Προς το περιεχόμενο

Speedport Entry 2i και TL-WA5210G

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους.

Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω τον τελευταίο καιρό.

Στο σπίτι μου δεν έχω γραμμή ΟΤΕ οπότε πρίν από 4 χρόνια αποφάσισα να πάρω ιντερνετ από το πατρικό μου χρησιμοποιώντας 2 κεραίες TL-WA5210G. Όσο καιρό οι γονείς μου ήταν στη Cyta (και πιο πριν πάλι ΟΤΕ) η σύνδεση (Bridge Mode) λειτουργούσε πάρα πολύ καλά με καλή ταχύτητα.

Πριν 2 μήνες αλλάξαν πάλι οι γονείς μου σε ΟΤΕ και μας έδωσαν το Speedport Entry 2i σαν router. Από τότε έχω αρκετά θέματα. Η ταχύτητα στο σπίτι μου έχει πέσει στα 2Mbps (8.5-9.0 είναι στους γονείς μου) και πάλι με μεγάλη αστάθεια και συχνές διακοπές. Σαν AP στο σπίτι χρησιμοποιούσα ένα παλιό router της Tellas και προχώρησα στην αντικατάσταση του με ένα TP-Link N300 WA801ND μήπως και το πρόβλημα ήταν εκεί αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.

Άλλαξα τις κεραίες σε Access Point και Client αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σαν υλικό δεν υπάρχει πρόβλημα αφού έχουν αλλαχθεί τα καλώδια ethernet από το router στην κεραία καθώς και η κεραία. Η δεύτερη που δεν έχει αλλαχθεί, δοκιμάστηκε σε φίλο μου για κάποιο διάστημα χωρίς τα προβλήματα που αντιμετωπίζω.

Οι IPs είναι

Router OTE: 192.168.1.1

Κεραία (Access Point): 192.168.1.100

Κεραία (Client): 192.168.1.2

TP-Link N300 WA801ND: 192.168.0.1

Να σημειώσω ότι το DHCP είναι Off σε όλα εκτός το router.

Πιστεύω ότι είναι θέμα ρυθμίσεων (του Speeport?) οπότε αν κάποιος έχει παρόμοιο πρόβλημα ή έχει καμιά πρόταση καλοδεχούμενη!

Επεξ/σία από Nickleon
Δημοσ.

Βάλε access point - client εκτός εύρος του dhcp.

Πχ access point :192.168.1.254

Client 192.168.1.253

TP-Link WA801ND: 192.168.1. 252

Τσέκαρε αν είναι σωστή η στόχευση ανάμεσα στα wa5210.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...