Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπικά εδω και χρόνια εχω ξηλώσει τα antivirus και μαζί και το windows defender που όντως ειναι πολύ καλό , προσέχω όμως τι πατάω , τι κατεβάζω ,  και τι τρέχω. Απο εκει και πέρα για μεγάλες εταιρίες και οργανισμούς που επι το πλείστον οι Υπάλληλοι ειναι οτι να ναι θεωρώ πως ειναι η αναγκαία η εγκατάσταση καποιου antivirus

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SPANK είπε

Προσωπικά εδω και χρόνια εχω ξηλώσει τα antivirus και μαζί και το windows defender που όντως ειναι πολύ καλό , προσέχω όμως τι πατάω , τι κατεβάζω ,  και τι τρέχω. Απο εκει και πέρα για μεγάλες εταιρίες και οργανισμούς που επι το πλείστον οι Υπάλληλοι ειναι οτι να ναι θεωρώ πως ειναι η αναγκαία η εγκατάσταση καποιου antivirus

Για εταιρείες το λογικό θα είναι να μην έχουν καν πρόσβαση!

Πρόσφατα βρέθηκα να με καλέσουν να δώ ένα πρόβλημα σε μια μικρή εταιρεία με 5 υπαλλήλους προσωπικό. Είχαν όλοι πρόσβαση στο ιντερνετ (ελεύθερα). Η επιχείρηση είχε και τεχνικό δικό της. Με τα πολλά για να μην μακρυγορώ, ένας απ όλους (κανείς δεν το έκανε, κλασική ατάκα) σε εισερχόμενο εμαιλ άνοιξε ένα συννημένο που υπήρχε με αποτέλεσμα να κρυπτογραφήσει όλα τα αρχεία και σα να μην έφτανε μόνο αυτό, τελευταίο αντίγραφο ασφαλείας από τα προγράμματα που είχαν ήταν 8 μήνες πριν...

Σαφώς και τραγικό. Αλλά το λάθος ξεκινάει (στις εταιρείες) από το "αφεντικό" που επιτρέπει...

Εν ολίγης ένα πρόγραμμα προστασίας (όχι σε free έκδοση) δεν είναι κακό να το έχουμε. :)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, stavrosyomafias είπε

Δεν μου λες μεγάλε Alex-V, όταν πας να εγκαταστήσεις το jDownloader ή το FileZilla που θα το ξέρεις όταν σου

εγκαταστήσει μαζί με το πρόγραμμα και άλλα malware προγράμματα χωρίς να σε ενημερώσει φυσικά (δεν μιλάω για adware, μιλάω καθαρά για malware);

Να φανταστώ θα "χτυπήσει" το μάτι σου;

μα αυτο σου λεει ο alex-v οπως και εγω

ποτε δεν θα εγκαθιστουσα τετοια προγραμματα,αρα δεν χρειαζομαστε αντιβαριους

Δημοσ.

Για οσους δε γνωριζετε και κανετε σχολια τυπου "ειμαι εξυπνακιας γιατι παω με τη μαζα, επειδη ταυτοχρονα ειμαι και ασχετος", σας ενημερωνω οτι στα τεστ Δεκεμβριου το windows defender, επιασε το 99.9% των επιθεσεων.

Αυτο για οσους γινατε ρομπα μονοι σας επειδη ειστε ανενημερωτοι τουλαχιστον ενα τριμηνο και σχολιαζετε με περισια αλλαζονεια.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, pavloa είπε

Δεν κατάλαβα γιατί τόση ειρωνεία? Απο το pc κάνω μπαίνω στις τράπεζες και θέλω να είμαι σίγουρος οτι το pc είναι καθαρό.. 

Βασικά έχεις δίκιο, σου επιτέθηκα χωρίς λόγο ζητάω συγνώμη.
Παρόλα αυτά, αν θες να κρατήσεις κάτι από το σχόλιο μου, διέγραψε όλα τα υπόλοιπα, καθώς το Bitdefender TS ή IS σε καλύπτει πλήρως.

6 ώρες πριν, georgeγ είπε

μα αυτο σου λεει ο alex-v οπως και εγω

ποτε δεν θα εγκαθιστουσα τετοια προγραμματα,αρα δεν χρειαζομαστε αντιβαριους

Όταν λες "τέτοια" τι εννοείς; Έχεις κάτσει και από εμπειρία έχεις φτιάξει μια λίστα στο

μυαλό σου με κακόβουλα προγράμματα;

BTW τα προγράμματα που ανέφερα δεν είναι καθόλου τυχαία, το jDownloader είναι το καλύτερο

free και open source downloader (ειδικά τώρα που σταμάτησε να παίζει το DownThemAll, άσχετο αυτό βέβαια), και το fillezilla επίσης το καλύτερο free/open source FTP-client.

Είμαι σίγουρος πως σχεδόν κάθε web developer, έστω και λίγο θα το έχει χρησιμοποιήσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/25/2018 στις 1:41 ΜΜ, isay είπε

σαν κάποιος να πηγαίνει σε "σπιτι" και να μη φορά "σκουφο".

Μη φέρνετε τέτοια παραδείγμα ρε παιδιά ... με το το συμπάθειο δηλαδη ...

Οι περισσότεροι έχουν πάνω από ένα pc ... αν ένα από αυτά κολλήσει ιό , το πετάω από το παράθυρο στην τελική .... βγάζω τους σκληρούς και τους πετάω στα σκουπίδια.

Το "άλλο" που αναφέρεις δεν είναι έτσι !

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Μη φέρνετε τέτοια παραδείγμα ρε παιδιά ... με το το συμπάθειο δηλαδη ...

Οι περισσότεροι έχουν πάνω από ένα pc ... αν ένα από αυτά κολλήσει ιό , το πετάω από το παράθυρο στην τελική .... βγάζω τους σκληρούς και τους πετάω στα σκουπίδια.

Το "άλλο" που αναφέρεις δεν είναι έτσι !

Νο offence αλλα μια χαρα ειναι το παραδειγμα και γινεται και κατανοητό στη μαζα.

Στο "σπιτι" μπορεις να κολλήσεις κάποιο μικρό αφροδίσιο και να σε ταλαιπωρήσει να το ξεφορτωθείς ή να κολλήσεις άλλα άτομα.

Στον υπολογιστή μπορεις επισης να κολλήσεις malware/adware/αλβανικους ιους και να σε ταλαιπωρουν ή να κολλήσεις αλλους υπολογιστες

Στον υπολογιστή όμως μπορεις να κολλήσεις κάτι βαρυ (π.χ. randomware) και να χάσεις τόνους αρχείων/εγγραφων/databases που δεν ειχες backup. Αναλογα στο "σπιτι" μπορεις να κολλησεις κάτι πολύ σοβαρό που αργά ή γρήγορα θα "σε πεταχτείς απο το παραθυρο"

Αν όμως δε σου αρεσει το παραδειγμα, σου εχω και αλλο, που ομως δεν εμπεριεχει τον παραλληλισμό "των ιων"

Υπολογιστής windows χωρίς προστασία ειναι σαν οδηγός μοτοσυκλέτας σε πόλη, χωρίς κράνος και ειδική προστασία. Αυτο γιατί στατιστικά οι οδηγοί μηχανης εχουν πάει ή θα πάνε νοσοκομειο, οποτε μπορει να τη βγάλεις καθαρή με γρατσιουνιές ή να "πεταχτείς απο το παραθυρο"

Επεξ/σία από isay
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η ένστασή μου είναι ότι δεν συγκρίνεται κάτι που απειλή ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, με κάτι που απειλεί τον ... υπολογιστή (=υλικό αγαθό που αγοράζεται με χρήμα).

Σχετικά με το θέμα ... εγώ σε windows μπαίνω μόνο για games και επεξεργασία φωτογραφιών , όλα τα άλλα με linux !

Στο linux σκανάρω και αρχεία και δίσκους windows , με το free antivirus clan !

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
11 ώρες πριν, isay είπε

Νο offence αλλα μια χαρα ειναι το παραδειγμα και γινεται και κατανοητό στη μαζα.

Στο "σπιτι" μπορεις να κολλήσεις κάποιο μικρό αφροδίσιο και να σε ταλαιπωρήσει να το ξεφορτωθείς ή να κολλήσεις άλλα άτομα.

Στον υπολογιστή μπορεις επισης να κολλήσεις malware/adware/αλβανικους ιους και να σε ταλαιπωρουν ή να κολλήσεις αλλους υπολογιστες

Στον υπολογιστή όμως μπορεις να κολλήσεις κάτι βαρυ (π.χ. randomware) και να χάσεις τόνους αρχείων/εγγραφων/databases που δεν ειχες backup. Αναλογα στο "σπιτι" μπορεις να κολλησεις κάτι πολύ σοβαρό που αργά ή γρήγορα θα "σε πεταχτείς απο το παραθυρο"

Αν όμως δε σου αρεσει το παραδειγμα, σου εχω και αλλο, που ομως δεν εμπεριεχει τον παραλληλισμό "των ιων"

Υπολογιστής windows χωρίς προστασία ειναι σαν οδηγός μοτοσυκλέτας σε πόλη, χωρίς κράνος και ειδική προστασία. Αυτο γιατί στατιστικά οι οδηγοί μηχανης εχουν πάει ή θα πάνε νοσοκομειο, οποτε μπορει να τη βγάλεις καθαρή με γρατσιουνιές ή να "πεταχτείς απο το παραθυρο"

Είχα κολήσει έναν τέτοιον πριν κάτι μέρες... Μου έβγαλε το παρακάτω μήνυμα 

Spoiler

fatos_v.jpg.12595d44356cee60e5025f9c781e871b.jpg

Δημοσ.

ας κανω και εγω εναν παραλληλισμο :D

διαβαζοντας αυτο το θρεντ μου ηρθε στο μυαλο η γνωστη παροιμια :

"οποιος την νυχτα περπατει λασπες και..." :lol:

Δημοσ.

Ακόμα και εμείς που δεν χρησιμοποιούμε antivirus , κατά καιρούς πρέπει να κάνουμε και έναν επανέλεγχο.

Κάποιος άπειρος χρήστης επιβάλετε να έχει antivirus στον υπολογιστή του αλλά ακόμα και με antivirus , αν δεν έχει ενημερωθεί πλήρως για το πως μπορεί να κολήσει malware ο υπολογιστής του και ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει ώστε να το αποφύγει , είναι δώρο άδωρο.

Επίσης , έχετε υπόψην οτι ακόμα και το ποιο ενημερωμένο antivirus να έχετε , όλοι είμαστε εκτεθημένοι στις zero-day vulnerabilities.Είναι το μεσοδιάστημα που χρειάζεται ένας νέος ιός που εκμεταλεύεται αδυναμίες του λειτουργικού , μέχρι να ενημερωθεί ο developer του antivirus και να βγάλει το κατάλληλο update που θα τον καταπολεμά.

Και γι αυτό δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα απολύτως.

Η καλύτερη λύση για μένα είναι συνδυασμός image , backup σε ξεχωριστούς δίσκους, browsing χωρίς δικαιώματα διαχειριστή και φυσικά γνώση που μπαίνουμε ,τι πατάμε και τι εγκαθιστούμε.

• Like 2
Δημοσ.

Επειδη πλεον αρκετα συστήματα, έχουν πανω 8 γιγα μνήμη  το να έχει κάποιος antivirus δεν έχει και κάποιο τρομακτικό αντίκτυπο στο pc. Πχ και εγώ προσέχω που μπαίνω αλλά λόγω ebanking κλπ εχω και το kaspersky για παν ενδεχόμενο. Δεν έχω παρατηρήσει κάποια επιβράδυνση σε κάτι.

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως τα μέλη ενός τεχνολογικού φόρουμ δεν είναι ο μέσος χρήστης....

Δημοσ.

Εδω οι χρηστες ακομη και τωρα, πατανε στο facebook links του τυπου "δες ποιος βλεπει το προφιλ σου"......... τι να πεις?  Πιο χαζος πεθαινεις.

Δημοσ.

Καλό είναι να υπάρχει ένα antivirus είτε είσαι έμπειρος χρήστης είτε όχι..."Ο διάολος έχει πολλά ποδάρια!"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...