Προς το περιεχόμενο

Αγορά - επιλογή αγοράς DSLR


SPANK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα

 Με ενδιαφέρει η αγορά μιας dslr , οι φωτογραφίες που τραβάω περισσότερο ειναι τοπία και αγώνες απο μαχητικά σπόρ οπως το ταεκβοντο αλλα και γενικότερα απο σπόρ

Απλά να αναφέρω οτι ειμαι αρχάριος στην φωτογραφία και μέχρι τώρα τραβάω με μια sony μικρή compact απο τις παλιές και το iphone 7 εδώ και λίγο καιρό.

Τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω ειναι max μέχρι 500 euro και η αγορά προτιμώ να ειναι απο ελλάδα για να είμαστε οκ σε περίπτωση που υπάρχει κάποιο θέμα με την εγγυηση.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τι φακούς σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις; Τον κιτ; Στο τεακβοντό μαλλον θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα με τον κιτ φακό καθώς θα θέλεις ταχύτητα κλείστρου 1/500 για να μην θολώνουν οι φωτό από την κίνηση πράγμα που σημαίνει ότι θα ανεβαίνει ψηλά το iso αν ο χώρος δεν είναι επαρκώς φωτισμένος.

Για σπόρ θα θες και γρήγορο AF και με μεγάλη κάλυψη και καλό burst οπότε δεν βλέπω να βρίσκεις κάτι στο budget σου.

Θα σου πρότεινα να κοιταζες την A6000 (αν μπορούσες Α6300 ακόμα καλύτερα) σαν πιο ικανή να ανταποκριθεί. Το EVF θα έχει ένα ανεπαίσθητο lag (μερικά ms) αλλά έχει πολύ καλό AF με πολύ μεγάλη κάλυψη ΚΑΙ εξαιρετικό burst. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για το είδος που περιγράφεις πρέπει να δώσεις βαρύτητα στην εστίαση και στα fps της μηχανής και λογικά φαντάζομαι οτι θα είναι και σε κλειστό χώρο οπότε και στην απόδοση σε υψηλά Iso ( στην συνέχεια θα χρειαστείς και φωτεινούς φακούς αλλα εκει ανεβαίνει πολύ το budget) 

η ποιο value κατα την γνώμη μου με τις παραπάνω προδιαγραφές είναι η a6000 sony και φέυγει ελάχιστα απο το budget σου, 

δεν είναι dslr που ψάχνεις, αλλά ψάξε γενικά για τις Mirrorless και πιστεύω οτι  θα σε καλύψει μια χαρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nickolas είπε

Τι σε ενοχλεί στον υπάρχον εξοπλισμό σου; 

Γιατι στα 500 ευρώ αναγκαστικά θα πρέπει να κανεις κάποιους συμβιβασμούς!

Σίγουρα θα έχεις άπειρα καλύτερα αποτελέσματα από κινητό η οποιαδήποτε compact (πλην λίγων εξαιρέσεων) με μία μηχανή όπως η a6000 , και σε βάθος χρόνου αγοράζεις και ένα γρήγορο φθηνό σταθερό και θα έχεις ακόμα καλύτερες λήψεις

Επεξ/σία από hayas88
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσο αφορά το ταεκβοντο που ενδιαφέρει απο θέμα σπορ σε πρώτη φάση ειναι πάντα σε κλειστό γήπεδο οι αγώνες , απο εκει και πέρα ομως μου αρέσει να τραβάω και τοπία οπως λίμνες , θάλασα η καποια ορεινά τοπία βουνά κτλπ.

Να ξεφύγω απο τα χρήματα δεν μπορώ αντε να παω στα 600 αν πραγματικά αξίζει.

Για φακούς κτλπ κοίταγα σε ορισμένα κιτ που εχουν καποιες μηχανές αλλα δεν ξέρω αν θα μου κάνουν δεν ειμαι ο ειδικός να μιλήσω για αυτα για αυτο και θέλω την άποψη σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε καλά φωτιζόμενους χώρους θα βγάλεις αξιοποιήσιμες φωτογραφίες και με εναν κιτ φακο f3.5 ,αλλά σε κάποιους ερασιτεχνικούς αγωνες μπασκετ βόλει που εχω φωτογραφίσει φίλους ,οπου ο φωτισμός ήταν ελλειπής,τα αποτελέσματα ηταν αποκαρδιοτικά.

Για τα υπόλοιπα που σε ενδιαφέρουν να φωτογραφήσεις ,ο κιτ φακός είναι επαρκής.

Οπότε κατ εμε,αν αγοράσεις μια Mirrorless ή DSLR με βασικό φακό,δε θα καλύψεις στο 100% αυτο που ζητάς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η αποσταση που θα τραβας δεν ειναι απο τις κερκιδες και επιτρεπεται φλας τοτε εχεις αλλη μια εναλλακτικη αγοραζοντας ενα φλας που να υποστηριζει HSS. Αλλα πολυ φοβαμαι οτι δεν θα επιτρεπεται φλας....Ποσο κοντα στον αγωνιστικο χωρο θα εισαι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κερκίδα και σκοτεινό μέρος και κινηση θέλει επαγγελματικό εξοπλισμό. Τον καλυτερο συμβιβασμό στα λεφτά σου δίνουν οι κόμπακτ με 5η10Χ ζουμ. Κάτι με αντίστοιχο consumer φακό σε dslr θα βγει αρκετά πιο πάνω (και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι μέτριο)

 

Edit. Δε χρειάζεται να ανέβεις πολύ πιο πάνω τελικά πχ https://www.amazon.it/gp/aw/d/B01KO98NSC/ref=mp_s_a_1_1/262-4342734-1231937?__mk_it_IT=ÅMÅZÕÑ&qid=1519553796&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=Nikon-70-300mm-4-5-5-6G-Digital-Cameras&dpPl=1&dpID=51smxs8jzcL&ref=plSrch

Επεξ/σία από nickolas
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την 3400 την σκεφτόμουν και εγώ και διαβάζω καλές κριτικές , αν και δεν θέλω να αγοράσω απο εξωτερικό θα το ξανα σκεφτώ αν ειναι μεγάλη η διαφορά και αξίζει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απο τη κερκίδα θα αναγκαστείς να κάνεις ζουμ ,τοτε ενας κιτ φακός θα φτασει f 5,6 και κάπου εκεί τελειώσαν όλα!

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τις μηχανές με 5-10 επι ζουμ των 200 ε .

Αν βρισκεσαι κοντα στον αγωνιστικό χώρο τοτε με το κιτ φακό ζωρις ζουμ και f 3,5 θα μπορείς να έχεις περισσότερο φως οπότε και δε θα ανεβάσεις τόσο πολύ iso ωστε να χάσεις λεπτομέριες-ευκρίνεια.

Για να μη κουράζεσαι ιδιαίτερα και χάνεις και το χρόνο σου,χάζεψε λίγο τι κουβαλάνε οι επαγγελματίες φωτογράφοι στους αγώνες.

Θα δεις κάτι λευκούς φακούς με σταθερό f 2.8 σε όλο το εύρος του ζουμ, που κοστίζουν όσο ενα βιονικό χέρι :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mπορείς να ψάξεις να βρεις μεταχειρισμένο τον Sigma 50-150mm f/2.8 DC. Υπάρχουν εκδόσεις με και χωρίς stabilization.

Δεν παράγεται πλέον αλλά ίσως τον πετύχεις σε καλή τιμή και μετά ανάλογα με το mount που θα έχει αγοράζεις και κάμερα (και γιατί όχι και αυτήν μεταχειρισμένη!)

Αλλά πας στα 500-1000 ευρώ με αυτό το "πακέτο".

Νομίζω όμως ότι θα έχεις ικανοποιητικά αποτελέσματα. Θα απέχεις μόνο 1 στοπ από τις καθαρά επαγγελματικές λύσεις με full frame κάμερες και πανάκριβους φακούς.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...