gregysuper Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Πήρα πρόσφατα τον βασικό dell inspiron 5570 (δηλαδή ι5, σκληρός δίσκος και 8γκίγκα ραμ). Θέλω στο σύντομο μέλλον να το πάω στα 16ram, και αν γίνεται αυτό που κατάλαβα, να βάλω μερικά προγράμματα σε SSD. Απ' ότι είδα έχει m.2 slot άδεια το συγκεκριμένο λαπτοπ, που σου επιτρέπει να βάλεις ένα στικάκι ssd παράλληλα με τον σκληρό εκεί. Προφανώς θέλω να γίνουν φθηνά οι αναβαθμίσεις, ψαχουλεύοντας στο e-shop βρήκα τα παρακάτω που φαίνονται στην εικόνα. Το ερώτημα είναι, θα δουλέψουν με το λαπτοπ; Επίσης αν έχετε υπόψιν κάτι άλλο σε αυτή τη κατεύθυνση πείτε μου!
Dr.Tesla Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 αν βάλεις 1 στικάκι , δεν θα έχεις dual channel. Αγόρασε 2 8αρια και πούλα το ήδη υπάρχων. https://www.skroutz.gr/s/8423481/Crucial-16GB-DDR4-2400MHz-CT2K8G4SFS824A.html Αν δεν είσαι σιγουρος και το φοβάσαι , παίρνεις ram από το ευρωπαικό κατάστημα της crucial και έχεις εγγυημένη λειτουργία. ( αν δεν κάνει για το λαπτοπ αυτό που προτείνουν , θα σου κάνουν αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων. http://www.crucial.com/usa/en/compatible-upgrade-for/Dell/inspiron-15-(5570) Για ssd Όλοι οι m.2 2280 κάνουν. Κοίτα όμως τον 545s που είναι κανούργιος στη σειρά και έχει βελτιώσεις.
gregysuper Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Ευχαριστώ για την απάντηση! Λοιπόν dual channel θα χω, το λαπτοπ έρχεται με 1χ8gb ddr4, με μια κενή θέση! Οπότε δεν συμφέρει να πειράξω την υπάρχουσα!
v4nelle Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 gregysuper, Εγω εχω το dell vostro 5568. Μνημη μπορει να μην προσθεσα(εχει 8GB) γιατι δεν μου χρειαζεται αλλα οταν εβαλα τον 545s που προτεινει ο Dr.Tesla πιο πανω,το συστημα κυριολεκτικα απογειωθηκε. Μπορει να υπαρχουν και αλλες καλες λυσεις για ssd αλλα προσωπικα διαλεξα την συγκεκριμενη εταιρεια για το καλο της support στο linux
gregysuper Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Απ' ότι βλέπω όμως αυτός είναι SATA, άρα θα πρέπει να βγάλω τον σκληρό που έχει το λαπτοπ. Αξίζει να μπω στην διαδικασία; Αφού μπορώ να βάλω τον m.2 παράλληλα, να clone το λογισμικό (δεν το χω ψάξει πως ακόμη), και να έχω την άπλα του 1ΤΒ για τα δεδομένα μου. EDIT: Άκυρο τελικά, είδα ότι το 545s βγαίνει κανονικά και σε m2! Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2018 από gregysuper
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα