themis_81 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Το θεμα ειναι οτι εμενα εχει απλα μια αναμονη για να μπει ενας απλος η γενικα καποιος θερμοστατης Δεν εχει χωρο για να βαλω μετασχηματιστη Αρα με βλεπω για siemens rds110 , εκτος αν εχει βγει τιποτα αλλο που δεν το εχω παρει χαμπαρι !
kostasbm Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 το θεμα ειναι και ανεξαρτητες θερμοστατικες κεφαλες θα εχεις θα εχεις οικονομια ?? γιατι αν ο καυστηρας παρει καμμια 20 φορες γιατι επεσε η θερμοκρασια στο διαδρομο η στο σαλονι ποιο το οφελος ? προτιμοτερος να υπαρχει ενας θερμοστατης στο χωρο που εχει μια μεση θερμοκρασια σταθερη ....πιστευω θα δουλευει ποιο νορμαλ ο καυστηρας θελει ψαξιμο
cambo99 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 58 minutes ago, kostasbm said: το θεμα ειναι και ανεξαρτητες θερμοστατικες κεφαλες θα εχεις θα εχεις οικονομια ?? γιατι αν ο καυστηρας παρει καμμια 20 φορες γιατι επεσε η θερμοκρασια στο διαδρομο η στο σαλονι ποιο το οφελος ? προτιμοτερος να υπαρχει ενας θερμοστατης στο χωρο που εχει μια μεση θερμοκρασια σταθερη ....πιστευω θα δουλευει ποιο νορμαλ ο καυστηρας θελει ψαξιμο Μα ακριβώς αυτό κάνει ο ecobee! Οικονομία διότι έχει αισθητήρες σε όλα τα δωμάτια και από εκει και πέρα δουλεύει όπως εσύ θέλεις... Δηλαδή θέλεις απλά μέσο όρο παντού; Θέλεις να το κάνει μόνο του όπου ανιχνεύει άτομα; Θέλεις μόνο στο δωμάτιό σου κλπ κλπ... Όταν λέει ότι είναι smart , σημαίνει ότι το τροποποιείς όπως εσύ θέλεις... Τώρα για τον μετασχηματιστή δεν θέλει ντε και καλά κοντά ... αλλά κάπου που να μπορείς να πας το καλώδιο πάλι στον ecobee. Εγώ πχ τον έχω πίσω από την tv έτσι ώστε και να μην φαίνεται...
kostasbm Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2018 δεν τον εχω , ρυθμιζεις ο ιδιος το μεσο ορο αν καταλαβα..... θα ριξω μια ματια στο προσπεκτους για να δω θελω να δω ποσο θα δουλεψει ο καυστηρας λιγοτερο η περισσοτερο....
pallisi Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δείτε και τον lyric t6 της Honeywell. Συνδέεται απευθείας στα 230 V και έχει pid για εξοικονόμηση.
karaLRS Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Πώς ακριβώς γίνεται οικονομία; Αυξάνεται η απόδοση του λέβητα;
stefanosnik Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, pallisi είπε Δείτε και τον lyric t6 της Honeywell. Συνδέεται απευθείας στα 230 V και έχει pid για εξοικονόμηση. Ωραίο αυτο... σαν εταιρία είναι αξιόπιστη ? Και έχω και άλλες ερωτήσεις.. αν είδες βίντεο με set up και review μαζι είναι και ένα ασπρο κουτάκι που το βάζεις στο λέβητα δίπλα τι ακριβώς είναι ? Αυτό το συνδέει με τον θερμοστάτη με το ρεύμα και με τον λέβητα ? Η μόνο με θερμοστάτη λέβητα ??
pallisi Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, stefanosnik είπε Ωραίο αυτο... σαν εταιρία είναι αξιόπιστη ? Και έχω και άλλες ερωτήσεις.. αν είδες βίντεο με set up και review μαζι είναι και ένα ασπρο κουτάκι που το βάζεις στο λέβητα δίπλα τι ακριβώς είναι ? Αυτό το συνδέει με τον θερμοστάτη με το ρεύμα και με τον λέβητα ? Η μόνο με θερμοστάτη λέβητα ?? Η Honeywell είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες κτηριακών συστημάτων και αυτοματισμών (κάτι σαν την siemens). Γενικά είναι καλή κατασκευή. Το κουτάκι αυτό είναι οι συνδέσεις των 230V του αυτοματισμού του λέβητα, μέχρι εκεί φτάνουν τα 230V. Προς τον θερμοστάτη πάει dc χρησιμοποιώντας ένα ζεύγος καλωδίων. Αυτό που ήδη υπάρχει δλδ. Επίσης στο κουτάκι έχει και κουμπί τεστ για να δεις ότι παίζει ο λέβητας σου σωστά. Μπορώ να σου δώσω αναλυτικά οδηγίες για την σύνδεση. Επεξ/σία 22 Σεπτεμβρίου 2018 από pallisi
kostasbm Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2018 αυτοι θερμοστατες εχουν διαφορικο ρυθμιζομενο..................ητοι εχουμε 19 βαθμους στο σπιτι....ο καυστηρας ποτε θα παρει ?? στους 18.9....18.6......18.5.......18 εχω εναν και μπορω να ρυθμισω το διαφορικο στο 0,5 και 1 .........εγω το εχω στο 0.5 γιατι εκει εχω βρει το ιδανικο να μην εχει κρυωσει το νερο τελειως οταν θα ξαναπαρει.... αυτοι ρυθμιζονται???
Nableman Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2018 Στις 27/2/2018 στις 8:37 ΜΜ, cambo99 είπε Εδώ και λίγες μέρες πλέον χρησιμοποιώ στο σπίτι μου τον έξυπνο θερμοστάτη Ecobee4, ο οποίος κατά πολλούς είναι ο καλύτερος smart θερμοστάτης στον κόσμο αυτήν την στιγμή. Και εγώ συμφωνώ ότι ο Ecobee4 έχει μεγάλες δυνατότητες, είναι πολύ έξυπνος και σε βάθος χρόνου θα βοηθήσει σε οικονομία καυσίμου. Καταρχήν ας αρχίσουμε από τις δυσκολίες που αντιμετώπισα κατά την εγκατάσταση. Ο Ecobee4, όπως και οι περισσότεροι έξυπνοι θερμοστάτες είναι κατασκευασμένοι να δουλεύουν με τις προδιαγραφές ρεύματος και καυστήρα Αμερικής . Έτσι η τροφοδοσία του απαιτεί μόνο 24v από τα 220v που έχουμε εμείς. Οπότε δεν είναι η εγκατάσταση μια εύκολη διαδικασία η οποία μπορεί να γίνει από τον καθένα , χωρίς κάποιες γνώσεις καυστήρα - ρεύματος. Τουλάχιστον εγώ δεν θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο. Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα ηλεκτρονικό στην περιοχή της Αττικής, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που ασχολήθηκε και μελέτησε τον ecobee4 ( με σχέδια που ξετρύπωσα από το reddit ) . Σε 5-6 ηλεκτρολόγους που τηλεφώνησα δεν ασχολήθηκε κανένας τους! Ο παλιός μου θερμοστάτης ήταν ένας Siemens αναλογικός με σύνδεση για θέρμανση και boiler. Για την εγκατάσταση χρειάστηκαν τα εξής : 1) Μετασχηματιστής 24VAC 1Α ΠΡΙΖΑΣ 2) Ρελέ 24 vac με τη βάση του 3) Ένα κουτί τοίχου για να τοποθετηθεί το ρελέ με τη βάση του. Η εγκατάσταση απαιτεί την ύπαρξη πρίζας κοντά στον θερμοστάτη για να μπει ο μετασχηματιστής. Στην περίπτωση μου χρησιμοποίησα κάποιο καναλάκι τοίχου για να φέρω τα καλώδια στον ecobee4. Έτσι ο ecobee4 τοποθετήθηκε και με τη σωστή συνδεσμολογία ξεκίνησε την λειτουργία του. Με την έναρξη επιλέγουμε πως θα λειτουργεί ο θερμοστάτης ( cool ή heat , και τι καλώδια τοποθετήσαμε ) , συνδέουμε wifi, και σε 3-4 λεπτά ο θερμοστάτης μπορεί να ανοίξει τη θέρμανση. Ποιες είναι οι δυνατότητες του ecobee4: 1) Με πολύ μικρές ασύρματες συσκευές ( sensors ) ο ecobee4 λαμβάνει την θερμοκρασία και την υγρασία από όλα τα δωμάτια , και έχουμε μια συνολική εικόνα του σπιτιού. Μπορούμε να ορίσουμε στο σπίτι μας zones κλπ και τι ώρες θα λειτουργούν μόνες τους ή σε γκρουπ. Στην περίπτωση μου έχω 3 sensors συνολικά. 2) Ο θερμοστάτης από τα sensors βλέπει αν είμαστε σπίτι ή απουσιάζουμε και προσαρμόζουμε ανάλογα την επιθυμητή θερμοκρασία. 3) Απεριόριστοι προγραμματισμοί , πρόγραμμα διακοπών. 4) Εξωτερικός καιρός της περιοχής μας , και πρόγνωση καιρού ανά ώρα για 7 μέρες! 5) Εφαρμογή για το κινητό, από την οποία μπορούμε να κάνουμε τα πάντα , σαν να είχαμε τον θερμοστάτη μπροστά μας. Επίσης από οποιοδήποτε browser στον κόσμο επίσης βλέπουμε τον θερμοστάτη καθώς και βλέπουμε τα στατιστικά για τον θερμοστάτη για προηγούμενο διάστημα πχ του τελευταίου μήνα ( ώρες λειτουργίας, συνολικός χρόνος, θερμοκρασίες ανά λεπτό κλπ ) . 6) Alexa ενσωματωμένη ( σαν να έχουμε amazon dot με μικρόφωνο - ηχείο ) : Παίζει μουσική, ανοίγει - κλείνει τον θερμοστάτη , ορίζει θερμοκρασία + όλες οι δυνατότητες της alexa. 7) Ο θερμοστάτης συνδέεται και με άλλα smart projects , όπως smartthings, harmony hub ( ανοίγει και air condition ) , IFTTT, Philips Hue κλπ. Σε γενικές γραμμές είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και άξιζε ο κόπος για την τοποθέτηση. Καλησπέρα. Θα μπορούσες ίσως να μοιραστείς ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ηλεκτρολόγο που εγκατέστησε τον θερμοστάτη; Ευχαριστώ
cambo99 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 On 29/10/2018 at 18:09, Nableman said: Καλησπέρα. Θα μπορούσες ίσως να μοιραστείς ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με τον ηλεκτρολόγο που εγκατέστησε τον θερμοστάτη; Ευχαριστώ Καλησπέρα. Σύντομα θα το έχεις σε προσωπικό μήνυμα. Έχεις πάρει τον ίδιο;
Nableman Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2018 2 ώρες πριν, cambo99 είπε Καλησπέρα. Σύντομα θα το έχεις σε προσωπικό μήνυμα. Έχεις πάρει τον ίδιο; 2 ώρες πριν, cambo99 είπε Καλησπέρα. Σύντομα θα το έχεις σε προσωπικό μήνυμα. Έχεις πάρει τον ίδιο; Έχω πάρει τον ίδιο και είμαι στο στάδιο εγκατάστασης. Το support page της ecobee έχει ένα σχεδιάγραμμα για την σύνδεση, αλλά δεν βλέπω να θέλει να ασχοληθεί ο ηλεκτρολόγος μου. Ο καυτηρατζης από την άλλη λέει ότι δεν γίνετε να παίξει ο καυστήρας των 220v με εντολές από 24v όποτε ψάχνω να βρω τι πρέπει να κάνω. Θα εκτιμούσα την οποία βοήθεια. Ευχαριστώ και πάλι. Συνημμένα η συνδεσμολογία που βρήκα μαζί με το τελευταία για τον καυστήρα. Ακολούθησες την ίδια να υποθέσω;
dBpanos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πράγματι ο ecobee είναι φανταστικός, ωστόσο τώρα που ετοιμάζομαι να αλλάξω κι εγώ θερμοστάτη στο νέο σπίτι δεν θα κινηθώ προς αυτήν την κατεύθυνση για τους εξής 2 λόγους: Πολλά χρήματα για να εκμεταλλευτώ το 1/3 των λειτουργιών. Ο ecobee, όπως και ο nest, έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα των σπιτιών των ΗΠΑ. Ήτοι να ελέγχει το μεικτό HVAC σύστημα (ζεστό, κρύο, ανεμιστήρας). Εδώ που το μόνο που έχουμε είναι θέρμανση (άντε και boiler) πάει χαράμι σαν συσκευή. Οπότε, σαν συσκευή θα χρησιμοποιείται 4 μήνες. Δεν θα μπορείς ποτέ να πεις "Alexa set the temperature to 20 degrees" το καλοκαίρι - κάτι που όλοι οι Αμερικάνοι κάνουν - αφού δεν έχουμε HVAC. Ακριβώς απέναντι από τη θέση του θερμοστάτη υπάρχει Echo, οπότε το ενσωματομένο echo dot στον ecobee θα είναι περιττό στη δική μου περίπτωση. Μετά από ψάξιμο, βλέπω πως θερμοστάτες στα δικά μας πρότυπα είναι ο tado, o siemens, o honeywell, o netatmo και ο somfy. Απ'όλους αυτούς το κλικ μου το κάνει ο tado γι'αυτό και θα εκμεταλλευτώ ένα flash sale στο Amazon που τρέχει τώρα. Αρχικά starter kit και μετά κεφαλές σε κάθε σώμα. Σαν θερμοστάτης είναι plug & play, απ' ότι λένε στο site. Ούτε μετασχηματιστές, ούτε τίποτα. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2018 από dBpanos
cambo99 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 4 hours ago, dBpanos said: Πράγματι ο ecobee είναι φανταστικός, ωστόσο τώρα που ετοιμάζομαι να αλλάξω κι εγώ θερμοστάτη στο νέο σπίτι δεν θα κινηθώ προς αυτήν την κατεύθυνση για τους εξής 2 λόγους: Πολλά χρήματα για να εκμεταλλευτώ το 1/3 των λειτουργιών. Ο ecobee, όπως και ο nest, έχει σχεδιαστεί στα πρότυπα των σπιτιών των ΗΠΑ. Ήτοι να ελέγχει το μεικτό HVAC σύστημα (ζεστό, κρύο, ανεμιστήρας). Εδώ που το μόνο που έχουμε είναι θέρμανση (άντε και boiler) πάει χαράμι σαν συσκευή. Οπότε, σαν συσκευή θα χρησιμοποιείται 4 μήνες. Δεν θα μπορείς ποτέ να πεις "Alexa set the temperature to 20 degrees" το καλοκαίρι - κάτι που όλοι οι Αμερικάνοι κάνουν - αφού δεν έχουμε HVAC. Ακριβώς απέναντι από τη θέση του θερμοστάτη υπάρχει Echo, οπότε το ενσωματομένο echo dot στον ecobee θα είναι περιττό στη δική μου περίπτωση. Μετά από ψάξιμο, βλέπω πως θερμοστάτες στα δικά μας πρότυπα είναι ο tado, o siemens, o honeywell, o netatmo και ο somfy. Απ'όλους αυτούς το κλικ μου το κάνει ο tado γι'αυτό και θα εκμεταλλευτώ ένα flash sale στο Amazon που τρέχει τώρα. Αρχικά starter kit και μετά κεφαλές σε κάθε σώμα. Σαν θερμοστάτης είναι plug & play, απ' ότι λένε στο site. Ούτε μετασχηματιστές, ούτε τίποτα. Δεν ξέρω για τον θερμοστάτη της Tado , αλλά από την εμπειρία μου με την συσκευή τους για το κλιματιστικό , θα σου πρότεινα να πας προς nest καλύτερα. Άσε που πολλοί τους βρίζουν λόγω ότι έβαλαν κάποιες λειτουργίες στην εφαρμογή τους με συνδρομή ενώ πριν ήταν δωρεάν.
dBpanos Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2018 45 λεπτά πριν, cambo99 είπε Δεν ξέρω για τον θερμοστάτη της Tado , αλλά από την εμπειρία μου με την συσκευή τους για το κλιματιστικό , θα σου πρότεινα να πας προς nest καλύτερα. Άσε που πολλοί τους βρίζουν λόγω ότι έβαλαν κάποιες λειτουργίες στην εφαρμογή τους με συνδρομή ενώ πριν ήταν δωρεάν. Θεωρώ ότι αυτά που έγραψα για τον ecobee ισχύουν και για τον nest. Δεν αμφιβάλω για την ποιότητα του προϊόντος, όσο για το ότι είναι πολλά τα χρήματα για τις λειτουργίες που μπορείς να εκμεταλλευτείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα