Zaknafein Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Χμ, αν είναι να μπω στη διαδικασία για μτχ, θα προτιμούσα στο ίδιο budget να πάρω καλύτερο τηλέφωνο... δλδ καλύτερη κάμερα, αφού αυτή θα είναι η μόνο ουσιώδης διαφορά που με απασχολεί - και επειδή εκτός απροόπτου θα το κρατήσω κι αυτό 4-5 χρονάκια, μπορώ να ανεχτώ μια μικρή υπέρβαση αν δικαιολογείται απ'τη διαφορά σε ποιότητα φωτογραφίας. Να δω για μτχ S8/S8+;
dimips Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Ναι καλή ιδέα. Το μικρό το s8 ή και το iPhone 7 κοντά στο 400ρι. Απλά αυτά μπορεί να είναι ενός έτους σχεδόν ενώ το xz1 θα είναι το πολύ 2 μηνών.
Zaknafein Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Το 7άρι έχει (σχετικά πάντα) μικρή οθόνη και χειρότερη αυτονομία (από αυτά που βλέπω σε specs), οπότε γιατί να το προτιμήσω; Είναι τόσο καλύτερο στις φώτο;
Fulgore Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 23/2/2018 στις 2:13 ΜΜ, Zaknafein είπε 14) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο η και για μεταχειρισμένο; Καινούριο Η φορμα αγορας υπαρχει για ενα ρημαδο λογο και που βγηκε σαν ιδεα και που καθεται ο καθε ενδιαφερομενος και την συμπληρωνει. Αναφερει ξεκαθαρα ο συμφορουμιτης οτι θελει για δικους του λογους καινουργιο,τα μεταχειρισμενα για ποιο ακριβως λογο αναφερονται απο καποιους? Τωρα για την καμερα του Sony ας κανει ενα κοπο να παει απο καποια αλυσιδα να το δει και το κινητο απο κοντα και την καμερα και πρατει αναλογα. Καποιος αλλος θα προτεινε το LG G6 πχ αλλα ειναι 5.7ιντσες(με την νεα αναλογια μεν). Με Snapdragon 835 αυτη την στιγμη 2 κινητα υπαρχουν στην αγορα. Το Sony Xz1 και το Nokia 8. Ο λογος που προτεινα το XZ1 εκτος των αλλων δεν ειναι μονο του πιο προσφατου και δυνατου επεξεργαστη αλλα και λογω και των ενημερωσεων που η Sony ειναι καλη σε αυτο τον τομεα. Το LG G6 πχ βγηκε τον Φεβρουαριο με Android 7.0 και μεχρι και σημερα εχει παραμεινει σε Android 7.0 με αγνωστη την ημερομηνια για Oreo. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2018 από Fulgore
Zaknafein Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Κοίτα προτιμώ καινούριο φυσικά - αλλά συμφορουμίτης που το έχει δουλέψει δεν το προτείνει για το θέμα της κάμερας, οπότε το να δω 1-2 επιλογές, αν έχουν λογική γι'αυτά που ζητάω δεν είναι κακό. Το πρόβλημα είναι ότι η κάμερα δεν είναι πάντα αντικειμενικό τι θεωρείται 'καλό' και τι όχι. Δηλαδή σε κλίμακα που το 10 είναι τα καλύτερα αυτή τη στιγμή, το ΧΖ1 είναι 8 ή 5 ξέρω 'γω;
saruman123 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Δηλαδή σε κλίμακα που το 10 είναι τα καλύτερα αυτή τη στιγμή, το ΧΖ1 είναι 8 ή 5 ξέρω 'γω; Το G6 =9.8 Το XZ1= 8.6 Το Nokia 8= 9.9 Το XZS =9.9 Το htc u ultra=9.9 8 ώρες πριν, Zaknafein είπε Δεν είχα δει το edit, το XZs δεν είναι το προηγούμενο μοντέλο; Έχει όντως καλύτερη κάμερα; Το XZ1 είναι του Αυγούστου . Το XZS είναι του Φεβρουαρίου. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2018 από saruman123
dimips Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 2 hours ago, Fulgore said: Η φορμα αγορας υπαρχει για ενα ρημαδο λογο και που βγηκε σαν ιδεα και που καθεται ο καθε ενδιαφερομενος και την συμπληρωνει. Αναφερει ξεκαθαρα ο συμφορουμιτης οτι θελει για δικους του λογους καινουργιο,τα μεταχειρισμενα για ποιο ακριβως λογο αναφερονται απο καποιους? Τωρα για την καμερα του Sony ας κανει ενα κοπο να παει απο καποια αλυσιδα να το δει και το κινητο απο κοντα και την καμερα και πρατει αναλογα. Καποιος αλλος θα προτεινε το LG G6 πχ αλλα ειναι 5.7ιντσες(με την νεα αναλογια μεν). Με Snapdragon 835 αυτη την στιγμη 2 κινητα υπαρχουν στην αγορα. Το Sony Xz1 και το Nokia 8. Ο λογος που προτεινα το XZ1 εκτος των αλλων δεν ειναι μονο του πιο προσφατου και δυνατου επεξεργαστη αλλα και λογω και των ενημερωσεων που η Sony ειναι καλη σε αυτο τον τομεα. Το LG G6 πχ βγηκε τον Φεβρουαριο με Android 7.0 και μεχρι και σημερα εχει παραμεινει σε Android 7.0 με αγνωστη την ημερομηνια για Oreo. Ο ίδιος είπε οτι ψάχνει και μεταχειρισμένο στη συνέχεια, όχι στην αρχή. Κανείς δε το πρότεινε στην αρχή. Ο λόγος που παρεμβαίνω είναι διότι το έχω στη κατοχή μου το συγκεκριμένο κινητό. Ναι παίρνει ενημερώσεις. Αλλά παίρνει μόνο security updates που πλέον είναι πανεύκολο λόγο Treble. Έχει κάποια bugs που η sony δεν πολυψήθηκε να κάτσει να δει. Από κει και πέρα, είπα πως στα 400 ευρώ καινούργιο δε θα το πρότεινα, καλύτερα να δοθούν παραπάνω λεφτά για να έχεις και τη κάμερα σε κάποιο άλλο smartphone όπως samsung, εκτός απ' τον επεξεργαστή. Αν μπορείς να το πάρεις με δόσεις ή με επιστροφή μέσω eurobank στα 320 τότε είναι άριστη επιλογή, νομίζω δεν έχει αντίπαλο. Αν όχι στα 300ε άριστο μεταχειρισμένο 1-2 μηνών είναι safe.
Fulgore Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, dimips είπε Ο ίδιος είπε οτι ψάχνει και μεταχειρισμένο στη συνέχεια, όχι στην αρχή. Κανείς δε το πρότεινε στην αρχή. Ο λόγος που παρεμβαίνω είναι διότι το έχω στη κατοχή μου το συγκεκριμένο κινητό. Ναι παίρνει ενημερώσεις. Αλλά παίρνει μόνο security updates που πλέον είναι πανεύκολο λόγο Treble. Έχει κάποια bugs που η sony δεν πολυψήθηκε να κάτσει να δει. Από κει και πέρα, είπα πως στα 400 ευρώ καινούργιο δε θα το πρότεινα, καλύτερα να δοθούν παραπάνω λεφτά για να έχεις και τη κάμερα σε κάποιο άλλο smartphone όπως samsung, εκτός απ' τον επεξεργαστή. Αν μπορείς να το πάρεις με δόσεις ή με επιστροφή μέσω eurobank στα 320 τότε είναι άριστη επιλογή, νομίζω δεν έχει αντίπαλο. Αν όχι στα 300ε άριστο μεταχειρισμένο 1-2 μηνών είναι safe. Αφου ειδε οτι του γραφτηκαν τοσο αθλια πραγματα για την καμερα λογικο ειναι να αναφερει σε used με κυριο λογο την καμερα. Ξαναρωταω λοιπον εγω για να μην ξεφευγουμε. Στα χρηματα του Sony και του Nokia ποιες αλλες καλυτερες επιλογες υπαρχουν στο θεμα καμερα που φυσικα να μην υστερουν και στους αλλους τομεις με βαση αυτα που ζηταει? Προφανως αν μπορει να αγορασει με καρτα eurobank ειναι οτι το καλυτερο αλλα ο Γερμανος το εχει 699 https://www.germanos.gr/product/sony-xperia-xz1/20367454/ https://www.epistrofi-eurobank.gr/companyprofiles/γερμανοσ-cosmote.aspx Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2018 από Fulgore 1
Donalhioy Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Σε νοκια 8 εισαι.... 370 παντως εχει το samsung s7 και καπου εκει το 16αρι iphone 6 plus
insome Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Μου φάνηκε παράξενη η αναφορά για καλύτερη κάμερα στο XZs σε σχέση με XZ1, αφού έχουν ίδιο sensor, IMX 400 και ίδιο φακό, αλλά με γρήγορη αναζήτηση, φαίνεται να γράφεται το ίδιο πράγμα, για χειρότερο s/w/firmware στο xz1. Το παρακολούθησα αυτό εδώ γιατί έχω και εγώ το xz1 σαν υποψήφια αγορά.
Zaknafein Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 16αρι κινητό δεν παίρνω, κι ας έχει μήλα-πορτοκάλια-φράουλες πάνω . Επίσης το αδιάβροχο δεν είναι συζητήσιμο, το Ζ1 έχει κολυμπήσει ουκ ολίγες φορές σε κρασί/μπύρα/καφέ/νερό... και ναι το λέω υπερβολικά, αλλά δεν ήταν όλα τα περιστατικά απλά 'πιτσιλίσματα' για να πω ότι κι αν δεν ήταν αδιάβροχο θα ήταν οκ. Αυτό που δεν έχω καταλάβει (και σε συγκριτικά φωτογραφιών πχ στο GSMArena που είδα δεν μου φάνηκε τόσο μάπα ακόμα και σε low light) είναι στο θέμα της κάμερας πόσο καλό/κακό είναι το ΧΖ1. Μιλάω για point and shoot, γιατί και το Ζ1 με ρυθμίσεις βελτιώνεται κτλ, αλλά δεν υπάρχει πάντα η πολυτέλεια χρόνου να ρυθμίζεις ανάλυση/ISO/WB κτλ. Ρώτησα και πιο πίσω, αλλά ο φίλος @saruman123 μάλλον απάντησε γενικά, σαν κλίμακα αναφέρομαι στο θέμα της κάμερας, δηλαδή αν τα καλύτερα κινητά αυτή τη στιγμή στο θέμα κάμερας είναι 10, το ΧΖ1 που θα το τοποθετούσατε στην κλίμακα; Αν είναι μεταξύ 8-9, δεν είναι deal-breaker για εμένα. Αν είναι 5-6 ε τότε ναι, έχω θέμα.
saruman123 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Ρώτησα και πιο πίσω, αλλά ο φίλος @saruman123 μάλλον απάντησε γενικά, σαν κλίμακα αναφέρομαι στο θέμα της κάμερας, δηλαδή αν τα καλύτερα κινητά αυτή τη στιγμή στο θέμα κάμερας είναι 10, το ΧΖ1 που θα το τοποθετούσατε στην κλίμακα; Αν είναι μεταξύ 8-9, δεν είναι deal-breaker για εμένα. Αν είναι 5-6 ε τότε ναι, έχω θέμα. Δεν απάντησα γενικά με βάση στοιχείων(kimovil). Και ναι τι xz1 με άριστα το 10 παίρνει 8.6 Τώρα εσένα αν σου κάνει κανένα πρόβλημα. 1 ώρα πριν, Donalhioy είπε Σε νοκια 8 εισαι.... 370 παντως εχει το samsung s7 και καπου εκει το 16αρι iphone 6 plus Βέβαια για να πούμε την αλήθεια μπορεί στο nokia 8 να του δίνουν 9.9 (kimovil)αλλά ο DxoMark του δίνει 72 στο σκορ Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2018 από saruman123
Zaknafein Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Καλά, οι βαθμολογίες του Kimovil δεν μου λένε κάτι. Σε review που είδα ακόμα και σε σχέση με το s8 υστερεί μεν, αλλά δεν είναι τόσο χάλια, στο θέμα της κάμερας πάντα. https://www.tomsguide.com/us/sony-xperia-xz1,review-5046.html Οπότε ο κύβος ερρίφθη, το παρήγγειλα το ΧΖ1 και αναμένω παραλαβή. 3
Fulgore Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 48 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Καλά, οι βαθμολογίες του Kimovil δεν μου λένε κάτι. Σε review που είδα ακόμα και σε σχέση με το s8 To S8 βεβαια ειναι και 100ευρω ακριβοτερο και ειναι 5.8ιντσες ενω ειπες οτι κοιτας μεχρι 5.5 αλλιως θα το ειχα προτεινει και αυτο. Οπως και να χει θα το δεις και ο ιδιος τωρα που θα το παρεις αν και γενικα στα χρηματα αυτα δεν υπαρχουν και παρα πολλες επιλογες αν μπει στην μεση και το καινουργιο(σε κυκλοφορια)κινητο. Καλο χρυσο το S7 οπως ειπα πιο πισω αλλα ειναι κινητο του 2016...
saruman123 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2018 1 λεπτό πριν, Fulgore είπε To S8 βεβαια ειναι και 100ευρω ακριβοτερο και ειναι 5.8ιντσες ενω ειπες οτι κοιτας μεχρι 5.5 αλλιως θα το ειχα προτεινει και αυτο. Οπως και να χει θα το δεις και ο ιδιος τωρα που θα το παρεις αν και γενικα στα χρηματα αυτα δεν υπαρχουν και παρα πολλες επιλογες αν μπει στην μεση και το καινουργιο(σε κυκλοφορια)κινητο. Καλο χρυσο το S7 οπως ειπα πιο πισω αλλα ειναι κινητο του 2016... Όπως επίσης την καλύτερη κάμερα απο όλα την έχει το note 8.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα