Προς το περιεχόμενο

Έρχονται αυξήσεις στην κινητή τηλεφωνία


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τελικά οι ίδιες οι εταιρίες προωθούν τα καρτοκινητά τους σε βάρος των συμβολαίων τους γιατί μάλλον έχουν περισσότερα κέρδη από από τις κάρτες σε σχέση με τα συμβόλαια τους , ή τους συμφέρουν  μόνο οι εταιρικές συνδέσεις  για παράδειγμα εδώ και 10 χρόνια η cosmote έχει σύμβαση με ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ με δίκτυο vpn με τιμές πραγματικά πέρα από κάθε ανταγωνισμό και κάθε χρόνο που ανανεώνεται η σύμβαση προσφέρει καλύτερες και φθηνότερες παροχές, μηδενικό πάγιο, δωρεάν συνομιλίες εντός vpn καθώς και sms, εκτός vpn μείωση 40% στις κλήσεις από το πακέτο business plus της cosmote , 50% έκπτωση στα data επιδοτήσεις για αλλαγή κινητού και αλλά πολλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, mobile_32 είπε

Δεν ξέρω τι από όλα να σχολιάσω και παραθέτω μερικές σκέψεις για σχολιασμό:

  • Καταρχήν πρέπει να σκεφτούμε ότι για πολύ κόσμο το κινητό δεν είναι μέρος του life style αλλά εργαλείο για την δουλεία τους ή ακόμα και καθημερινή αναγκαιότητα (π.χ. απομακρυσμένες περιοχές, λόγοι υγείας κ.α.)
  • Θεωρητικά σπρώχνουν τους καταναλωτές προς τη καρτοκινητή από όπου πρώτα εισπράττουν  το αντίτιμο και μετά παρέχουν την υπηρεσία άρα δεν έχουν χασούρα από απλήρωτους λογαριασμούς κτλ π.χ. λόγω και κρίσης (βλέπε εδώ ανακοίνωση στις 15/2/2018 της wind https://www.wind.gr/gr/wind/gia-tin-etaireia/anakoinoseis/anakoinosi/?prid=486&accept=1&refer=https%3A%2F%2Fwww.google.gr%2F για τροποποίηση χρεώσεων και παροχής υπηρεσιών καρτοκιντών με κορύφωση το εξης: " Τέλος ανακοινώνεται πως από τις 15 Μαρτίου 2018 τροποποιείται η διάρκεια ισχύος της αξίας συνδιαλέξεων για τους συνδρομητές καρτοκινητής WIND Card, Q και F2G. Συγκεκριμένα από την ανωτέρω ημερομηνία, η διάρκεια ισχύος της αξίας συνδιαλέξεων από ανανέωση τροποποιείται από 91 σε 60 ημέρες. Εάν κατά το χρονικό διάστημα των 60 ημερών από την τελευταία ανανέωση δεν πραγματοποιηθεί εκ νέου ανανέωση χρόνου ομιλίας, τότε τυχόν υπολειπόμενη αξία συνδιαλέξεων θα διαγράφεται και δεν θα επιστρέφεται στο συνδρομητή. " Σε λίγο μπορεί κάποιος να υποθέσει οτι και το καρτοκινητό θα πάρει μια μορφή συμβολαίου που αν δεν κάνεις κάποια "κίνηση¨μέσα στο μήνα θα διακόπτεται
  • θα γίνουν 100-200 αναρτήσεις εδω μέσα και σε μερικές ημέρες το παρόν thread θα είναι ανενεργό γιατί πολύ απλά τα γεγονότα τρέχουν και θα ξεχαστεί
  • Αφού οι μισθοί στην Χώρα μας έχουν μειωθεί, και το μισθολόγικο κόστος υποτίθεται οτι είναι η νούμερο 1 επιβάρυνση για μια επιχείρησή, πως είναι δυνατόν τα τελευταία χρόνια να έχουμε συνεχώς αυξήσεις στα τιμολόγια, έμμεσα και άμεσα, πέραν απο τις αυξήσεις ΦΠΑ και άλλων φόρων?
  • Τέλος η ανθρωπότητα προχώρησε και πριν την ανακάλυψη του κινητού αν θέλουν να το διακόψουμε ας μας το πούνε, έτσι και αλλίως, όπως και τα περισσότερα πράγματα σε αυτό το τόπο, δεν έχουν οργάνωση, σκέψη και σχεδιασμό.....

αυτά.

 

για τη wind κάπου διάβασα ότι τα bonus MB από την ανανέωση πλέον δεν θα είναι στο 10αρικο 500MB, αλλά στα 12€ 600ΜΒ ενώ κάποτε ήταν 1GB στα 10...

 

τουλάχιστον στη συγκεκριμένη εταιρεία λυσσάνε να σε βάλουν σε κάποιου είδους συμβόλαιο, έστω και καρτοσυμβόλαιο..  και τώρα μάλλον θα περιμένουν να δουν πόσοι θα τσιμπήσουν να δίνουν 12αρι αντί για 10αρι και να σου κάνουν μετά να σου φαίνεται το 14αρι του καρτοσυμβολαίου ελκυστικό 

 

εγώ το 2017 πάντως έδωσα 101€ όλο το χρόνο στη wind και ήμουν μια χαρά από παροχές (σήμα.. ναι οκ... πλέον πιο καλά είμαι επαρχία από αθήνα.. ) και δεν σκοπεύω να δώσω παραπάνω φέτος.. θα συνεχίσω με 10αρι και φυσικά δεν ξανακάνω συμβόλαιο μαζί τους για κανένα λόγο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

31 λεπτά πριν, Pseudwnumo είπε

Μόνο 4; Εμένα με έχουν ξεχάσει μάλλον χαχαααχα

Καλά εννοείται το πιο πιθανό αυτό είναι αλλά για να μην μου πει κανείς "αααα είναι μόνο για 4 χρόνια" είπα το μίνιμουμ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 ώρες πριν, siracos είπε

Ποια είναι η υπηρεσία που υποτίθεται ότι ελέγχει για την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά ;

Είμαι ο μόνος που νομίζω ότι  υπάρχει  καρτέλ στις τηλεπικοινωνίες ;

 

Υπάρχει και είναι δεδομένο και αποδεδειγμένο.
Σκέψου μόνο πως τα στελέχη των εταιρειών κάνουν κύκλους
από την μία στην άλλη άρα μαζί με τους κύκλους κάνουν κ κλίκες.
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, rafinos είπε

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος για ποιο λόγο αυξάνονται οι χρεώσεις όταν δεν σου προσφέρουν τίποτα καλύτερο από πριν; Ακόμα και το σήμα; Και μη μου πείτε για επενδύσεις σε τηλεπικοινωνίες κτλ γελάνε και οι πέτρες. Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι επιδοτούμενο.

Ακριβώς αυτό! 

Υποτίθεται πως φτάσαμε στην εποχή που ίντερνετ και τηλεφωνία θα έπρεπε να τα έχουμε αν όχι στο τζάμπα τουλάχιστον σε τιμή χώματος.

Οι φόροι και οι απαιτήσεις αυτών των εταιρειών έχουν ξεφύγει εντελώς.

Ειδικότερα με τις εφαρμογές επικοινωνίας που τρέχουν στο 1000% (messenger, Viber κ.λ.π) ίσα ίσα που έπρεπε να έχουν απλά καλύτερες τιμές.

Αφήστε τις δήθεν φορολογίες που και καλά έχουν από κρατικούς νόμους, οι τρόποι για να βγάλουν λεφτά είναι άπειροι.

Έτσι όπως πάει το θέμα σε λίγο θα επιστρέψουμε στην εποχή της Παναφον που δεν υπήρχαν προγράμματα, έβαζες μια κάρτα με μερικές δραχμές και ο χρόνος ομιλίας δεν σου έφτανε ούτε στο πεντάλεπτο.

Και το θέμα των υπηρεσιών και της υποδομής - τεχνικών ζητημάτων + γνώσεων ας μη το συζητήσουμε καν, μιλάμε για 4G plus  σήματα όταν 2 εβδομάδες μέχρι και τώρα που μιλάμε δεν έχω σταθερό στον ΟΤΕ + ίντερνετ από γενική βλάβη της περιοχής με πιθανή εκτίμηση επίλυσης (άγνωστο).

Αυτές οι τιμές θα έπρεπε να υπάρχουν τουλάχιστον 5 χρόνια πριν.

Στη Vodafone στο δεύτερο νούμερο είμαι -1.19 ευρώ και αυτό επειδή δεν ανανέωσα το χρόνο ομιλίας για μερικούς μήνες.

Σκεφτείτε...

update: και μόλις μου ήρθε μήνυμα από cosmote πως 3-3 θα πραγματοποιηθεί φραγή εισερχομενων - εξερχόμενων κλήσεων + data + sms επειδή δεν ανανέωσα το χρόνο ομιλίας για 4 μήνες.

Έχω 5 ώρες προς όλους κάθε μήνα για έναν χρόνο από προσφορά που είχα στο συμβόλαιο του ΟΤΕ που έκανα καλοκαίρι και είμαι υπέρ καλυμμένος, σε chat χρησιμοποιώ messenger δεν βρίσκω λόγο να κάνω ανανέωση από τη στιγμή που θα περάσει ο μήνας και θα μου μείνουν.

Επεξ/σία από d4mage
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, nikosgalis είπε

Γιατί το διάστημα από το 2010 η πτώση του τζίρου στον κλάδο κινητής τηλεφωνίας είναι πάνω από 50%, το κέρδος συμπιέστηκε ακομη περισσότερο λόγω του πολέμου τιμών και προσφορών, και χρήμα για επενδύσεις (δίκτυο 5G, δίκτυο οπτικών ινών, κλπ) δεν υπάρχει.

Για το "επιδοτούμενο κομμάτι", δεν θέλω να σχολιάσω.

Πολυ σωστη τοποθετηση θα συμπληρωνα μονο  σχετικα με τις επενδυσεις  οτι ο μονος που κανει ειναι η Cosmote και οι υπολοιποι παρασιτουν .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άκου 25 λεπτά το SMS!!!! Ρε είναι τρελοί οι άνθρωποι.

Ελαττώστε το κινητό όσο μπορείτε. Για το σπίτι υπάρχει το skype και μια καμερούλα τον βλέπεις κιόλας τον συνομιλητή...

Για κουτσομπολιά πάτε για καφέ καλύτερα να έχετε και προσωπική επαφή....

 

Για δουλειά ΟΚ, χρειάζεται το κινητό είναι εργαλείο αναντικατάστατο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, d4mage είπε

Ακριβώς αυτό! 

Υποτίθεται πως φτάσαμε στην εποχή που ίντερνετ και τηλεφωνία θα έπρεπε να τα έχουμε αν όχι στο τζάμπα τουλάχιστον σε τιμή χώματος.

 

Τζαμπα λες λιγο,  να μας πληρωνουν θα επρεπε που τους κανουμε την τιμη να χρησιμοποιουμε τις υπηρεσιες τους !

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, agent_smith είπε

Υπάρχει κανένας εδώ μέσα που πιστεύει ότι με την φορολογία που υπάρχει ενδέχεται να γίνονται μειώσεις τιμών αντί για αυξήσεις σε εταιρείες με μεγάλο ρίσκο υποδομών;

Ετσι ακριβώς.

Το μεγάλο κράτος είναι το πιο ακριβό σπορ στον πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

20 λεπτά πριν, Fotis13 είπε

Πολυ σωστη τοποθετηση θα συμπληρωνα μονο  σχετικα με τις επενδυσεις  οτι ο μονος που κανει ειναι η Cosmote και οι υπολοιποι παρασιτουν .

Και οι άλλοι κάτι κάνουν, αλλά όταν δεν υπάρχει χρήμα...

Vodafone & Wind έχουν εδώ και χρόνια κοινό δίκτυο εκτός Αττικής https://www.victus.gr/  για να μειώσουν το κόστος.

Κάποτε είχε πέσει στο τραπέζι να κλείσουν αυτα τα in-house τμήματα στους operators, και να πάρει όλο το δίκτυο η Huawei αλλά δεν προχώρησε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγά τα αβγά! Απ' ο,τι κατάλαβα αναφέρονται σε συνδεσεις και αναφορικά με καρτοκιητα σε χρεώσεις εκτός πακέτου. Οπότε klein mein ρε σεις χαλαρώστε λίγο.... Λεφτά για κινητά των 400+ € έχετε ρεεε λεφτά να βάλετε κάρτα δεν παίζει;;;;;

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Wind/Q από 15 Μαρτη θα σε αναγκάζει να βάζεις κάθε 2 μήνες κάρτα, αλλιώς χάνεις τα λεφτά. Bye bye Wind/Q από μένα. Οταν όλοι οι πάροχοι το κάνουν 20€/μηνα, οι Βορειοελλαδίτες θα πάρουμε νούμερο από Βουλγαρία και οι Νοτιοελλαδίτες νούμερο από Ιταλια. Και αν υπάρξει ένας μάγκας επιχειρηματίας θα φέρει beepers/pagers και ας πτωχευσουν και οι τρεις πάροχοι! Κανένας μας δε θα στεναχωρηθει! Να μην αισχροκερδούν!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...