Προς το περιεχόμενο

TV με direct Led panel ή edge led?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημέρα 

Κινούμαι προς την αγορά τηλεόρασης 49-55 ίντσες με budget μέχρι 1000€ αυστηρά με επιθυμητό να είναι κάτω από αυτή την τιμή. Δεδομένου ότι η τηλεόραση θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες τί θα προτείνατε? Πιστεύετε ότι θα πρέπει να κοιτάξω αυστηρά σε direct led panel και 120Hz? Υπάρχει κάποια σε αυτή την κατηγορία τιμής?

Για την Samsung Qled QE55Q6F που νομίζω είναι 120Hz αλλά edge led  τί γνώμη έχετε αξίζει στα 999€ ή πιστεύετε ότι πρέπει να περιμένω τα νέα μοντέλα των εταιρειών? Η τηλεόραση που πάει για αλλαγή είναι η αρκετά καλή Samsung UE46F6500.

Επεξ/σία από jd-chalk
Δημοσ.

Γενικώς οι direct led θεωρητικά εχουν καλύτερη ομοιομορφία. Και λεω θεωρητικά γιατι υπάρχουν και edge που παιζουν καλύτερα και απο direct. Λογω πανελ, επεξεργαστή και πολλών άλλων παραγόντων.

Η q6 εναι μια εξαιρετική επιλογή στα λεφτά αυτα.

Δημοσ.

Αυτό που θα ήθελα να αποφύγω είναι το clouding και το bleeding. Πως τα πάει η Q6 σε αυτό το θέμα? Δεν βρίσκω και πουθενά review παρά μόνο για την Q7 που υποθέτω ότι θα έχει αρκετές βελτιώσεις αφού έχει και διαφορά 300€  οπότε δεν θα ήθελα να στηριχτώ σε review άλλου μοντέλου. Υπάρχει κανένας συναγωνιστής που να διαθέτει την Q6 να μας πει εντυπώσεις?

Δημοσ.

Clouding μπορει να σου βγαλει και direct led. Ειναι θεμα αστοχιας και οχι τοσο φαινομενο ενος συγκεριμενου μοντελου. Οσες εχω δει ηταν πολυ καλες. Αν σε παιρνει για Q7 να πας. Πολυ καλυτερα μαυρα.

Δημοσ.

δυστυχώς σε Q7 δεν μπορώ. Άλλωστε αν μπορούσα να φτάσω τόσο ψηλά δηλαδή στα 1300 έδινα και κάτι ακόμα και πήγαινα σε oled. Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ Q6 και Q7?

Δημοσ.

Δυστυχώς η Q6 βγήκε εκτός γιατί τα ποδαράκια της είναι τόσο πολύ στην άκρη (απόσταση 110 εκ) που βγαίνουν εκτός του επίπλου πάνω στο οποίο θα μπει. Δεν μπορώ να καταλάβω τί έχει πιάσει όλους ους κατασκευαστές με αυτό τον τρόπο στήριξης (με ποδαράκια στην άκρη) έλεος πια. Κάτι άλλο ισοδύναμο με Q6 έχετε να προτείνετε σε αυτή τη τιμή? Η LG 55 SJ850 λέει κάτι? Τί πάνελ έχει στα 60 ή στα 120? Υποθέτω ότι θα είναι και RGBW σωστά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά γνωρίζει κάποιος αν η Q7F υποστηρίζει το HEVC στον αποκωδικοποιητή DVB-T2 ου διαθέτει? Το είδα ότι ισχύει σε κάποιο site αλλά στη Samsung δεν το αναφέρει πουθενά. Την έχω βρει στα 1100€, πιστεύετε ότι αξίζει να κάνω την υπέρβαση?

Επεξ/σία από jd-chalk
Δημοσ.
3 ώρες πριν, jd-chalk είπε

Παιδιά γνωρίζει κάποιος αν η Q7F υποστηρίζει το HEVC στον αποκωδικοποιητή DVB-T2 ου διαθέτει? Το είδα ότι ισχύει σε κάποιο site αλλά στη Samsung δεν το αναφέρει πουθενά. Την έχω βρει στα 1100€, πιστεύετε ότι αξίζει να κάνω την υπέρβαση?

Ναι το υποστηρίζει κανονικά. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, graphist83 είπε

Ναι το υποστηρίζει κανονικά. 

Ευχαριστώ

Έχεις κάποια πηγή που να το αναφέρει γιατί η Samsung δεν αναφέρει κάτι

Δημοσ.

ναι ευχαριστώ πολύ. Το έχω δει σε αυτό το site. Είναι όμως εμπιστοσύνης? Μου κάνει εντύπωση που η samsung δεν αναφέρει τίποτα αλλά ούτε και στην τεχνική υποστήριξη που τους πήρα δεν ξέρουν.

samsung QE55Q7F -- 1100€

LG OLED 55 B7V -- 1350€

Αξίζει η διαφορά των 250€ (23%) δεδομένου ότι ξεκίνησα με αυστηρό budget μέχρι 1000?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vrwmiaris είπε

Επειδή δεν βγαίνει άκρη, πόσα λεφτά θέλεις να χαλάσεις; μη γράφεις για υπέρβαση κτλπ.ένα νούμερο γράψε

Βασικά μέχρι 1000 ήθελα όχι παραπάνω. 

Βλέπω και την LG 55SJ850V στα 800€ αλλά μάλλον είναι κατώτερη από τις άλλες 2. Μπέρδεμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

LG OLED 55 B7V  εχω την C7V που αλλαζει μονο η βαση αξιζει με τα χιλια η υπερβαση

Επεξ/σία από lak10

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...