Προς το περιεχόμενο

Αναβαθμιση ηχου σε nissan almera

Almeran16

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπεριζω ολα τα μελη, ειμαι νεο μελος στο forum.

Θεοω να βελτιωσω λιγο τον ηχο στο αυτοκινητο μου, οχι να βαλω ενισχυτες και subs απλα λιγο καλυτερο απο τον ηπαρχων και ποιοτικοτερο.

Εχω ενα  nissan almera n16 2001 με εργοστασιακα ηχεια 16.5 blaupunkt στιςπορτες 40watt max, 

Στην εταζερα εχω βαλει τα παρακετω 75watt rms

https://www.crutchfield.com/S-Vlg7Unmuqrd/p_158GTX1641/Sony-Xplod-XS-GTX1641.html

Εχω αλλαξει και την πηγη με την παρακατω 4 χ 27 rms

https://www.amazon.co.uk/Sony-CDX-GT420U-Headunit-playback-front/dp/B00127S19M

Το προβλημα ειναι οτι τα μικρα μπροστινα σε σχυ δεν συγχρονιζονται με τα μεγαλα σε ισχυ στην εταζερα με αποτελεσμα ακουγοντας δυνατα σε ενταση 25 να ακουγετε θορυβος απο ταμπροστα, ενω τα πισω παιζουν στο τερμα.

Οι ερωτησεις μου εινσι οι εξης:

1. Σιγουρα θελουν αλλαγη τα μπροστα αλλα ποσα watt? Ποια προτεινετε? Ειναι 16.5 cm ομοαξονικα.

2. Γιατι τα πισω στην εταζερα παρολο που  ειναι αρκετα δυνατα γιατι  δεν βγαζουν πολυ μπασο? Γιατι παιζουν μεχρι το 25 και μετα παραμορφωνονται? Φταιει ο ενισχυτης του αυτοκινητου που πιθανον τερματιζει?

Δεν θελω να βαλω ενισχυτη και sub, απλα να βελτιωσω τον ηχο με λιγο παραπανω μπασακι και να ειναι λιγο ποιοτικο ηχοσυστημα.

Σας ευχαριστω

Επεξ/σία από Almeran16
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Η αλήθεια είναι ότι απαντάμε. Με τόσα θεματα που έθεσες όποιος αποφασίσει να απαντήσει πρέπει να βρεί και το απαραίτητο χρόνο.

Ας δούμε τώρα σιγά-σιγά τα σημεία.

Βασικοί Κανόνες:

1. Σε ένα ηχείο, πόσο μάλλον στο "ταίριασμα" δύο ζευγαριών κριτήριο είναι η ευαισθησία και το φάσμα απόδοσης τους όχι τα RMS Max και η διάστασή τους.
2. Αν περιμένεις απο πηγή να δουλέψει χωρίς παραμόρφωση "ψηλά" κάπου το έχεις μπερδέψει το πράγμα. Εκτός και αν θέλεις να πιστεύεις ότι η όποια SONY κατάφερε να υλοποιήσει ικανοποιητική ενισχυτική βαθμίδα και να τη "χωρέσει" (μαζί με όλα τα υπόλοιπα) στο σασσί της πηγής.

Τι έχεις τώρα:

1. Ενα ζευγάρι Blaupunkt μπροστά αγνώστων λοιπων στοιχείων.
2. Ενα ζευγάρι SONY πίσω με ευαισθησία 88db και φάσμα 50-24,000 Hz (μην περιμένεις να "κατέβουν" πολύ χαμηλά)
3. Πηγή SONY που βγάζει 27Watt στο κανάλι (κατά DIN 45324 και όχι RMS - έχει διαφορά)

Τι μπορείς να κάνεις:

1. Αλλάζεις άμεσα το μπροστινό "εργοστασιακό" ζευγάρι με κάποιο αντίστοιχης ευαισθησίας και φάσματος με τα πίσω SONY.
2. Ελέγχεις ότι η υπόλοιπη πόρτα και τα εσωτ. εξαρτήματα της δεν τρίζουν για οποιοδήποτε λόγο και ότι δεν κρατάει η πόρτα "νερά" και μουσκεύουν οι κώνοι των ηχείων.
3. Σταματάς εδώ αφού δεν θέλεις να μπλέξεις με ενισχυτές και Subwoofers (ότι πήρες-πήρες απο το setup)

Τι παραπάνω θα μπορούσες να κάνεις (μάλλον το ξέρεις ήδη):

Αυτοενισχυόμενο subwoofer πίσω ή κάτω απο τα καθίσματα. Εναλλακτικά Ενισχυτή για τα 4 ηχεία με ή χωρίς Sub Πίσω. Η πηγή σου έχει 2 εξόδους RCA (μπρός/πίσω) με τη μία να οδηγεί sub και βγάζει 2volt σήμα. Ο φθηνότερος ενισχυτής της πιάτσας θα "παίξει" καλύτερα απο το setup σου. Η καλωδίωση θα σε ζορίσει λίγο αλλά μια φορά θα τη περάσεις.

Τέλος, το "ακούω" ΔΥΝΑΤΑ χωρίς παραμόρφωση ΑΠΑΙΤΕΙ τουλάχιστον ΕΝΙΣΧΥΤΗ και το Volume στο 25 προφανώς δεν είναι λίγο για τη πηγή.

Φιλικά,

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σ ευχαριστω για την απαντηση σου.

Εχεις δικιο μαλλον εγραψσ πολλα.

Στο θεμα μας τωρα

1. Παμε σε αλλαγη τα εργοστασιακα στις πορτες, Ειναι 16.5 τα υπαρχοντα.

Προτεινε μου καποια με μεγαλη ευαισθησια και στο ιδιο φασμα με τα πισω, ωστε να εχω ενα καλο αποτελεσμα και να ξερω τι θα ζητησω.

Ο ηχοσυστηματας μου προτεινε κατι φτηνα Alpine 1725s 2 δρομων, τι λες κανουν?

Αυτα κατεβαινουν χαμηλα? 

Για τα πισω γραφεις να μην περιμενω να κατεβουν χαμηλα και πραγματι δεν εχουν και παρα πολυμπασο. Απο που το καταλαβες?

Σε 7ετιας αυτοκινητο φιλου μου με ργοστασιακο radio cd και 4 ηχεια εργοστασιακα 16.5 στις πορτες, το ηχοσυστημα ακουγετε με πολυ μπασο και δυνατα ως το 22, με αποτελεσμα να ψαχνεις να βρεις που ειναι κρυμενοςο ενισχυτης και το sub, ενω δεν εχει τιποτα απο αυτα!!

Μια διευκρινηση το radio cd ειναι 4 χ 52watt peak, και 4 χ 27rms  συμφωνα με την σελιδα προδιαγραφων της sony.

Επεξ/σία από Almeran16
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε ξερω αν θες και τη δικη μου γνωμη :P

Λοιπον...Καταρχην ποιοτητα/ενταση ΜΟΝΟ με ηχεια δεν γινεται...Οπωσδηποτε θα χρειαστεις ενισχυτη.....

Τωρα..Αν θες απλα βασικο ηχο θα αλλαξεις για αρχη τα μπροστινα...Αν θες τη δικη μου προταση:

http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=2941&cpid=81&ccid=9&t=9-

(Οταν διατηρεις τον ενισχυτη της πηγης, καλο ειναι να κοιτας να εχουν οσο πιο πολλα dB γινεται...)

1) Αν δεν βαλεις ενισχυτη να εχουν κοντα στα 50 watt ισχυ εισοδου, γιατι οσο πιο μεγαλη ειναι τοσο πιο χαμηλα θα ακουγονται...Τα Watt δεν σε ενδιαφερουν αν δεν σκοπευεις να βαλεις ενισχυτη

2) Εννοειται χρειαζεται ενισχυτη!

Πιστευω πως για 2 λογους του φιλου σου ακουγονται πιο δυνατα: 1) εχει οβαλ ηχεια, 2) εχουν πιο πολλα dB...

Πληροφοριακα ο πιο ευκολος και φτηνος τροπος (αν δεν θες ενισχυτη) να κερδισεις σε ενταση και ποιοτητα ειναι η μονωση της πορτας που αυτο μονο του ειναι αλλη κατηγορια....

Επεξ/σία από manousos82003

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μασουσο σ ευχαριστω για την απαντηση σου.

Ειναι η καλυτερη απο ολες τις απαντησεις που μου εχουν στειλει. 

Σε βρισκω πολυ ενημερωμενο, αλλα ειναι μονο γουφερ? Και το twitter? Θελει αλλαλεφτα?

Θα παω με την προταση σου, γιατι ειδα οτι εχουν 93.5 db  ενω τα sony  πισω μονο 88db. Δηλαδη θα παιζουν δυνατοτερα απο τα πισω?

Να φανταστεις τα πισω στην εταζερα αν τα ανοιξω μεχρι το 25 (γιατι μετα εχουν παραμορφωση), ειναι τοσο δυνατα που οποιος καθετε πισω δεν τα αντεχει και πολυ.

Δεν ξερω αν παιζει ρολο οτι ειναι 4ων δρομων και 65watt rms, αλλα απο την 

αλλη ειναι μονο 88db!

Απλα δεν απολαμβανεισςτον ηχο γιατι τον χαλανε τα μπροστα που παιζουν ως το 22 χωρια παραμορφωση και χωρις μπασο βεβαια.

Η μονη απορια μου  μου ειναι δεν κατεβαινουν χαμηλα σε συχνοτητα δηλαδη αρχιζουν απο 65hz ενω π.χ. καποια pioneer απο 32hz, παιζει μεγαλο ρολλο αυτο για το μπασο ή οχι?

Εγ₩₩

Επεξ/σία από Almeran16
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, Almeran16 είπε

Μασουσο σ ευχαριστω για την απαντηση σου.

Ειναι η καλυτερη απο ολες τις απαντησεις που μου εχουν στειλει. 

Σε βρισκω πολυ ενημερωμενο, αλλα ειναι μονο γουφερ? Και το twitter? Θελει αλλαλεφτα?

Θα παω με την προταση σου, γιατι ειδα οτι εχουν 93.5 db  ενω τα sony  πισω μονο 88db. Δηλαδη θα παιζουν δυνατοτερα απο τα πισω?

Να φανταστεις τα πισω στην εταζερα αν τα ανοιξω μεχρι το 25 (γιατι μετα εχουν παραμορφωση), ειναι τοσο δυνατα που οποιος καθετε πισω δεν τα αντεχει και πολυ.

Δεν ξερω αν παιζει ρολο οτι ειναι 4ων δρομων και 65watt rms, αλλα απο την 

αλλη ειναι μονο 88db!

Απλα δεν απολαμβανεισςτον ηχο γιατι τον χαλανε τα μπροστα που παιζουν ως το 22 χωρια παραμορφωση και χωρις μπασο βεβαια.

Η μονη απορια μου  μου ειναι δεν κατεβαινουν χαμηλα σε συχνοτητα δηλαδη αρχιζουν απο 65hz ενω π.χ. καποια pioneer απο 32hz, παιζει μεγαλο ρολλο αυτο για το μπασο ή οχι?

Εγ₩₩

Opel Astra εχω, δεν εχω almera να ξερω τι υποδοχες εχεις :P Μπορεις και ηχειο 2 δρομων....

Αν θες δυο δρομων, δες και αυτο

http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=2217&cpid=81&ccid=9&t=9-

Εχεις και την επιλογη να βαλεις διαιρουμενα, μονο που θα χρειαστει να κανεις τρυπες στην πορτα ή στην κολωνα για τα twitter...

Για αρχη ξεκινα με τα μπροστινα....

Μεταξυ μας, θα παιζουν ελαχιστα πιο δυνατα...

Εταζιερα ειναι το χειροτερο μερος για ηχεια...αν μπαινουν στην πορτα, βαλτα εκει :P Τα πισω παιζουν πιο δυνατα γιατι το πορτ μπαγκαζ λειτουργει ως κουτα...

Επειδη βλεπω εχεις εμμονη με ενταση και ποιοτητα χωρις παραμορφωση, αναγκαστικα θα χρειαστεις ενισχυτη ή μονωση....Με σκετα ηχεια δεν πας πουθενα.....

Ξεχασα!!!!! Μπορεις να κανεις και το αλλο...Για αρχη παιξε με το fader...Βαλε να παιζουν πιο πολυ τα μπροστα παρα τα πισω :) Αναλογια περιπου (με βαση το 30) 20 μπροστα και 10 πισω....μονο μη βαλεις τερμα την ενταση και καψεις τα μπροστινα :D

Καλα εσυ πρεπει να ανοιξεις μαγαζι με car audio εκτος αν εχεις ηδη, με τοσες γνωσεις που εχεις!!!

Συμφωνος μετα Hertz που λες αρκει να ταιριαζουν, μπορει να παω και στον dragioti αν κανει καλη τοποθετηση. Τον ξερεις?

Τελικα μπαινουν 6.5  ιντσων μπροστα, μου το ειπε ενας με το  ιδιο αυτοκινητο.

Δεν με ενδιαφερει να το βαλω τερμα, μαλλον δεν στο ειπα εγω σωστα, μ ενδιαφερει πιο πολυ να μην ειναι 'ψοφια' τα μπροστα  και να υπερκαλυπτονται απο τα πισω!!!!

Δηλαδη να εχουν και λιγο μπασακι, και μετα παιζω με το fader που λες.

Δεν ζηταω τεραστια αλλαγη απλως λιγο καλυτερο ηχο ειδικα απο τα μπροστα.

Το μονο που μου ειπε ενας τοποθετητης για να βγαλουν λιγο μπασο θα πρεπει το frequemsy response να ειναι απο 32hz οπως των pioneer, και οχι απο 60hz που βλεπω εχουν αυτα, αληθευει αυτο ή ειναι μουφα επειδη αυτος εχει ηχεια pioneer?

Υποτιθεται πως δεν πρεπει να κανω διαφημιση αλλα εγω τα εβαλα εκει :P Λογικα θα ερθουν στα ισια, αλλα οπως σου ειπα αν τα ηχεια της εταζιερας μπαινουν στην πορτα, βαλτα στην πορτα!

Ειτε τα πιο φτηνα ειτε τα πιο ακριβα ηχεια να βαλεις, παραμορφωση θα υπαρχει :)

Πριν πας για ηχεια, αρχικα παιξε με το fader και γλυτωσεις λεφτα...

Μπασο και ελλειψη παραμορφωσης χωρις ενισχυτη δεν θα δεις....Πιο σιγουρο ειναι οτι θα τα καψεις :) Η αποκοπη συχνοτητων ουσιαστικα θα γινει για να ελαχιστοποιηθει η παραμορφωση αλλα μαζι θα ελαχιστοποιηθει και το μπασο :D

Αργα η γρηγορα θα δεις πως ο ενισχυτης ειναι μονοδρομος.... :)

Θα το ψαξω με το fader που λες και θα σου πω, αν και θελουν αλλαγη γιατι ειναι πολυ 'ατονα'.

Αυτα που μου ειπες θα βαλω, μονο δεν μου απαντησες για το

frequency responce, παιζει ρολο ή οχι?

Δυστυχως τα πισω μπαινουν μονο στην εταζερα οπου τα εβαλα.

Αν παιξουν λιγο καλυτερα τα μπροστα απο τα εργοστασιακα ειμαι οκ,

αν παω σε σε ενισχυτη ανεβαινει πολυ το κοστος,ενα καταστημα που ειπε 220 ευρω για δικσναλο!!

.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Almeran16 είπε

Θα το ψαξω με το fader που λες και θα σου πω, αν και θελουν αλλαγη γιατι ειναι πολυ 'ατονα'.

Αυτα που μου ειπες θα βαλω, μονο δεν μου απαντησες για το

frequency responce, παιζει ρολο ή οχι?

Δυστυχως τα πισω μπαινουν μονο στην εταζερα οπου τα εβαλα.

Αν παιξουν λιγο καλυτερα τα μπροστα απο τα εργοστασιακα ειμαι οκ,

αν παω σε σε ενισχυτη ανεβαινει πολυ το κοστος,ενα καταστημα που ειπε 220 ευρω για δικσναλο!!

.

Ουσιαστικα το frequency response ειναι αποκοπη ορισμενων συχνοτητων! Λογικα θα χασεις και λιγο μπασο! (Τα ηχεια δεν ειναι και sub woofer ξερεις :) )

Απο τα εργοστασιακα, οτι και να βαλεις διαφορα θα δεις! Αλλα μην περιμενεις τρελο μπασο ή high end ποιοτητα ηχου....

Ενισχυτη θα μπορουσες και τετρακαναλο ψηφιακο 4x85 στα 4Ω

http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=2980&cpid=220&ccid=8&t=8-

Η τιμες για τα τωρινα δεδομενα ειναι φυσιολογικες, καποτε ηταν σε αστρονομικα επιπεδα....

Επισης, αν θες μια φτηνη αναβαθμιση, υπαρχει και αυτο (καθαρα 4X50 RMS) :

https://www.skroutz.gr/s/7811073/Pioneer-DEH-4800FD.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα παιξω αυριο πρωι με το fader που ειπες  μετα αλλαγη ηχειων και αν δεν ειναι ικανοποιητικος ηχος θα παω σε ενισχυτη αν και ακριβος για μενα.

Θα σ ενημερωσω.

Σ ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σου.

Επεξ/σία από Almeran16
  • Like 1

Μανουσο καλησπερα.

Πηγα σημερα στον τοποθετητη.

Διαπιστωσε πως το αριστερο πισω ηχειο στην εταζερα εχει ψιλοκαει και κανει χρατς χρουτς.

Απορω πως καηκε ηχειο 7αετιας 75  watt rms!!! 

Τα μπροστα διαπιστωσε οτι αποδιδουν ελαχιστα καθ θελουν αλλαγη.

Μου προτεινε τα Alpine 1725s και μπροστα και πισω , τοποθετημενα στα 120 Ευρω.

Δυστυχως δεν εχει τα Hertz , και ο Δρακιωτης ειναι μακρυα μου, μενω νοτια προαστια.

Μου ειπε πως αν αλλαχτουν ολα θα εχω την διπλασια ενταση και παραπολυ πιοτικο ηχο.

Δες τα χαερακτηριστικα και πες μου, αυτα κανουν 40 ευρω το ζευγαρι, και εχουν ευαισθησια 92db

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα ηχεία όταν παιζουν με παραμορφωση καποτε θα καουν, ειναι αναμενομενο :)

Αν σκοπευεις να το κρατησεις, χωρις μελλοντικη τοποθετηση ενισχυτη και να ακους ραδιο και τραγουδια με ενταση εως τη μεση, ειναι τελεια! Αν στην εταζιερα υπαρχει χωρος, θα μπορουσες να βαλεις οβαλ 3 δρομων....

Με εκανες και γελασα....Ενταξει, ειπαμε, οχι και διπλασια ενταση....Σιγουρα θα ειναι λιγο καλυτερα απο πριν...Για να μην απογοητευτεις, να ξερεις εκ των προτερων πως παραμορφωση θα υπαρχει.....Ποιοτητα θα εχεις σε μεση και χαμηλη ενταση...Αν θες και μπασο, η ποιοτητα μειωνεται δραστικα :D Ενταση και μπασο οδηγουν σε τριξιματα της πορτας....

Αν ΔΕΝ θες μονο ραδιο και χαμηλη-μεση ενταση στη μουσικη με μπασο...δυστυχως αλλα ηχεια και αναγκαστικα στο μελλον ενισχυτη....

Θεωρητικα μπορεις να κρατησεις αυτα και να βαλεις ενισχυτη αλλα δεν μου φαινονται πως θα αντεξουν...Συνηθως λενε οτι πληρωνεις παιρνεις...

Θα τα βαλω και αν δεν ειμαι ικανοποιημενος θα βαλω ενισχυτη.

Θα σ ενημερωσω αν θα δω διαφορα με αυτα που εχω.

Σ ευχαριστω για ολες τις συμβουλες σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...