Προς το περιεχόμενο

Windows + Indexing Rebuild

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Για πρωτη φορα αποφασισα να εγκαταστησω τα Win 10 στον υπολογιστη της υπογραφης μου (γνησια) αλλα ολη την βδομαδα δε ξερω ποσα φορματ εχω κανει γιατι αντιμετωπιζω συνεχως το ιδιο και το ιδιο προβλημα.

Οταν ανοιγω τον υπολογιστη και παταω το κουμπι της εναρξης δε μου εμφανιζει τα προγραμματα τα οποια εχω εγκατεστημενα. Πχ γραφω Word και μου εμφανιζει το Wordpad των Windows. Συνειδητοποιησα οτι εβγαζε στα αποτελεσματα μονο οτι υπηρχε περασμενα απο τα windows (πχ Paint, Wordpad)  και τιποτα απο οτι ειχα εγκαταστησει εγω. Λεω ας ξανακανω φορματ καποια χαζομαρα εχει γινει. 

Δευτερη φορα ξανα το ιδιο ... Διαβαζω σε διαφορα site οτι αυτο οφειλεται στο Indexing, στο οποιο πρεπει να κανεις rebuild . Κανω rebuild και εμφανιζει οσα ειχα εγκατεστημενα μεχρι εκεινη την στιγμη.  Δε δινω σημασια. Λεω ολα καλα.

Κουλο 1) Καποιες φορες οταν ανοιγω τον υπολογιστη λοιπον οταν παταω την εναρξη και παω να αναζητησω κατι μου βγαζει μηνυμα Indexing is off ... Παρατηρησα οτι μεχρι να μου φορτωσει το εικονιδιο της Intel RST κατω στο ρολοι αυτο παραμενει, αλλα παρολα αυτα μου βγαζει κανονικα στην αναζητηση οτιδηποτε ψαξω (καθοτι ειχα κανει rebuild το Indexing).

Κουλο 2) Οταν εγκαταστησω νεα προγραμματα η αναζητηση δεν εμφανιζει παλι τελειως ολα τα αποτελεσματα. Οταν ανοιξω η κανω επανεκκινηση μου εμφανιζει στην αναζητηση μηνυμα Indexing is Off , και να παω να ξανακανω Rebuild ωστε να φορτωσει απειρα παλι αρχεια για να εμφανισει στην αναζητηση οτι τελευταιο εγκατεστησα.

Παραδειγμα για να καταλαβαιτε. Ας πουμε οτι εχω εγκαταστησει ως τωρα Mozilla ... Πρεπει να κανω rebuild για να εμφανιστει στην αναζητηση ... Αν μετα εγκαταστησω Chrome , οταν κανω αναζητηση θα εμφανισει αποτελεσματα οτι εχει το συστημα περασμενο μεχρι το Mozilla ... Για να εμφανιστει ο Chrome πρεπει να ξανακανω Indexing Rebuild και αυτο παει λεγοντας ...

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι συμβαινει γιατι δε ξερω ποσα φορματ εχω κανει και εχω απογοητευτει ....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όντως, πολύ κουλό αυτό το πρόβλημα.

Στον ssd βάζεις το λειτουργικό; Έκανες διαγραφή του δίσκου πριν βάλεις τα windows ή τα πέταξες από πάνω;

Σου δημιούργησε φάκελο windows.old στον c (για την 2η περίπτωση);

Η υγεία του δίσκου πως είναι; Δες την με το hdsentinel.

Γενικά το indexing αργεί, ιδίως την πρώτη φορά. Το άφησες κανά δύο μέρες να δεις αν στρώσει; Ακόμα όμως και να είναι off το indexing, θα έπρεπε να σου βγάλει αποτελέσματα, απλά θα αργούσε λίγο παραπάνω.

Αν κάνεις δεξί κλικ στον c->Ιδιότητες, είναι τσεκαρισμένη η δεικτοδότηση του δίσκου;

Πάντως, συνήθως προτείνουν σε γρήγορους επεξεργαστές με ssd δίσκους να είναι off το indexing.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα κανονικα διαγραφη/format απο usb stick με iso απο την microsoft.  Οχι δεν εχω τιποτα windows.old

Την υγεια του δισκου μεσα απο το Magician μου την δειχνει OK ... Μεσα απο Hdsentinel τον SSD μου τον βγαζει 98%.

Για το indexing που λες , μου κανει παρα πολυ γιατι το εχω βαλει τωρα να σκαναρει ολο τον C και βρισκει εκατονταδες αρχεια. Φαντασου αυτο το εχω κανει 3-4 φορες μεχρι τωρα μετα απο εγκαταστασεις προγραμματων.

Στον δισκο ειναι τσεκαρισμενη η επιλογη που λες.

PS: να φταιει η εκδοση Intel RST που εγκατεστησα manual ? Να φταιει ο SSD ? Τα Sata drivers ειναι περασμενα απο windows update

Επεξ/σία από ikskarda
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε άλλη μία φορά με κανονικό format και επανεγκατάσταση (σπαστικό αλλά δεν γίενται διαφορετικά) ΧΩΡΙΣ όμως το Intel RST.

Άσε τα win να κατεβάσουν μόνα τους ότι drivers χρειάζεται.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το HDD sentinel βγαζει performance 100% , health 98% ...To Crynstal Info μου βγαζει 100% ...

Επεξ/σία από ikskarda
Δημοσ.

Το health του SSD ειναι λογικο να πεφτει με τον καιρο λογω εγγραφων, δεν ειναι προβλημα εφοσον το performance ειναι σε αψογη κατασταση.
Το indexing ειναι περιττο οταν εχεις SSD, εγω δεν το εχω ενεργοποιημενο by default μιας και το search ειναι πολυ γρηγορο λογω του SSD.
Eχεις δοκιμασει χωρις indexing?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δε ξερω πραγματικα τι συμβαινει με το search των win 10. με το ετσι θελω καποια προγραμματα τα βρισκει ενω σε καποια αλλα δεν εμφανιζει τιποτα η θα βρει καποιο φακελο αντι για το αντιστοιχο .exe αρχειο.

εδω να φανταστειτε εγκατεστησα το steam στον C και το εβρισκε στην αναζητηση. το εκανα απεγκατασταση και το περασα σε αλλο δισκο που ειχα και τα libraries του παιχνιδου . αποτελεσμα οταν κανω αναζητηση την λεξη steam να εμφανιζει αποτελεσμα αλλα παρολα αυτα να κανω κλικ και να μην τρεχει την εφαρμογη . λες και απλα εχει μεινει απο την 1η αναζητηση που εκανα με τον ορο steam. ακομα και αν ξανα περασα το steam στον C με Unistall/Install το ιδιο πραγμα.

εχω σπαστει η αληθεια ειναι με το windows 10 search ... και επειδη αφιερωσα πολυ ωρα να αναζηταω στο ιντερνετ λυση , καταλαβα οτι παρα πολλοι χρηστες αντιμετωπιζουν παρομοια προβληματα με την αναζητηση/cortana/φορτωμα εφαρμογων.

PS: μια αλλη απορια που δε μπορω να βρω εξηγηση αν μπορει καποιος να μου την λυση.

σε καθε φορματ κανω συνδεση με το outlook account μου βαζοντας το email/κωδικο και για καποιο ανεξηγητο λογο μου δημιουργει στο C στο φακελο users , φακελο με το ονομα χρηστη giann ενω το ονομα μου στο outlook ειναι GIANNIS SK. γιατι ετσι αυθαιρετα οριζει στο C:\Users οτι ονομα χρηστη θελει ?

Επεξ/σία από ikskarda
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, sistah είπε

Θελεις να απαντησεις σε αυτο που σε ρωτησα ή απλα rant θελεις να κανεις?

δοκιμασα φιλε και με disable το indexing αλλα παιρνω τα ιδια αποτελεσματα / προβληματα

Επεξ/σία από ikskarda
Δημοσ.

το fix για την cortana εχει γινει με powershell (το πρωτο πραγμα που εκανα) αλλα ματαια.

νομιζω τελικα οτι αν πατησεις unistall ακομα και το Bubble Saga η cortana και το searching μετα θα φανε καποιο ειδους σκαλωμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...