7nisiotis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Γίνεται να "ενώσουμε" δυο διαφορετικές γραμμές ώστε να αυξήσουμε τη μέγιστη ταχύτητα κατεβάσματος; Τι θέλω να κάνω: Έχω μια γραμμή ADSL 7mbps στο διαμέρισμα που μένω κ στο από κάτω μένει συγγενής που έχει μια κλειδωμένη 4αρα γραμμή που δεν χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου. Γίνεται να συνδεθώ μέσω ethernet με τη δικό μου μοντεμακι κανονικά στο pc και με έναν wifi ανταπτορα να συνδεθώ με το κάτω ώστε να έχουμε 700+400~ kbps download; *Θα δουλέψει για παράδειγμα αν θέλω να κατεβάσω ενα παιχνίδι από το steam; *Αν ναι, θα μπορώ να βάλω να παίζω μεσω wifi ( όπου έχω πολύ χαμηλότερο ping ) και με την δικιά μου να κατεβάζω; Ευχαριστώ προκαταβολικά Υ.Γ Λύσεις - πατέντες - μέχρι να πάω σε fiber 30αρα ΟΤΕ και να ησυχάσω Ελπίζω να μην το έβαλα σε λάθος ενότητα. Αν ναι, παρακαλώ να μεταφερθεί. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2018 από 7nisiotis
vAg0s97 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δυστυχώς δεν δουλεύουν έτσι τα πράγματα...με το να συνδεθείς σε 2 διαφορετικά δίκτυα με διαφορετικό τρόπο στον ίδιο υπολογιστή το μόνο που θα καταφέρεις να κάνεις , είναι να δημιουργήσεις "σύγχυση" στην μετάδοση των πακέτων...άλλα θα φεύγουν από ethernet άλλα θα φεύγουν από wifi. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στην περίπτωση σου είναι να "μοιράσεις" τις συσκευές που χρησιμοποιούνται είτε από εσένα είτε από άλλα άτομα ανά δίκτυο Εκεί που τρέχει καλύτερα για εσένα για gaming ας πούμε να είσαι μόνος σου στο δίκτυο για να κρατούνται σταθερά τα ms και στο άλλο να μπαίνουν οι υπόλοιποι. Ενώ στο κατέβασμα by far το καλύτερο και πιο σταθερό είναι το καλώδιο...απλά άμα βρίσκονται και άλλα άτομα συνδεδεμένα και τραβάνε πάρα πολύ , προκύπτουν απώλειες επομένως αναγκαστικά καταφεύγεις εκεί που υπάρχει λιγότερη απασχόληση (WiFi γειτονέτ) για να γίνει ταχύτερα η δουλειά σου. Τέλος μπορείς να ζητήσεις να σου βάλουν fast path στην γραμμή σου χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, προκειμένου να διατηρούνται σχετικά πιο νορμάλ τα ms σου, με το μόνο μειονέκτημα της απώλειας λίγου upload speed. (!)To fast path δεν παίζει πάντα καλά σε όλους τους adsl χρήστες...δηλαδή μερικές φορές δημιουργούνται αποσυνδέσεις, επομένως μπορείς να το δοκιμάσεις μιας και είναι τζάμπα , και άμα δεν σου κάνει ζητάς να στο αφαιρέσουν.
7nisiotis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vAg0s97 είπε Δυστυχώς δεν δουλεύουν έτσι τα πράγματα...με το να συνδεθείς σε 2 διαφορετικά δίκτυα με διαφορετικό τρόπο στον ίδιο υπολογιστή το μόνο που θα καταφέρεις να κάνεις , είναι να δημιουργήσεις "σύγχυση" στην μετάδοση των πακέτων...άλλα θα φεύγουν από ethernet άλλα θα φεύγουν από wifi. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις στην περίπτωση σου είναι να "μοιράσεις" τις συσκευές που χρησιμοποιούνται είτε από εσένα είτε από άλλα άτομα ανά δίκτυο Εκεί που τρέχει καλύτερα για εσένα για gaming ας πούμε να είσαι μόνος σου στο δίκτυο για να κρατούνται σταθερά τα ms και στο άλλο να μπαίνουν οι υπόλοιποι. Ενώ στο κατέβασμα by far το καλύτερο και πιο σταθερό είναι το καλώδιο...απλά άμα βρίσκονται και άλλα άτομα συνδεδεμένα και τραβάνε πάρα πολύ , προκύπτουν απώλειες επομένως αναγκαστικά καταφεύγεις εκεί που υπάρχει λιγότερη απασχόληση (WiFi γειτονέτ) για να γίνει ταχύτερα η δουλειά σου. Τέλος μπορείς να ζητήσεις να σου βάλουν fast path στην γραμμή σου χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, προκειμένου να διατηρούνται σχετικά πιο νορμάλ τα ms σου, με το μόνο μειονέκτημα της απώλειας λίγου upload speed. (!)To fast path δεν παίζει πάντα καλά σε όλους τους adsl χρήστες...δηλαδή μερικές φορές δημιουργούνται αποσυνδέσεις, επομένως μπορείς να το δοκιμάσεις μιας και είναι τζάμπα , και άμα δεν σου κάνει ζητάς να στο αφαιρέσουν. Fast path μπαίνω με τη κάτω γραμμή. Στο σπίτι ο μόνος που χρησιμοποιεί pc είμαι εγώ. Ουσιαστικά θέλω απλά να κατεβάζω πχ από steam εκμεταλλευόμενος κ τις δυο γραμμες. Στο δικό μου σπίτι καλώδιο ethernet καρφωμένο modem-pc, και από το κάτω μέσω wifi usb στικ κάπως να κατεβάζουν ταυτόχρονα. Για gaming online δυστυχώς παίζω μέσο wifi από τη κάτω γραμμη ( 17 ms fast path ). Η δικιά μου επειδή ακόμα έχω forthnet ειναι απαγορευτικό με 70αρια που ρίχνει στο speedtest. Αν τους ζητήσω fastpath με ρίχνουν στα 2 mbps . Όλο το νησί ( Κέρκυρα ) 9/10 έχουν ΟΤΕ. Έχει έρθει VDSL υποστήριξη μέχρι 100 ( έχω κάνει δοκιμή μέσω της κάτω γραμμής ). Η Forthnet με έχει συνδεμένο 6+ χιλιόμετρα μακριά, ενώ ο ΟΤΕ στο κάτω διαμέρισμα γύρω στα 1000 κάτι μέτρα. ( Σε περίπτωση Vdsl υπάρχει καμπίνα γύρω στα 500 μέτρα ). Αλλά μέχρι να γίνει η αλλαγή προσπαθώ να βρω μια λύση γιατί με 7 mbps δεν παλεύεται αλλο. Και να φανταστείς ότι παίζω με 6αρι προφιλ και πολλά errors λόγω απόστασης τόσο. Μέχρι τον Οκτώβριο έπαιζα με 4 mbps Είδα ότι γίνεται κάτι τέτοιο μέσω connectify dispatch ( πρόγραμμα ) Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2018 από 7nisiotis
vAg0s97 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, Χμμ, δεν το είχα ξανά ακούσει ποτέ , ωστόσο είναι με πληρωμή το πρόγραμμα..εκτός εάν πας με τον πειρατικό τρόπο από PirateBay Δοκίμασε το άμα θες και ενημέρωσε μας άμα σου παίξει "ωραία", εάν και δεν φαίνεται ακριβώς σαν μέθοδος για να αυξηθεί η ταχύτητα του ίντερνετ (γιατί δεν είναι εφικτό αυτό), αλλά σαν μέθοδος για να καταφέρεις να φτιάξεις εν μέρη "load balancing" και "redundancy" , δηλαδή να γίνει διαμοιρασμός της κίνησης από το καλύτερο μονοπάτι-γραμμή και σε περίπτωση που αποτυγχάνει το ένα από τα δύο δίκτυα να "τραβάς" αυτόματα στο άλλο. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2018 από vAg0s97
coffeex Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Γίνεται εύκολα αυτό που λες. Αν έχεις ένα παλιό pc μπορείς να το σετάρεις με pfsense, Lede κτλ οδηγούς με load balancing, multi wan θα βρεις στο youtube. 1
7nisiotis Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 4 ώρες πριν, coffeex είπε Γίνεται εύκολα αυτό που λες. Αν έχεις ένα παλιό pc μπορείς να το σετάρεις με pfsense, Lede κτλ οδηγούς με load balancing, multi wan θα βρεις στο youtube. Ευχαριστώ αλλά δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. 5 ώρες πριν, vAg0s97 είπε Καλημέρα, Χμμ, δεν το είχα ξανά ακούσει ποτέ , ωστόσο είναι με πληρωμή το πρόγραμμα..εκτός εάν πας με τον πειρατικό τρόπο από PirateBay Δοκίμασε το άμα θες και ενημέρωσε μας άμα σου παίξει "ωραία", εάν και δεν φαίνεται ακριβώς σαν μέθοδος για να αυξηθεί η ταχύτητα του ίντερνετ (γιατί δεν είναι εφικτό αυτό), αλλά σαν μέθοδος για να καταφέρεις να φτιάξεις εν μέρη "load balancing" και "redundancy" , δηλαδή να γίνει διαμοιρασμός της κίνησης από το καλύτερο μονοπάτι-γραμμή και σε περίπτωση που αποτυγχάνει το ένα από τα δύο δίκτυα να "τραβάς" αυτόματα στο άλλο. Έχει φίλος δοκιμάσει την εφαρμογή και κατά "τα λεγόμενα του" δουλεύει. Θα δω και θα ενημερώσω
7nisiotis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στο steam κλπ δουλεύει. Σε browser θέλει κάποια ρύθμιση για να κατεβάσει. Με download manager όμως τα πάει άψογα. Από ότι βλέπω μπορείς να ενώσεις κι άλλες γραμμές μέσω wifi/ethernet, ακόμα κ 4G! Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2018 από 7nisiotis
7nisiotis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δούλεψε, βέβαια μετά αφοτου έκλεισα το πρόγραμμα κάτι πείραξα στους adapters γιατι είχα σκαμπανεβάσματα στο ping με το Wifi ( δεν ευθυνόταν το προγραμμα ) και τελικά έφταιγε το QoS που ηταν Auto στις ιδιότητες του αντάπτορα. ( πλέον off τόσο στο μόντεμ όσο κ στις ρυθμίσεις από το wifi stick ). Εν ολίγοις δε κατάφερα να το κάνω να δουλέψει πάλι. Και ως εκ τούτου από δικό μου λάθος. Θα δοκιμάσω ξανά όταν θα έχω περισσότερο χρόνο κ όρεξη. Εγιναν λίγο μπάχαλο οι ρυθμίσεις του ethernet και του wifi. Τελική ετυμηγορία; Δουλεύει και πολύ καλά μάλιστα αλλά εγώ κάτι πειραξα και δε θυμάμαι και τι με τελικό αποτέλεσμα να "χαλάσω" τα πράγματα :S επιβεβαιώνοντας τον χρυσό κανόνα << όταν κάτι δουλεύει δε το πειράζουμε >> Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2018 από 7nisiotis 1
vb23 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα. Έχεις δοκιμάσει αυτό: https://speedify.com/desktop-vpn/ ; Κάποια άποψη για την παραπάνω περίπτωση ; Κάνει και για mac!
7nisiotis Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, vb23 είπε Καλησπέρα. Έχεις δοκιμάσει αυτό: https://speedify.com/desktop-vpn/ ; Κάποια άποψη για την παραπάνω περίπτωση ; Κάνει και για mac! Καλησπέρα και απο μένα. Πλέον εχω 30αρα γραμμή οπότε δεν χρησιμοποιώ πια το προγραμματακι. Βέβαια θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή μαζί με την γραμμή του κάτω διαμερισματος έτσι για πειραματικούς σκοπούς. Φαίνεται αρκετά υποσχόμενο Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από 7nisiotis
vb23 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Θα το δοκιμάσω και εγώ το Σ/Κ! Εμείς ακόμα επαρχία με το ζόρι 17Mbps... με κλασικές ελληνικες γραμμές!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα