Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε απολύσεις αρκετών εργαζομένων στα γραφεία που διατηρεί στις ΗΠΑ προχώρησε η HTC σύμφωνα με αναφορά του Digital Trends, που επιβεβαιώθηκε ανεξάρτητα από το The Verge.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας έρχονται μετά τη παραίτηση του επικεφαλής του τμήματος smartphone και συνδεδεμένων συσκευών της εταιρείας Chialin Chang (President of Smartphone & Connected Devices Business) τη περασμένη εβδομάδα.

Αν και είναι αρκετές οι περικοπές από τα γραφεία της HTC στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, εντούτοις δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο αριθμός των θέσεων εργασίας που χάθηκαν, και αφορούν αμερικάνικο προσωπικό κυρίως (λέγεται ότι ο αριθμός μπορεί να αφορά από εικοσιπέντε έως εκατό υπαλλήλους). Σε δήλωση της HTC στην ιστοσελίδα The Verge, η Ταϊβανέζικη εταιρεία υποστήριξε ότι βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης, ουσιαστικά ενώνοντας τα τμήματα smartphones και εικονικής πραγματικότητας (VR) με σκοπό να μειώσει τα λειτουργικά κόστη.

“Πρόσφατα τοποθετήσαμε τα τμήματα smartphone και VR κάθε περιοχής υπό κοινή ηγεσία. Ανακοινώνουμε την αναδιάρθρωση του τμήματος smartphones της HTC στη Βόρειο Αμερική που θα αποτελέσει και το κέντρο αναφοράς στη περιοχή. Ως εκ τούτου προχωρήσαμε σε περικοπές ορισμένων θέσεων εργασίας για να ευθυγραμμίσουμε τις επιχειρήσεις και να δώσουμε τη δυνατότητα στις ομάδες να μοιράζονται περισσότερους πόρους”.

Οι περικοπές έρχονται σε μία δύσκολη εποχή για την HTC, με την εταιρεία να λειτουργεί με σημαντικές απώλειες στα καθαρά έσοδα της για τα τρία πρώτα τρίμηνα της προηγούμενης χρονιάς, χάνοντας ουσιαστικά 70 με 100 εκατομμύρια δολάρια ανά τρίμηνο. Η συμφωνία ωστόσο με τη Google που έκλεισε το προηγούμενο μήνα φέρνει στα ταμεία της 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη Google να αποκτάει το μεγαλύτερο τμήμα από την επιχείρηση smartphones της Ταϊβανέζικης εταιρείας.

The Verge

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

εφτιαχνε τοσο ομορφα κινητα αλλα τα εκανε θαλασσα τελευταια με τις τιμες και τα χατακτηριστικα,μακαρι να επιβιωσει....

Δημοσ.

Τι κλεισιμο ρε παιδια. Αφου την πηρε η Google πριν 2 βδομαδες. Απλα η νεα διοικηση ξεκαθαριζει το εξτρα προσωπικο για να στρωσει οικονομικα η εταιρεια. Αν κλεισουν και τα project των ultra, desire κοκ, θα μεινει μονο το pixel. 

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει μια μερίδα καταναλωτών (εμείς που αγοράσαμε κινητά με windows mobile, που μας άφησε χωρίς αναβαθμίσεις) που πλέον την βλέπουμε απαξιωτικά. Από μένα, HTC ποτέ ξανά.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, petasis είπε

Υπάρχει μια μερίδα καταναλωτών (εμείς που αγοράσαμε κινητά με windows mobile, που μας άφησε χωρίς αναβαθμίσεις) που πλέον την βλέπουμε απαξιωτικά. Από μένα, HTC ποτέ ξανά.

Εδω σας παρατησε η ιδια η εταιρεια του λειτουργικου και εσυ μου κολλας στην htc?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, petasis είπε

Νομιζω οτι τοτε καμια εταιρια δεν εδινε updates στα windows mobile.

Η τοτε qTek, HP δε πηγαν ποτε απο wm 2003 σε wm5. Επρεπε να παρεις το νεο μοντελο.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, mourouzis2005 είπε

Τι κλεισιμο ρε παιδια. Αφου την πηρε η Google πριν 2 βδομαδες. Απλα η νεα διοικηση ξεκαθαριζει το εξτρα προσωπικο για να στρωσει οικονομικα η εταιρεια. Αν κλεισουν και τα project των ultra, desire κοκ, θα μεινει μονο το pixel. 

Νομίζω πήρε το τμήμα του Pixel, όχι όλη την HTC. Μαζί με τη Sony, η HTC είναι ίσως τα μεγαλύτερα fails μετά τη Nokia στην εποχή των smartphones. Μιλάμε για την εταιρεία που έκανε το 1ο Android κινητό και είχε μεγάλο μερίδιο αγοράς στα WM.

Δημοσ.
Στις 2/25/2018 στις 12:53 ΠΜ, butters είπε

Νομίζω πήρε το τμήμα του Pixel, όχι όλη την HTC. Μαζί με τη Sony, η HTC είναι ίσως τα μεγαλύτερα fails μετά τη Nokia στην εποχή των smartphones. Μιλάμε για την εταιρεία που έκανε το 1ο Android κινητό και είχε μεγάλο μερίδιο αγοράς στα WM.

Η HTC το μεγαλύτερο Fail ? Ρε τι πινετε μερικοι ? Το HTC 10 και το HTC U11 ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ξεφτιλιζει ολα τα High End Androids που κυκλοφορουν σημερα.. Μαθετε επιτελους να ξεχωριζετε την ποιοτητα απο το Marketing. HTC = The Definition Of Software Optimization

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
41 λεπτά πριν, LionRulesGR είπε

Η HTC το μεγαλύτερο Fail ? Ρε τι πινετε μερικοι ? Το HTC 10 και το HTC U11 ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ξεφτιλιζει ολα τα High End Androids που κυκλοφορουν σημερα.. Μαθετε επιτελους να ξεχωριζετε την ποιοτητα απο το Marketing. HTC = The Definition Of Software Optimization

Ναι, ok, ότι πεις. Υποθέτω ότι το ότι ο περισσότερος κόσμος δε συμμερίζεται την άποψή σου μάλλον δε σε προβληματίζει και ιδιαίτερα. Εσύ θα ξέρεις καλύτερα. Η HTC πάντως πάτωσε και αυτό είναι αντικειμενικό γεγονός. 

Επεξ/σία από butters
Δημοσ.
1 ώρα πριν, butters είπε

Ναι, ok, ότι πεις. Υποθέτω ότι το ότι ο περισσότερος κόσμος δε συμμερίζεται την άποψή σου μάλλον δε σε προβληματίζει και ιδιαίτερα. Εσύ θα ξέρεις καλύτερα. Η HTC πάντως πάτωσε και αυτό είναι αντικειμενικό γεγονός. 

Ακριβως αυτο συμβαινει, ο περισσοτερος κοσμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ Software Optimization, και του ριχνουν σταχτη στα ματια με το Marketing που κανουν, εταιριες οπως η Samsung κ αλλες τραγικες. Μαθε τι σημαινει Software Quality και μετα ελα να μου πεις ΠΟΙΑ ειναι η HTC. Το γεγονος παντως οτι ασχολεισαι με το ΑΝ πουλανε πολλα Devices και ΑΝ πανε για κλεισιμο δειχνει ποσο ΡΗΧΑ σκεφτεσαι… Truth Hurts :)  Τα HTC ηταν ειναι και θα ειναι ο ορισμος του Smoothness …

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, LionRulesGR είπε

Ακριβως αυτο συμβαινει, ο περισσοτερος κοσμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΑΠΟ Software Optimization, και του ριχνουν σταχτη στα ματια με το Marketing που κανουν, εταιριες οπως η Samsung κ αλλες τραγικες. Μαθε τι σημαινει Software Quality και μετα ελα να μου πεις ΠΟΙΑ ειναι η HTC. Το γεγονος παντως οτι ασχολεισαι με το ΑΝ πουλανε πολλα Devices και ΑΝ πανε για κλεισιμο δειχνει ποσο ΡΗΧΑ σκεφτεσαι… Truth Hurts :)  Τα HTC ηταν ειναι και θα ειναι ο ορισμος του Smoothness …

Βλέπω έκρινες και ότι δεν έχω σχέση με software quality. Έστω ότι είναι smooth. Πέρα από το software υπάρχουν και άλλα πράγματα, π.χ. Ultrapixel camera (χο χο χο) και αυτονομία μπαταρίας (ξανά χο χο χο). Smooth ήταν και τα Nexus και τα προτίμησε περισσότερος κόσμος. 

Ρηχά δεν σκέφτομαι γιατί είμαι στην αγορά και δεν το βλέπω μόνο σαν τελικός χρήστης. Αν τώρα εσύ αδυνατείς να αντιληφθείς ότι δεν έχουν όλοι την ίδια προσέγγιση, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Η HTC ήταν βασική επιλογή των Android χρηστών και κατέληξε να είναι ανύπαρκτη. Και αυτό οδήγησε στα μικρότερα έσοδα εδώ και 13 χρόνια για το 2017. Αν πιστεύεις ότι φταίει μόνο το marketing, δικαίωμά σου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, butters είπε

Βλέπω έκρινες και ότι δεν έχω σχέση με software quality. Έστω ότι είναι smooth. Πέρα από το software υπάρχουν και άλλα πράγματα, π.χ. Ultrapixel camera (χο χο χο) και αυτονομία μπαταρίας (ξανά χο χο χο). Smooth ήταν και τα Nexus και τα προτίμησε περισσότερος κόσμος. 

Ρηχά δεν σκέφτομαι γιατί είμαι στην αγορά και δεν το βλέπω μόνο σαν τελικός χρήστης. Αν τώρα εσύ αδυνατείς να αντιληφθείς ότι δεν έχουν όλοι την ίδια προσέγγιση, δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό. Η HTC ήταν βασική επιλογή των Android χρηστών και κατέληξε να είναι ανύπαρκτη. Και αυτό οδήγησε στα μικρότερα έσοδα εδώ και 13 χρόνια για το 2017. Αν πιστεύεις ότι φταίει μόνο το marketing, δικαίωμά σου.

Επιτελους μου εδωσες επιχειρηματα. Λοιπον συμφωνω για την UltraPixel Camera για το HTC 10 (Ειχε θεματακια). Δεν συμφωνω ομως για το HTC U11. Εχει με διαφορα την καλυτερη καμερα ever. Είσαι 100% σωστος για την αυτονομια της μπαταριας. Not The Best In Town. Απο τη στιγμη ομως που βγαζει ευκολα 1 μερα με φουλ χρηση νομιζω οτι ο περισσοτερος κοσμος καλυπτεται. Υπερεβαλλα λιγο δινοντας τοση εμφαση στο Software Quality αλλα ειλικρινα για μενα ειναι πρωτα αυτο και μετα ολα τα αλλα … :) Εχει βασανιστει πολυς κοσμος με UI-LAG σε Samsung,LG κ.α.  Και ολα αυτα χωρις να περασεις Custom Rom… Με Custom ROM που εβαλα σε HTC 10 δεν πιστευα στα ματια μου οταν ειδα την αποδοση του κινητου οχι μονο στην αρχη αλλα και μετα απο πολυμηνη χρηση …

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...