Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, haHa είπε

Ακομα και μερικα stock apps της apple ειναι κακοσχεδιασμενα και αποκρυπτεται πληροφορια στο notch και δεν υπαρχει τροπος να την δεις. Πχ σε browsing σε landscape με τον Safari δεν ξερεις σε ποιο σημειο της σελιδας εισαι, γιατι το scroll bar χανεται στο notch:

H9yWCjp.gif

Ρε φιλαράκι, ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ΛΑΘΟΣ πως το λένε...

αχαχαχαχαχαχαχαχαχα

2 ώρες πριν, Nikolo1991 είπε

Εσυ δηλαδη πιστευεις ότι η apple ειπε 2 χρονια πριν : "Το σχεδιο ειναι αυτο. Χωρεστε τα ολα μεσα οπως νομιζετε". Πριν βγει μια συσκευη επισημα κυκλοφορουν γυρω στα 20 διαφορετικα σχεδια. Καποια ομοια μεταξυ τους, καποια τελειως διαφορετικα κλπ. Ενα απο τα σχεδια του X περα απο το επισημο (πιαθανοτατα) ηταν και τουλαχιστον ενα χωρις notch (ναι ετσι το λενε στο χωριο μου :P). Δε λεω οτι το σκεφτηκε ο αρχιμηχανικος της essential πρωτος, αλλα για την ιστορια πρωτη αυτη κυκλοφορησε την πρωτη ιδιομορφη συσκευη. 

Περα απο το να μας "κοροϊδέψεις" ολους, δεν ειχε καποια ουσια το σχολιο σου.

Όχι το σχόλιο του είναι πολύ σωστό και αν το δεις αντικειμενικά, θα καταλάβεις πως έχει δίκιο. 

Οι συσκευές συνολικά δεν σχεδιάζονται και είναι έτοιμες προς πώληση μέσα σε έξι μήνες. Η "πρωτιά" πιο πολύ είναι θέμα timing, όταν μιλάμε για διάστημα κάποιων μηνών.

• Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jimmy08 είπε

Σε όλα αυτά που λες, πρόσθεσε ένα "για μένα" και είσαι απόλυτα σωστός. 

Για την πλειοψηφία φίλε μου, όχι μόνο για εμένα. Με εξαίρεση αυτό που έγραψα για την κάμερα ίσως, όλα τα υπόλοιπα πιστεύω ότι αφορούν την πλειοψηφία. Δηλαδή τι θέλεις να μου πεις, ότι το headphone jack δεν το χρειάζονται οι περισσότεροι? Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει την επιλογή του, αλλά πάντα υπάρχει αντικειμενική προσέγγιση στα πράγματα και εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Rzarector είπε

Για την πλειοψηφία φίλε μου, όχι μόνο για εμένα. Με εξαίρεση αυτό που έγραψα για την κάμερα ίσως, όλα τα υπόλοιπα πιστεύω ότι αφορούν την πλειοψηφία. Δηλαδή τι θέλεις να μου πεις, ότι το headphone jack δεν το χρειάζονται οι περισσότεροι? Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει την επιλογή του, αλλά πάντα υπάρχει αντικειμενική προσέγγιση στα πράγματα και εγώ αυτό προσπαθώ να κάνω. 

Δεν ξέρω τι χρειάζονται οι περισσότεροι, αλλά σίγουρα λύσεις υπάρχουν. Άλλος γύρισε στα ασύρματα ακουστικά, άλλος ζει το dongle-life κοκ..

Εκεί που θα συμφωνήσω είναι στο ότι είναι μ....α να σου αφαιρούν επιλογές. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Jimmy08 είπε

Δεν ξέρω τι χρειάζονται οι περισσότεροι, αλλά σίγουρα λύσεις υπάρχουν. Άλλος γύρισε στα ασύρματα ακουστικά, άλλος ζει το dongle-life κοκ..

Εκεί που θα συμφωνήσω είναι στο ότι είναι μ....α να σου αφαιρούν επιλογές. 

Μα δεν είναι θέμα μλκιας η όχι, είναι θέμα σχεδιαστικής επιλογής. Αφαιρούν το headphone jack και κάνουν χώρο για άλλα πράγματα, οπότε το κινητό καταλήγει να είναι μικρότερο και λεπτότερο. Το ίδιο έγραψα και για τις ενσωματωμένες μπαταρίες. Είναι σχεδιαστική επιλογή, δεν είναι κάποια πρόοδος ούτε πισωγύρισμα. Τα ασύρματα ακουστικά δεν είναι το ίδιο ούτε πρακτικά ούτε ηχητικά. Σου ξαναλέω, όλα αυτά που έγραψα εκτός της κάμερας που ίσως εκφράζει πολύ λίγους, αντικατοπτρίζουν την πλειονότητα του κόσμου. Πχ. τα τάμπλετ μπορεί να χρειάζονται από πολλούς, αλλά σε γενικές γραμμές είναι άχρηστα και για αυτό οι πωλήσεις τους είναι πιο κάτω από ποτέ. Εδώ μιλάμε σε γενικές γραμμές, δεν μιλάμε για εσένα και για εμένα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, kirileman είπε

Δεν συζητούσαμε για την εξαίρεση του screenshot, όμως. Συζητούσαμε για μια φωτογραφία (browsing, gaming, video κλπ). Κάποιοι λένε ότι το notch έφαγε μέρος της οθόνης, εγώ λέω ότι οι περιοχές δεξιά και αριστερά από το notch προστέθηκαν στην οθόνη, με αποτέλεσμα, αντί να έχουμε αναλογία οθόνης 2 προς 1, να έχουμε στο iPhone X 2,16 προς 1. Είναι σαν να τοποθέτησε ο κατασκευαστής 2 επιπλέον μικρές οθόνες πάνω από την κύρια οθόνη. Το τι θα προβάλουν εκεί μέσα, είναι θέμα επιλογής του κατασκευαστή και των developers. Και λέω, λοιπόν, ότι το notch είναι μια επιλογή, πίσω από την οποία κρύβεται ένα συγκεκριμένο σκεπτικό. Αυτή η επιλογή από μόνη της δεν είναι ούτε κακή, ούτε καλή, γιατί όλες οι σχεδιαστικές επιλογές γίνονται για κάποιους λόγους και έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αντίστοιχα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έχει η επιλογή να αφήσεις στο πάνω bezel μόνο το ακουστικό (ίσως και το proximity sensor, δεν το έχω ψάξει) και να πας την μπροστινή κάμερα κάτω, για να ελαχιστοποιήσεις το πάνω bezel χωρίς notch. Όλα είναι επιλογές, οπότε, λυπάμαι, αλλά (γενικά μιλάω) δεν θα σας ακολουθήσω στη στάση "notch=evil", γιατί αυτή είναι μια αφελής προσέγγιση, κατά τη γνώμη μου. Από την άλλη, είμαι σίγουρος ότι όταν η τεχνολογία το επιτρέψει, δεν θα υπάρχουν ούτε notch(es) ούτε περιθώρια στις προσόψεις των συσκευών μας.

To screenshot μπηκε για να φανει σε εικονα τι χανεται.

Αυτο πχ μπορει να συμβει σε gaming, browsing κλπ. Ειδαμε προηγουμενως παραδειγματα οπου χαθηκε πληροφορια λογω notch. Σε κινητα χωρις notch δεν χανεται πληροφορια.

Αυτα τα usability  προβληματα εμφανιζονται με το notch, ειδικα οταν ειναι μεγαλο.

H9yWCjp.gif&key=8fd1779bb9213a1d2aca5bc7

Το ιδανικο ειναι να εχουμε μεγαλη οθονη σε μικρο πλαισιο(δηλαδη οσο το δυνατον μεγαλυτερο screen-to-body ratio), χωρις ομως να δημιουργουνται προβληματα:

α) λειτουργικα, οπου χανεται πληροφορια λογω notch ή επειδη μπαινει η καμερα σε δυσχρηστο μερος για να μειωθουν τα bezels

β) αισθητικα, γιατι το notch σε μια οθονη δεν ειναι καλαισθητο

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Rzarector είπε

Μα δεν είναι θέμα μλκιας η όχι, είναι θέμα σχεδιαστικής επιλογής. Αφαιρούν το headphone jack και κάνουν χώρο για άλλα πράγματα, οπότε το κινητό καταλήγει να είναι μικρότερο και λεπτότερο. Το ίδιο έγραψα και για τις ενσωματωμένες μπαταρίες. Είναι σχεδιαστική επιλογή, δεν είναι κάποια πρόοδος ούτε πισωγύρισμα. Τα ασύρματα ακουστικά δεν είναι το ίδιο ούτε πρακτικά ούτε ηχητικά. Σου ξαναλέω, όλα αυτά που έγραψα εκτός της κάμερας που ίσως εκφράζει πολύ λίγους, αντικατοπτρίζουν την πλειονότητα του κόσμου. Πχ. τα τάμπλετ μπορεί να χρειάζονται από πολλούς, αλλά σε γενικές γραμμές είναι άχρηστα και για αυτό οι πωλήσεις τους είναι πιο κάτω από ποτέ. Εδώ μιλάμε σε γενικές γραμμές, δεν μιλάμε για εσένα και για εμένα. 

Καλά αυτό ότι κάνουν χώρο για άλλα πράγματα, είναι άλλη παπάτζα.

H Samsung ας πούμε πως καταφέρνει να έχει ακόμα jack και μάλιστα διατηρώντας αυτόν τον πρωτοποριακό σχεδιασμό;

Η Apple που έβγαλε το jack τι έβαλε με το χώρο που δημιούργησε; Το taptic engine; Και μίκρυνε τη μπαταρία και άλλο;

Τα ασύρματα ακουστικά είναι πολύ πρακτικά γιατί δεν έχουν καλώδιο και έχεις ελευθερία κινήσεων και ο ήχος τους είναι αξιοπρεπής. Αν θες να απολαύσεις μουσική, δε θα ακούσεις από το κινητό. 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε

Ρε φιλαράκι, ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ΛΑΘΟΣ πως το λένε...

αχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Όχι το σχόλιο του είναι πολύ σωστό και αν το δεις αντικειμενικά, θα καταλάβεις πως έχει δίκιο. 

Οι συσκευές συνολικά δεν σχεδιάζονται και είναι έτοιμες προς πώληση μέσα σε έξι μήνες. Η "πρωτιά" πιο πολύ είναι θέμα timing, όταν μιλάμε για διάστημα κάποιων μηνών.

Συμφωνω απολυτα με αυτο που λες και εν μερει συμφωνω με το παλικαρι. Στο τελος γραφω "για την ιστορια", οπου εννοω οτι ολοι δουλευουν το σχεδιο 2 χρονια και τελικα βγαζουν παρομοια πραγματα με 2-3 μηνες διαφορα μεταξυ τους. Για να φτασουν. Το παραδειγμα του notch σε προηγουμενο μου σχολιο ισως ηταν πιο αστοχο σε σχεση με τα αλλα. Ηθελα να τονισω πως σχεδον ο,τι πιστευουν οτι ειναι πρωτια της apple (ειτε καλο ειτε κακο) τελικα το εχει κανει καποιος αλλος πριν. Το ολο υφος ομως θα μπορουσε να λειπει. Τελος παντων. 

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Jimmy08 είπε

Καλά αυτό ότι κάνουν χώρο για άλλα πράγματα, είναι άλλη παπάτζα.

H Samsung ας πούμε πως καταφέρνει να έχει ακόμα jack και μάλιστα διατηρώντας αυτόν τον πρωτοποριακό σχεδιασμό;

Η Apple που έβγαλε το jack τι έβαλε με το χώρο που δημιούργησε; Το taptic engine; Και μίκρυνε τη μπαταρία και άλλο;

Τα ασύρματα ακουστικά είναι πολύ πρακτικά γιατί δεν έχουν καλώδιο και έχεις ελευθερία κινήσεων και ο ήχος τους είναι αξιοπρεπής. Αν θες να απολαύσεις μουσική, δε θα ακούσεις από το κινητό. 

Φίλε μου κοίτα να δεις. Όταν αφαιρείς έστω κάτι τόσο μικρό, τότε ναι κάνεις χώρο για άλλα πράγματα ή κάνεις πιο λεπτό κινητό. Ακόμη και αν δεν βάλεις κάτι άλλο, μπορείς να καταφέρεις καλύτερο heat dissipation για παράδειγμα, ή να κατασκευάσεις ένα πιο rigid body που δεν σπάει τόσο εύκολα από πτώσεις. Δεν είναι παπάντζα, είναι δυνατότητα για πιο άνετο σχεδιασμό. Μην νομίζεις ότι είναι δηλαδή θέμα κόστους, γιατί αυτό είναι απειροελάχιστο για τις εταιρίες στην περίπτωση του jack input. Τώρα στην περίπτωση της Apple μπορεί να ήταν και ένας τρόπος να πουλήσει αβέρτα νέα ακουστικά, και μετά να πουλήσει και άλλα γιατί χάνονται εύκολα. :)

Δημοσ.
7 ώρες πριν, haHa είπε

Κανενα ιδιαιτερο νοημα και για αυτο ειναι αξιοπεριεργο να βλεπουμε διαφορα fanboys να γραφουν οτι οι διπλες καμερες ειναι κατι που ειδαμε την apple να κανει απο τις πρωτες και αργοτερα ηρθαν σε αλλα κινητα, ενω στην πραγματικοτητα ηταν απο τις τελευταιες.

Και μαλιστα να το κανουν αυτο βγαζοντας χολη. 

Δηλαδή εγώ θα είμαι fanboy αν σου πω ότι το 90% των εταιρειών περιμένουν την Apple τι θα κάνει ( δεν λέω 100% μην τρελαθείς κιόλας) για να δουν τι θα κάνουν και αυτοί?  Μέχρι τώρα οι αποφάσεις που έχει πάρει η Apple είναι σε πολύ μεγάλο % σωστές και γίνονται και mainstream. Για παράδειγμα.... "Πεταξε" λοιπόν το face id στην αγορά, σαν να είπε στης υπόλοιπες  εταιρείες "αντιγράψτε αυτό τωρα"  και θυσίασε κάτι άλλο ( notch ). Εμεινε λοιπών η Samsung (πχ) με την γλύκα ότι θα βάλει  πρώτη το fingerprint  κάτω από την οθόνη και όχι μόνο αυτό, αλλά γύρισε και είπε (Apple) ότι fingerprint τέλος. Ας λέμε λοιπόν ότι δεν μας αρέσει το face id, Κάποια στιγμή, δυστυχώς - ευτυχώς, θα γίνει mainstream.   (:  (:  (:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, OLDjunior είπε

Δηλαδή εγώ θα είμαι fanboy αν σου πω ότι το 90% των εταιρειών περιμένουν την Apple τι θα κάνει ( δεν λέω 100% μην τρελαθείς κιόλας) για να δουν τι θα κάνουν και αυτοί?  Μέχρι τώρα οι αποφάσεις που έχει πάρει η Apple είναι σε πολύ μεγάλο % σωστές και γίνονται και mainstream. Για παράδειγμα.... "Πεταξε" λοιπόν το face id στην αγορά, σαν να είπε στης υπόλοιπες  εταιρείες "αντιγράψτε αυτό τωρα"  και θυσίασε κάτι άλλο ( notch ). Εμεινε λοιπών η Samsung (πχ) με την γλύκα ότι θα βάλει  πρώτη το fingerprint  κάτω από την οθόνη και όχι μόνο αυτό, αλλά γύρισε και είπε (Apple) ότι fingerprint τέλος. Ας λέμε λοιπόν ότι δεν μας αρέσει το face id, Κάποια στιγμή, δυστυχώς - ευτυχώς, θα γίνει mainstream.   (:  (:  (:

Μαλλον δεν διαβασες προσεκτικά τι εγραψα. Δες ξανα το quote που εκανες, περιγράφει κατι διαφορετικό(μιλαω για τους χρηστες που λενε οτι κατι το ειδαμε πρωτα στην ταδε εταιρεια και υστερα στις αλλες, ενω στην πραγματικοτητα συνεβει το αντιθετο) απο αυτο που περιγράφεις εσυ. 

Εσυ μιλας για την επιρροη που εχουν οι αποφασεις των μεγαλων εταιρειων. Δεν μπορω παρα να συμφωνησω, οι αποφασεις των μεγαλων εταιρειων(πχ apple, samsung) επηρεαζουν συχνα το τι δρομο θα ακολουθησουν οι μικροτερες.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, haHa είπε

Στα κινητα χωρις notch, δεν χανεται καθολου απο το κεφαλι της κοπελας, ουτε χανεται το scroll bar. Ειναι full screen και ο χρηστης βλεπει ολη την πληροφορια που το κινητο/λειτουργικο σχεδιαζει.

Δεν έγινα κατανοητός. Στα κινητά με notch, έχουμε αύξηση του ύψους της οθόνης στις δεδομένες διαστάσεις συσκευής, άρα βλέπουμε ήδη περισσότερη πληροφορία ("περισσότερη κοπέλα") τόσο πάνω (με ένα κενό, όμως, λόγω notch), όσο και κάτω (επειδή κεντράρεται, φυσικά, η φωτογραφία). Πχ, στο iPhone X, όπως είπα, η αναλογία της οθόνης είναι μεγαλύτερη από τις οθόνες 2 προς 1 του ανταγωνισμού, στις αντίστοιχες εξωτερικές διαστάσεις συσκευής (αν δεν είχε notch, θα είχε μεγαλύτερο πάνω bezel και μικρότερη ανάλυση, πχ 2250x1125 στις ίδιες διαστάσεις συσκευής, άρα θα βλέπαμε λιγότερη πληροφορία σε φωτογραφίες κλπ). Αν μπορούσαμε να καταργήσουμε την μπροστινή κάμερα, θα ακουμπούσε όλη η οθόνη στο πάνω όριο, χωρίς notch. Οπότε, πραγματικά, απορώ που θεωρείται ως μια "παραξενιά" που ξεκίνησε από την Apple ή οποιονδήποτε και διαδίδεται λόγω μόδας. Είναι ξεκάθαρη επιλογή των κατασκευαστών που θέλουν να τραβήξουν την οθόνη στα όρια των συσκευών, χωρίς να στείλουν την κάμερα (ή άλλους αισθητήρες) κάτω, συγκρατώντας, ταυτόχρονα, τις εξωτερικές διαστάσεις των συσκευών τους.

Επεξ/σία από kirileman
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, kirileman είπε

Δεν έγινα κατανοητός. Στα κινητά με notch, έχουμε αύξηση του ύψους της οθόνης στις δεδομένες διαστάσεις συσκευής, άρα βλέπουμε ήδη περισσότερη πληροφορία ("περισσότερη κοπέλα") τόσο πάνω (με ένα κενό, όμως, λόγω notch), όσο και κάτω (επειδή κεντράρεται, φυσικά, η φωτογραφία). Πχ, στο iPhone X, όπως είπα, η αναλογία της οθόνης είναι μεγαλύτερη από τις οθόνες 2 προς 1 του ανταγωνισμού, στις αντίστοιχες εξωτερικές διαστάσεις συσκευής (αν δεν είχε notch, θα είχε μεγαλύτερο πάνω bezel και μικρότερη ανάλυση, πχ 2250x1125 στις ίδιες διαστάσεις συσκευής, άρα θα βλέπαμε λιγότερη πληροφορία σε φωτογραφίες κλπ). Αν μπορούσαμε να καταργήσουμε την μπροστινή κάμερα, θα ακουμπούσε όλη η οθόνη στο πάνω όριο, χωρίς notch. Οπότε, πραγματικά, απορώ που θεωρείται ως μια "παραξενιά" που ξεκίνησε από την Apple ή οποιονδήποτε και διαδίδεται λόγω μόδας. Είναι ξεκάθαρη επιλογή των κατασκευαστών που θέλουν να τραβήξουν την οθόνη στα όρια των συσκευών, χωρίς να στείλουν την κάμερα (ή άλλους αισθητήρες) κάτω, συγκρατώντας, ταυτόχρονα, τις εξωτερικές διαστάσεις των συσκευών τους.

Τωρα σε επιασα.

Και συμφωνω οτι φυσικα ειναι ξεκάθαρη επιλογή των κατασκευαστών που θέλουν να τραβήξουν την οθόνη στα όρια των συσκευών. Πιστευω πως οι κατασκευαστες που θα ακολουθησουν σχεδιασμο notch θα προσπαθουν να το κανουν οσο μικροτερο γινεται για να ειναι μικροτερα τα λειτουργικα προβληματα και η χαμενη πληροφορια και να μην ειναι τοσο μεγαλο το notch οσο πχ στο iPhone X(το notch στο iphone x νομιζω ειναι μεγαλυτερο απο το μερος της οθονης δεξια και αριστερα).

Ισως με τον καιρο να συνηθισουμε και το αισθητικο κομματι. Γιατι τωρα που το σκεφτομαι, μαλλον προτιμω μια οθονη που φθανει πραγματικα στα ακρα του πλαισιου(με επακολουθο να εχει μικρο notch για καμερα κλπ) απο οτι μια οθονη που εχει μεγαλο bezel στο πανω μερος.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
Στις 27/02/2018 στις 1:20 ΜΜ, Nikolo1991 είπε

Εσυ δηλαδη πιστευεις ότι η apple ειπε 2 χρονια πριν : "Το σχεδιο ειναι αυτο. Χωρεστε τα ολα μεσα οπως νομιζετε". Πριν βγει μια συσκευη επισημα κυκλοφορουν γυρω στα 20 διαφορετικα σχεδια. Καποια ομοια μεταξυ τους, καποια τελειως διαφορετικα κλπ. Ενα απο τα σχεδια του X περα απο το επισημο (πιαθανοτατα) ηταν και τουλαχιστον ενα χωρις notch (ναι ετσι το λενε στο χωριο μου :P). Δε λεω οτι το σκεφτηκε ο αρχιμηχανικος της essential πρωτος, αλλα για την ιστορια πρωτη αυτη κυκλοφορησε την πρωτη ιδιομορφη συσκευη. 

Περα απο το να μας "κοροϊδέψεις" ολους, δεν ειχε καποια ουσια το σχολιο σου.

αρα λεμε το ιδιο πραγμα, το κυκλοφορησε 1η η essential αλλα δεν το αντεγραψε η apple, καθως αυτο θα ηταν πολυ αφελες.

Επισης μην αισθανεσαι πως σε κοροιδεψα, δεν ηταν αυτη η προθεση μου.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, bahamut_zero είπε

αρα λεμε το ιδιο πραγμα, το κυκλοφορησε 1η η essential αλλα δεν το αντεγραψε η apple, καθως αυτο θα ηταν πολυ αφελες.

Επισης μην αισθανεσαι πως σε κοροιδεψα, δεν ηταν αυτη η προθεση μου.

Αν παρατηρησεις, στο πρωτο σχολιο μου, δεν αναφερομαι πουθενα σε αντιγραφη. Λεω απλα οτι τα παρουσιαζει ολα ως επαναστατικες καινοτομίες, τις οποιες εχουν κανει ήδη αλλες εταιριες πρωτες, στο προσφατο παρελθον. Αν δεν εισαι ο πρωτος που το κανεις, δε μπορεις να αναφερεσαι σε καινοτομια. Αυτο δεν αποδεχονται οι fans. Σιγουρα ολοι δουλευουν παραλληλα τα νεα χαρακτηριστηκα, αλλα αν δε μπορουν να υπαρχουν πανω απο μια πρωτια για το ιδιο πραγμα. Συμφωνουμε λοιπον σε αυτο που λες, απλα "παρεξηγησες" το αρχικο μου μηνυμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...