Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σας.

Έχω ένα Nexus 5 εδώ και 3½ χρόνια, με αλλαγή μπαταρίας εδώ και 1½ χρόνο, το οποίο με έχει καλύψει απόλυτα, συναρτήσει των απαιτήσεών μου, και εξακολουθεί εν μέρει, και εξηγούμαι:

Πρώτον έχει σπάσει το κρύσταλλο της οθόνης στη μία γωνία, αν και παραμένει λειτουργικό. Κατά δεύτερον, λογικά σε κανά χρόνο maximum θα τα φτύσει πάλι η μπαταρία, ακόμα και να «αντέξω» όλο αυτό το χρονικό διάστημα με σπασμένη οθόνη (δε συμφέρει σε καμία περίπτωση να το επισκευάσω).

Μία επιλογή είναι να ψάξω να το βρω στα μεταχειρισμένα, αλλά εκτός του ότι πλέον δεν το βρίσκεις εύκολα, αν το βρεις, συνήθως η τιμή είναι τσουχτερή (δεδομένης της ηλικίας και της κατάστασής του).

Οπότε μπαίνω στη διαδικασία να ψάξω να βρω έναν άξιο αντικαταστάτη, για τα δικά μου δεδομένα, και (ξανα)εξηγούμαι: αυτά που μου αρέσουν στο Nexus 5, είναι η smooth εμπειρία χρήσης, το λιτό λειτουργικό χωρίς φανφάρες και bloatware, ότι είναι σκυλί, ότι δεν είναι υπερβολικά μεγάλο, και το χαμηλό κόστος.

Τι επιλογές έχω λοιπόν για να πάω σε ένα οικονομικό (είτε καινούργιο, είτε μεταχειρισμένο) smartphone, που να πληροί τουλάχιστον τις προϋποθέσεις που προανέφερα; Μεγαλύτερη αυτονομία και υποστήριξη κάρτας μνήμης είναι καλοδεχούμενα, αρκεί να μη θυσιαστεί κάποια/ες από τις προϋποθέσεις.

Η χρήση που κάνω, είναι χαλαρή: (αραιά) τηλέφωνα, (αραιό) messaging, σερφάρισμα, περιστασιακή χρήση Miracast, πλοήγηση, μουσική.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ.

Nokia 8 ξεκάθαρα. Η μετάβασή μου απο το Nexus 5x σε αυτό είναι απλά καλύτερη απο ότι περίμενα. 

Δημοσ.

Ναι, έχει και 400€+ όμως, εδώ λέμε ότι ψάχνω κάτι παρεμφερές με το Nexus 5, άντε ν' ανέβω λίγο.

Για να σου δώσω να καταλάβεις περίπου, το Nexus 5X αξίζει; Το 6; Γιατί έχω την εντύπωση ότι δεν είναι άξιοι αντικαταστάτες.

Δημοσ.

Μπορείς να το βρεις στις αγγελίες αρκετά φθηνότερο. Παρόλα ταύτα, 2 χρόνια με το Nexus 5x και ήμουν απόλυτα ευχαριστημένος, το λειτουργικό βούτυρο, κάμερα άψογη, κόλλημα πουθενά παρά τα 2GB με την 8.1 πάει σφαίρα, μπαταρία κρατάει άνετα μία μέρα, γύρω στις 3h SOT, μέγεθος μια χαρά, μουσική με ενσύρματα και ασύρματα ακουστικά μαι χαρά, το ηχείο του πολύ μέτριο. Για το Nexus 6 και μόνο λόγω μεγέθους, δεν ασχολήθηκα ποτέ, δεν έχω άποψη. 

Δημοσ.

Με μια γρήγορη που το έψαξα, γύρω στα 350€ το δίνουν, τόσο δεν έκανε ποτέ το Nexus 5, ακόμα και τη μέρα που βγήκε. Αλλά και 200 να το έδιναν, δε θα το σκεφτόμουν στην παρούσα φάση, εκτός κι αν ήταν εξαιρετική περίπτωση.

Σχετικά με το Nexus 5X, έχω την εντύπωση ότι αν εξαιρέσεις την κάμερα και το νεότερο λειτουργικό, δεν ήταν άξιος αντικαταστάτης του προκατόχου του και ότι παρουσίασε προβλήματα.

Δημοσ.
4 minutes ago, phanispal said:

Σχετικά με το Nexus 5X, έχω την εντύπωση ότι αν εξαιρέσεις την κάμερα και το νεότερο λειτουργικό, δεν ήταν άξιος αντικαταστάτης του προκατόχου του και ότι παρουσίασε προβλήματα.

Τι θα πει δεν ήταν άξιος αντικαταστάτης. Ποτέ δε βγήκε σαν αντικατάσταση του 5 για αρχή. Επίσης σαν συσκευή ήταν καλύτερη από το 5 σε όλα του, κάμερες, μπαταρία, smoothness στο λειτουργικό, ταχύτητα. Στα λεφτά που βγήκε ήταν καλύτερο vfm απο το 5. Η μπαταρία και η κάμερα του 5 ήταν για τα σκυλιά τι να λέμε. Το ότι είχε μεγάλο failure rate το 5x, το δέχομαι.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, saruman123 είπε

Βρες κανένα μετα/σμενο htc one m9 να κάνεις την δουλειά σου.

Υπόψην είναι του 2015 

Κατ' αρχάς καλοδεχούμενες όλες οι προτάσεις, ανέξαρτητα απ' το αν γκρινιάζω για τις τιμές, και σας ευχαριστώ όλους.

Με μια γρήγορη αναζήτηση, είδα έναν που το δίνει 170€, που το θεωρώ αστείο ποσό για συσκευή με χαρακτηριστικά ελαφρώς καλύτερα του Nexus 5 (που το δίνουν ~50-70€). Εκτός κι αν γενικά το δίνουν στα 100€±20€, ή είναι όντως τόσο καλύτερη συσκευή από το Nexus 5.

18 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Το ότι είχε μεγάλο failure rate το 5x, το δέχομαι.

Μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος; Μην πάω να πάρω κανά μετάχειρο και πεταχτεί στον κάλαθο απευθείας λόγω προβλημάτων.

Δημοσ.

Το 5x έχει παρουσιάσει περιπτώσεις bootloop όπου χρειάζεται αλλαγή μητρικής. Τώρα το πως συμβαίνει και με τι χρήση δε το γνωρίζω. Στο δικό μου δε βγήκε ποτέ κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.

Τι να σου πω, εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος απο το κινητό. Άλλαξα απο Android 6 μέχρι και το 8.1 χωρίς να κάνω ούτε μία φορά reset και το κινητό δουλεύει άψογα χωρίς κολλήματα. Η κάμερα μεγάλο ατού. Η μπαταρία με τη 8.1 ακόμα καλύτερη αυτονομία. Σκρολάρισμα άψογο, η μνήμη δουλεύει μόνιμα στα 1.4 με 1.5 απο τα 1.9GB διαθέσιμα με καμιά 20ρια εφαρμογές περασμένες πέραν της Google. Φαντάζομαι ότι με custom rom θα είναι και καλύτερο αλλά δεν ασχολούμαι. Η μετάβαση στο Nokia έγινε για λόγους αναβάθμισης και απλά αλλαγής συσκευής. Ουσιαστικά απέκτησα ένα ίδιο κινητό απλά πιο τούμπανο διότι σα το καθαρό android απλά δεν έχει. Εγώ το θεωρώ αξιοπρεπέστατο, ναι και το Nokia 8 έναν άξιο διάδοχό του σε τιμή προσφοράς όπως του Πλαισίου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, phanispal είπε

Με μια γρήγορη αναζήτηση, είδα έναν που το δίνει 170€, που το θεωρώ αστείο ποσό για συσκευή με χαρακτηριστικά ελαφρώς καλύτερα του Nexus 5 (που το δίνουν ~50-70€). Εκτός κι αν γενικά το δίνουν στα 100€±20€, ή είναι όντως τόσο καλύτερη συσκευή από το Nexus 5.

Είναι σε όλα καλύτερο και με διαφορά....

Μπορείς να δεις και την σύγκριση 

https://www.kimovil.com/el/sygkrish/htc-one-m9,lg-google-nexus-5

Δημοσ.

Δεκτόν, απλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά θεωρώ πως δε λένε πάντα όλη την αλήθεια.

Το UI του ας πούμε τι λέει σε σχέση με το stock Android των Nexus; Γιατί της Samsung ας πούμε συνήθως είναι τόσο σάπιο, που η εμπειρία χρήσης είναι υποβαθμισμένη.

53 λεπτά πριν, teo_3 είπε

Τι να σου πω, εγώ έμεινα πολύ ευχαριστημένος απο το κινητό. Άλλαξα απο Android 6 μέχρι και το 8.1 χωρίς να κάνω ούτε μία φορά reset και το κινητό δουλεύει άψογα χωρίς κολλήματα. Η κάμερα μεγάλο ατού. Η μπαταρία με τη 8.1 ακόμα καλύτερη αυτονομία. Σκρολάρισμα άψογο, η μνήμη δουλεύει μόνιμα στα 1.4 με 1.5 απο τα 1.9GB διαθέσιμα με καμιά 20ρια εφαρμογές περασμένες πέραν της Google. Φαντάζομαι ότι με custom rom θα είναι και καλύτερο αλλά δεν ασχολούμαι. Η μετάβαση στο Nokia έγινε για λόγους αναβάθμισης και απλά αλλαγής συσκευής. Ουσιαστικά απέκτησα ένα ίδιο κινητό απλά πιο τούμπανο διότι σα το καθαρό android απλά δεν έχει. Εγώ το θεωρώ αξιοπρεπέστατο, ναι και το Nokia 8 έναν άξιο διάδοχό του σε τιμή προσφοράς όπως του Πλαισίου.

Έριξα μια ματιά ακόμα στις αγγελίες, και είδα ότι το δίνουν στα ~140€ (είδα και τη δική σου), και μάλιστα μερικοί το δίνουν τόσο παρόλο που τους έχει παρουσιάσει bootloop.

Δημοσ.

Προφανώς και θα έχουν αλλάξει μητρική εντός εγγύησης αλλά εννοείται δε θα σχολιάσω για λόγους δεοντολογίας.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, phanispal είπε

Δεκτόν, απλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά θεωρώ πως δε λένε πάντα όλη την αλήθεια.

Το UI του ας πούμε τι λέει σε σχέση με το stock Android των Nexus; Γιατί της Samsung ας πούμε συνήθως είναι τόσο σάπιο, που η εμπειρία χρήσης είναι υποβαθμισμένη.

Έριξα μια ματιά ακόμα στις αγγελίες, και είδα ότι το δίνουν στα ~140€ (είδα και τη δική σου), και μάλιστα μερικοί το δίνουν τόσο παρόλο που τους έχει παρουσιάσει bootloop.

Stock android έχει και αυτό .

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...