Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, chrisSerres είπε

Δεν το κατάλαβα αυτό, όταν οι Έλληνες χρησιμοποιούμε τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αναφερόμαστε στα Σκόπια? Εγώ το'πα για Θεσσαλονίκη μεριά γιατί ήδη 2 σταθμοί υπάρχουν στην Αθήνα και πρέπει να έρθουν και εδώ σ'εμάς.

Ε κοιτα να το συνηθισεις  :P . Ετσι απο απεναντι ψωνιζουν οι μακεδονομαχοι  :D

Επεξ/σία από Damachi
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, nectons είπε

Αρκετά ενδιαφέρον. Εγώ πάλι είχα την εντύπωση ότι την έχουν ήδη αυτή την ιδιότητα τα τεσλα.. Η κάνω λάθος? Είτε αγοράζοντας το έτοιμο είτε με update (μου φαίνεται δεν είμαι σίγουρος) με Supercharger δυνατότητα σε σταθμούς με Supercharger φορτιστές η φόρτιση των t;esla από μια ώρα φόρτισης για 40κάτι χιλιόμετρα σε νορμάλ σταθμούς φόρτισης, εκτοξεύετε σε μια ώρα φόρτισης για περίπου 500 χιλιόμετρα...

Γιατί αν δεν είναι σωστό αυτό που λέω τότε με μείωση 5 φορές όπως λέει το άρθρο του χρόνου φόρτισης θα φορτίζει ποιο γρήγορα από το να βάλει βενζίνη !!! :D

Το επόμενο βήμα (και το ποιο ονειρικό θα έλεγα) είναι να μην χρειάζονται καθόλου φόρτιση τα αυτοκίνητα και να φορτίζονται από τον Ήλιο, από την ίδια την κίνηση (σε κατηφορική κλήση ας πούμε) καθώς και από την θερμοκρασία (συνδυασμός όλων) κλπ αλλά κυρίως από τον Ήλιο... 

Η ακόμη με ποιο πλούσια φαντασία ασύρματη φόρτιση σε συγκεκριμένες λεωφόρους από το ίδιο το έδαφος...

Που το πήγα τώρα.. :P

Ξερεις φανταζομαι οτι η ιδια η Tesla δεν προτηνει τη συχνη χρηση superchargers και κραταει το δικαιωμα να κλειδωνει τη χρηση τους αν το παρακανεις για να μην τα κλασουν οι μπαταριες.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, primeragt είπε

Ξερεις φανταζομαι οτι η ιδια η Tesla δεν προτηνει τη συχνη χρηση superchargers και κραταει το δικαιωμα να κλειδωνει τη χρηση τους αν το παρακανεις για να μην τα κλασουν οι μπαταριες.

Όχι δεν το ήξερα και σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Η Tesla είναι εταιριάρα.. μπράβο τους. Σου δίνουν την δυνατότητα για μια ώρα ανάγκης και στο κάτω κάτω σου λέει βάλτο το βράδυ για φόρτιση!... Μπράβο και πάλι μπράβο.

Δημοσ.

Το γραφενιο είναι το υλικό το οποίο θα κινηθεί η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (και οχι μονο) την ερχόμενη 10ετια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Silverage - Γενικά όχι, τουλάχιστον με τα είδη μπαταριών τα οποία έχουμε διαθέσιμα τώρα και τα οποία είναι οικονομικά λογικό να παραχθούν, διότι μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτισης σήμαίνει μεγαλύτερη θερμοκρασία η οποία με τη σειρά της συνεπάγεται γρηγοροτερη φθορά των στοιχείων της μπαταρίας.

Γενικά για τις μπατρίες ισχύει - θερμοκρασίες μεταξύ 10 - 30 oC και αργή φόρτιση = καλό, άνω των 30 και γρήγορη φόρτιση = κακό.

Επεξ/σία από Zubei
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zubei είπε

Silverage - Γενικά όχι, τουλάχιστον με τα είδη μπαταριών τα οποία έχουμε διαθέσιμα τώρα και τα οποία είναι οικονομικά λογικό να παραχθούν, διότι μεγαλύτερη ταχύτητα φόρτισης σήμαίνει μεγαλύτερη θερμοκρασία η οποία με τη σειρά της συνεπάγεται γρηγοροτερη φθορά των στοιχείων της μπαταρίας.

Γενικά για τις μπατρίες ισχύει - θερμοκρασίες μεταξύ 10 - 30 oC και αργή φόρτιση = καλό, άνω των 30 και γρήγορη φόρτιση = κακό.

αυτο ακριβως.ισως με προσθηκη καποιας νεας τεχνολογιας 'cooling' να μπορεσουν να αξιοποιησουν και γρηγοροτερες φορτισεις χωρις να κανουν παραπανω ζημια στα κελια

Δημοσ.
4 ώρες πριν, nectons είπε

Αρκετά ενδιαφέρον. Εγώ πάλι είχα την εντύπωση ότι την έχουν ήδη αυτή την ιδιότητα τα τεσλα.. Η κάνω λάθος? Είτε αγοράζοντας το έτοιμο είτε με update (μου φαίνεται δεν είμαι σίγουρος) με Supercharger δυνατότητα σε σταθμούς με Supercharger φορτιστές η φόρτιση των t;esla από μια ώρα φόρτισης για 40κάτι χιλιόμετρα σε νορμάλ σταθμούς φόρτισης, εκτοξεύετε σε μια ώρα φόρτισης για περίπου 500 χιλιόμετρα...

Γιατί αν δεν είναι σωστό αυτό που λέω τότε με μείωση 5 φορές όπως λέει το άρθρο του χρόνου φόρτισης θα φορτίζει ποιο γρήγορα από το να βάλει βενζίνη !!! :D

Το επόμενο βήμα (και το ποιο ονειρικό θα έλεγα) είναι να μην χρειάζονται καθόλου φόρτιση τα αυτοκίνητα και να φορτίζονται από τον Ήλιο, από την ίδια την κίνηση (σε κατηφορική κλήση ας πούμε) καθώς και από την θερμοκρασία (συνδυασμός όλων) κλπ αλλά κυρίως από τον Ήλιο... 

Η ακόμη με ποιο πλούσια φαντασία ασύρματη φόρτιση σε συγκεκριμένες λεωφόρους από το ίδιο το έδαφος...

Που το πήγα τώρα.. :P

Κάτι τέτοιο δλδ?

https://www.scientificamerican.com/article/israel-tests-wireless-charging-roads-for-electric-vehicles/

• Thanks 1
Δημοσ.

Με μια γρήγορα ματιά ...ο,τι να'ναι!

Το engadget λέει ότι από τα 25 πέφτουμε στα 5 λεπτά...

Αυτοί λένε στο paper ότι φτάνουν στο 80% SOC σε περίπου 30 λεπτά σε σχέση με τις 2,5 ώρες της κλασσικής φόρτισης.

Αλλά η ίδια η Tesla ήδη υπόσχεται 30 λεπτά για 80% φόρτιση στους Superchargers έτσι δεν είναι?

Οπότε ένα paper άλλα λόγια να αγαπιώμαστε για να δημοσιευτεί και ένα μεγάλο site όπως το engadget που διαβάζει...αυτά που θα ήθελε να διαβάσει.

Δημοσ.

Η διαφορα του paper με τη Tesla ειναι οτι η ερευνα λεει οτι βρηκε τροπο αυτο να γινεται συνεχεια χωρις φθορα μπαταριων,που δεν το πιστευω imo, και η Tesla οτι το προσφερει σαν λυση αναγκης και δεν συστηνει τη συχνη φορτιση σε superchargers γιατι χαλανε οι μπαταριες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...