Προς το περιεχόμενο

Vram σε netbook

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα, εχω ενα netbook acer aod150 κ το οποιο δυστυχως δυσκολευεται να παίξει πανω απο 240p στο YT,πχ αν βαλω 360p κολλαει.Ειδα στο bios του εχει 8mb shared για βιντεο το οποιο ειναι γκριζαρισμενο κ δεν με αφηνει να αλλαξω.Ανεβασα ραμ σε 2gb μηπως αυτοματα ανεβασει την vram αλλα παρεμεινε 8...Υπαρχει τροπος να ανεβασω την vram πχ μεσω software ή αν ξεκλειδωνει καπως το bios για να την αυξησω κ να ειναι λιγο πιο ανετο στα video;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ' ότι βλέπω εδώ και εδώ, το laptop σου φοράει την GMA950 η οποία έχει VRAM 224mb. Υποθέτω πως το εύρος της ρυθμίζεται αυτόματα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάρτας και μπορείς να δεις πόσο έχεις μέσα στα XP πηγαίνοντας Υπολογιστής/Properties/Settings/Adapter. Μήπως έχει και κάποια εφαρμογή με την οποία ρυθμίζεις τα γραφικά του λάπτοπ? Τσέκαρε μήπως εκεί έχει κάποια επιλογή για τη μνήμη (πχ σε ένα αρχαίο Satelite A65 Pro, η ΑΤΙ κάρτα έχει default ρυθμιση τα 64mb και πρέπει εσύ να επιλέξεις τα 128 για καλύτερη απόδοση).

Αν και άποψή μου είναι ότι τα κολλήματα στα κάνει ο επεξεργαστής. Επειδή και σε αυτό το παλιό λάπτοπ που έχω (και λυπάμαι να στείλω στην ανακύκλωση)  κολλάνε τα βίντεο στους περιηγητές, βάλε το PaleMoon for Atom XP και εγκατέστησε ένα Plugin (VLC Youtube Shortcut) για να σου ανοίγει τα βίντεο του ΥΤ στο VLC. Ίσως έτσι δεις βελτίωση, εγώ προσωπικά είδα και μάλιστα μεγάλη.

ftp://palemoon:[email protected]/26.x/26.5.0/palemoon-26.5.0.Atom.WinXP.installer.exe

Επεξ/σία από Undertaker25
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Απ' ότι βλέπω εδώ και εδώ, το laptop σου φοράει την GMA950 η οποία έχει VRAM 224mb. Υποθέτω πως το εύρος της ρυθμίζεται αυτόματα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάρτας. Έχει κάποια εφαρμογή με την οποία ρυθμίζεις τα γραφικά του λάπτοπ? Τσέκαρε μήπως εκεί έχει κάποια επιλογή για τη μνήμη (πχ σε ένα αρχαίο Satelite A65 Pro, η ΑΤΙ κάρτα έχει default ρυθμιση τα 64mb και πρέπει εσύ να επιλέξεις τα 128 για καλύτερη απόδοση).

Αν και άποψή μου είναι ότι τα κολλήματα στα κάνει ο επεξεργαστής. Επειδή και σε αυτό το παλιό λάπτοπ που έχω (και λυπάμαι να στείλω στην ανακύκλωση)  κολλάνε τα βίντεο στους περιηγητές, βάλε το PaleMoon for Atom XP και εγκατέστησε ένα Plugin (VLC Youtube Shortcut) για να σου ανοίγει τα βίντεο του ΥΤ στο VLC. Ίσως έτσι δεις βελτίωση, εγώ προσωπικά είδα και μάλιστα μεγάλη.

ftp://palemoon:[email protected]/26.x/26.5.0/palemoon-26.5.0.Atom.WinXP.installer.exe

Εχει cpu τον N280-που δυστυχως δεν αναβαθμιζεται-πανω σε intel 945 με περασμενα win7.Στις ρυθμισεις γραφικων της intel δεν εχει καποια ρυθμιση να αλλαξω την shared κ χρησιμοπειω τον opera.Θα μπορουσε καποιο plugin να βοηθησει τα βιντεο να τρεξουν καλυτερα πχ 360p;Δεν εχω τρελες απαιτησεις απο το netbook κ η χρησιμοτητα του ειναι χαλαρο browsing κ κανα βιντεο μεχρι να κοιμηθω.Απλα εχω στραβωθει με τοσο χαμηλη αναλυση να βλεπω master chef 😵

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπες να δεις πόσο λένε τα Windows ότι είναι η VRAM σου. Δεν γνωρίζω για opera. Μόνο το PaleMoon for Atom XP ξέρω ότι είναι ιδανικό για παλιά συστήματα και το K-Meleon, το οποίο δεν γνωρίζω αν υποστηρίζει το σχετικό Plugin.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Μπες να δεις πόσο λένε τα Windows ότι είναι η VRAM σου. Δεν γνωρίζω για opera. Μόνο το PaleMoon for Atom XP ξέρω ότι είναι ιδανικό για παλιά συστήματα και το K-Meleon, το οποίο δεν γνωρίζω αν υποστηρίζει το σχετικό Plugin.

Μολις ειδα οτι ο palemoon ειναι συμβατος με win7.Θα τον κοιταξω οπως μου εδωσες ιδεα να ψαξω κ στα plugin του opera μηπως βρω κατι να βοηθαει στο YT.Αν κ ιδανικα θα ηταν να ανεβαζα την shared vram απο το bios,ετσι κ αλλιως περισσεύει ραμ

Δημοσ.

Windows 7 έχεις? Είναι ήδη βαρύ OS για το notebook σου. Καλύτερα να γυρίσεις σε ΧP. Η παρούσα έκδοση του PaleMoon είναι για πιο σύγχρονα συστήματα. Η παλιά Atom, είναι ιδανική για τη περίπτωσή σου αλλά θέλει XP. Όπως και να χει, δοκιμάζεις και βλέπεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Windows 7 έχεις? Είναι ήδη βαρύ OS για το notebook σου. Καλύτερα να γυρίσεις σε ΧP. Η παρούσα έκδοση του PaleMoon είναι για πιο σύγχρονα συστήματα. Η παλιά Atom, είναι ιδανική για τη περίπτωσή σου αλλά θέλει XP. Όπως και να χει, δοκιμάζεις και βλέπεις.

Με WinXp το ειχα κ 1gb..κολλουσε κ στα 240.Ανεβασα σε 2gb, εβαλα 7ρια,απενεργοποιησα το aero κ ειδα μεγαλη διαφορα στην αποκριση κ τουλαχιστον παιζει ανετα 240p.Αν το καταφερω να παιξει 360p χωρις να κολλαει, για αρχαιο netbook ειμαι ευχαριστημενος.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε browser θα συνεχίσει να κολλάει γιατί το μεγάλο ζόρι το τρώει ο επεξεργαστής σου. Πχ στο δικό μου όταν βλέπω βίντεο ο επεξεργαστής είναι στο 100% και σέρνεται (Pentium 4 2.8Ghz). Από τότε που έβαλα το PaleMoon for Atom XP μαζί με το Plugin, ανοίγει κάθε βίντεο στον VLC ο οποίος το αποκωδικοποιεί με ασύγκριτα λιγότερους πόρους από τον browser και το βίντεο παίζει κρύσταλλο.

Τέσπα. Τσέκαρέ το και πες μας εντυπώσεις.

Δημοσ.
Στις 25/2/2018 στις 12:39 ΜΜ, Undertaker25 είπε

Σε browser θα συνεχίσει να κολλάει γιατί το μεγάλο ζόρι το τρώει ο επεξεργαστής σου. Πχ στο δικό μου όταν βλέπω βίντεο ο επεξεργαστής είναι στο 100% και σέρνεται (Pentium 4 2.8Ghz). Από τότε που έβαλα το PaleMoon for Atom XP μαζί με το Plugin, ανοίγει κάθε βίντεο στον VLC ο οποίος το αποκωδικοποιεί με ασύγκριτα λιγότερους πόρους από τον browser και το βίντεο παίζει κρύσταλλο.

Τέσπα. Τσέκαρέ το και πες μας εντυπώσεις.

Αφού δοκίμασα οτι υπαρχει σε browsers κ plugin σε ολες τις δοκιμες 360p η cpu κατοσταριζε...μαλλον αυτο με περιοριζει οπως ανεφερες κ δεν ειναι θεμα vram οπως νομιζα.θα αναγκαστω να ζησω με αυτο 😞...thnx για τις συμβουλες

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Undertaker25 είπε

Ακόμα και με PaleMoon και άνοιγμα των βίντεο του ΥΤ στο VLC είχες θέμα?

Δοκιμασα opera portable,firefox,green browser,midori,chrome,palemoon- μπορεί να ξεχναω κ κανενα-κ vlc plugin σε οσους βρηκα.Στην καλυτερη περιπτωση να ξεκινουσε να παιζει 360 κανονικα κ μετα απο μισο λεπτο επαιζε σπαστα γιατι η cpu τερματιζε...υπ'οψιν εχω ξεφορτωσει οτι περιττη υπηρεσια απο το boot των windows κ στην επιφαν.εργασ. εχω 0-1% cpu usage 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μισό λεπτό. Όταν λέω vlc plugin εννοώ το Plugin που αντί να παίζουν τα βίντεο του ΥΤ στον browser, παίζουν σε ξεχωριστό παράθυρο στο VLC. Εγκατέστησε αυτό στο PaleMoon (διάβασε τις οδηγίες πρώτα) και ξαναδοκίμασε, γιατί κάτι έκανες λάθος. Αποκλείεται το VLC να θέλει 100% επεξεργαστική ισχύ για ένα βίντεο 360p.

https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/vlc-youtube-shortcut/

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Undertaker25 είπε

Μισό λεπτό. Όταν λέω vlc plugin εννοώ το Plugin που αντί να παίζουν τα βίντεο του ΥΤ στον browser, παίζουν σε ξεχωριστό παράθυρο στο VLC. Εγκατέστησε αυτό στο PaleMoon (διάβασε τις οδηγίες πρώτα) και ξαναδοκίμασε, γιατί κάτι έκανες λάθος. Αποκλείεται το VLC να θέλει 100% επεξεργαστική ισχύ για ένα βίντεο 360p.

https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/vlc-youtube-shortcut/

Το καταφερα τελικα😀,με τον palemoon κ vlc youtube extension που ανοιγει παραθυρο ξεχωριστα στον vlc επαιξε απροβληματιστα 1280χ720 βιντεο  πολυ παραπανω απο το 360 που δεν μπορουσα,με cpu usage να παιζει 40-80%.Και μερικες παρατηρησεις αποριες..μερικα βιντεο π.χ official video clip δεν μπορει να τα ανοιξει κ επισης η αναλυση που τα ανοιγει το vlc ειναι στανταρ ή μπορω καπως να την αυξομειωσω?επειδη ολα τα ανοιγει 1280χ720

Δημοσ.

Σου το είπα... ;)

Δεν γνωρίζω γιατί δεν μπορεί να ανοίξει κάποια βίντεο. Για την ανάλυση, ίσως ακολουθεί αυτή που έχεις δώσει default. Δε ξέρω, δεν το έχω ψάξει γιατί το παλιό λάπτοπ σπάνια το ανοίγω πια.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...