Προς το περιεχόμενο

Η Tesla αποκτά επίσημη παρουσία στην Ελλάδα για δημιουργία hub

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Συνεργαζεται η Τεσλα εδω και καιρο με το Πανεπιστημιο Πατρων, εχουν/ειχαν θεματα με τα πηνια τους.

Ταδε εφη γνωστος μου ηλ.μηχανικος σε μεγαλη Αμερικανικη εταιρια. Τωρα μιλαγε σοβαρα, ελεγε μπαρουφες, δε ξερω.

Ας ρωτησει το insomnia @Hal9000 αν υπαρξει επικοινωνια.

Και με τη NASA συνεργαζεται το Πανεπιστημιο Πατρων.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, kurkosdr είπε

Γιατί να ανοίξει εργοστάσιο εδώ; Για να ζητάνε "προεξόφληση υπεραξίας" διάφοροι συνδικαλιστές όπως έκαναν κάποτε με το εργοστάσιο της Citroën στην Θεσσαλονίκη που έφτιαχνε το Citroën FAF (κατά κόσμον Pony); Και διάφοροι προοδευτικοί πρωθυπουργοί από κάτω να βαράνε παλαμάκια; Ή για το γεγονός ότι αν η Tesla έρθει εδώ η κυβέρνηση με το καλημέρα θα ζητήσει προκαταβολή φόρου μη χάσει κανένας πρόωρα συνταξιούχος της ΔΕΗ και του ΟΤΕ τη σύνταξη 1100€ από τα 49; Ή για να τον υπερχρεώνει η ΔΕΗ στο ρεύμα και να του κατεβάζει και τους διακόπτες όποτε θέλουν κάποιοι επαναστάτες εργαζόμενοι;

Γιατί να έρθει εδώ το οποιοδήποτε εργοστάσιο;

Αυτό που γράφεις με αυτό που έγραψα που ακριβώς κολλάει;

Εκτός εάν έχεις την εντύπωση ότι δεν γνωρίζω αυτά που λες.

Εάν πάλι δεν έχεις αυτή την εντύπωση να σου θυμίσω και την προσπάθεια του Θεοχαράκη με την συναρμολόγηση εδώ στην Ελλάδα.

Εγώ αυτό που γράφω είναι ότι βλέπουμε το δέντρο με ένα περίπτερο του 1€ και χάσαμε το δάσος (ναι το εργοστάσιο)

Τώρα εάν θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο με παλιά (που δυστυχώς εκεί είμαστε για την ώρα) είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και δεν νομίζω να είναι επί του θέματος.

PS Μία μικρή διόρθωση, συνδικαλιστές τι ακριβώς έκαναν; Εγώ την ξέρω διαφορετικά την ιστορία.

Επεξ/σία από ~Palpatin~

3 ώρες πριν, Droulas13 είπε

Από ότι καταλαβαίνω τρεις από τους υπευθύνους σχεδιασμού ηλεκτροκινητήρων της tesla είναι Έλληνες και πίεσαν τον Musk να φτιάξει ερευνητικό κέντρο για τους ηλεκτροκινητήρες στην Ελλάδα για να γυρίσουν στην πατρίδα.

Lol τι πέρασες τη Tesla; Ελληνικό Δημόσιο; 

Επίσης Bay Area φίλε, ποια Ελλάδα...

• Sad 1

22 λεπτά πριν, V for Vagelis είπε

Lol τι πέρασες τη Tesla; Ελληνικό Δημόσιο; 

Επίσης Bay Area φίλε, ποια Ελλάδα...

Την πέρασα για την εταιρεία στην οποία δουλεύει ως επικεφαλής σχεδιασμού ηλεκτροκινητήρων ο γιος της συμβολαιογράφου που συνεργάζομαι. Τυγχάνει επίσης να ξέρω ότι πιέζει τον μασκ για αυτό το προτζεκτ πάνω από ένα χρόνο. Ελπίζω να έχω την άδεια σου να ξέρω κάτι παραπάνω. 

• Like 5

4 ώρες πριν, Dias είπε

Στα Τρίκαλα που είναι πόλη καινοτομίας και πρωτοτυπίας, δεν θα βάλουν σταθμό φόρτισης ;

Θα φορτιζει με smug πορδες μεχρι να μπει το καταληλο " βύσμα " :P

Σώστε με τι να υποστηρίξω εγώ τώρα. Καλή κίνηση, κακή; Φταίει η Ελλάδα, φταίνε τα μνημόνια; Φταίω εγώ; Πανεπιστήμιο Πατρών καλό ή μόνο για καρναβάλια;

Απατεωνας ο μασκ, φταίει το δημόσιο, η ΔΕΗ, τα ιμια το 1996, Ο Κλίντον, ο Τραμπ;

Πειτε ρε παιδιά  να ξέρω να ειμα και είμαι κουλ και εγώ.

B)

• Like 1

9 ώρες πριν, Droulas13 είπε

Την πέρασα για την εταιρεία στην οποία δουλεύει ως επικεφαλής σχεδιασμού ηλεκτροκινητήρων ο γιος της συμβολαιογράφου που συνεργάζομαι. Τυγχάνει επίσης να ξέρω ότι πιέζει τον μασκ για αυτό το προτζεκτ πάνω από ένα χρόνο. Ελπίζω να έχω την άδεια σου να ξέρω κάτι παραπάνω. 

Δεν αμφισβητώ καθόλου ότι οι συγκεκριμένοι μηχανικοί πιέζουν για αυτό το project, για πατριωτικούς λόγους και για τους υπόλοιπους λόγους που έχουν αναφερθεί. Αλλά το ότι το κάνουν για να επιστρέψουν Ελλάδα μου ακούγεται αστείο. Σε φάση πιέζουμε τον φίλο μας πρωθυπουργό να μας ανοίξει ένα ΚΕΠ στο χωριό μας για να πάρουμε μετάθεση...

Στις 24.2.2018 στις 10:30 ΠΜ, freegr είπε

Μακάρι να δούμε νέα αυτοκίνητα, νέα πολιτική κατά των ρύπων στην Αττική. Θυμάστε αλήθεια το νέφος που δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε?

Ας σταματησουμε πρωτα να καιμε σκουπιδια στα σπιτια μας και μετα το βλεπουμε το νεφος απο τα αυτοκινητα.

Επισης σε χωρα οπου το κρατος δε χρηματοδοτει αγορα νεων αυτοκινητων, τα "πρασινα" μετρα θα ειναι μονο εξτρα φοροι στα ηδη επιβαρυμενα αυτοκινητα. Οποτε οχι. Ας δωσει πρωτα κινητρα αποσυρσης παλαιων αυτοκινητων, ας καταργησει τους φορους που κανουν την εισαγωγη ελαφρως μεταχειρισμενων πανακριβη, ας εξορθολογισει τα τελη κυκλοφοριας και μετα ας παρει οσα πρασινα μετρα θελει...

13 ώρες πριν, Droulas13 είπε

https://electrek.co/2018/02/24/tesla-electric-motor-research-group-greece/

"Three of Tesla’s top electric motor designers, Principal Motor Designer Konstantinos Laskaris, Motor Design Engineer Konstantinos Bourchas, and Staff Motor Design Engineer Vasilis Papanikolaou, all came out of the National Technical University of Athens."

Από ότι καταλαβαίνω τρεις από τους υπευθύνους σχεδιασμού ηλεκτροκινητήρων της tesla είναι Έλληνες και πίεσαν τον Musk να φτιάξει ερευνητικό κέντρο για τους ηλεκτροκινητήρες στην Ελλάδα για να γυρίσουν στην πατρίδα.

Το "ανοιγω γραφεια για επεκταση δραστηριοτητων" με το "φτιαχνω ερευνητικο κεντρο", απεχει μερικα δις...

• Like 1

Προφανώς δεν διάβασες το λινκ που παρέθεσα.

42 λεπτά πριν, V for Vagelis είπε

Δεν αμφισβητώ καθόλου ότι οι συγκεκριμένοι μηχανικοί πιέζουν για αυτό το project, για πατριωτικούς λόγους και για τους υπόλοιπους λόγους που έχουν αναφερθεί. Αλλά το ότι το κάνουν για να επιστρέψουν Ελλάδα μου ακούγεται αστείο. Σε φάση πιέζουμε τον φίλο μας πρωθυπουργό να μας ανοίξει ένα ΚΕΠ στο χωριό μας για να πάρουμε μετάθεση...

Έτσι έχουν όμως τα πράγματα και αν κινδυνεύεις να χάσεις το ασσετ σου, εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα. Άλλωστε ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του κινητήρα μπορεί να γίνει οπουδήποτε, δεν χρειάζεται να είσαι διαρκώς στο βασικό εργοστάσιο της εταιρείας.

6 λεπτά πριν, Droulas13 είπε

Προφανώς δεν διάβασες το λινκ που παρέθεσα.

Έτσι έχουν όμως τα πράγματα και αν κινδυνεύεις να χάσεις το ασσετ σου, εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα. Άλλωστε ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του κινητήρα μπορεί να γίνει οπουδήποτε, δεν χρειάζεται να είσαι διαρκώς στο βασικό εργοστάσιο της εταιρείας.

Ναι μιλαει για 10 μηχανικους, μικρο ερευνητικο γραφειο που θα εχει περιορισμενη δραστηριοτητα. Πολυ μακρια απο πραγματικο ερευνητικο κεντρο. Προς το παρον πιο πολυ την ενδιαφερει η δημιουργια σταθμων στην Ελλαδα. 

Επίσης η Tesla στην Ελλαδα θα κοιταξει να παρει μηχανικους απο εδω λογω χαμηλοτερου εργατικου κοστους, εναν μηχανικο στις ΗΠΑ ή στην Ολλανδια θα πρεπει να του δινεις τουλαχιστον γερο τετραψηφιο καθε μηνα ενω στην Ελλαδα θα βρεις και με €1,000.μηνα και θα κανουν και τουμπες. Θα φερει κι εναν αρχιμηχανικο απ'εξω να τους επιβλεπει και job done. Το πιο πιθανο ειναι οτι προκειται για περιπτωση ενδοεταιρικου outsourcing. Η Ελλαδα ειναι ιδανικη για τετοιο, εχει υψηλο επιπεδο καταρτισης σε συνδυασμο με χαμηλο εργατικο κοστος.

• Like 2
  • Thanks 1

11 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Ναι μιλαει για 10 μηχανικους, μικρο ερευνητικο γραφειο που θα εχει περιορισμενη δραστηριοτητα. Πολυ μακρια απο πραγματικο ερευνητικο κεντρο. Προς το παρον πιο πολυ την ενδιαφερει η δημιουργια σταθμων στην Ελλαδα.

Το να σχεδιάζεις τους ηλεκτροκινητήρες μιας αυτοβιομηχανίας αποτελεί περιορισμένη δραστηριότητα;

Ολοι οι αγανακτισμενοι για το επιπεδο του insomnia σχετικα με τον πεσιμισμο στα σχολια ειμαι σιγουρος οτι δεν εχουν πληρωσει ακομα προκαταβολη φορου σαν σωστοι δουλοπαροικοι!

• Sad 1

Όταν ακούω για επενδύσεις σε τομεα τεχνολογίας και υψηλή κατάρτιση θυμάμαι αυτόματα την επιθυμία της Microsoft να ανοίξει call center και τη βόμβα που τους είχαν βάλει,μιλάμε για τόσο μεγάλη υποστήριξη στις επενδύσεις....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...