zio10 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ μέχρι τώρα έχω θέμα να πάω με δικά μου ανταλλακτικά, δεν ξέρω κάπως μου φαίνεται. Βλακεία μου όμως, μάλλον πρέπει να το αλλάξω σιγά σιγά αυτό (έχω και ιταλικό! ). Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από zio10
christopher0016 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 15 λεπτά πριν, zio10 είπε Εγώ μέχρι τώρα έχω θέμα να πάω με δικά μου ανταλλακτικά, δεν ξέρω κάπως μου φαίνεται. Βλακεία μου όμως, μάλλον πρέπει να το αλλάξω σιγά σιγά αυτό (έχω και ιταλικό! ). με το ιταλικο θα επρεπε ηδη να πηγαινες με τα δικα σου ενταξει η αληθεια ειναι λιγο καπως αμα πας σε αγνωστο συνεργειο αμα πας σε γνωστο στα βαζει σου φτιαχνει και καφε !
papoys1 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, zio10 είπε Εγώ μέχρι τώρα έχω θέμα να πάω με δικά μου ανταλλακτικά, δεν ξέρω κάπως μου φαίνεται. Βλακεία μου όμως, μάλλον πρέπει να το αλλάξω σιγά σιγά αυτό (έχω και ιταλικό! ). Zio10 να πας με δικά σου.Αν δε σου τα τοποθετήσει άλλαξε μάστορα.Τα συνεργεία δουλεύουν διαφορετικά όπως έχω διαπιστώσει.Συνεργάζονται με περιφερειακά καταστήματα ανταλακτικών . Παίρνουν τηλέφωνο θέλω το τάδε πόσο κάνει.Τόσο.Στείλτο μου. Δεν ψάχνουν στο ίντερνετ όπως κάνουμε εμείς να βρουν το πιο φτηνό γιατί ή πρέπει να πάνε μόνοι τους να το παραλάβουν ή να το περιμένουν την άλλη ή την παράλη μέρα με το αμάξι ανεβασμένο.Δεν τους συμφέρει ο άλλος το γνωρίζει το φορτώνει παραπάνω εξάλου ο πελάτης θα το πληρώσει.Δεν τους νοιάζει. Εγώ έχω γλυτώσει πολλά λεφτά αγοράζοντας μόνος μου τα ανταλακτικά και πηγαίνοντάς τα για τοποθέτηση. Edit. Να λέμε και το άλλο.Τα συνεργεία είναι από τους μόνους κλάδους που συνήθως δουλεύουν Δευτέρα με Παρασκευή 09.00 έως 04.00.Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δε δουλεύουν Σάββατο όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις.Αν ο άλλος πάθει ζημιά Παρασκευή απόγευμα την έβαψε.Δευτέρα πρωί θα βρει μάστορα. Επεξ/σία 2 Μαρτίου 2018 από papoys1 2
zio10 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δεν είναι ότι δεν θα μου τα βάλει, απλά μου φαίνεται εμένα κάπως περίεργο. Άσε που πρέπει να πάω μια φορά, να μου πει τι χρειάζεται, να ψάξω να τα βρω και να ξαναπάω. Τώρα πάω μια φορά το χρόνο, κάνω ό,τι χρειάζεται και όλα οκ
papoys1 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Μπορείς να κάνεις και το άλλο. Την επόμενη φορά που θα πας για κάποια εργασία τσέκαρε τι ανατλακτικά θα σου βάλει και πόσο θα σου τα χρεώσει. Γυρίζοντας κάνε ένα έλεγχο στο διαδίκτυο να δεις πόσο θα βρεις τα ίδια.Αν η διαφορά είναι μεγάλη την επόμενη φρόντισε να τα πάρεις μόνος.Αν είναι μικρή και δεν αξίζει τον κόπο συνέχισε να κάνεις τις επισκευές όπως και τώρα. 3
opcorsa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 57 λεπτά πριν, papoys1 είπε Zio10 να πας με δικά σου.Αν δε σου τα τοποθετήσει άλλαξε μάστορα.Τα συνεργεία δουλεύουν διαφορετικά όπως έχω διαπιστώσει.Συνεργάζονται με περιφερειακά καταστήματα ανταλακτικών . Παίρνουν τηλέφωνο θέλω το τάδε πόσο κάνει.Τόσο.Στείλτο μου. Δεν ψάχνουν στο ίντερνετ όπως κάνουμε εμείς να βρουν το πιο φτηνό γιατί ή πρέπει να πάνε μόνοι τους να το παραλάβουν ή να το περιμένουν την άλλη ή την παράλη μέρα με το αμάξι ανεβασμένο.Δεν τους συμφέρει ο άλλος το γνωρίζει το φορτώνει παραπάνω εξάλου ο πελάτης θα το πληρώσει.Δεν τους νοιάζει. Εγώ έχω γλυτώσει πολλά λεφτά αγοράζοντας μόνος μου τα ανταλακτικά και πηγαίνοντάς τα για τοποθέτηση. Edit. Να λέμε και το άλλο.Τα συνεργεία είναι από τους μόνους κλάδους που συνήθως δουλεύουν Δευτέρα με Παρασκευή 09.00 έως 04.00.Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δε δουλεύουν Σάββατο όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις.Αν ο άλλος πάθει ζημιά Παρασκευή απόγευμα την έβαψε.Δευτέρα πρωί θα βρει μάστορα. Προφανως οι πονηροι βγαζουν και απο εκει κερδος, ΚΑΙ απο την εργασια... 20 πχ το φιλτρο καμπινας, 25 σου λενε στο 2ο, ειναι απλα βολεμενοι..σαν δημοσιοι υπαλληλοι ενα πραμα 1
papoys1 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 17 λεπτά πριν, opcorsa είπε Προφανως οι πονηροι βγαζουν και απο εκει κερδος, ΚΑΙ απο την εργασια... 20 πχ το φιλτρο καμπινας, 25 σου λενε Δεν ξέρω τι παίζει με τα ανταλακτικά.Εγώ όπως είπα συνήθως τα αγορά ζω μόνος εκτός από κάτι κατεπείγον εν γνώσει μου θα το πληρώσω με καπέλο. Παράδειγμα . Πήγα πρόσφατα να αλλάξω μπροστινά ψαλίδια στο opel.Παίρνει τηλέφωνο τον προμηθευτή μάρκας SWAG 135 το ένα σύνολο 270 συν εργασία.Του λέω άσε να πάρω και εγώ και περνάω.Παίρνω τηλέφωνο τα ίδια 89 ευρώ το ένα 178 τα δύο.Διαφορά 92 ευρώ μόνο από τα δύο ψαλίδια.Έδειξε έκπληξη πήρε μάλιστα και τον προμηθευτή και του το είπε δεν ξέρω τι του είπε αυτός,φυσικά τα πήρα μόνος μου και τα πήγα για τοποθέτηση. 1
opcorsa Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 14 λεπτά πριν, papoys1 είπε Δεν ξέρω τι παίζει με τα ανταλακτικά.Εγώ όπως είπα συνήθως τα αγορά ζω μόνος εκτός από κάτι κατεπείγον εν γνώσει μου θα το πληρώσω με καπέλο. Παράδειγμα . Πήγα πρόσφατα να αλλάξω μπροστινά ψαλίδια στο opel.Παίρνει τηλέφωνο τον προμηθευτή μάρκας SWAG 135 το ένα σύνολο 270 συν εργασία.Του λέω άσε να πάρω και εγώ και περνάω.Παίρνω τηλέφωνο τα ίδια 89 ευρώ το ένα 178 τα δύο.Διαφορά 92 ευρώ μόνο από τα δύο ψαλίδια.Έδειξε έκπληξη πήρε μάλιστα και τον προμηθευτή και του το είπε δεν ξέρω τι του είπε αυτός,φυσικά τα πήρα μόνος μου και τα πήγα για τοποθέτηση. του ειπε να χαμηλωσει το καπελο που κλεβουν αμφοτεροι τους πελατες προφανως και βγαζουν και απο τα ανταλλακτικα οι συνεργειατζηδες παντως.. επιμενω.. κι εγω αγοραζω τα ανταλλακτικα, αν και οποτε χρειαστουν... αλλιως για λαδια μονο στο βενζιναδικο... και σωστη δουλεια (σιγα την υποθεση) ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ 1
meletis_m Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2018 3 ώρες πριν, zio10 είπε Δεν είναι ότι δεν θα μου τα βάλει, απλά μου φαίνεται εμένα κάπως περίεργο. Άσε που πρέπει να πάω μια φορά, να μου πει τι χρειάζεται, να ψάξω να τα βρω και να ξαναπάω. Τώρα πάω μια φορά το χρόνο, κάνω ό,τι χρειάζεται και όλα οκ Σιγά την ντροπή. Είναι τι συμφωνία θα κάνεις εξ αρχής. Εγώ εάν βιάζομαι τα αγοράζω απο εδω Ελλάδα. Πάντα με το γνησιο κωδικό ανταλλακτικού. Κόβω τιμολόγιο στα ανταλλακτικά, το βάζω στα έξοδα, τον πληρώνω μου κόβει και απόδειξη το συνεργείο και όλα μια χαρά. 1 1
costacurta Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Στις 26/2/2018 στις 4:39 ΜΜ, duende είπε Micra με περιπου 35000 χιλιομετρα, πατιναρει μερικες φορες ο δισκος στη δευτερη, παιζει να εχει φαγωθει κιολας? το συνεργειο με μια γρηγορη βολτα εβγαλε συμπερασμα οτι θελει αλλαγη, κανα 600 συν εργασια. δεν ειναι πολλα? για πειτε καμια γνωμη.. Δεν είναι πολλά τα χιλιόμετρα εξαρτάται όμως σε μεγάλο βαθμό και από το τρόπο οδήγησης τη καταστάση που ήταν το όχημα κτλ. Το πατιναρισμα είναι κλασσικό σημάδι για τό συμπλέκτη είναι το αρχικό στάδιο μετά το οποίο θα καταλήξει να σε αφήσει. Σε αντιπροσωπεία πηγές? Είναι στάνταρ ότι θα σε βαρέσουν στην τιμή σε αντιπροσωπεία (αν και έδω το παράκαναν). Οι τιμές σύνολο σε συμπλέκτη πάνε κατά μέσο όρο όρο από 200 ως 400+. Εξαρτάται αρχικά από την μάρκα που θα βάλεις, bosch delphi είναι καλές εταιρίες και το σετ αναλόγως μοντέλο μπορεί να υπερβεί τα 250 άνετα. Luk valeo είναι αξιόλογες και πιο vfm. Δεν παίζει κανένα ρολο αν το μανισιο είναι διαφορετικης μάρκας υπάρχουν 3 και 4 σετ που μπαίνουν σε ένα όχημα. Φυσικα και μπορείς να πας σε έμπορο με την άδειά μόνο βλέπει ποια σετ μπορείς να βάλεις το αγοράζεις(όπως είπα ένα Luk μπορεί να κάνει και κάνα 150ρι) και πας σε μάστορα μόνο για τα έργατικα (σε γνωστό θα σου πάρει τοπ 100). Αν έχεις χρόνο όρεξη και γνωστό καντο έτσι. Αν νιώθεις κάπως με όλη τη διαδικασία πάνε απευθείας σε μάστορα το πολύ να σου πάρει κάνα 50ρι παραπάνω. Όσο γειά τον συγκεκριμένο που σου είπε 600 πλας νο κομεντ
LouCi4er Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, costacurta είπε Δεν είναι πολλά τα χιλιόμετρα εξαρτάται όμως σε μεγάλο βαθμό και από το τρόπο οδήγησης τη καταστάση που ήταν το όχημα κτλ. Το πατιναρισμα είναι κλασσικό σημάδι για τό συμπλέκτη είναι το αρχικό στάδιο μετά το οποίο θα καταλήξει να σε αφήσει. Σε αντιπροσωπεία πηγές? Είναι στάνταρ ότι θα σε βαρέσουν στην τιμή σε αντιπροσωπεία (αν και έδω το παράκαναν). Οι τιμές σύνολο σε συμπλέκτη πάνε κατά μέσο όρο όρο από 200 ως 400+. Εξαρτάται αρχικά από την μάρκα που θα βάλεις, bosch delphi είναι καλές εταιρίες και το σετ αναλόγως μοντέλο μπορεί να υπερβεί τα 250 άνετα. Luk valeo είναι αξιόλογες και πιο vfm. Δεν παίζει κανένα ρολο αν το μανισιο είναι διαφορετικης μάρκας υπάρχουν 3 και 4 σετ που μπαίνουν σε ένα όχημα. Φυσικα και μπορείς να πας σε έμπορο με την άδειά μόνο βλέπει ποια σετ μπορείς να βάλεις το αγοράζεις(όπως είπα ένα Luk μπορεί να κάνει και κάνα 150ρι) και πας σε μάστορα μόνο για τα έργατικα (σε γνωστό θα σου πάρει τοπ 100). Αν έχεις χρόνο όρεξη και γνωστό καντο έτσι. Αν νιώθεις κάπως με όλη τη διαδικασία πάνε απευθείας σε μάστορα το πολύ να σου πάρει κάνα 50ρι παραπάνω. Όσο γειά τον συγκεκριμένο που σου είπε 600 πλας νο κομεντ Οι Bosch και Delphi αρχηγε μου δεν κατασκευαζουν συμπλεκτες,ειναι συσκευαστες.Οταν παρεις σετ συμπλεκτη Bosch πχ μεσα θα εχει σετ ενος εκ των τριων μεγαλων κατασκευαστων(Luk,Valeo,Sachs).Οι τρεις που εχω μεσα στην παρενθεση μαζι με Exedy και Aisin ειναι κατασκευαστες,κατασκευαζουν δλδ τους συπλεκτες.Οι δυο μαρκες που ανεφερες εσυ απλα παιρνουν το σετ απο τον κατασκευαστη(Luk πχ) και το βαζουν σε ενα κουτι με το ονομα τους επανω.Μην συγκρινεις κατασκευαστη ανταλακτικου με συσκευαστη.Πολλα ονοματα κανουν ετσι,εδω η Aisin πχ για μερικα μοντελα Ιαπωνικα τα οποια φορανε ευρωπαικο μοτερ(και σαζμαν εννοειτε),δινει το κουτι Aisin,το ανοιγεις και μεσα εχει Luk συμπλεκτη. Για τις τιμες των ανταλακτικων που λετε εννοειτε οτι το συνεργειο αγοραζει απο εμας φθηνοτερα απ' οτι αγοραζει ο πελατης.Αυτο ελειπε,να παρει ο πελατης που ψωνιζει μια φορα το εξαμηνο ανταλακτικα στην ιδια τιμη με το συνεργειο που μας κανει 1500€ τζιρο την εβδομαδα.Το συνεργειο αγοραζει τιμη χονδρικης,ο πελατης τιμη λιανικης.Πρωτη φορα το ακουτε?Παντου ετσι γινεται.Εστω οτι μια τετραδα αμορτισερ για το χ αυτοκινητο εχει 220€,το συνεργειο τα παιρνει πχ 180€ και στον πελατη τα χρεωνει 220€.Δεν σημαινει οτι το συνεργειο εκλεψε τον πελατη,αν ο πελατης ερθει στο μαγαζι να τα παρει 220€ θα πληρωσει. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2018 από LouCi4er
zio10 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Νομίζω εννοούν την περίπτωση που τα χρεώνει στον πελάτη 250, με τα 220 δεν θα είχε κανείς θέμα για να τρέχει να τα πάρει μόνος του! 1
costacurta Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, LouCi4er είπε Οι Bosch και Delphi αρχηγε μου δεν κατασκευαζουν συμπλεκτες,ειναι συσκευαστες.Οταν παρεις σετ συμπλεκτη Bosch πχ μεσα θα εχει σετ ενος εκ των τριων μεγαλων κατασκευαστων(Luk,Valeo,Sachs).Οι τρεις που εχω μεσα στην παρενθεση μαζι με Exedy και Aisin ειναι κατασκευαστες,κατασκευαζουν δλδ τους συπλεκτες.Οι δυο μαρκες που ανεφερες εσυ απλα παιρνουν το σετ απο τον κατασκευαστη(Luk πχ) και το βαζουν σε ενα κουτι με το ονομα τους επανω.Μην συγκρινεις κατασκευαστη ανταλακτικου με συσκευαστη.Πολλα ονοματα κανουν ετσι,εδω η Aisin πχ για μερικα μοντελα Ιαπωνικα τα οποια φορανε ευρωπαικο μοτερ(και σαζμαν εννοειτε),δινει το κουτι Aisin,το ανοιγεις και μεσα εχει Luk συμπλεκτη. Για τις τιμες των ανταλακτικων που λετε εννοειτε οτι το συνεργειο αγοραζει απο εμας φθηνοτερα απ' οτι αγοραζει ο πελατης.Αυτο ελειπε,να παρει ο πελατης που ψωνιζει μια φορα το εξαμηνο ανταλακτικα στην ιδια τιμη με το συνεργειο που μας κανει 1500€ τζιρο την εβδομαδα.Το συνεργειο αγοραζει τιμη χονδρικης,ο πελατης τιμη λιανικης.Πρωτη φορα το ακουτε?Παντου ετσι γινεται.Εστω οτι μια τετραδα αμορτισερ για το χ αυτοκινητο εχει 220€,το συνεργειο τα παιρνει πχ 180€ και στον πελατη τα χρεωνει 220€.Δεν σημαινει οτι το συνεργειο εκλεψε τον πελατη,αν ο πελατης ερθει στο μαγαζι να τα παρει 220€ θα πληρωσει. Δεν γνωρίζω τόσο εξειδικευμένα ποιος είναι συσκευαστης και ποιος κατασκευαστής δεκτό, για τη bosch βέβαια έχω κάποιες αμφιβολίες (θεωρητικές έστω για συμπλέκτες μόνο) γιατί στην αργκό του συνεργείου η bosch είναι η κορυφαία εταιρία σε θέμα ανταλλακτικά και bosch σημαίνει γνήσιο. Χώρια το τι έχει δώσει στο τομέα της τεχνολογίας αυτοκινήτων. Όσο για αυτό που λες για τις τιμές χονδρικής λιανικής διαφωνώ κάθετα και δεν υφίσταται ούτε στο ελάχιστο. (όσο να σας χαλάω τη πιάτσα).
zio10 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2018 Δεν είμαι μέσα στο χώρο αλλά μου φαίνεται απίθανο να μην ισχύουν άλλες τιμές για ένα συνεργείο από αυτές που ισχύουν για έναν ιδιώτη. (Μιλάμε για το ίδιο μαγαζί, όχι αν μπορεί να βρει ο ιδιώτης την τιμή που αγοράζει το συνεργείο).
LouCi4er Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, costacurta είπε Δεν γνωρίζω τόσο εξειδικευμένα ποιος είναι συσκευαστης και ποιος κατασκευαστής δεκτό, για τη bosch βέβαια έχω κάποιες αμφιβολίες (θεωρητικές έστω για συμπλέκτες μόνο) γιατί στην αργκό του συνεργείου η bosch είναι η κορυφαία εταιρία σε θέμα ανταλλακτικά και bosch σημαίνει γνήσιο. Χώρια το τι έχει δώσει στο τομέα της τεχνολογίας αυτοκινήτων. Όσο για αυτό που λες για τις τιμές χονδρικής λιανικής διαφωνώ κάθετα και δεν υφίσταται ούτε στο ελάχιστο. (όσο να σας χαλάω τη πιάτσα). Ναι,εννοειτε μιλαω μονο για συμπλεκτες,στα ηλεκτρικα η Bosch οπως και η Delphi ειναι κορυφαιοι κατασκευαστες.Ειναι και οι δυο OEM αλλωστε,η Bosch για τους περισσοτερους κατασκευαστες και η Delphi για την Opel κυριως αλλα και για αλλους.Πρωτη φορα ακους για τιμη χονδρικης και τιμη λιανικης?Μαλλον δεν εχεις γνωση του τι συμβαινει με το εμποριο.Παντου ετσι γινεται.Οταν ημουν ηλεκτρολογος,απο το μαγαζι που ψωνιζαμε ηλεκτρολογικο υλικο,το αφεντικο επερνε αλλες τιμες(χαμηλοτερες αρκετα εννοειτε) απο τον πελατη,ολοι οι ηλεκτρολογοι βασικα.Οι υδραυλικοι δεν παιρνουν χαμηλοτερα απο τον πελατη σε ενα μαγαζι που πουλαει υδραυλικα?And the list goes on.Εμενα δεν μου χαλας καμια πιατσα,εγω δεν εχω συνεργειο,υπαλληλος ειμαι σε μαγαζι με ανταλακτικα.Δεν προσπαθω να δικαιολογησω κανεναν γιατι πολυ απλα δεν με νοιαζει.Τι συμβαινει λεω.Το αφεντικο μου τον συμφερει περισσοτερο να πουλαει σε πελατες λιανικη γιατι εχει περισσοτερο κερδος το μαγαζι.Η τιμη που θα πληρωσει ο πελατης για το ταδε ανταλακτικο ειναι στανταρ,ασχετα με το τι τιμη θα πληρωσει το καθε συνεργειο.Και την τιμη λιανικης(τελικη τιμη στον πελατη) δεν την βγαζει το αφεντικο μου απο το κεφαλι του,την εχει καθορισει η καθε εταιρια απο την οποια προμηθευομαστε τα ανταλακτικα.Στο ιντερνετ βρισκεις πολυ φθηνοτερα τα ανταλακτικα διοτι εχουν πολυ λιγοτερα λειτουργικα εξοδα και πουλανε χονδρικη τιμη για λιανικη(κανονικα αυτο επρεπε να το απαγορευει η εταιρια που τους προμηθευει). Τωρα το αν συμφωνεις ή διαφωνεις ειναι δικο σου θεμα,το αν συμβαινει ή οχι ασε με να το ξερω καλυτερα που ειμαι μεσα σε αυτα τα πραγματα απο το 2001.Δεν μπορω να καταλαβω που βρισκεις το παραξενο.Αν παραγγειλεις αυριο μια 1080ti απο την EVGA θα την πληρωσεις 800€,αν ανοιξεις ενα μαγαζι και παραγγειλεις 600 καρτες 1080ti,την ιδια τιμη θα πληρωσεις?Οχι,θα τις παρεις χονδρικη(φθηνοτερα) γιατι θα παρεις ποσοτητα (τυχαιο παραδειγμα η EVGA,δεν ξερω τι ισχυει και ποια ειναι η πολιτικη της εταιριας).Αυτο τι ειναι,παραλογο,παραξενο,ανηκουστο?Οχι απολυτα φυσιολογικο ειναι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα