Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παίδες!

έβαλα ομορφα και ωραια τον νεο δισκο (wd 2tb) τον οποιο βλεπω κανονινα στο disk manager και τον φορτωσα με αρχεια  αφου τον βαφτισα και του εκανα και format.

Ομως δεν τον βλεπω στο bios (asus p8p67pro) αλλα μου τον βγαζει σαν removable στα usb ?! δοκίμασα απο disk manager τις ιδιοτητες αλλα ειναι ολα οκ.

Επισης το hot swap στο bios ειναι απενεργοποιημενο (αν και εκει δεν βλεπω τον δισκο)

τι κανω οεο ? παντως παιζει μια χαρα !!!

Δημοσ.
6 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε

Θέμα BIOS είναι. Απενεργοποίησε την λειτουργία Hot Plug.

είναι απενεργοποιημένα ήδη, αλλά δεν αλλάζει κάτι

Δημοσ.

Σιγουρέψου ότι είναι απενεργοποιημένα σε όλες τις υποδοχές.

Δοκίμασε να αλλάξεις υποδοχή sata και να εγκαταστήσεις achi drivers.

Σε ποια υποδοχή τον έχεις συνδέσει? Βάλτον σε γκρι ή μπλε. Οι υποδοχές που είναι σκούρο μπλε έχουν marvel controller.

Άλλη λύση ...

https://support.microsoft.com/en-us/help/3083627/internal-sata-drives-show-up-as-removeable-media

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τον έχω βάλει σε σκούρο μπλε, γιατί οι 4 μπλέ είναι καβατζαρισμένες. 

Θα δοκιμάσω σε γκρί να δω αν αλλάζει κάτι! 

έχει πραγματική σημασία που βάζουμε τα optical ? μπορώ να βάλω αυτά σε marvel ?

Update: με το command reg.exe add “HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\storahci\Parameters\Device” /f /v TreatAsInternalPort /t REG_MULTI_SZ /d 1 που μου έδωσες απο το site της microsoft, μοιάζει να έκανε δουλειά. 

Οπότε είμαι οκ ? δεν χρειάζετε να αλλάξω το sata ? πάντως στο uefi του bios πάλι δεν τον βλέπω

Επεξ/σία από Fusion7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο δίσκος είναι mbr δεν θα το δεις στο uefi. Για να δεις αν είναι mbr ή gpt πάνε στο Disk Management και στον δίσκο κάνεις δεξί κλικ και properties πάνω στο disk# (όπου # αριθμός π.χ. disk1). Στη συνέχεια στην καρτέλα Volume μπορείς να τσεκάρεις τι λέει. MBR or GPT?

Το optical βάλε το όπου θες. 

Αν έκανε δουλειά δεν χρειάζεται να αλλάξεις sata. Όμως οι marvel δεν έχουν και τις καλύτερες ταχύτητες. Αν τον έχεις για αποθήκη τότε αυτό δεν σε ενοχλεί.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τότε δεν μπορεί να μην τον βλέπεις. Ή κάτι άλλο κοιτάς ή κάτι άλλα θες να πεις. Στην καρτέλα boot του bios δεν τον βλέπεις?

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.

Οχι δεν φαινετε στο sata configuration, αλλα εκει δεν δειχνει τους marvel οποτε μλκια μου.

Στα boot priorities τον βλεπω στο τελος της ουρας, οποτε ολα οκ. 

Σε ευχαριστώ πολύ πολύ πολύ πολύ !!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...