Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μπερδευτεί σχετικά με το θέμα του να τσεκάρεις την υγεία των δίσκων σου. Και αυτό γιατί παίρνω διαφορετικά αποτελέσματα ανάλογα ποιο πρόγραμμα θα χρησιμοποιήσω.

Ο δίσκος με το πιθανό θέμα είναι ένας SSD που έχω, ψιλοφρέσκος (πριν από 4 μήνες τον πήρα).

-Στο HD Sentinel λέει ότι υπάρχουν 2 bad sectors στην επιφάνεια του δίσκου (ισχυει ο όρος "επιφάνεια" σε SSD?) και μου δίνει υγεία 97%.

-Στο Crystal Disc info όμως μου λέει "good - 100%" και όλα τα κυκλάκια είναι πράσινα.

Επίσης και τα δύο προγράμματα κάνουν λάθος στο πόση ώρα έχει δουλέψει ο δίσκος. Το PC είναι ανοιχτό τουλάχιστον 15 ώρες την μέρα και τον συγκεκριμένο δίσκο τον δουλεύω με Windows 10 μέσα εδώ και τέσσερις μήνες, από τότε που τον πήρα. Παρόλα αυτά και τα δύο προγράμματα μου λένε ότι το "power on time" είναι μόλις 2 μέρες (ΗD Sentinel) ή 55 ώρες (Crystal Disk).

Οπότε από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος τρόπος να είμαι σίγουρος? H μήπως φταίει ο SSD που δεν δίνει σωστά στοιχεία? Στους υπόλοιπους 4 δίσκους που είναι HDD φαίνεται να συμφωνούν.

Επεξ/σία από imgema
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απ' όσο θυμάμαι, το HD Sentinel δίνει αυστηρά αποτελέσματα στις παλιότερες εκδόσεις, εσύ σε ποια έκδοση το χρησιμοποιείς; Τα 2 bad sectors δεν είναι τίποτα, θα τα αντικαταστήσει ο δίσκος με άλλα από την ρεζέρβα που έχει.

Επεξ/σία από Philippe

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...