Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 02/05/2018 at 14:05, Stoliver said:

Σωστά τα λες.
Το δίπλωμα οδήγησης από το 2009 πληρεί τα ελάχιστα μέτρα της ευρωπαϊκής ένωσης και για αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα στο εξωτερικό. 
hpmUAKr.png

ναι μονο που το βλεπεις καταλαβαινεις οτι ειναι πολυ πιο safe απο την ταυτοτητα.ειναι πχ σαν να ειχες πριν 5000χιλιαρο(δραχμες) και τωρα 50 ευρω.καμια σχεση στα μετρα προστασιας το ενα με το αλλο.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

ναι μονο που το βλεπεις καταλαβαινεις οτι ειναι πολυ πιο safe απο την ταυτοτητα.ειναι πχ σαν να ειχες πριν 5000χιλιαρο και τωρα 50 ευρω.καμια σχεση στα μετρα προστασιας το ενα με το αλλο.

ναι αλήθεια είναι αυτό.
Από τους ίδιους εκτυπωτές θα εκδίδονταν και οι νέες ταυτότητες, δεν ξέρω γιατί κόλλησε αυτή η διαδικασία. (Είχε προβλεφθεί από την δεκαετία του 2000 να γίνει η αλλαγή)
Η αλλαγή έγινε μόνο στους αστυνομικούς, το 2010. 

Δημοσ.
23 minutes ago, Stoliver said:

ναι αλήθεια είναι αυτό.
Από τους ίδιους εκτυπωτές θα εκδίδονταν και οι νέες ταυτότητες, δεν ξέρω γιατί κόλλησε αυτή η διαδικασία. (Είχε προβλεφθεί από την δεκαετία του 2000 να γίνει η αλλαγή)
Η αλλαγή έγινε μόνο στους αστυνομικούς, το 2010. 

πολλοι οι λογοι για να κολλησει η διαδικασια.απο τα γνωστα πραγματα στην ελλαδα πλεον.

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έφτασε η ώρα να ανανεώσω το διαβατήριου μου, αρκετούς μήνες πριν τη λήξη του.
Πηγαίνω με όλα τα δικαιολογητικά στο γραφείο υποδοχής αιτημάτων στην περιοχή μου και μου λένε ότι λόγω ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και όχι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ η αίτηση μου θα απορριφθεί.
Το δέχομαι για αρχή και φεύγω χωρίς να καταθέσω αίτηση. Η μεγαλύτερη ένσταση μου ήταν όχι στην έκδοση νέας ταυτότητας αλλά στην ενημέρωση όλων εκείνων των "τρίτων" σχετικά με την νέα ταυτότητα μου (Τράπεζες, Ασφαλιστικές, Εφορία, Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών κτλ.) και φυσικά στον άδικα χαμένο χρόνο μου για να γίνει το παραπάνω.

Ψάχνοντας παραπάνω το θέμα, έπεσα σε κάτι πολύ πολύ ενδιαφέρον.
Πιο συγκερκιμένα, ο ΣτΠ έστειλε έγγραφο ζητώντας διευκρινήσεις από την ΕΛΑΣ για την στάση αυτή και η ΕΛΑΣ απάντησε, εμμένοντας στην στάση της.
Ο ΣτΠ έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας περεταίρω διευκρινήσεις και τελικά η ΕΛΑΣ απάντησε ουσιαστικά το παρακάτω.

Παράγραφος 6 (την παραθέτω όπως αναφέρεται στο παραπάνω .pdf)
Στο πλαίσιο των προαναφερομένων, με την από 19/03/2018 απόφαση του κ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, κρίθηκε ότι τα δελτία ταυτότητας, με ήσονος σημασίας αποκλίσεις, οι οποίες δεν θίγουν άμεσα την αποδεικτική ισχύ και το κύρος του δελτίου ταυτότητας και οι οποίες (αποκλίσεις) δύναται να γίνουν με σαφήνεια αντιληπτές από τον αρμόδιο για την έκδοση του διαβατηρίου υπάλληλο, (όπως π.χ. ότι το ΘΕΣ/ΝΙΚΗ σημαίνει ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, το ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ σημαίνει ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, το ΑΙΤ/ΝΙΑ σημαίνει ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ή το ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ), δίχως την παρεμβολή υποκειμενικών κρίσεων, θα μπορούσαν (τα δελτία αυτά), αν και έχουν εκδοθεί αντίθετα στα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία έκδοσης τους, να κριθούν νομίμως εκδοθέντα από την εκδούσα αρχή και να ληφθούν υπόψη για την έκδοση διαβατηρίου, με παράλληλη σύσταση στον κάτοχο τους για άμεση αντικατάσταση τους, καταχωρώντας παράλληλα τα ορθά στοιχεία στο διαβατήριο.

Με βάση το παραπάνω σήμερα κατέθεσα κανονικά αίτηση και αναμένω.
Ορίστε και ο διάλογος με μία από τις υπαλλήλους:

-Καλησπέρα σας, με βάση αυτή την επιστολή της ΕΛΑΣ, μπορώ να εκδόσω κανονικά διαβατήριο και παράλληλα θα πρέπει να μου κάνετε σύσταση για άμεση αντικατάσταση της ταυτότητας μου.
-Καλησπέρα σας, σας είχε γίνει σύσταση όταν βγάλατε το πρώτο διαβατήριο σας.
-Όχι δεν μου είχε γίνει.
-Ναι κύριε, σας έγινε προφορική σύσταση.
-Όχι κυρία μου, δεν μου είχε γίνει καμία σύσταση. Αν θεωρείτε ότι μου είχε γίνει, γιατί δεν μου γινε γραπτώς ώστε να την έχετε και εσείς καταχωρημένη αλλά και εγώ, σαν υπεύθυνος πολίτης?
-Τελος πάντων, κάνε την αίτηση και αν απορριφθεί θα δούμε (αναφερόμενη σε διπλανή υπάλληλο).

Το καλύτερο της υπόθεσης ήρθε μετά από μίση ώρα αφότου έφυγα από το γραφείο.
Τηλέφωνο στο κινητό:

- Καλησπέρα σας, από το γραφείο διαβατηρίων καλώ.
-Μάλιστα, παρακαλώ.
-Δεν θυμάμαι αν σας ενημέρωσα να φέρετε το παλιό σας διαβατήριο ώστε να τρυπηθεί μόλις έρθει το καινούριο σας.
-Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, θα το φέρω βεβαίως.

Προς το παρών αναμένω. Θα σας ενημερώσω με νεότερα.

• Like 1
Δημοσ.

απλα ελεος και με αυτες τις συντομογραφιες πανω σε χαρτια/ταυτοτητες κτλ. Κατα τα αλλα σε λιγες ημερες θα μαθεις :)

Δημοσ.
15 ώρες πριν, icsd08063 είπε

Έφτασε η ώρα να ανανεώσω το διαβατήριου μου, αρκετούς μήνες πριν τη λήξη του.
Πηγαίνω με όλα τα δικαιολογητικά στο γραφείο υποδοχής αιτημάτων στην περιοχή μου και μου λένε ότι λόγω ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και όχι ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ η αίτηση μου θα απορριφθεί.
Το δέχομαι για αρχή και φεύγω χωρίς να καταθέσω αίτηση. Η μεγαλύτερη ένσταση μου ήταν όχι στην έκδοση νέας ταυτότητας αλλά στην ενημέρωση όλων εκείνων των "τρίτων" σχετικά με την νέα ταυτότητα μου (Τράπεζες, Ασφαλιστικές, Εφορία, Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών κτλ.) και φυσικά στον άδικα χαμένο χρόνο μου για να γίνει το παραπάνω.

Ψάχνοντας παραπάνω το θέμα, έπεσα σε κάτι πολύ πολύ ενδιαφέρον.
Πιο συγκερκιμένα, ο ΣτΠ έστειλε έγγραφο ζητώντας διευκρινήσεις από την ΕΛΑΣ για την στάση αυτή και η ΕΛΑΣ απάντησε, εμμένοντας στην στάση της.
Ο ΣτΠ έστειλε επιστολή στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας περεταίρω διευκρινήσεις και τελικά η ΕΛΑΣ απάντησε ουσιαστικά το παρακάτω.

Παράγραφος 6 (την παραθέτω όπως αναφέρεται στο παραπάνω .pdf)
Στο πλαίσιο των προαναφερομένων, με την από 19/03/2018 απόφαση του κ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας, κρίθηκε ότι τα δελτία ταυτότητας, με ήσονος σημασίας αποκλίσεις, οι οποίες δεν θίγουν άμεσα την αποδεικτική ισχύ και το κύρος του δελτίου ταυτότητας και οι οποίες (αποκλίσεις) δύναται να γίνουν με σαφήνεια αντιληπτές από τον αρμόδιο για την έκδοση του διαβατηρίου υπάλληλο, (όπως π.χ. ότι το ΘΕΣ/ΝΙΚΗ σημαίνει ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, το ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ σημαίνει ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, το ΑΙΤ/ΝΙΑ σημαίνει ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ή το ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ), δίχως την παρεμβολή υποκειμενικών κρίσεων, θα μπορούσαν (τα δελτία αυτά), αν και έχουν εκδοθεί αντίθετα στα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία έκδοσης τους, να κριθούν νομίμως εκδοθέντα από την εκδούσα αρχή και να ληφθούν υπόψη για την έκδοση διαβατηρίου, με παράλληλη σύσταση στον κάτοχο τους για άμεση αντικατάσταση τους, καταχωρώντας παράλληλα τα ορθά στοιχεία στο διαβατήριο.

Με βάση το παραπάνω σήμερα κατέθεσα κανονικά αίτηση και αναμένω.
Ορίστε και ο διάλογος με μία από τις υπαλλήλους:

-Καλησπέρα σας, με βάση αυτή την επιστολή της ΕΛΑΣ, μπορώ να εκδόσω κανονικά διαβατήριο και παράλληλα θα πρέπει να μου κάνετε σύσταση για άμεση αντικατάσταση της ταυτότητας μου.
-Καλησπέρα σας, σας είχε γίνει σύσταση όταν βγάλατε το πρώτο διαβατήριο σας.
-Όχι δεν μου είχε γίνει.
-Ναι κύριε, σας έγινε προφορική σύσταση.
-Όχι κυρία μου, δεν μου είχε γίνει καμία σύσταση. Αν θεωρείτε ότι μου είχε γίνει, γιατί δεν μου γινε γραπτώς ώστε να την έχετε και εσείς καταχωρημένη αλλά και εγώ, σαν υπεύθυνος πολίτης?
-Τελος πάντων, κάνε την αίτηση και αν απορριφθεί θα δούμε (αναφερόμενη σε διπλανή υπάλληλο).

Το καλύτερο της υπόθεσης ήρθε μετά από μίση ώρα αφότου έφυγα από το γραφείο.
Τηλέφωνο στο κινητό:

- Καλησπέρα σας, από το γραφείο διαβατηρίων καλώ.
-Μάλιστα, παρακαλώ.
-Δεν θυμάμαι αν σας ενημέρωσα να φέρετε το παλιό σας διαβατήριο ώστε να τρυπηθεί μόλις έρθει το καινούριο σας.
-Σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, θα το φέρω βεβαίως.

Προς το παρών αναμένω. Θα σας ενημερώσω με νεότερα.

Ενδιαφέρον!... χαράς στο κουράγιο σου!

Και εγώ έχω περιέργεια να δω τι θα γίνει... στην Τούμπα έγινε η κατάθεση των δικαιολογητικών;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, gregdel είπε

Ενδιαφέρον!... χαράς στο κουράγιο σου!

Και εγώ έχω περιέργεια να δω τι θα γίνει... στην Τούμπα έγινε η κατάθεση των δικαιολογητικών;

Όχι, στο τοπικό γραφείο στα Σπάτα Αττικής.
Ακόμη ο αριθμός της αίτησης μου δεν φαίνεται online. Για να δούμε.

Επεξ/σία από icsd08063
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και όπως το φαντάστηκα, η tracking εφαρμογή τους μου λέει σήμερα ότι το διαβατήριο έφυγε.

Λογικα μέχρι την Τρίτη πρέπει να το έχω.

65AB760E-B1B6-42A1-AE81-FF6CE6A0796F.jpeg

Επεξ/σία από icsd08063
Δημοσ.

Το παρέλαβα σήμερα, όλα καλά.

Μου κάνανε πλέον και προφορική ενημέρωση ότι θα πρέπει να αλλάξω ταυτότητα 🙂

• Like 2
  • Thanks 1
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, μια ερώτηση έβαλα υπογραφή στο διαβατήριο μου που είναι νέο και απλά πήγε η υπογραφή λίγο πιο πάνω στα γράμματα που έχει το διαβατήριο, πειράζει; Λέτε να έχω πρόβλημα στον έλεγχο ; Έχει τύχει σε κανένα ;

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Lefosbib είπε

Καλησπέρα, μια ερώτηση έβαλα υπογραφή στο διαβατήριο μου που είναι νέο και απλά πήγε η υπογραφή λίγο πιο πάνω στα γράμματα που έχει το διαβατήριο, πειράζει; Λέτε να έχω πρόβλημα στον έλεγχο ; Έχει τύχει σε κανένα ;

Δεν νομίζω. Προσωπικά για πάνω απο 2-3 χρόνια ταξίδευα χωρίς υπογραφή μέχρι που καποιος το πρόσεξε στο Βενιζέλος κ εβαλα μια επι τόπου. Μιλάμε για αεροδρόμια σε ΗΒ, Γερμανία, Βέλγιο ακόμα κ τουρκια.

Επίσης, πλεον με τα egates σχεδόν πουθενά* στην Ευρώπη δεν ελέγχονται τα διαβατήρια με φυσική παρουσία.

*Disclaimer 😃. Φυσικά υπάρχουν πολλά μικρά αεροδρόμια οπου δεν έχουν μπει egates ακόμη.

Δημοσ.

Και εγώ αυτό νομίζω και να το προσέξουν δεν θα έχω θέμα, στο κάτω κάτω αυτή είναι η υπογραφή μου, σίγουρα θα υπάρχουν υπογραφές σε χειρότερη κατάσταση από την δικιά μου.Σε ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.
On 27/10/2022 at 01:19, Lefosbib said:

Και εγώ αυτό νομίζω και να το προσέξουν δεν θα έχω θέμα, στο κάτω κάτω αυτή είναι η υπογραφή μου, σίγουρα θα υπάρχουν υπογραφές σε χειρότερη κατάσταση από την δικιά μου.Σε ευχαριστώ πολύ 

Και χωρις υπογραφες θα δεις και με υπογραφες μουτζουρες :P >μην αγχωνεσαι

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλημέρα. 

Θέλω να βγάλω διαβατήριο εγώ και η σύζυγος μου. 

Απο την έρευνα που έκανα κοστίζει κάπου στα 168.80 το άτομο.  Κατάλαβα σωστά; 

Αλλά για πόσα χρόνια έχει ισχύει; 5 ή 10;  

Ευχαριστώ 

Επεξ/σία από alan boy
Δημοσ.
1 minute ago, alan boy said:

Παιδιά καλημέρα. 

Θέλω να βγάλω διαβατήριο εγώ και η σύζυγος μου. 

Απο την έρευνα που έκανα κοστίζει κάπου στα 180 το άτομο. 

Αλλά για πόσα χρόνια έχει ισχύει; 5 ή 10;  

Ευχαριστώ 

10 χρονια.10 ευρω φωτογραφιες.80 νομιζω το παραβολο  ειναι.το 180 πως βγηκε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...