Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας παιδες! ειμαι ετοιμος να ξεκινησω την μετατροπη των εργοστασιακων φαναριων του Lanos...επειδη σε καποιο καταστημα-φανοποιειο τα χρηματα που ζητουν ειναι υπερβολικα αποφασισα να το κανω μονος μου...αρχικα θα παρω μεταχειρισμενα για να δουλεψω σε αυτα ωστε να μην ξεμεινω αν κατι παει στραβα αλλα και να τοποθετησω τα εργοστασιακα στο κτεο..
λοιπον...  2 πισω εξωτερικα φαναρια συν 2 μπροστινα κοστος στα 40-45 ευρω....προτζεκτορες bixenon hi/low απο aliexpress συν το κιτ xenon H1 στα 75 περιπου ευρω...σπρευ smoke υπολογιζω γυρω στα 15 ευρω και εδω θελω να προτεινετε καποιο καλο...για τους καθρεφτες του μπροστινου επισης ενα μαυρο ματ σπρει....και μια κολλα φαναριων που θα μπορω να ανοιγω και να κλεινω με την ιδια...
οποτε...στα μπροστινα βαμμενοι μαυροι καθρεφτες με προτζεκτορα και ισως ενα μικρο κομματι αβαφο στο φλας για την αντανακλαση...
στα πισω εξωτερικα, που προς το παρων αυτα μονο θα πειραξω, ειναι το φλας και φως πορειας + stop..για να μην μειωσω τελειως την ορατοτητα σκεφτομαι ενα σχεδιο με κανα δυο γραμμες αβαφες στο πορειας και μια αβαφη στο φλας....
περιμενω οποιαδηποτε προταση-διορθωση πριν ξεκινησω!!

22642020002_large.jpg

pisw.jpg

maxresdefault.jpg

Επεξ/σία από tasarasch
Δημοσ.

Όλα αυτά για ένα λανος;

Kudos πάντως που δε βάζεις απλά κινεζοξενον χωρίς ρύθμιση δέσμης αδιαφοροντας για τους υπόλοιπους οδηγούς! :)

• Like 1
Δημοσ.

Η αληθεια ειναι οτι ο προτζεκτορας ειανι πολυ μαχιμος ως προς την αποδοση φωτισμου στο δρομο.. lanos ξε lanos.. εγω θα το εκανα μονο και μονο για την εμπειρια.. 

Αφου ειναι bixenon οι προτζεκτορες που θα παρεις.. γιατι h1 και οχι h4 xenon που θα εχουν και τις 2 σκαλες? Κολλα για τα φαναρια.. παρε τιποτα σε high heat φλατζοκολλα μαυρη ισως και σιλικονη (θα βγαινει ευκολα για να τα ανοιξεις ξανα).. η sikaflex (marine, οχι για οικοδομη.. που δεν θα βγαινει ευκολα μετα)  Τα πισω.. εχει ειδικα spray για αυτη τη δουλεια.. που δεν χανουν ιδιαιτερα σε αποδοση φωτισμου στα φρενα.. τα περνας 1 χερι ισα να σκουρινουν λιγο και τελος.. ουτε γραμμες ουτε καγκουριες.. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, paylidis είπε

Όλα αυτά για ένα λανος;

Kudos πάντως που δε βάζεις απλά κινεζοξενον χωρίς ρύθμιση δέσμης αδιαφοροντας για τους υπόλοιπους οδηγούς! :)

ειναι το πρωτο μου...θελω να το κανω λιγο ομορφο...και απο την αλλη ειναι μια εμπειρια αν θελεις για κατι δημιουργικο...βεβαια αυτο θα το δουμε στο τελικο αποτελεσμα...κινεζοξενον χωρις προτζεκτορα θα επρεπε να απαγορευονται! ακομα και λεντ που δοκιμασα δεν μου αρεσει η δεσμη τους και παλι τυφλωνα τους απεναντι οποτε και τα εβγαλα αμεσα

1 ώρα πριν, nick#18 είπε

Η αληθεια ειναι οτι ο προτζεκτορας ειανι πολυ μαχιμος ως προς την αποδοση φωτισμου στο δρομο.. lanos ξε lanos.. εγω θα το εκανα μονο και μονο για την εμπειρια.. 

Αφου ειναι bixenon οι προτζεκτορες που θα παρεις.. γιατι h1 και οχι h4 xenon που θα εχουν και τις 2 σκαλες? Κολλα για τα φαναρια.. παρε τιποτα σε high heat φλατζοκολλα μαυρη ισως και σιλικονη (θα βγαινει ευκολα για να τα ανοιξεις ξανα).. η sikaflex (marine, οχι για οικοδομη.. που δεν θα βγαινει ευκολα μετα)  Τα πισω.. εχει ειδικα spray για αυτη τη δουλεια.. που δεν χανουν ιδιαιτερα σε αποδοση φωτισμου στα φρενα.. τα περνας 1 χερι ισα να σκουρινουν λιγο και τελος.. ουτε γραμμες ουτε καγκουριες.. 

οσο για αυτο ειχα μια απορια....αν και ξερω οτι τα μονα με διπλη σκαλα ειναι τα Η4 ειδα σε Η1 να γραφει hi/low...μηπως εννοει η hi η low?? και σε ενα φανοποιειο οταν ειχα ρωτησει μου ειχε πει μετατροπη με Η1....κολλα ειδα την oci butyl η κατι παρομοιο ωστε να μπορω να ξαναανοιξω το φαναρι αν χρειαστει και να κλεινει και παλι...

• Like 1
Δημοσ.

αχ και βρισιμο που τρωνε και τα σμοκι και τα σβενον....τα πρωτα δεν γινονται αντιληπτα αμεσα,τα δευτερα τυφλωνουν και πιλοτο.βαλτα σε βενζινη,λαστιχα,φρενα,φιλτρα κλπ.....αδικα θα πανε.........

Δημοσ.

Και νόμιζα ότι μόνο εγώ έχω σαν πρότυπο τον μπομπ μάστορα :P

Εγώ το έχω πάει σε άλλο στάδιο. Στο κοντινό μέλλον θα αγοράσω 3d printer και σε κανένα cinema 4d θα σχεδιάσω και θα εκτυπώσω φανάρι που θα έχω φτιάξει μόνος μου. 

Φυσικά πρέπει να βρω και εγώ κανένα μτχ γιατί τα κρυσταλλα πχ δεν μπορώ να τα εκτυπώσω. Βέβαια ακόμα στην θεωρία είμαι, θέλει λίγη μελέτη βέβαια για να μην τυφλώνεις τον γαλαξία. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tasarasch είπε

οσο για αυτο ειχα μια απορια....αν και ξερω οτι τα μονα με διπλη σκαλα ειναι τα Η4 ειδα σε Η1 να γραφει hi/low...μηπως εννοει η hi η low?? και σε ενα φανοποιειο οταν ειχα ρωτησει μου ειχε πει μετατροπη με Η1....κολλα ειδα την oci butyl η κατι παρομοιο ωστε να μπορω να ξαναανοιξω το φαναρι αν χρειαστει και να κλεινει και παλι...

Οπως το ειπες..ή hi ή low. Αλλα απο οτι ειδα με μια γρηγορη αναζητηση ολα αυτα τα projectors εχουν ανταπτορακια να μπει h4/h7. Επισης διαβασα αυτο στην περιγραφη ενως πωλητη στο ebay: 

Bulb's type: H1 (To κανονικο του projector) 
After plates' type: H4/ H7
(The meaning of the above: Our lamp holder is H1, with H4 H7 bayonet,
if your car lights is H1, Please install the light bulb directly,
or yours is H4 or H7, you just need to use our matching parts modified ,
then install the light bulb.)

Οποτε.. παιρνεις h4 κιτ λαμπες..

Οσο για την κολλα.. αυτη η oci butyl μου κανει για αυτοβουλκανιζομενη λαστιχοταινια.. οποτε μαλλον σου κανει και αυτο! 

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα, αυτήν την κόλλα που μπορούμε να την βρούμε; Θέλω να αλλάξω κρύσταλλα στα φανάρια του passat (2006) και όλο το αναβάλλω γιατί δεν βρίσκω κόλλα. Επίσης την παλιά πως την καθαρίζουμε; Ενώ είναι ακόμα ζεστή από θερμοπιστολο την τρίβουμε;

Δημοσ.

https://eshop.carner.gr/kolla-fanarion-mantzouni-maurh-35147-35148

στα 20 ευρω ειναι! για το καθαρισμα ναι μπορεις οταν ειναι ζεστη να την σκουπισεις γιατι αλλιως θα σε δυσκολεψει οταν σκληρυνει

οσο για το bi xenon H1 που λεγαμε ισχυει οτι εχει hi και low τελικα...με εναν μηχανισμο κινει ενα κομματι που κρυβει το φως εσωτερικα η το αφηνει ελευθερο ως high beam...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στον συγκεκριμενο προτζεκτορα χρησιμοποιει Η1 αλλα το hi/low γινεται με τον μηχανισμο του προτζεκτορα οπως ειπα πιο πανω... τωρα μια αλλη απορια που εχω ειναι για τα πισω φωτα τα οποια σκουρυνα με ειδικο βερνικοχρωμα για φαναρια... βεβαια δεν τα μαυρισα τελειως και φαινονται και με απλες λαμπες... αλλα σκεφτομαι να βαλω led στα πισω πορειας... τωρα το ερωτημα ειναι μπορω απλα να αλλαξω τις λαμπες? ειχα ακουσει οτι καποιος χρησιμοποιησε αντιστασεις για να δουλεψουν σωστα, αλλος μ ειπε οτι ελιωναν τα καλωδια του... το αυτοκινητο οπως καταλαβαινετε δεν ειναι can bus οποτε δεν εχουμε μα σκεφτομαστε την ενδειξη καμμενης

Επεξ/σία από tasarasch
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έχω ξεκινήσει κι εγώ την μετατροπή των φαναριών του Honda μου με την εγκατάσταση retrofit projector. Θα μπορούσες να γράψεις τι έκανες εν τέλει με την επιλογή της λάμπας; Έβαλες H1 και βρήκες λύση για το hi- low ; 

Δημοσ.

Eλεος με όλους αυτούς που σε στραβώνουν με διάφορες καγκουριές. Έλεος και με την τροχαία που δεν ασχολείται με θέματα οδικής ασφάλειας (όπως εκτυφλωτικά μη πιστοποιημένα φωτιστικά συστήματα) αλλά γράφει για παρκάρισμα και τίποτε άλλο.

Δημοσ.
Στις 28/8/2019 στις 6:51 ΜΜ, lefteriskmail είπε

Έχω ξεκινήσει κι εγώ την μετατροπή των φαναριών του Honda μου με την εγκατάσταση retrofit projector. Θα μπορούσες να γράψεις τι έκανες εν τέλει με την επιλογή της λάμπας; Έβαλες H1 και βρήκες λύση για το hi- low ; 

δεν εκανα τιποτα τελικα το παρατησα και το πουλησα το αυτοκινητο.. νομιζω οτι σε φαναρια με Η4 μονο τετοιου ειδους προτζεκτορα μπορεις να βαλεις εκτος και αν βρεις τροπο να χωρεσεις δευτερο προτζεκτορα και εχεις τον καθε ενα για διαφορετικη σκαλα... 

Στις 28/8/2019 στις 11:06 ΜΜ, kalmik είπε

Eλεος με όλους αυτούς που σε στραβώνουν με διάφορες καγκουριές. Έλεος και με την τροχαία που δεν ασχολείται με θέματα οδικής ασφάλειας (όπως εκτυφλωτικά μη πιστοποιημένα φωτιστικά συστήματα) αλλά γράφει για παρκάρισμα και τίποτε άλλο.

εχεις δικιο αλλα ο σκοπος μου ηταν να μη βαλω απλα ξενον στο φαναρι.. με τη χρηση προτζεκτορα μπορεις να εχεις μια πολυ σωστη δεσμη ωστε να μη στραβωνεις και τους απεναντι... η ρυθμιση εννοειται πως θα γινοταν απο καποιον ειδικο... οσο για την τροχαια συμφωνω.. οι 6 στους 10 που πετυχαινω καθημερινα ειτε εχουν οτι να ναι λεντ, ξενον σε απλο καθρεφτη ειτε εχουν τα μανισια φωτα τους αρυθμιστα

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...