Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, σας ενοχλώ και πάλι.

Έχω βρει σε αγγελία ένα LG G2 σε καλή τιμή θα έλεγα, δεδομένης της κατάστασης που επικαλείται ο πωλητής.

Από άποψη hardware είναι σχεδόν ίδιο με το Nexus 5, το θέμα όμως είναι τι γίνεται από άποψη λειτουργικού.

Τι άποψη έχετε;

Έχετε υπόψη σας ότι έχω δύο Nexus 5 με σπασμένες οθόνες, οπότε όσα συζητάμε εδώ δεν είναι απαραίτητο ότι θα «κλείσουν» αν πάρω τώρα π.χ. το G2.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Καλημέρα, σας ενοχλώ και πάλι.

Έχω βρει σε αγγελία ένα LG G2 σε καλή τιμή θα έλεγα, δεδομένης της κατάστασης που επικαλείται ο πωλητής.

Από άποψη hardware είναι σχεδόν ίδιο με το Nexus 5, το θέμα όμως είναι τι γίνεται από άποψη λειτουργικού.

Τι άποψη έχετε;

Έχετε υπόψη σας ότι έχω δύο Nexus 5 με σπασμένες οθόνες, οπότε όσα συζητάμε εδώ δεν είναι απαραίτητο ότι θα «κλείσουν» αν πάρω τώρα π.χ. το G2.

Δε ξέρω σε τι τιμή το βρήκες το LG G2, πάντως είναι σίγουρα ανώτερο σε κάμερα, οθόνη, ηχείο και μπαταρία από το Nexus 5.

Αν δε πειραχτεί, τρέχει Android 5.0 Lollipop με το UI της LG, το οποίο είναι ψιλοχάλια για τα δικά μου γούστα τουλάχιστον. 

Βέβαια, έχει ακόμα αρκετά καλή υποστήριξη με custom ROMs, οπότε είναι εύκολη υπόθεση το να μπει μια Lineage OS πχ, και να γίνει near-Nexus το UI. 

Αν πιστεύεις, ότι 2GB RAM και ο SPD 800 σε καλύπτουν ακόμα, για μένα τσίμπα το. (αν είναι όντως σε καλή τιμή και όχι τίποτα 100€ ας πούμε)

Απλά, αν υπάρχει η δυνατότητα, έλεγξε λίγο το touch / digitizer κατά πόσο δουλεύει σωστά, γιατί έχουν περάσει 6-7, LG G2 από τα χέρια μου και τα μισά είχαν θέμα στο touch. (άλλα είχαν dead zone, άλλα έκαναν ghost touches)

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ.

Στα 60€ το δίνει, και εμφανισιακά υποστηρίζει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ειδικά η οθόνη που λέει ότι είναι αγρατζούνιστη.

Ο πωλητής φαίνεται ξεκάθαρος, επειδή το συζητήσαμε λίγο για το θέμα του λειτουργικού, μου είπε ότι όταν πήρε την 5.0 του έπεσε βαριά, και του έχει φορέσει μια custom 7.1 με την οποία υποστηρίζει ότι ρολάρει πολύ καλά.

Σαν hardware, και αν κρίνω απ' το Nexus, θεωρώ πως με καλύπτει, συναρτήσει βέβαια του ότι θα δώσω 60€ και όχι 160€ ή 200€.

Τώρα αυτό που λες για dead zones/ghost touches, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να το διαπιστώσω. Επειδή δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα, μιας και το ανέφερες, μπορώ να σου πω ότι έχω παρατηρήσει κάτι στο Nexus 5 μου, εδώ και αρκετούς μήνες: συγκεκριμένα στην εφαρμογή Ειδήσεις και καιρός, όταν την ανοίγω, ενώ ξεκινάω να σκρολάρω, μετά από λίγο παγώνει και στο (μεθ)επόμενο άγγιγμα ξεκολλάει. Στιγμιαία τώρα όλ' αυτά. Αν εννοείς κάτι τέτοιο, μάλλον θα δυσκολευτώ πολύ να το διαπιστώσω με το συνηθισμένο έλεγχο των λίγων δευτερολέπτων (άντε ενός λεπτού) σε μια συνάντηση. Πάντως τον ρώτησα και δεν ανέφερε κάτι. Αν βέβαια η τιμή σου φαίνεται ύποπτα χαμηλή, να το επανεξετάσω.

Δημοσ.

Αφού ιδιαίτερη χρήση του κινητού δεν κάνεις, γιατί δεν πας να πάρεις ένα Xiaomi Redmi 4a/5a να κάνεις τη δουλειά σου και μπλέκεις με κινητά 5ετίας.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Αφού ιδιαίτερη χρήση του κινητού δεν κάνεις, γιατί δεν πας να πάρεις ένα Xiaomi Redmi 4a/5a να κάνεις τη δουλειά σου και μπλέκεις με κινητά 5ετίας.

Γιατί αυτά τρέχουν MIUI, που είναι πολύ μακριά (το ακριβώς αντίθετο βασικά) από το bloatwareless - stock Android UI που ζητάει ο TS. 

Δημοσ.
4 minutes ago, AlienTechGR said:

Γιατί αυτά τρέχουν MIUI, που είναι πολύ μακριά (το ακριβώς αντίθετο βασικά) από το bloatwareless - stock Android UI που ζητάει ο TS. 

Ειλικρινά πιστεύεις ότι ένας κινητό 5ετίας με μπαταρία που φαντάζομαι δε θα είναι στα καλύτερά της και φορώντας έστω μία κάστομ ρομ μπλοατγουερλεςς, θα παίζει καλύτερα σε σχέση με ένα κινητό έστω κατηγορίας 4a τη στιγμή μάλιστα που η χρήση του θα είναι "(αραιά) τηλέφωνα, (αραιό) messaging, σερφάρισμα, περιστασιακή χρήση Miracast, πλοήγηση, μουσική."

Δημοσ.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων, και στην παρούσα φάση δεν ψήνομαι να πάω σε καινούργιο με τουλάχιστον 180€.

teo, προφανώς και ένα Mi A1 ας πούμε, είναι ταχύτερο από το Nexus 5 ή το G2, αλλά και τα 180€+ (ή ~150€ για μετάχειρο) είναι τρεις φορές περισσότερα από τα 60€. Και όταν λέμε να πάω σε κάτι σαν το G2, εννοούμε ότι δεν πάω σε κάτι υποδεέστερο από αυτό που έως τώρα με καλύπτει σε ικανοποιητικό βαθμό.

Επειδή όπως είπα, εν καιρώ θα πρέπει ν' αλλαχτούν δύο συσκευές, οι απόψεις σας λαμβάνονται υπόψη, ανεξάρτητα αν για τη μία περίπτωση πάω στο G2 ώστε να «τη βγάλω» για ένα χρονικό διάστημα.

Δημοσ.

Αυτά που πρότεινα εγώ έχουν κάτω απο €100, δε μίλησα ποτέ για Mi Α1 όμως.

Καλή συνέχεια και καλή επιλογή ότι και να διαλέξεις.

Δημοσ.

Όπως είπα, δεκτές όλες οι απόψεις, και θα μελετηθούν.

Από εκεί και πέρα, τα Redmi που πρότεινες δεν ξέρω κατά πόσο με καλύπτουν από άποψη λειτουργικού.

Αυτό που νομίζω πως λες, είναι ότι η όποια καθυστέρηση, το όποιο lag στα Redmi κ.λπ. λόγω bloatware, αντισταθμίζεται από το ταχύτερο hardware σε σχέση με εκείνο των Nexus 5/G2 κ.λπ..

Δημοσ.

Λοιπόν, τελικά τσίμπησα ένα 5Χ από αγγελία εδώ.

Εξωτερικά είναι σε άψογη κατάσταση, ειδικά η οθόνη στο 100%, εσωτερικά έχει αλλαχτεί η μητρική το Σεπτέμβρη.

Το θέμα μου είναι ότι σε σχέση με το 5 αυτό μου φαίνεται σαφώς πιο αργό, σε όλα, και το έχω μόνο 2 μέρες.
Φοράει την official 8.1, δεν έχει γίνει root, έχει γίνει factory reset, και έχουν περαστεί το Viber, το IMDb, το CPU-Z, το OASA Telematics και ο ES Explorer.

Η οθόνη αν και δείχνει να έχει μεγαλύτερη ευκρίνεια από του 5, δεν έχει backlight bleeding, αλλά νομίζω ότι παρουσιάζει ghosting στο σκρολάρισμα.

Διάβασα κάποια σχόλια εδώ κι εκεί, και φαίνεται να υπάρχει θέμα με την 8.1 ( είναι beta ή τελική; ), πάντως η εμπειρία με το 5 (6.0.1 stock και αυτό) είναι σαφώς ανώτερη.

Τι να πω, υποτίθεται ότι πήγα σε πιο γρήγορη συσκευή, κι ας έχουν χαμηλότερο χρονισμό οι πυρήνες, αλλά μέχρι στιγμής μόνο αυτό δε βλέπω.
Ήταν όντως σφαιράτο πριν την 8.1, ή φταίει κάτι άλλο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...