nickolas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Έχω έναν Macbook 12 ίντσες και παρατήρησα ότι τα writes μου στο δίσκο είναι 5ΤΒ τον τελευταίο μόνο μήνα! (του κάνω restart μόνο για update) Με ανησυχεί λίγο γιατί είναι τουλάχιστον 5 φορές πιο γρήγορα αναλογικά από ότι στον παλιό Mac που του είχα βάλει SSD. Έχει κανείς δεδομένα για το πόσο αντέχουν αυτοί οι δίσκοι? Έχω το 512gb μοντέλο και ουσιαστικά κάνω ένα πλήρες write cycle κάθε 3 ημέρες! Θα ήθελα να μου κρατήσει μίνιμουμ 10 χρόνια όπως ο παλαιός μου Mac... και βέβαια να μην χάσω δεδομένα! Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα που να κάνει writes. Όλα σχεδόν είναι από το kernel task. Δυστυχώς έχω την έκδοση με τα 8GB μνήμη και χρησιμοποιώ πολύ swap, συνήθως μεταξύ 5 και 8 GB.
kostasrodos29 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Eγώ στον iMac που έβαλα ssd τον Samsung τον Pro ο υπολογιστής πετάει και ακόμα μνήμες δεν του έχω βάλει για να καταλάβεις .
nickolas Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Ναι δεν έχει θέμα! Απλά το endurance με απασχολεί. Αν αντέχει με τον τωρινό ρυθμό 10-20 χρόνια (ιδανικά).
flyer Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Κράτα πολλαπλά και τακτικά backup, προμηθεύσου και ένα applecare και μη σε απασχολεί η διάρκεια ζωής του δίσκου. Έτσι κι αλλιώς δε μπορείς να προβλέψεις ούτε να αποφύγεις το θάνατο ενός ssd.
kostasrodos29 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 4 ώρες πριν, nickolas είπε Ναι δεν έχει θέμα! Απλά το endurance με απασχολεί. Αν αντέχει με τον τωρινό ρυθμό 10-20 χρόνια (ιδανικά). Εγώ παρόλο που δίνει εγγύηση 10 χρόνια παίρνω και ένα back up στον μηχανικό ότι θέλω για να είμαι οκ και σίγουρος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα