλαξε τις ρυθμίσεις στις επιλογές εξερεύνησης αρχείων στο πινακα ελεγχου επιλέγοντας '' εμφάνιση κρυφων αρχείων..''

Δεν φθάνει αυτό. Και "εμφάνιση αρχείων συστήματος" πρέπει να ενεργοποιήσεις, από το ίδιο tab.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και στις ιδιότητες θα μπορεί να δει το σύστημα αρχείων. 

7 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Δεν φθάνει αυτό. Και "εμφάνιση αρχείων συστήματος" πρέπει να ενεργοποιήσεις, από το ίδιο tab.

Το κοίταξα σαν επιλογή στο tab της προβολής και δεν βλέπω ''εμφάνιση αρχείων συστήματος''.. το μόνο που έχει είναι εμφάνιση κρυφών αρχείων.. ή να μην εμφανίζονται

Επεξ/σία από Επισκέπτης

http://www.winimage.com/winimage.htm

Κατέβασε αυτό να κάνεις την αντιγραφή σου.

Μια και λογικά μιλάς για κάποιο ακριβό επαγγελματικό σύστημα η δισκέτα θα είναι ασφαλισμένη (copy protection) οπότε ίσως και πάλι να μην δουλέψει, κάνε μια προσπάθεια. 

17 ώρες πριν, Fotisdem74 είπε

δεν εχω και κανενα παλιο υπολογιστη να δω με το DOS μηπως κανω κατι γιατι το command prompt των win 10 δεν εχει την εντολη diskcopy.

Μπορείς να κατεβάσεις το dos box και να τρέξεις όποια έκδοση dos θες μέσα από εκεί,βλέπει και τα floppy drive.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...