Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα του INSOMNIA μπήκα και εγώ λοιπον στο φόρουμ για να μου δώσετε τα φώτα σας γιατί στο θέμα pc και ίντερνετ είμαι λίγο flintstone...

Oλα ξεκινήσαν όταν έκανα μετατροπή ADSL σε VDSL στην βοντα, πριν την μετατροπή είχα 7-8 mbps πράγμα απαράδεκτο μιας και ήμουν συνδρομητής 3play με τηλεόραση και με αποτέλεσμα να τραβάει 5-6 mbps... ευτυχώς τη τηλεόραση στο σπίτι δεν την χρησιμοποιούσαν και πολύ οπότε δεν είχα τόσο θέμα, αυτός ήταν βεβαία και ο αρχικός λόγος που έκανα την μετατροπή, άλλα από ότι φαίνεται την έκανα την μακακια... 

Περνώντας λοιπον στην φάση την εγκατάστασης του "νέου" ρουτερ (zte zxhn h267a) είδα ότι το ίντερνετ ερχόταν στα 47-48 (μες την τρελή χαρά εγώ) δίστιχος αυτό δεν κράτησε για πολύ, περνώντας ο καιρος παρατήρησα ότι υπήρχαν συχνές πτώσης στο ίντερνετ και μερικές φορές μεταβολές στην ταχύτητα, το πράγμα χειροτέρεψε όταν αναγκαστικά έπαιξα σε WIFI λόγο το ότι ήρθαν η δική μου και δεν μπορούσα να έχω το καλώδιο κάτω στο πάτωμα με το που μπήκα λοιπον στο ασύρματο δίκτυο παρατήρησα ότι το ίντερνετ ήταν στα 28-30 mbps, εκείνη την στιγμή σκεφτικά ότι ίσος ήταν λογικό, πριν ομως από 1-1,5 μήνα το ίντερνετ έπεσε στα 12-15 mbps (ακόμα και διπλά από το μόντεμ!!!!) επικοινωνώ λοιπον με τον πάροχο (βοντα) και μου λένε ότι όντος δεν είναι λογικό και θα στείλουν τεχνικό, φτάνουμε λιπών στο σημείο του τεχνικού και κάνει τον έλενχο, τα αποτελέσματα στο δικό του σύστημα τα ίδια, μου ανέφερε βεβαία ότι μέχρι την μπρίζα ερχόταν κανονικά 51, και μου ψέλλισε " πιθανός να φταίει το dslam"εγώ στην αρχή το άκουσα "ντισλαμά" και λέω " πιο είναι αυτό το λάμα που μου κάνει θέμα στο ίντερνετ" τόσο expert είμαι στο θέμα ίντερνετ... 

Mου είπε ο τεχνικός ότι θα με ενημερώσουν από τα κεντρικά για το θέμα σε 2 εργάσιμες, έρχεται λοιπον η μέρα οπού με καλούν και μου λένε "ναι είχαμε κάποια θέματα στην περιοχή σας άλλα τα επιλύσαμε, λογικά πρέπει να είναι εντάξει η γραμμή σας πλέον" κάνοντας τον έλεγχο καθώς μιλούσα στο τηλέφωνο μαζί του βλέπω τα ίδια αποτελέσματα με πριν, του το λεω και τι μου απαντάει λέτε? " είναι λογικό καμιά φορά να υπάρχουν τέτοιες μεταβολές λόγο τον τοίχων..." και του απαντάω " στην αρχή που μου ερχόταν 27-30 λέτε να είχα λιγότερους τείχους στο σπίτι μου???" γενικά μου έλεγε κάτι π..ες που και ο πιο άσχετος καταλάβαινε ότι έλεγε μπουρδες... με τα πολλά πολλά καταλήξαμε να ξανά έρθει τεχνικός (ένας θεός ξέρει γιατί...) οπού τον περιμένω μες την βδομάδα. 

Αυτό που ήθελα να μου πείτε εσείς είναι αν είναι δικό μου το θέμα, της γραμμής η του μόντεμ... επίσης αν γνωρίζετε κάνα κάλο μόντεμ για VDSL γραμμή που να συνδέετε και το τηλέφωνο, επίσεισης να πιέσω να μου δώσουν καινούργιο η να αγοράσω μόνος μου λέτε?

Sorry αν σας ζαλισα και ευχαριστω!!!

Δημοσ.

Εχε συνδεμένο στο τηλεφωνικό σου δικτυο μόνο το vdsl router (δηλαδη οχι αλλες συσκευές) και να εισαι συνδεμένος στο router με καλώδιο ή ασύρματα. Βγάλε απο την πριζα ρευματος το router, μετρα μεχρι το 10 και βάλε το πάλι. Μετα απο 2-3 λεπτα συνδεσου στη σελιδα διαχειρησης του router, κανε login και ανεβασε μας μια εικόνα με τα σττατιστικά συνδεσης του router

Θέλουμε μια εικονα που να εχει στοιχεια σαν τα παρακατω

image.png

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, xirosiman είπε

μηπως ειναι θεμα του ρουτερ? εβαλες καποιο αλλο να δοκιμασεις?

Άλλο που να βρει?  Αυτά είναι δουλειά του πάροχου. Να βρει που είναι το πρόβλημα.

TS υπάρχει και λεξικό στο ινσόμνια.

• Like 1
Δημοσ.

επειδη βαριεμαι να το διαβασω. αν δεν εχεις δοκιμασει προσφατα με καλωδιο τοτε κανε δοκιμη.

αν εκει τερματιζεις δεν φταιει το internet αλλα το ασυρματο

• Like 1
Δημοσ.

Το πως ειναι η γραμμη σου θα το δεις μονο οταν εισαι συνδεδεμενος με καλωδιο. Το WiFi ειναι αναξιπιστο στα φθηνα ρουτερ οπως το δικο σου. Για το συγκεκριμενο επειδη το εχω μπορω να σου πω οτι το wifi ειναι χαλια και σωστα σου δειχνει τετοιες ταχυτητες. Αγορασε ενα δικο σου απο TP link

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο modem/router είναι άθλιο. Επίσης ρώτα τη vodafone να τσεκάρουν αν σου έχουν βάλει κάποιο περιορισμό στην ταχύτητα, γιατί είναι πάγια τακτική τους αν τους αναφέρεις προβλήματα να στη μειώνουν για να αποφεύγονται αποσυνδέσεις κλπ. Δεν θα το παραδεχτούν αλλά το κάνουν αβέρτα... 

• Like 1
Δημοσ.

Για το σπιτι και για σερφαρισμα μια χαρα αθλια ολα ειναι αυτα που δινουν οι providers. To συγκεκριμενο δεν ειναι καλυτερο ή χειροτερο απο αλλα σαπιδια που δινουν τυπου zte και technicolor.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/6/2018 στις 11:38 ΠΜ, gbras είπε

Το πως ειναι η γραμμη σου θα το δεις μονο οταν εισαι συνδεδεμενος με καλωδιο. Το WiFi ειναι αναξιπιστο στα φθηνα ρουτερ οπως το δικο σου. Για το συγκεκριμενο επειδη το εχω μπορω να σου πω οτι το wifi ειναι χαλια και σωστα σου δειχνει τετοιες ταχυτητες. Αγορασε ενα δικο σου απο TP link

ξερεις καποιο καλο να μου προτεινεις? ειναι ολα συμβατα με vdsl γραμμη?

Στις 2/27/2018 στις 10:46 ΠΜ, VirusX2gr είπε

Τι εκανες τελικα βρηκες λυση;

παπα...α... , απο τοτε που ανεβασα το ποστ φαντασου αυριο τελικα θα μου στελουν μοδεμ (ιδιο μοντελο), δεν παραδεχτηκαν οτι το μοντεμ δεν σηκωνει πανω απο 30mbps και τελικα μου κοψαν 5 ευρο απο το λογαριασμο... τιποτα θα αναγκαστω να βαλω καλοδιο... 

Επεξ/σία από LightBinger
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, LightBinger είπε

ξερεις καποιο καλο να μου προτεινεις? ειναι ολα συμβατα με vdsl γραμμη?

παπα...α... , απο τοτε που ανεβασα το ποστ φαντασου αυριο τελικα θα μου στελουν μοδεμ (ιδιο μοντελο), δεν παραδεχτηκαν οτι το μοντεμ δεν σηκωνει πανω απο 30mbps και τελικα μου κοψαν 5 ευρο απο το λογαριασμο... τιποτα θα αναγκαστω να βαλω καλοδιο... 

Περιμένουμε ακομα στατιστικά της γραμμής σου για να εχεις και αλλες γνώμες αν τελικά φταίει o πάροχος (γραμμή) ή αν δε γνωρίζεις τους περιορισμους του wifi και τα μπερδεύεις λιγο.

Με την παρουσα κατασταση που περιγράφεις ακομα κι σου στειλουν ίδιο modem, θα εχεις ακριβώς τα ιδια φαινόμενα. Αν στο router εφτανε 48, πάλι 47-49 θα φτάνει και αν εσυ με wifi πιάνεις 20, πάλι 20 θα πιάνεις (και για αυτό δεν φταίει ο πάροχος). Θα στο πω με ενα παραδειγμα

Στο σπιτι σου ερχεται ρεύμα, "μεγιστης χωρητικότητας" 40Α. Ο θερμοσίφωνας παιρνει ρευμα απο ασφάλεια 20Α, ενω η πρίζα του σαλονιου απο ασφάλεια 10Α. Η δεη σου φέρνει 40Α στο κουτί, αλλά λόγω τεχνικών περιορισμών, δεν μπορεις τα 40Α να τα δώσεις στην πριζα του σαλονιου. Εκει δινεις μεχρι 10.

Γενικα για τα router. Ολα όσα δίνουν οι εταιρίες δεν ειναι τα καλύτερα (αλλα ουτε και τα χειροτερα) της αγορας. Είναι κάπου στη μέση. Λύσε πρωτα το πιαθνο προβλημα της γραμμής και μετα βλεπουμε πως μπορεις να φέρεις 30-40Α στην πριζα του σαλονιου.

Τέλος τα speedtest ειναι ενδεικτικά και εχουν αποκλίσεις (99% προς τα κάτω). Το τι πιάνει η γραμμή σου μέσα στο σπιτι σου (γιατί στον κατανεμητη της πολυκατοικίας σιγουρα πιάνει παραπάνω) φαίνεται στα στατιστικά του router

Επεξ/σία από isay
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...