tarantules Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, christopher0016 είπε ενταξει ειπαμε toyota δεν σπαει δεν χαλαει , αλλα 180 χιλιαδες χιλιομετρα για τακακια σαν πολλα δεν ειναι ? Και εμένα πολλά μου φαίνονται αλλά πιστεύω οτι τα μαμίσια εργοστασιακά , όταν δεν έχεις κάνει ξανά αλλαγή κρατάνε πολύ περισσότερο από τα άλλα. Επειδή κρατάω αρχείο από τότε που πήρα το δικό μου micra (μοντέλο 93) , τα χιλιόμετρα που έβγαλαν τα εργοστασιακά τακάκια δεν τα ξαναέκανα ποτέ. Ενδεικτικά : 1η αλλαγή (εργοστασιακά) : 95.000km 2η : 13.000km , 3η: 57.700km , 4η: 63.600km , 5η: 42.000km , 6η: 40.500km , 7η: 51.050km , 8η: 68.600km. Ούτε καν έχω πλησιάσει ποτέ τα km που έβγαλα με τα πρώτα τακάκια. Το ίδιο ισχύει με τη μπαταρία την εργοστασιακή. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2018 από tarantules
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, christopher0016 είπε ενταξει ειπαμε toyota δεν σπαει δεν χαλαει , αλλα 180 χιλιαδες χιλιομετρα για τακακια σαν πολλα δεν ειναι ? Είπαμε, το πως τα κάνει τα χιλιόμετρα είναι πολύ πιο σημαντικό από τα ίδια τα χιλιόμετρα. Ειδικά τα φορτηγάκια που έχουν πιο ενισχυμένα φρένα(για να αντέχουν και το φορτίο) αντέχουν περισσότερο μια και δεν κινούνται συνεχώς φορτωμένα.
opcorsa Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, zio10 είπε Με τα πόδια το φρενάρατε;; με μηχανικο φρεναρισμα... αλλωστε το γραναζωμα στα ΤΟΥΟΤΑ Hilux ειναι αθανατο... μονο που αφηνεις το γκαζι φρεναρει μονο του... λογω και πετρελαιοκινητηρα βεβαια 4 ώρες πριν, christopher0016 είπε ενταξει ειπαμε toyota δεν σπαει δεν χαλαει , αλλα 180 χιλιαδες χιλιομετρα για τακακια σαν πολλα δεν ειναι ? φυσικα και οχι... αφου δεν υπηρχε λογος να αλλαχθουν γιατι να γινει? δεν ειχαν φθορα τα τακακια πιο πριν... εννοειται οτι οι δισκοπλακες ειναι ακομα της μανας του, 352 χιλιαδες χλμ αυτη την στιγμη.. τα τακακια οντως στο επομενο σερβις θα ξανα αλλαχθουν, για 2η φορα ομως 1
christopher0016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 τι να πω ρε παιδιά φαίνεται μεγάλο το νούμερο 180 χιλιάδες αλλαγή για τακάκια εγώ πάνω από 60 χιλιάδες δεν βγάζω 1
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 41 λεπτά πριν, christopher0016 είπε τι να πω ρε παιδιά φαίνεται μεγάλο το νούμερο 180 χιλιάδες αλλαγή για τακάκια εγώ πάνω από 60 χιλιάδες δεν βγάζω Πάρτο αλλιώς, σκέψου πως τα τακάκια τρώγονται μόνο όταν πατάς φρένο, και όχι όταν γράφει χιλιόμετρα το αυτοκίνητο. Αν δεν μπορείς να το εμπεδώσεις αυτό sorry, δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. 1
christopher0016 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Πάρτο αλλιώς, σκέψου πως τα τακάκια τρώγονται μόνο όταν πατάς φρένο, και όχι όταν γράφει χιλιόμετρα το αυτοκίνητο. Αν δεν μπορείς να το εμπεδώσεις αυτό sorry, δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. φιλε καταλαβαινω τι λες δεν ειπα κατι αντιθετο (απλα βαριεμαι την υπερ αναλυση χωρις λογο) φυσικα δεν εχει την ιδια φθορα να γραφεις χιλιομετρα σε ταξιδια και το ιδιο στην πολη που πατας πολυ συχνοτερα φρενο . αλλα και παλι σαν νουμερο μου φαίνεται μεγαλο συγκριτικα με τον μεσο ορο αυτο λεω..
Joshua21 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, christopher0016 είπε φιλε καταλαβαινω τι λες δεν ειπα κατι αντιθετο (απλα βαριεμαι την υπερ αναλυση χωρις λογο) φυσικα δεν εχει την ιδια φθορα να γραφεις χιλιομετρα σε ταξιδια και το ιδιο στην πολη που πατας πολυ συχνοτερα φρενο . αλλα και παλι σαν νουμερο μου φαίνεται μεγαλο συγκριτικα με τον μεσο ορο αυτο λεω.. Φταίει το ότι έχεις κολλήσει στο νούμερο των χιλιομέτρων. Open your mind, βάλε στην εξίσωση και το ότι τα τακάκια του hilux είναι τερατάκια μπροστά στα τακάκια οποιουδήποτε επιβατικού, και το ότι συνήθως τα αγροτικά κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα ξεφόρτωτα, και το ότι τα τακάκια που έχουν τα οχήματα από το εργοστάσιο αντέχουν πολύ περισσότερο, ε μετά δεν θα σου φαίνεται και τόσο μεγάλο το νούμερο 1 1
nat10 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 1/3/2018 στις 8:08 ΜΜ, tarantules είπε Το ίδιο έχει και ένας φίλος μου.το carina II.Ούτε αυτός έχει κατεβάσει σασμάν ακόμα.Παρόμοια χιλιόμετρα.Φίλος μου μηχανικός μου είπε οτι στα καινούρια βάζουν πλέον υλικά "οικολογικά" που δεν αφήνουν αμίαντο στην ατμόσφαιρα αλλά φθείρονται και πολύ πιο εύκολα.Το ίδιο και οι δίσκοι και τα τακάκια. φιλε μου αυτο με τα "οικολογικά υλικά" μου ειπε κ η αντιπροσωπεια.. εμενα μου εβγαλε καπνο(μυριζε ασχημα στο καπο) ενω ημουν σε ανηφορα με την 1η κ τρομαξα..μαλλον το ζορισα επειδη ειμαι νεος οδηγος στην εκκινηση κ σε συνδιασμο με το κρυο(που δεν το πιστευα στην αρχη οταν μου το ειπαν) ..ομως αυτο το πραγμα ειναι πολυ ασχημο με τα "οικολογικά" υλικα.. κ θελω να σε ρωτησω αυτο που αρχιζει να μυριζει το κανει κ στα μη οικολογικα υλικα σε παλια αυτοκινητο; σκεφτομαι να αγορασω παλιο αυτοκινητο γτ εχω οδηγηση παλιο κ δεν μου εχει συμβει αυτο το πραγμα οσο κ να το ζορισα(κανονικα ξερεις οπως ολοι οι νεοι οδηγοι αλλα οχι κ σε βαθμο να βγαλει καπνο κ να νομιζεις οτι καηκε η μηχανη ή κατι τετοιο μονο σαν εικονα ειναι ασχημο) ΥΓ μου ειπε η αντιπροσωπεια της toyota οτι δεν χρειαζεται αλλαγη στο δισκοπλατο κ οτι ολα ειναι μια χαρα(auris '09 1,3) Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2021 από nat10
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 20 λεπτά πριν, nat10 είπε αυτο που αρχιζει να μυριζει το κανει κ στα μη οικολογικα υλικα σε παλια αυτοκινητο; Ναι, ακόμα και οι δίσκοι που έχουν αμίαντο όταν ανάψουν βγάζουν καπνό και βρωμάνε.
nat10 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 45 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Ναι, ακόμα και οι δίσκοι που έχουν αμίαντο όταν ανάψουν βγάζουν καπνό και βρωμάνε. του πατερα μου ενα terrios tou '07 που το εχω οδηγησει πανω απο 20 φορες δεν ειχε βγαλει καπνο ουτε μυριζε ποτε..(να μου σβησει στο ξεκινημα καμια φορα ναι επειδη αφηνα το συμπλεκτη λιγο αποτομα αλλα οχι κ ετσι καπνο) δεν ξερω τι να κανω πραγματικα να το πουλησω κ να παρω ενα αλλο παλιο χωρις οικολογικα υλικα κ μλκς..
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 1 λεπτό πριν, nat10 είπε του πατερα μου ενα terrios tou '07 που το εχω οδηγησει πανω απο 20 φορες δεν ειχε βγαλει καπνο ουτε μυριζε ποτε..(να μου σβησει στο ξεκινημα καμια φορα ναι επειδη αφηνα το συμπλεκτη λιγο αποτομα αλλα οχι κ ετσι καπνο) δεν ξερω τι να κανω πραγματικα να το πουλησω κ να παρω ενα αλλο παλιο χωρις οικολογικα υλικα κ μλκς.. να μαθεις να συμπλεκτάρεις. 1
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Μόλις τώρα, nat10 είπε του πατερα μου ενα terrios tou '07 που το εχω οδηγησει πανω απο 20 φορες δεν ειχε βγαλει καπνο ουτε μυριζε ποτε..(να μου σβησει στο ξεκινημα καμια φορα ναι επειδη αφηνα το συμπλεκτη λιγο αποτομα αλλα οχι κ ετσι καπνο) δεν ξερω τι να κανω πραγματικα να το πουλησω κ να παρω ενα αλλο παλιο χωρις οικολογικα υλικα κ μλκς.. Μάλλον δεν έδωσες και πολύ βάση στο τι έγραψα, ο δίσκος βγάζει καπνό και βρωμάει όταν ανάψει, και για να ανάψει θα πρέπει να υποστεί υπερβολικά μεγάλο ζόρισμα, καμία σχέση με το σβήσιμο στο ξεκίνημα. Επίσης τα τετρακίνητα σαν το terios έχουν πολύ πιο ενισχυμένο συμπλέκτη από οποιοδήποτε επιβατικό. Το να πάρεις ένα παλιό δεν νομίζω να είναι λύση, με δεδομένο ότι ο αμίαντος απαγορεύτηκε κάπου το 2000 θα πρέπει να πάρεις κάποιο του 1995 ή παλιότερο, που και πάλι θα κάνεις μια τρύπα στο νερό γιατί με τόσα χρόνια στην πλάτη του ο δίσκος είτε θα έχει ήδη αλλαχτεί είτε θα είναι έτοιμος για αλλαγή (άρα ξανά "οικολογικά υλικά"). Η μόνη λύση σε όσους δεν μπορούν/δεν θέλουν να μάθουν να δουλεύουν σωστά τον συμπλέκτη είναι το αυτόματο, στην μάνα μου που είχε το ίδιο πρόβλημα πήραμε ένα ωραίο CVT, και αυτή το φχαριστιέται, και εμείς γλιτώσαμε τα συνεργεία. 2
nat10 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μάλλον δεν έδωσες και πολύ βάση στο τι έγραψα, ο δίσκος βγάζει καπνό και βρωμάει όταν ανάψει, και για να ανάψει θα πρέπει να υποστεί υπερβολικά μεγάλο ζόρισμα, καμία σχέση με το σβήσιμο στο ξεκίνημα. Επίσης τα τετρακίνητα σαν το terios έχουν πολύ πιο ενισχυμένο συμπλέκτη από οποιοδήποτε επιβατικό. Το να πάρεις ένα παλιό δεν νομίζω να είναι λύση, με δεδομένο ότι ο αμίαντος απαγορεύτηκε κάπου το 2000 θα πρέπει να πάρεις κάποιο του 1995 ή παλιότερο, που και πάλι θα κάνεις μια τρύπα στο νερό γιατί με τόσα χρόνια στην πλάτη του ο δίσκος είτε θα έχει ήδη αλλαχτεί είτε θα είναι έτοιμος για αλλαγή (άρα ξανά "οικολογικά υλικά"). Η μόνη λύση σε όσους δεν μπορούν/δεν θέλουν να μάθουν να δουλεύουν σωστά τον συμπλέκτη είναι το αυτόματο, στην μάνα μου που είχε το ίδιο πρόβλημα πήραμε ένα ωραίο CVT, και αυτή το φχαριστιέται, και εμείς γλιτώσαμε τα συνεργεία. εδωσα φιλε μου..το σβησιμο το επισημανα στην αρχη οχι οτι φταει αυτο.. οποτε καλυτερα τετρακίνητο αυτοκινητο(ρωταω για να το εχω υποψιν μου μελλοντικα); δεν ειναι το θεμα οτι δεν ξερω να οδηγαω καθολου..το θεμα ειναι να μην το ξανακανω κ εχω ψιλο αγχωθει τωρα με το δικο μου μηπως ξανα βγαλει καπνο, ενω με το terrios δεν ειχα τετοιο θεμα (εφταιγε κ το ξεκινημα με το auris σε ανηφορα κ το αναψα οπως ειπες. σε ευχαριστω πολυ παντως θα το κρατησω κ θα προσπαθησω να το οδηγαω προσεχτικα να στε καλα παιδια σας ευχαριστω
Joshua21 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 5 λεπτά πριν, nat10 είπε 37 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μάλλον δεν έδωσες και πολύ βάση στο τι έγραψα, ο δίσκος βγάζει καπνό και βρωμάει όταν ανάψει, και για να ανάψει θα πρέπει να υποστεί υπερβολικά μεγάλο ζόρισμα, καμία σχέση με το σβήσιμο στο ξεκίνημα. Επίσης τα τετρακίνητα σαν το terios έχουν πολύ πιο ενισχυμένο συμπλέκτη από οποιοδήποτε επιβατικό. Το να πάρεις ένα παλιό δεν νομίζω να είναι λύση, με δεδομένο ότι ο αμίαντος απαγορεύτηκε κάπου το 2000 θα πρέπει να πάρεις κάποιο του 1995 ή παλιότερο, που και πάλι θα κάνεις μια τρύπα στο νερό γιατί με τόσα χρόνια στην πλάτη του ο δίσκος είτε θα έχει ήδη αλλαχτεί είτε θα είναι έτοιμος για αλλαγή (άρα ξανά "οικολογικά υλικά"). Η μόνη λύση σε όσους δεν μπορούν/δεν θέλουν να μάθουν να δουλεύουν σωστά τον συμπλέκτη είναι το αυτόματο, στην μάνα μου που είχε το ίδιο πρόβλημα πήραμε ένα ωραίο CVT, και αυτή το φχαριστιέται, και εμείς γλιτώσαμε τα συνεργεία. εδωσα φιλε μου..το σβησιμο το επισημανα στην αρχη οχι οτι φταει αυτο.. οποτε καλυτερα τετρακίνητο αυτοκινητο(ρωταω για να το εχω υποψιν μου μελλοντικα); δεν ειναι το θεμα οτι δεν ξερω να οδηγαω καθολου..το θεμα ειναι να μην το ξανακανω κ εχω ψιλο αγχωθει τωρα με το δικο μου μηπως ξανα βγαλει καπνο, ενω με το terrios δεν ειχα τετοιο θεμα (εφταιγε κ το ξεκινημα με το auris σε ανηφορα κ το αναψα οπως ειπες. σε ευχαριστω πολυ παντως θα το κρατησω κ θα προσπαθησω να το οδηγαω προσεχτικα Ούτε πριν έδωσες βάση σε ότι έγραψα ούτε τώρα, αν είχες δώσει θα είχες προσέξει ότι έχω ήδη απαντήσει στην ερώτηση σου, καλύτερα αυτόματο. Και να έχεις υπόψιν πως τον συμπλέκτη δεν πρέπει να τον αφήνεις ούτε πολύ γρήγορα (σβήνει), ούτε πολύ αργά (φθείρεται υπερβολικά και υπερθερμαίνεται). 1
nat10 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2021 μια ερωτηση στο onparts.com το δισκοπλατο το εμφανιζει ως Δίσκο συμπλέκτη το ιδιο δεν ειναι; onparts.gr/toyota/auris-2006-2012/dual-vvti-1330cc-101hp/symplektis-metadosi/diskos-symplekti μου βγαζει 2 με τιμη 36 κ 137ευρω εχει καποια διαφορα; σορρυ που ρωταω 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Ούτε πριν έδωσες βάση σε ότι έγραψα ούτε τώρα, αν είχες δώσει θα είχες προσέξει ότι έχω ήδη απαντήσει στην ερώτηση σου, καλύτερα αυτόματο. Και να έχεις υπόψιν πως τον συμπλέκτη δεν πρέπει να τον αφήνεις ούτε πολύ γρήγορα (σβήνει), ούτε πολύ αργά (φθείρεται υπερβολικά και υπερθερμαίνεται). θα το κανω εξασκηση ελπιζω να μην το ξανα κανω αυτο το λαθος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα