dpolal Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 59 λεπτά πριν, Almeran16 είπε Θα τα βαλω και αν δεν ειμαι ικανοποιημενος λίγο αργότερα θα βαλω ΚΑΙ ενισχυτη. Θα σ ενημερωσω αν θα δω διαφορα με αυτα που εχω. Σ ευχαριστω για ολες τις συμβουλες σου. Fixxed. Δεν πας πουθενά χωρίς ενισχυτή από την στιγμή που θες εντάσεις. Ξεκίνα να μαζεύεις λεφτά από τώρα. Και συγνώμη που στο λέω άλλα με 120ευρώ για ηχεία μπρος/πίσω πάλι δεν θα πας πολύ μακρυά. Αν δεν έχεις λεφτά ξεκίνα με τον ενισχυτή και τα παλιά ηχεία για όσο αντέξουν. Μετά τα αλλάζεις σιγά σιγά με καλύτερα. Ή Ξεκίνα με τον ενισχυτή και 2 ΚΑΛΑ ηχεία αν σε πέρνει και μετά από λίγο καιρό αναβαθμίζεις τα υπόλοιπα. Σε κάθε περίπτωση όμως, αν πραγματικά θες ένταση και ποιότητα πρέπει να βάλεις το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Almeran16 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Σ ευχαριστω για την απαντηση. Κοιτα δεν θελω ηψηλες εντασεις, απλα αν μου αρεσει ενα τραγουδι να το ανοιξω λιγο παραπανω χωρις να ακουγονται παρασιτα και χωρις να καψω τα ηχεια. Το λαθος μου ειναι πως πηρα για πισω ηχεια με υψηλη ισχυ 75 watt rms,και ο τοποθετητης που πηγα να τα τοποθετησει μου ειπε πως ταιριαζουν μια χαρα με το radio cd 4 x 52 peak, αν μου ελεγε οτι ειναι μεγαλα θα πηγαινα να τα αλλαξω. Σιγουρα ενας τετρακαναλος ενισχυτης θα βελτιωσει τον ηχο, και μαζι με 2 sub με ενισχυτη θα ακουγετε τελεια, αλλα δεν θελω να το φτασω μεχρι εκει γιατι ουτε μου αρεσει το πολυ νταπα ντουπα, ουτε να ξοδεψω μια περιουσια για ηχο αυτοκινητου. 1
manousos82003 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, Almeran16 είπε Κοιτα δεν θελω ηψηλες εντασεις, απλα αν μου αρεσει ενα τραγουδι να το ανοιξω λιγο παραπανω χωρις να ακουγονται παρασιτα και χωρις να καψω τα ηχεια. Το λαθος μου ειναι πως πηρα για πισω ηχεια με υψηλη ισχυ 75 watt rms,και ο τοποθετητης που πηγα να τα τοποθετησει μου ειπε πως ταιριαζουν μια χαρα με το radio cd 4 x 52 peak, αν μου ελεγε οτι ειναι μεγαλα θα πηγαινα να τα αλλαξω. Αυτό ακριβώς σου λέμε! Αν τα αλλάξεις και το ανοίξεις λίγο παραπάνω ΚΑΙ παράσιτα θα έχεις ΚΑΙ θόρυβο ΚΑΙ τρίξιμο της πόρτας ΚΑΙ σίγουρα θα καούν Άσε που χρειάζονται τουλάχιστον 1 μήνα στρώσιμο Alpine,Sony,pioneer είναι για να καλύψουν βασικές ανάγκες... Αν κοιτάς για περιστασιακό άνοιγμα έντασης κοίταξε αλλα ηχεία...θα μπορούσες να πάρεις τα Hertz (δοκιμασμένα σε ενίσχυτη 4x150 rms) με τέρμα ένταση και δεν έχουν καεί....ακόμα . Απλά αν του τα πήγαινες να τα βάλει, θα του κακοφανεί Αντίθετα τα Helix που λένε τα καλύτερα, έχω κάψει 3 ζευγάρια και κόστιζαν πάνω από 40 ευρώ το καθενα....Φαντάσου τα Alpine που θα παρεις να τα συνδεσεις με ενισχυτη... Οπως είπα, ότι πληρώνεις, παίρνεις! Περιμενω νέα!
Almeran16 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Σημερα που επαιξα λιγο με το fader μπροστα και πισω διαπιστωσα οτι τα πισω τριζουν ακομη και με χαμηλη ενταση, και τα δυο. Αποσυνδεσα τα καλωδια, πατησα με μικρολακουβες και παλι ετριζαν με κλειστο το ηχοσυστημα!!! Δεν εχουν καει, ουτε εχουν τα γουφερ τρυπα τα κοιταξα, αλλα τα γουφερ τριζουν!!!! Τα μπροστινα τα εργοστασιακα, εχουν πολυ λιγο μπασο, αλλα δουλευουν και ας ειναι 18αετιας!!!, οποτε σκεφτομε να μην πειραξω τα μπροστα, αλλα με τα πισω τι να κανω? Λεω να παω να τα δει, και αν πει θελουν αλλαγη, παω σε αλλον και βαζω τα Hertz στην εταζερα!!! 1
manousos82003 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2018 Μη το κουράζεις τόσο πολύ! Αν θες τη γνώμη μου άλλαξε για αρχή μπρος και πίσω, να έχουν τα ίδια dB.... Αλλά στην πορεία, από μόνος δεν θα είσαι ικανοποιημένος και θα δεις ότι ο ενισχυτής είναι μονόδρομος... Ετσι έλεγα και εγώ στην αρχή....
Almeran16 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Μαρτίου 2018 Ειμαι σε διλημα, σημερα πηγα να τα βαλω και αφου πρωτα ακουσε το ηχοσυστημα μετα δεν τα εβαλε!!! Ειπε πως η διαφορα θα ηταν μηδαμηνη, και μου προτεινε τα hertz dcx 165.3 μπρος-πισω στα 160 ευρω!!! Δεν τα ειχε αλλα ειπε θα τα παραγγειλει!!!! 1
manousos82003 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2018 19 ώρες πριν, Almeran16 είπε Ειμαι σε διλημα, σημερα πηγα να τα βαλω και αφου πρωτα ακουσε το ηχοσυστημα μετα δεν τα εβαλε!!! Ειπε πως η διαφορα θα ηταν μηδαμηνη, και μου προτεινε τα hertz dcx 165.3 μπρος-πισω στα 160 ευρω!!! Δεν τα ειχε αλλα ειπε θα τα παραγγειλει!!!! Ειναι μια χαρα Απο μενα, ναι! Οποιο ηχειο και να βαλεις, ελαχιστη διαφορα θα δεις, δεν εχει αδικο! Γιατι οπως σου λεμε ολοι, χρειαζεσαι ενισχυτη! Ξεκινα με αυτα, ειναι καλα και στο μελλον, λεφτα να εχεις, βαζεις εναν 4x80! Woofer μαλλον δεν εχεις αναγκη....
Almeran16 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2018 Τελευταια νεα. Σε δυο ηχοσυστηματαδες που πηγα και ειδαν το αυτοκινητο απο τους οποιους τον εναν τον γνωριζω, προτειναν και οι δυο τα alpine spg 17c2 για μπροστα, τα οποια και εβαλα!!!!!!!! Μαλιστα ο ενας που τον ξερω του ειπα να βαλει τα alpine 1725s που εχουν ευαισθησια 92db , γιατι τα spg 17c2 εχουν ευαισθησια μονο 88.5db, και μου ειπε επι λεξη να μην μπερδευομε με τις ευαισθησιες αυτος ξερει ποια ειναι τα καλα και οταν τα εβαλε τελικα ειχε δικιο !! Ο ηχος ανεβηκε κατα 3 μοναδες δηλαδη πριν μεχρι το 22 ακουγες και μετα παραμορφωνονταν και τωρα ακους μεχρι το 25 καθαρα !!! Καμια σχεση με τα πισω sony xlpode που εχω στην εταζερα! Το μπασο των sony ειναι 'ξερο', ενω στα alpine εχεις την αισθηση οτι απλωνετε. Μετα το πασχα θα αλλαξω και τα πισω με τα ιδια alpine και θα σας ενημερωσω. Απλα μου ειπε να μην τα ανοιγω τερμα για κανενα μηνα μεχρι να στρωσουν και θα ακουγονται ακομη καλυτερα. Ευτυχως ειπε πως το radio cd ειναι 4 χ 27rms και οχι 4 χ 15 οπως τα περισσοτερα γιατι δεν θα εβλεπα καμια βελτιωση!! Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας και ιδιαιτερα τον Μαννουσο!!!!! Θα σας ενημερωσω ξανα οταν τοποθετηθουν και τα πισω!!! 1
Knight of Mercy Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Στις 3/18/2018 στις 4:37 ΜΜ, Almeran16 είπε Τελευταια νεα. Σε δυο ηχοσυστηματαδες που πηγα και ειδαν το αυτοκινητο απο τους οποιους τον εναν τον γνωριζω, προτειναν και οι δυο τα alpine spg 17c2 για μπροστα, τα οποια και εβαλα!!!!!!!! Μαλιστα ο ενας που τον ξερω του ειπα να βαλει τα alpine 1725s που εχουν ευαισθησια 92db , γιατι τα spg 17c2 εχουν ευαισθησια μονο 88.5db, και μου ειπε επι λεξη να μην μπερδευομε με τις ευαισθησιες αυτος ξερει ποια ειναι τα καλα και οταν τα εβαλε τελικα ειχε δικιο !! Ο ηχος ανεβηκε κατα 3 μοναδες δηλαδη πριν μεχρι το 22 ακουγες και μετα παραμορφωνονταν και τωρα ακους μεχρι το 25 καθαρα !!! Καμια σχεση με τα πισω sony xlpode που εχω στην εταζερα! Το μπασο των sony ειναι 'ξερο', ενω στα alpine εχεις την αισθηση οτι απλωνετε. Μετα το πασχα θα αλλαξω και τα πισω με τα ιδια alpine και θα σας ενημερωσω. Απλα μου ειπε να μην τα ανοιγω τερμα για κανενα μηνα μεχρι να στρωσουν και θα ακουγονται ακομη καλυτερα. Ευτυχως ειπε πως το radio cd ειναι 4 χ 27rms και οχι 4 χ 15 οπως τα περισσοτερα γιατι δεν θα εβλεπα καμια βελτιωση!! Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας και ιδιαιτερα τον Μαννουσο!!!!! Θα σας ενημερωσω ξανα οταν τοποθετηθουν και τα πισω!!! H δήλωση του "μάστορα" του χαρίζει το τίτλο του ΜΑΝΑΒΗ, πες του χαιρετίσματα. Αν πάλι οι γνώσεις του επιτρέπουν να δημιουργήσει ΝΕΑ ΣΧΟΛΗ, με το καλό να τις τεκμηριώσει και τις μοιραστεί και με κάποιους άλλους "αμαθείς". Αλήθεια μήπως δοκίμασες και τα "ευαίσθητα" των 92 db και τα "άκουσες" ο ίδιος χειρότερα απο αυτά που τοποθέτησε ή αυτά είχε στο ράφι και αυτά πούλησε? Το να συγκρίνει κανείς τα εργοστασιακά μονού κώνου, συνήθως του κιλού, ηχεία ακόμα και με Alpine απαιτεί θράσσος. Σαφώς και τα χειρότερα Alpine είναι καλύτερα απο το οποιοδήποτε εργοστασιακό ηχείο. Για αρχή καλά είσαι, όμως σύντομα θα ψάχνεσαι πάλι για αυτό δρομολόγησε το πέρασμα των παροχών για ενισχυτή, γιατί εκεί θα καταλήξεις, και όποτε αγοράσεις τον συνδέεις. Για τα πίσω ηχεία να κινηθείς στα ίδια περίπου db για να μην "τραβήξεις πίσω" τη σκηνή. Ενημέρωσε επίσης το "μάστορα" ότι όσα RMS και να βγάζει μια πηγή τα ρεύματα που θα δώσει η ενισχυτική βαθμίδα της είναι λίγα σε σχέση με το χειρότερο ενισχυτή της πιάτσας. Ιδιαιτέρως φιλικά, Υ.Γ. Στείλε ενα κινητό με ΠΜ γιατί ίσως έχει ξεμείνει ενισχυτής απο παλιά μου εγκατάσταση στο υπόγειο, να περάσεις να τον πάρεις ΔΩΡΟ όταν θα είμαι Αθήνα.
Almeran16 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Σ ευχαριστω για την απαντηση. Να σου πω την αληθεια και εγω ηθελα πιο ευαισθητα οπως μου ειπατε εδω στο forum αλλα ο μαστορας ειχε αλλη γνωμη. Εγω πιστευω δεν εβαλε τα alpine1725s ενω τα ειχε, γιατι ειναι φθηνιαρικα ενω αυτα που εβαλα πιο ποιοτικα, ετσι πιστευω, αφου και ο δευτερος γνωστος ηχοσυστηματας μου προτεινε κι αυτος τα ιδια με αυτα που εβαλα!!!! Θα βαλω μετα το πασχα τα ιδια στην εταζερα γιατι τα sony xplode που εχω αν και 7αετιας εχει μπει χωμα στο πηνιο, πιθανον απλ καποια τσαντα θαλασσης που εβαλα εκει το καλοκαιρι, και κανουν θορυβους. Η ενταση με καλυπτει αφου ακουω καθαρα μεχρι το 25. Σ ευχαριστω για την προσφορα σου για τον ενισχυτη, αν τον χρειαστω θα σου στειλω pm. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2018 από Almeran16
manousos82003 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Στις 18/3/2018 στις 4:37 ΜΜ, Almeran16 είπε Τελευταια νεα. Σε δυο ηχοσυστηματαδες που πηγα και ειδαν το αυτοκινητο απο τους οποιους τον εναν τον γνωριζω, προτειναν και οι δυο τα alpine spg 17c2 για μπροστα, τα οποια και εβαλα!!!!!!!! Μαλιστα ο ενας που τον ξερω του ειπα να βαλει τα alpine 1725s που εχουν ευαισθησια 92db , γιατι τα spg 17c2 εχουν ευαισθησια μονο 88.5db, και μου ειπε επι λεξη να μην μπερδευομε με τις ευαισθησιες αυτος ξερει ποια ειναι τα καλα και οταν τα εβαλε τελικα ειχε δικιο !! Ο ηχος ανεβηκε κατα 3 μοναδες δηλαδη πριν μεχρι το 22 ακουγες και μετα παραμορφωνονταν και τωρα ακους μεχρι το 25 καθαρα !!! Καμια σχεση με τα πισω sony xlpode που εχω στην εταζερα! Το μπασο των sony ειναι 'ξερο', ενω στα alpine εχεις την αισθηση οτι απλωνετε. Μετα το πασχα θα αλλαξω και τα πισω με τα ιδια alpine και θα σας ενημερωσω. Απλα μου ειπε να μην τα ανοιγω τερμα για κανενα μηνα μεχρι να στρωσουν και θα ακουγονται ακομη καλυτερα. Ευτυχως ειπε πως το radio cd ειναι 4 χ 27rms και οχι 4 χ 15 οπως τα περισσοτερα γιατι δεν θα εβλεπα καμια βελτιωση!! Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας και ιδιαιτερα τον Μαννουσο!!!!! Θα σας ενημερωσω ξανα οταν τοποθετηθουν και τα πισω!!! Για αρχη, οπως σου ειπε, μην τα βαζεις τερμα για ενα μηνα...Εχω μια ενσταση με τη μαρκα μιας και τα Alpine ειναι "για να ακους ραδιο" . Αν η μεγιστη ενταση ειναι 30, εχε το στο 15! Σιγα, εδω ειμαστε για να βοηθαμε! 13 ώρες πριν, Almeran16 είπε Σ ευχαριστω για την απαντηση. Να σου πω την αληθεια και εγω ηθελα πιο ευαισθητα οπως μου ειπατε εδω στο forum αλλα ο μαστορας ειχε αλλη γνωμη. Εγω πιστευω δεν εβαλε τα alpine1725s ενω τα ειχε, γιατι ειναι φθηνιαρικα ενω αυτα που εβαλα πιο ποιοτικα, ετσι πιστευω, αφου και ο δευτερος γνωστος ηχοσυστηματας μου προτεινε κι αυτος τα ιδια με αυτα που εβαλα!!!! Θα βαλω μετα το πασχα τα ιδια στην εταζερα γιατι τα sony xplode που εχω αν και 7αετιας εχει μπει χωμα στο πηνιο, πιθανον απλ καποια τσαντα θαλασσης που εβαλα εκει το καλοκαιρι, και κανουν θορυβους. Η ενταση με καλυπτει αφου ακουω καθαρα μεχρι το 25. Σ ευχαριστω για την προσφορα σου για τον ενισχυτη, αν τον χρειαστω θα σου στειλω pm. Αν σκοπεύεις να βαλεις ενισχυτη, εστω και με δωρεα:), με το περασμα των δευτερων ηχειων, φροντισε να περασεις και την καλωδιωση για ενισχυτη! Περιπου κανα 20αρι κανουν τα καλωδια...
Almeran16 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Σ ευχαριστω για τις απαντησεις σου. Θα βαλω μετα το πασχα και τα πισω και επανερχομςε να σου πω!!!!
cabdik Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) τωρα ειδα το θεμα σου, και αν εχω καταλαβει σωστα, το αμαξι σου ειναι 5θυρο, και οχι σενταν, ετσι..? και εχεις κοψει την εταζερα και εχεις βαλει στρογγυλα ηχεια...? γενικα σου εχουν πει σωστα πραγματα τα παιδια απο πανω. το θεμα ειναι να καταλαβεις κι εσυ πως λειτουργει ενα ηχειο στο χωρο, και τι ηχο θελεις. γιατι ο καθενας μας χει διαφορετικα γουστα στον ηχο. αν δεν θες να μπλεξεις με ενα σωστο συστημα που προυποθετει ενισχυτη, τοτε θελει λιγο ψαξιμο η πηγη και τα ηχεια που θα βαλεις στο αμαξι σου. ειδικα οταν ψαχνεις και ενταση..!! ΠΗΓΗ: επωνυμη, με οσο το δυνατον περισσοτερα "καθαρα" W (RMS) . μην κοιτας τα 4χ50 - 4χ55 που γραφουν τα κουτια και με μεγαλα γραμματα. αυτα ειναι μαρκετινγκ. ΑΝ υπηρχε πηγη με τοσα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ W, θα εστηνες συναυλια...!!! τα πραγματικα W που αποδιδουν ειναι στην καλυτερη περιπτωση, καπου στα μισα..!! και οπως σωστα σου ειπαν και πιο πανω τα παιδια, δεν γινεται να εχεις εναν δυνατο ενισχυτη μεσα στον ιδιο χωρο της πηγης...!! ΑΠΛΑ δεν χωρανε...!! ΗΧΕΙΑ. επειδη -υποθετω- εχεις hatchback και εταζερα πανω απο τον χωρο αποσκευων, θα προτεινα καλυτερα ΟΒΑΛ 6χ9 ΗΧΕΙΑ. η ευαισθησια που αναφερθηκε πολλακις, παιζει εναν πολυ ιδιαιτερο ρολο σε τετοια στησιματα (χωρις ενισχυτη εννοω), και δινει το κατιτις παραπανω...! ενα ηχειο με υψηλη ευαισθησια, θα παιξει πιο ανετα σε μια αδυναμη πηγη. κοιτας λοιπον καποια ηχεια με υψηλη ευαισθησια (ανω των 90-91db, οσο γινεται....). το ευρος των συχνοτητων απο την αλλη σου δειχνει, μεχρι που μπορει να φτασει ενα ηχειο (χαμηλα - ψηλα). οσο πιο μικρο ειναι το πρωτο νουμερο (50-40-30ΗΖ), σημαινει οτι το Ηχειο, μπορει να αποδωσει μεχρι αυτες τις χαμηλες συχνοτητες (=καλυτερο Μπασσο), το αντιστοιχο ψηλο οριο (20-21-22kHZ ) δειχνει σε ποσο υψηλες συχνοτητες (=καλυτερα πριμα) μπορει να φτασει..!! τα λεω απλα και "μπακαλιστικα", οπως τα ειχα καταλαβει κι εγω, οταν ειχα ασχοληθει κι εγω πριν αρκετα χρονια, με το δικο μου. σιγουρα αν θες μεγαλες εντασεις και πολυ καθαρο ηχο, πρεπει να ριξεις χρημα και ψαξιμο...!!! με 300-400-500 ευρω, ΔΕΝ στηνεις σοβαρο ηχο.....!! Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2018 από cabdik
Almeran16 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Παρα πολυ σωστα αυτα που γραφεις. Το αυτοκινητο ειναι sedan, οχι hatchback, και εχει υποδοχες στην εταζερα για 6.5in ηχεια. Εχω βαλει πριν 7 χρονια κατι sony xplod τα οποια αν και επεζαν καλα, κανουν θορυβο στην αναρτηση, ενας επισκευασης ηχειων που τα ειδε σημερα ειπε πως πηρε χωματα το πηνιο και δεν συμφερει να φτιαχτει οποτε μετα το πασχα θα βαλω καινουργια. Να σου πω μπορω να βαλω και oval και να φαω λιγο τη εταζερα, πιστευεις οτι θα δω διαφορα απο τα στρογγυλα? ή να βαλω τα ιδια με μπροστα alpine spg17c2 ωστε να ειναι ο ηχος ομοιομρφος? Δηλαδη να μην ακουγονται δυνατα τα πισω και λιγο τα μπροστα γιατι θα ειναι σαν να εχω μονο 2 ηχεια στην εταζερα!!!! Αυτος που θα εβαλε τα μπροστα εχει και σε oval τα alpine spg 69c2 ιδια τιμη απ οτι βλεπω με τα στρογγυλα spg 17c2, εσυ λες να βαλω τα oval? Τα oval: https://www.skroutz.gr/s/2328075/Alpine-SPG-69C2.html Τα στρογγυλα: https://www.skroutz.gr/s/2326220/Alpine-SPG-17C2.html Τα oval εχουν 91db ευαισθησια ενω τα στρογγυλα που εβαλα στις πορτες 88.5, θα υπαρξει καλος συντονισμος με τα oval? Τελος τα πισω επειδη ειναι στα κεφαλια σχεδον των πισω επιβατων δεν μπορω ετσι κι αλλιως με την οικογενεια μεσα να τα ανοιξω δυνατα αφου θα τους κουφανω, τα ανοιγω οταν οδηγω μονος μου!!! Παντως με τις συμβουλες σας εμαθα ταπαντα περι ηχειων, ενισχυτων, κτλ, αφου οταν παω στον ηχοσυστηματα απορει που ξερω τοσα πραγματα! Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2018 από Almeran16
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα