Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, saruman123 είπε

Όπως επίσης την καλύτερη κάμερα απο όλα την έχει το note 8.

Στα χρηματα αυτα που διαθετει δεν σχολιαζουμε καν για καλυτερες καμερες. Υπο αλλες συνθηκες ουτε εγω θα προτεινα το Xz1 αλλα δυστηχως στα χρηματα αυτα αυτο και το Nokia 8 ειναι τα μονα οπως ειπα πιο πισω που παιζουν με snap835.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κοιτα αφού έρχεσαι από το z1 για σένα η κάμερα του xz1 θα είναι κομπλέ. Απ' ότι είδα και η κάμερα του xz2 είναι ίδια με του xz1.

• Thanks 1
Δημοσ.

Όπως είπα το αναμένω, οπότε θα δείξει, πάντως εγώ σ'ευχαριστώ και για το αρνητικό ας πούμε feedback, μπορεί αρχικά να με μπέρδεψε λίγο, αλλά χρήσιμο ήταν κι'αυτό. Ειδικά σαν κάτοχος, που καταφέρνεις να ξεφύγεις απ'το buyer's remorse και δεν φοβάσαι να πεις τα αρνητικά, είναι πολλές φορές πιο κατατοπιστικό απ'την πιο συνηθισμένη αντίδραση τύπου "α αυτό το έχω κι εγώ, είναι τζαμάτο, κάνει παπάδες/φτιάχνει καφέ κτλ" :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
45 minutes ago, Zaknafein said:

Όπως είπα το αναμένω, οπότε θα δείξει, πάντως εγώ σ'ευχαριστώ και για το αρνητικό ας πούμε feedback, μπορεί αρχικά να με μπέρδεψε λίγο, αλλά χρήσιμο ήταν κι'αυτό. Ειδικά σαν κάτοχος, που καταφέρνεις να ξεφύγεις απ'το buyer's remorse και δεν φοβάσαι να πεις τα αρνητικά, είναι πολλές φορές πιο κατατοπιστικό απ'την πιο συνηθισμένη αντίδραση τύπου "α αυτό το έχω κι εγώ, είναι τζαμάτο, κάνει παπάδες/φτιάχνει καφέ κτλ" :P

Όπως τα λες. Σε αυτό το forum με έχουν κάψει πολλές φορές τα fanboys. Ευτυχώς υπάρχουν και οι πιο αντικειμενικοί που με έχουν σώσει αρκετές. Γενικά δεν ήθελα να πω παραπάνω πράγματα διότι είχα πει και παλιότερα και πέσανε να με φάνε. Αλλά θα σου πω μερικά τώρα. Από review και από χαρακτηριστικά δε μπορείς να καταλάβεις τι είναι καλό και τι όχι, πρέπει να το πιάσεις, σίγουρα τα παιδιά που ασχολούνται εδώ μέσα δεν έχουν πιάσει τα περισσότερα, δεν είναι και εφικτό αυτό, οπότε βγάζουν συμπεράσματα από χαρακτηριστικά και reviews που μερικές φορές μπορεί να παραπλανήσουν.

Αν δεν είχες ως κύριο στοιχείο την αδιαβροχοποίηση υπήρχαν πολλές επιλογές, αλλά αφού ήθελες αδιάβροχο το xz1 ήταν μονόδρομος σε καινούργιο στα χρήματα αυτά. Το Nokia8 είναι splashproof αλλά είναι κι αυτό ψιλοfail σε κάμερα γιατί κι αυτό το δοκίμασα. Επίσης μη το βάζεις σε νερό η αδιαβροχοποίηση σημαίνει ότι δε θα πάθει τίποτα αν το πιάσει βροχή, το επισημαίνει και η sony.

Λοιπόν, για το xz1 :

1. αν βρεις κανένα bug, όπως πχ να χάνει τη σύνδεση του wifi θα πρέπει να κάνεις αλλαγές στο router. Δε ξέρω τι θέμα έχουν αλλά όλοι παραπονιούνται. Εγώ άλλαξα κάποιες ρυθμίσεις στο router έκανα απενεργοποίηση και μερικές εφαρμογές που είχε προεγκατεστημένες και από τότε είναι κομπλέ. Κάποιοι άλλοι κλαίνε ακόμη.

2. εμφανίζει κάποιες φορές κάτι απειροελάχιστες διαγώνιες γραμμές η οθόνη, δε φαίνονται αλλά άμα το κινητό το έχεις στα 2 εκατοστά απ το μάτι μπορεί να τις δεις. Έτσι είναι το panel.

3. Με ένα update που έγινε τον Ιανουάριο φαίνεται στο status bar οτι μένει ανοιχτό το gps ενώ το έχεις κλείσει, είναι bug. Με restart φεύγει αλλά ξαναεμφανίζεται. Περιμένουμε να το στρώσουν με update.

4. Αν έχεις θέμα με τη συνδεσιμότητα του bluetooth, θα πρέπει να πας στα Developer options και να αλλάξεις τα πρωτόκολλα bluetooth που έχει εκεί και να αφήσεις όποιο ταιριάζει με την άλλη συσκευή σου.

5. Η οθόνη είναι αρκετά θερμή γενικά, μπορείς να το στρώσεις λίγο από τις ρυθμίσεις του gama. Αλλά και πάλι είναι θερμή. Επίσης απουσιάζουν δυνατότητες όπως "night mode" η "double tap to wake - raise to wake". Επειδή δεν κατεβαίνει αρκετά η φωτεινότητα τη νύχτα καλύτερα να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή όπως το twilight για να μη σου καίει τα μάτια.

6. Σε ότι αφορά τα ηχεία και τα ακουστικά, η καλύτερη επιλογή είναι να κάτσεις να φτιάξεις τις ρυθμίσεις στο equalizer από την επιλογή "Sound effevts" ΄ώστε να ανεβάσεις μπάσο και να μη χρησιμοποιήσεις τα "ClearAudio+" ή "DSEE HX" της sony. Εκτός κι αν αγοράσεις hi-res ακουστικά με bluetooth που εκεί η ποιότητα και η τιμή είναι ψηλά, από την 3.5mm jack είναι μέτρια. 

7. Η συσκευασία μέσα έρχεται με κανονικό φορτιστή και όχι με fast charger. Επίσης τα ακουστικά που περιέχει είναι του 5ευρου (τιμές σκρουτζ, αλλά απομονώνουν αρκετά καλά του εξωτερικούς θορύβους)

8. Αν θες να βάλεις γυαλί να προτιμήσεις κάποιο 3d curved, τα άλλα αφήνουν κενά γυρω γύρω επειδή είναι ελάχιστα κυρτή η οθόνη.

9. Αν έχεις cosmote και θες wifi calling θα πρέπει να περάσεις το  firmware της cosmote, αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένο. Είναι λίγο διαδικασία.

Αυτά.

Επεξ/σία από dimips
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, dimips είπε

Όπως τα λες. Σε αυτό το forum με έχουν κάψει πολλές φορές τα fanboys. Ευτυχώς υπάρχουν και οι πιο αντικειμενικοί που με έχουν σώσει αρκετές. Γενικά δεν ήθελα να πω παραπάνω πράγματα διότι είχα πει και παλιότερα και πέσανε να με φάνε. Αλλά θα σου πω μερικά τώρα. Από review και από χαρακτηριστικά δε μπορείς να καταλάβεις τι είναι καλό και τι όχι, πρέπει να το πιάσεις, σίγουρα τα παιδιά που ασχολούνται εδώ μέσα δεν έχουν πιάσει τα περισσότερα, δεν είναι και εφικτό αυτό, οπότε βγάζουν συμπεράσματα από χαρακτηριστικά και reviews που μερικές φορές μπορεί να παραπλανήσουν.

Αν δεν είχες ως κύριο στοιχείο την αδιαβροχοποίηση υπήρχαν πολλές επιλογές, αλλά αφού ήθελες αδιάβροχο το xz1 ήταν μονόδρομος σε καινούργιο στα χρήματα αυτά. Το Nokia8 είναι splashproof αλλά είναι κι αυτό ψιλοfail σε κάμερα γιατί κι αυτό το δοκίμασα. Επίσης μη το βάζεις σε νερό η αδιαβροχοποίηση σημαίνει ότι δε θα πάθει τίποτα αν το πιάσει βροχή, το επισημαίνει και η sony.

Λοιπόν, για το xz1 :

1. αν βρεις κανένα bug, όπως πχ να χάνει τη σύνδεση του wifi θα πρέπει να κάνεις αλλαγές στο router. Δε ξέρω τι θέμα έχουν αλλά όλοι παραπονιούνται. Εγώ άλλαξα κάποιες ρυθμίσεις στο router έκανα απενεργοποίηση και μερικές εφαρμογές που είχε προεγκατεστημένες και από τότε είναι κομπλέ. Κάποιοι άλλοι κλαίνε ακόμη.

2. εμφανίζει κάποιες φορές κάτι απειροελάχιστες διαγώνιες γραμμές η οθόνη, δε φαίνονται αλλά άμα το κινητό το έχεις στα 2 εκατοστά απ το μάτι μπορεί να τις δεις. Έτσι είναι το panel.

3. Με ένα update που έγινε τον Ιανουάριο φαίνεται στο status bar οτι μένει ανοιχτό το gps ενώ το έχεις κλείσει, είναι bug. Με restart φεύγει αλλά ξαναεμφανίζεται. Περιμένουμε να το στρώσουν με update.

4. Αν έχεις θέμα με τη συνδεσιμότητα του bluetooth, θα πρέπει να πας στα Developer options και να αλλάξεις τα πρωτόκολλα bluetooth που έχει εκεί και να αφήσεις όποιο ταιριάζει με την άλλη συσκευή σου.

5. Η οθόνη είναι αρκετά θερμή γενικά, μπορείς να το στρώσεις λίγο από τις ρυθμίσεις του gama. Αλλά και πάλι είναι θερμή. Επίσης απουσιάζουν δυνατότητες όπως "night mode" η "double tap to wake - raise to wake". Επειδή δεν κατεβαίνει αρκετά η φωτεινότητα τη νύχτα καλύτερα να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή όπως το twilight για να μη σου καίει τα μάτια.

6. Σε ότι αφορά τα ηχεία και τα ακουστικά, η καλύτερη επιλογή είναι να κάτσεις να φτιάξεις τις ρυθμίσεις στο equalizer από την επιλογή "Sound effevts" ΄ώστε να ανεβάσεις μπάσο και να μη χρησιμοποιήσεις τα "ClearAudio+" ή "DSEE HX" της sony. Εκτός κι αν αγοράσεις hi-res ακουστικά με bluetooth που εκεί η ποιότητα και η τιμή είναι ψηλά, από την 3.5mm jack είναι μέτρια. 

7. Η συσκευασία μέσα έρχεται με κανονικό φορτιστή και όχι με fast charger. Επίσης τα ακουστικά που περιέχει είναι του 5ευρου (τιμές σκρουτζ, αλλά απομονώνουν αρκετά καλά του εξωτερικούς θορύβους)

8. Αν θες να βάλεις γυαλί να προτιμήσεις κάποιο 3d curved, τα άλλα αφήνουν κενά γυρω γύρω επειδή είναι ελάχιστα κυρτή η οθόνη.

9. Αν έχεις cosmote και θες wifi calling θα πρέπει να περάσεις το  firmware της cosmote, αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένο. Είναι λίγο διαδικασία.

Αυτά.

Η 10τη εντολή που είναι?

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 2/26/2018 στις 11:39 ΜΜ, dimips είπε

Λοιπόν, για το xz1 :

1. αν βρεις κανένα bug, όπως πχ να χάνει τη σύνδεση του wifi θα πρέπει να κάνεις αλλαγές στο router. Δε ξέρω τι θέμα έχουν αλλά όλοι παραπονιούνται. Εγώ άλλαξα κάποιες ρυθμίσεις στο router έκανα απενεργοποίηση και μερικές εφαρμογές που είχε προεγκατεστημένες και από τότε είναι κομπλέ. Κάποιοι άλλοι κλαίνε ακόμη. Όλα καλά, έκανα Xperia Transfer + πέρασε updates χωρίς θέμα.

Το έψαχνα για να τις δω, στην απόσταση που τις βλέπω με πιάνει πονοκέφαλος σε <5", οπότε δεν είναι θέμα.

3. Με ένα update που έγινε τον Ιανουάριο φαίνεται στο status bar οτι μένει ανοιχτό το gps ενώ το έχεις κλείσει, είναι bug. Με restart φεύγει αλλά ξαναεμφανίζεται. Περιμένουμε να το στρώσουν με update. Δεν το έχω τεστάρει ακόμα το GPS, θα το έχω στα υπόψιν πάντως.

4. Αν έχεις θέμα με τη συνδεσιμότητα του bluetooth, θα πρέπει να πας στα Developer options και να αλλάξεις τα πρωτόκολλα bluetooth που έχει εκεί και να αφήσεις όποιο ταιριάζει με την άλλη συσκευή σου. Κανένα θέμα στο pairing με το Ζ1, θα το έχω κι αυτό στα υπόψιν σε περίπτωση που μελλοντικά αντιμετωπίσω πρόβλημα.

5. Η οθόνη είναι αρκετά θερμή γενικά, μπορείς να το στρώσεις λίγο από τις ρυθμίσεις του gama. Αλλά και πάλι είναι θερμή. Επίσης απουσιάζουν δυνατότητες όπως "night mode" η "double tap to wake - raise to wake". Επειδή δεν κατεβαίνει αρκετά η φωτεινότητα τη νύχτα καλύτερα να κατεβάσεις κάποια εφαρμογή όπως το twilight για να μη σου καίει τα μάτια. Ναι, είναι ελάχιστα πιο θερμή από όσο θα ήθελα και με το Ζ1 δίπλα φαίνεται αμέσως, θα τις δω τις ρυθμίσεις που λες - σε φωτεινότητα πάντως, είναι πιο χαμηλή από το Ζ1 (και τα 2 στο ελάχιστο), οπότε ΟΚ.

6. Σε ότι αφορά τα ηχεία και τα ακουστικά, η καλύτερη επιλογή είναι να κάτσεις να φτιάξεις τις ρυθμίσεις στο equalizer από την επιλογή "Sound effevts" ΄ώστε να ανεβάσεις μπάσο και να μη χρησιμοποιήσεις τα "ClearAudio+" ή "DSEE HX" της sony. Εκτός κι αν αγοράσεις hi-res ακουστικά με bluetooth που εκεί η ποιότητα και η τιμή είναι ψηλά, από την 3.5mm jack είναι μέτρια. Σε πρώτη δοκιμή, τα ηχεία καλά μου ακούγονται (δεν είμαι audiophile οπότε δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις, και μόνο που είναι στέρεο φτάνει).

7. Η συσκευασία μέσα έρχεται με κανονικό φορτιστή και όχι με fast charger. Επίσης τα ακουστικά που περιέχει είναι του 5ευρου (τιμές σκρουτζ, αλλά απομονώνουν αρκετά καλά του εξωτερικούς θορύβους) Εντάξει είναι τα ακουστικά με μια πρώτη επαφή, δεν έχω παράπονο. Εσύ έχεις fast charger; Αξίζει λες;

8. Αν θες να βάλεις γυαλί να προτιμήσεις κάποιο 3d curved, τα άλλα αφήνουν κενά γυρω γύρω επειδή είναι ελάχιστα κυρτή η οθόνη. Δεν μ'αρέσουν τα screen protectors, χαλάνε το touch. Για θήκη έχεις να προτείνεις κάποια;

9. Αν έχεις cosmote και θες wifi calling θα πρέπει να περάσεις το  firmware της cosmote, αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένο. Είναι λίγο διαδικασία. Έχω Q.

Αυτά.

Σαν πρώτες εντυπώσεις ωραίο είναι και το ΧΖ1, αν και λόγω πιο στρογγυλού σχήματος, γλιστράει σχετικά εύκολα, οπότε θέλει θήκη επειγόντως. Και εννοείται στην κάμερα, έχει καλύτερο αποτέλεσμα σε full auto point and shoot απ'το Ζ1 overall και σε χαμηλό φωτισμό, οπότε όντως είναι κομπλέ.

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Zaknafein said:

Σαν πρώτες εντυπώσεις ωραίο είναι και το ΧΖ1, αν και λόγω πιο στρογγυλού σχήματος, γλιστράει σχετικά εύκολα, οπότε θέλει θήκη επειγόντως. Και εννοείται στην κάμερα, έχει καλύτερο αποτέλεσμα σε full auto point and shoot απ'το Ζ1 overall και σε χαμηλό φωτισμό, οπότε όντως είναι κομπλέ.

-Έχω fast charger αλλά δεν τον χρησιμοποιώ. Συνήθως φορτίζω τη νύχτα μόνο που λειτουργεί και το battery care οπότε δεν υπάρχει λόγος για μένα προς το παρόν. Επίσης το ζεσταίνει ο fast charger.

-Από θήκες πήρα αρκετές από Κίνα αλλά τελικά κατέληξα σε μια πολύ λεπτή σιλικόνης που δε το παχαινει. Μπορεί να είναι και αυτή https://www.skroutz.gr/s/13485980/OEM-Ultra-Slim-0-3mm-Διάφανο-Xperia-XZ1.html

Ε ναι αφού έρχεσαι από τόσο παλιό κινητό σίγουρα θα ήταν πολύ πολύ καλύτερο :)

• Thanks 1
Δημοσ.

Μια τέτοια είχα και στο Ζ1, το μόνο πρόβλημα είναι ότι από κάποιες φορές που είχα το κινητό+κλειδιά στην ίδια τσέπη έπαιξαν και 1-2 χαρακιές στην οθόνη, πολύ ελαφριές βέβαια, αλλά σκέφτομαι για flip case τώρα. Thanks για το link πάντως, ενδεχομένως να πάρω 1 slim +1 flip θήκη και να μην πάρω fast charger (ούτως ή άλλως κι εγώ νύχτα το φορτίζω συνήθως).

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...