Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσπάθώ να κάνω oc για σταθερότητα 24/7 και  δεν μπορώ να βρώ τις σωστές ρυθμίσεις ο καθένας λέει το μακρύ και κ το κοντό του στα περισσότερα site  που κόιταξα κ δεν βρήκα κ πολλύ άκρη.  έχω σύστημα  Ryzen ryzen 5 1600 modo: asus rog strix b350-f gaming κ έχω την μνήμες g.skill ripjawsv 16gb ddr4-3200mhz (f4-3200c16d-16gvkb) (δεν είναι  compatibility qvl στο site για αυτή την μητρική) είναι Hynix. είχα κάνει oc με την βοήθεια αυτού του βιντεο :

https://www.youtube.com/watch?v=xKewA2kDlQ4&t=18s

προσπάθησα να κάνω αυτά που λέει για cpu τώρα οι ram είναι π με ταλαιπωρεί πρόσπαθησα κάνω κάποιες ρθμίσεις για 3033 mzh με το aida 64  έμεινε 5 ώρες σταθερά κ μετά black screen στο τεστ έβαλα k cpu k ram μαζί μετά εκτέλεσα μόνο για ραμ memory test  απο το flasakh άλλες 3 ώρες κ μ έβγαλε 0 errors.  Μπαίνω στον υπολογιστή μετά το τεστ κ μετά απο 5 λεπτά blue screen. Τι μπορώ να κάνω ώστε να το σταθεροποιήσω με αυτες τις μνήμες? 

3033Mhz (16-18-18-18-36-72 -2T) Gear down=Disable  ProcODT_SM=60

1.4 -1.42 volt

Επεξ/σία από euaggelos01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα λογικα εννοεις 3066mhZ ,δοκίμασε το ryzen dram calculator

Tον επεξεργαστη ποσο τον εχεις ανεβασει?

Παντως τα 1.4 - 1.42v για τα 3066 μου φαινονται πολλα ,δοκιμασε αν θες 1.375v και όλα τα άλλα στο auto και 1T.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο bios εχεις? Aν εχεις το τελευταιο, το 3803, ατυχησες. Ειτε κανε downgrade ειτε περιμενε να βγει καινουργιο, σε αυτο το bios αν δεν εχεις b die δεν εισαι σταθερος πανω απο 2666. Σε παλαιοτερες εκδοσεις παιζεις σταθερα 3066 με 16-18-18-38-58 στα 1.35V.

PS1. Για να λες για 3033 μαλλον το 3803 bios εχεις, τα παλια δεν σαφηναν να βαλεις τετοια συχνοτητα. Δυστηχως, ατυχησες.

Επεξ/σία από strawman
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παιδιά τελικά κατάφερα να το σταθεροποίησω στα 2666 mhz 14-14-14-14-32-63-1Τ με 1,35 και SOD 0.01250 (μόλις το άλλαξα γιατί στν επανεκκίνηση δεν έδινα ρεύμα για να boostarei το πήγα Sod 0.10000

) ύστερα απο αρκετό πειραματισμό . έκανα τεστ περίπου 7 ώρες άλλες 3 κ άλλες 2 με το aida 64 και άλλες 2 ώρες με το boinc +εφαρμογές κ games κ δείχνει να είναι οκ.  επίσης έκανα oc στα 3,8 πείραξα σύμφωνα με τις σωστές οδηγίες με το ryzen pstate cpu and ratio voltage calculator έβαλα αυτές τις τιμές DiD:8 και FID: 152  και 1,35 volt με 0,0125  Δυστυχώς έχω το τελευταίο bios.

είναι σωστά αυτά π έκανα αν όχι θα ήθελα να με βοηθήσετε.

28584678_10215276513774168_996725018_o.jpg

28643339_10215276568655540_407309945_o.jpg

Επεξ/σία από euaggelos01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ένα άλλο που παρατήρησα είναι όταν κάνω τεστ με επιτυχία είτε οχι μ μαυριζει ο οθόνη κ δν μπουτάρει είτε πρέπει να πατήσω το κουμπί για ρεσετ κ αν δν πιάνει κλείσιμο απο πίσω ξανά ανοιγμα. δλδ όταν έκανα τεστ με το aida 64 πέρσασε το τεστ (6 ώρες ) k όταν πάω να κάνω επανεκκίνηση  δν μ μπουτάρει. π οφείλεται αυτό? Μήπως είναι το VCORE η Ram?

Επεξ/σία από euaggelos01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ,αρχικα οταν λες εκανες overclock με pstate τι εννοεις? Aν εβαλες απλα τιμες στο fid και στο did και το voltage οπως στην εικονα επανω δεν εχεις φτιαξει τπτ απο pstates. Tα pstates ειναι ξεχωριστο μενου στο amd cbs (δεν ξερω αν το εχει ξεκλειδωτο η μητρικη σου)

Επισης δεν χρειαζεται να ρυθμισεις pstates πλεον με offset ταση απλα δουλευουν απο το power plan των windows. Βαλε απλα multi x38 και ασε τα fid και did. Bαλε offset ταση οπως και εχεις κανει(νομιζω οτι εχεις δωσει παραπανω ταση απο ότι χρειαζεται για 3,8ghz).

Mε τις μνημες για αρχη ενεργοποιησε το D.O.C.P. (το εχεις αφησει στο auto απο ότι βλέπω στην φωτο) και επέλεξε 2666Mhz μην πειραξεις τπτ αλλο.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. οι μνήμες π έχω δεν είναι προτεινόμενες απο την asus ( g.skill ripjawsv 16gb ddr4-3200mhz (f4-3200c16d-16gvkb) ) οποτε  δν ισχύει το XMP για ryzen κ τώρα πρσπαθώ να το φτάσω στα 2666 mhz με σφιχτά  timings (14-14-14-14-28-48) κ τώρα κάνω τεστ σταθερότητας μόνο στης μνήμες. Για το cpu oc δεν το έκανα καλά. έβαλα τις απλές τιμές κ βγήκε 3,8 ghz και πείραξα αυτά π ΄ςχω στη εικόνα. αυτό π λες δν το κοίταξα αν υπάρχει. ( amd cbs )

Το D.O.C.P.  έχει μόνο για 3200 με 16-18-18-18-36-54 με 1,35 το έχω δοκιμάσει κ θέλει παραπάνω ρεύμα τώρα για σταθέροτητα δν νομίζω να κάτσει στον Ryzen

Τελικά μόλις το είδα το μενού amd cbs  απο εκεί για το oc είχα απενεργοποιήσει το core perfomance booste και το Global C-State control.

Ένα άλλο π είδα έχει memory interleaving κ σαν επιλογή έχει: Ayto ,Chanel ,Die Socket  αυτό για το τι είναι?

Επεξ/σία από euaggelos01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θελεις κανε αυτα ακριβως που σου γραφω απο πανω και μετα βαλε τα timings χειροκινητα.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Καλησπέρα. οι μνήμες π έχω δεν είναι προτεινόμενες απο την asus ( g.skill ripjawsv 16gb ddr4-3200mhz (f4-3200c16d-16gvkb) ) οποτε  δν ισχύει το XMP για ryzen κ τώρα πρσπαθώ να το φτάσω στα 2666 mhz με σφιχτά  timings (14-14-14-14-28-48) κ τώρα κάνω τεστ σταθερότητας μόνο στης μνήμες. Για το cpu oc δεν το έκανα καλά. έβαλα τις απλές τιμές κ βγήκε 3,8 ghz και πείραξα αυτά π ΄ςχω στη εικόνα. αυτό π λες δν το κοίταξα αν υπάρχει. ( amd cbs )

Μόλις τώρα, euaggelos01 είπε

Μόλις τώρα, euaggelos01 είπε

θα το κάνω Τώρα κ θα σ πω σε 5 λεπτάκια

Μόλις το έκανα μπήκαν στα windows τώρα τι άλλο πρεπει να κάνω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, euaggelos01 είπε

Μόλις το έκανα μπήκαν στα windows τώρα τι άλλο πρεπει να κάνω?

Πηγαινε για αρχη στον πινακα ελεγχου και στις επιλογες παροχης ενεργειας διαλεξε το amd ryzen balanced πλανο (αν δεν το εχεις ηδη επελεγμένο) και βαλε ελαχιστη ισχυς επεξεργαστη 5%.

Ανοιξε το cpuz η οποιο αλλο προγραμμα εχεις που δειχνει την συχνότητα του επεξεργαστη και δες αν πεφτει η συχνότητα.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι. Μόλις το έκανα κ έπεσε η συχνότητα . με της ραμ μπορούμε να τις σταθεροποιήσουμε?

Αυτές π έχω σε ποια συχνότητα να της βάλω κ με ποια timings ?

Για αρχή της πήγα 3200 με 16-16-16-16-30-56-1T με 1,4 volt και SOD VOLT: ayto 1.01 με πιο πρόγραμμα να κάνω τεστ σταθερότητας ξεχωριστά για την ραμ κ ξεχωριστά για το cpu ?

ώστε να ξέρω πιο είναι ακριβώς το πρόβλημα.

Επεξ/σία από euaggelos01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανε ενα Load default στο bios, ενεργοποιησε το docp , βαλε 2933mhz. Κατέβασε το tpu memtest και τρεξτο να δεις αν θα σου βγαλει error.

Aν σου βγαλει κατεβα σε Mhz μεχρι εκει που δεν θα σου βγαζει. Και οταν βρεις σε ποια συχνοτητα παιζουν χωρις προβλημα τοτε ριχνεις και τα timings οσο μπορεις. (ολο αυτο θα σου παρει ωρες ,δεν ειναι κατι απλο)

Φτιαξε πρωτα τις μνημες και μετα φτιαχνεις και τον επεξεργαστη ,και τα δυο μαζι δεν γινονται γτ δεν θα ξερεις τι απο τα δυο φταιει.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έγινε. για ποση ώρα να το αφήσω το τεστ? έχεις δίκιο θα αρχισω απο τα 2666mhz 15-15-15-35 κ τα υπόλοιπα αυτόματα . για αρχή θα ξεκινήσω απο κει θα πρέπει να φύγω να πάω για κάτι δουλειες π πιστευώ εκει θα είναι σταθερό (έτσι θελω να πιστεύω δλδ) κ μόλις έρθω στα 2999.  Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

Επεξ/σία από euaggelos01
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, euaggelos01 είπε

Έγινε. για ποση ώρα να το αφήσω το τεστ?

Σχετικο ,αναλογα το χρονο που εχεις, οσο περισσοτερο τοσο το καλυτερο ,τουλαχιστον για μια ωρα παντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...