Miracle Worker Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Δημοσ. 15 Απριλίου 2018 Στις 13/4/2018 στις 11:03 ΠΜ, poulinos είπε καλα ναι θα σε ενημερωσουν απλα η αφασια ειναι οτι δεν εχει βγει νομος που να υποχρεωνει τους παντες να αλλαξουν την ταυτοτητα.επισης ειναι τραγικο το να εχουμε αυτο το πραγμα για ταυτοτητα ακομα. Εχει βγει νομος που λεει οτι οι ταυτοτητες ανω των 15 ετων δεν εχουν ισχυ, οποτε τυπικα εισαι υποχρεωμενος να την αλλαξεις αν θες να κανεις οτιδηποτε με το κρατος.
poulinos Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 Δημοσ. 16 Απριλίου 2018 12 hours ago, Miracle Worker said: Εχει βγει νομος που λεει οτι οι ταυτοτητες ανω των 15 ετων δεν εχουν ισχυ, οποτε τυπικα εισαι υποχρεωμενος να την αλλαξεις αν θες να κανεις οτιδηποτε με το κρατος. στην πραξη ομωςς........... δεν εχει γινει και υπαρχει πολυ παλια ταυτοτητα ακομα εκει εξω. 13 hours ago, Fotia said: Αν και καθυστερημένα ,κανονικά αλλά σκανάρουν τα έγγραφα ,κάτι περιμένουν σαν απάντιση . στο διαβατηριο μπορεις να δεις πραγματα.τωρα στην ταυτοτητα....
Fotia Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Υποθέτω σκάναραν την ταυτότητα και την έλεγχαν από κάποια δική τους βάση δεδομένων .Πάντως στη Γερμανία φαίνεται τώρα σταμάτησε http://www.in.gr/2018/04/18/greece/germania-airontai-oi-systimatikoi-elegxoi-sta-aerodromia-gia-ptiseis-apo-ellada/
nikko_ Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 Δημοσ. 20 Απριλίου 2018 On 4/15/2018 at 10:39 ΜΜ, Miracle Worker said: Εχει βγει νομος που λεει οτι οι ταυτοτητες ανω των 15 ετων δεν εχουν ισχυ, οποτε τυπικα εισαι υποχρεωμενος να την αλλαξεις αν θες να κανεις οτιδηποτε με το κρατος. O νόμος αυτός (3585/2007) είναι ψιλογελοίος από μόνος του γιατί λέει επίσης ότι: "Μέχρι την αντικατάστασή τους τα ως άνω δελτία ταυτότητας θεωρούνται ως ισχυρά." Άρα όλα καλά με τις παλιές ταυτότητες, μέχρι να αντικατασταθούν. και επίσης: "Ο ακριβής χρόνος της σταδιακής αντικατάστασης των ανωτέρω δελτίων ταυτότητας καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης" Δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοια απόφαση. Αυτό έχει ως συνέπεια να εξαρτάσαι από ποιον θα πέσεις. Φίλος μου άλλαξε ταυτότητα για να βγάλει διαβατήριο, ενώ εγώ (σε άλλο τμήμα) έβγαλα διαβατήριο με ταυτότητα του 1988. Ας σοβαρευτεί το κράτος κι οι νομοθέτες κι ας βγάλουν επιτέλους τις σύγχρονες ταυτότητες να πάμε να τις αλλάξουμε μια και καλή.
Stoliver Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Στις 20/4/2018 στις 7:05 ΠΜ, nikko_ είπε O νόμος αυτός (3585/2007) είναι ψιλογελοίος από μόνος του γιατί λέει επίσης ότι: "Μέχρι την αντικατάστασή τους τα ως άνω δελτία ταυτότητας θεωρούνται ως ισχυρά." Άρα όλα καλά με τις παλιές ταυτότητες, μέχρι να αντικατασταθούν. και επίσης: "Ο ακριβής χρόνος της σταδιακής αντικατάστασης των ανωτέρω δελτίων ταυτότητας καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης" Δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοια απόφαση. Αυτό έχει ως συνέπεια να εξαρτάσαι από ποιον θα πέσεις. Φίλος μου άλλαξε ταυτότητα για να βγάλει διαβατήριο, ενώ εγώ (σε άλλο τμήμα) έβγαλα διαβατήριο με ταυτότητα του 1988. Ας σοβαρευτεί το κράτος κι οι νομοθέτες κι ας βγάλουν επιτέλους τις σύγχρονες ταυτότητες να πάμε να τις αλλάξουμε μια και καλή. Διάβασε καλύτερα.
nikko_ Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Σε ευχαριστώ που έκανες copy-paste αυτό που έγραψα κι εγώ και αποδεικνύει ότι μέσα σε 2 γραμμές φάσκουν και αντιφάσκουν. Αν θες βρες και την απόφαση του Υπουργείου για την σταδιακή αντικατάσταση.
poulinos Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 On 20/4/2018 at 09:05, nikko_ said: O νόμος αυτός (3585/2007) είναι ψιλογελοίος από μόνος του γιατί λέει επίσης ότι: "Μέχρι την αντικατάστασή τους τα ως άνω δελτία ταυτότητας θεωρούνται ως ισχυρά." Άρα όλα καλά με τις παλιές ταυτότητες, μέχρι να αντικατασταθούν. και επίσης: "Ο ακριβής χρόνος της σταδιακής αντικατάστασης των ανωτέρω δελτίων ταυτότητας καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης" Δεν γνωρίζω να υπάρχει τέτοια απόφαση. Αυτό έχει ως συνέπεια να εξαρτάσαι από ποιον θα πέσεις. Φίλος μου άλλαξε ταυτότητα για να βγάλει διαβατήριο, ενώ εγώ (σε άλλο τμήμα) έβγαλα διαβατήριο με ταυτότητα του 1988. Ας σοβαρευτεί το κράτος κι οι νομοθέτες κι ας βγάλουν επιτέλους τις σύγχρονες ταυτότητες να πάμε να τις αλλάξουμε μια και καλή. Με βαση αυτο που εγραψαν παρακατω ο νομος ειναι σωστος αλλα μαλλον δεν τηρειται. On 28/4/2018 at 11:10, nikko_ said: Σε ευχαριστώ που έκανες copy-paste αυτό που έγραψα κι εγώ και αποδεικνύει ότι μέσα σε 2 γραμμές φάσκουν και αντιφάσκουν. Αν θες βρες και την απόφαση του Υπουργείου για την σταδιακή αντικατάσταση. οπως το καταλαβαινω το κειμενο γραφει τα παρακατω με απλα λογια. On 28/4/2018 at 11:10, nikko_ said: Σε ευχαριστώ που έκανες copy-paste αυτό που έγραψα κι εγώ και αποδεικνύει ότι μέσα σε 2 γραμμές φάσκουν και αντιφάσκουν. Αν θες βρες και την απόφαση του Υπουργείου για την σταδιακή αντικατάσταση. 3.η ταυτοτητα ληγει σε 15 χρονια αλλα μπορει να παρει παραταση για 1 ή 2 χρονια. 4.που εδω ειναι λιγο μπερδεμα. δελτια ταυτοτητας που την στιγμη που βγηκε ο νομος πχ 1969 εχουν κλεισει 15 ετια δηλαδη εχουν εκδοθει πριν το 1954 θα αλλαχτουν με τα καινουρια δελτια σταδιακα μεσα σε ενα χρονο.μεχρι να αλλαχτουν θεωρειται οτι ισχυουν ασχετα δηλαδη που περασαν τα 15 χρονια. το ποτε μεσα σε αυτο το χρονο θα αλλαχτει το δελτιο κοινως ποτε θα σου πουν οτι αλλαξε το οριζεται απο το υπουργειο δημοσιας ταξης.οποτε δεν αναιρει κατι εκτος αν μου διαφευγει κατι εμενα. μαλλον το 4 δεν εγινε ποτε official γιατι θα πρεπε με κάποιο τροπο να ειδοποιούν τον κοσμο οτι ελα αλλαξε την ταυτοτητα ή να βγει μια αποφαση οτι τα δελτια ταδε ημερομηνιας πρεπει να αλλαχτουν τοτε.και να ειδοποιηθει ο κοσμος με καποιο τροπο οτι βγηκε αυτη η ανακοινωση
nikko_ Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Όπως καταλαβαίνεις, δεν χρειάζεται να παίρνουν κανέναν τηλέφωνο για να αντικαταστήσει την ταυτότητα. Θα μπορούσαν να το κάνουν σταδιακά ανά έτος έκδοσης ή κάθε φορά που πας να κάνεις μια συναλλαγή στο δημόσιο να μην τη δέχονται και να σε στέλνουν για αλλαγή. Θα δεις ότι κάπως έτσι θα γίνει με τις καινούριες. Ακόμη και να μη θες να την αλλάξεις, αργά ή γρήγορα θα σε αναγκάσουν. Η φαιδρότητα του νόμου και το μπάχαλο του κράτους αποδεικνύεται από την διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν οι πολίτες σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το έγραψα και πιο πάνω. Φίλος μου αναγκάστηκε να την αντικαταστήσει για να βγάλει διαβατήριο, εγώ έβγαλα με ταυτότητα του 1988. Όταν βγήκε λοιπόν ο νόμος (2007) η ταυτότητα μου ήταν ήδη 19 ετών, άρα "εκτός ισχύος". Κι όμως με αυτή τη ταυτότητα, το απόλυτα αρμόδιο όργανο (Υπ. Δημόσιας Τάξης) μου εξέδωσε διαβατήριο και το 2008 και το 2012 και το 2017. Η ΔΟΥ δεν μου έκανε ποτέ ουδεμία νύξη για αλλαγή και πρόσφατα άνοιξα λογαριασμό σε Τράπεζα χωρίς κανένα πρόβλημα. Άρα το ακριβέστερο σε αυτή την περίπτωση θα ήταν να λέμε ότι ο νόμος δεν έχει ισχύ, σε αντίθεση με τις παλιές ταυτότητες.
poulinos Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 6 minutes ago, nikko_ said: Όπως καταλαβαίνεις, δεν χρειάζεται να παίρνουν κανέναν τηλέφωνο για να αντικαταστήσει την ταυτότητα. Θα μπορούσαν να το κάνουν σταδιακά ανά έτος έκδοσης ή κάθε φορά που πας να κάνεις μια συναλλαγή στο δημόσιο να μην τη δέχονται και να σε στέλνουν για αλλαγή. Θα δεις ότι κάπως έτσι θα γίνει με τις καινούριες. Ακόμη και να μη θες να την αλλάξεις, αργά ή γρήγορα θα σε αναγκάσουν. Η φαιδρότητα του νόμου και το μπάχαλο του κράτους αποδεικνύεται από την διαφορετική αντιμετώπιση που έχουν οι πολίτες σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το έγραψα και πιο πάνω. Φίλος μου αναγκάστηκε να την αντικαταστήσει για να βγάλει διαβατήριο, εγώ έβγαλα με ταυτότητα του 1988. Όταν βγήκε λοιπόν ο νόμος (2007) η ταυτότητα μου ήταν ήδη 19 ετών, άρα "εκτός ισχύος". Κι όμως με αυτή τη ταυτότητα, το απόλυτα αρμόδιο όργανο (Υπ. Δημόσιας Τάξης) μου εξέδωσε διαβατήριο και το 2008 και το 2012 και το 2017. Η ΔΟΥ δεν μου έκανε ποτέ ουδεμία νύξη για αλλαγή και πρόσφατα άνοιξα λογαριασμό σε Τράπεζα χωρίς κανένα πρόβλημα. Άρα το ακριβέστερο σε αυτή την περίπτωση θα ήταν να λέμε ότι ο νόμος δεν έχει ισχύ, σε αντίθεση με τις παλιές ταυτότητες. ε ναι το Usual μπαχαλο.και επισης επειδη ειμαστε και παραξενοι σαν ανθρωποι και δεν δεχομαστε πραγματα βλεπω να πηγαινει καποιος εφορια πχ να λεει θελω να κανω αυτο να του λενε πρεπει να βγαλεις νεα ταυτοτητα και να ξεκιναει μετα ο επικος διαλογος .μα 20 χρονια εχω την ταυτοτητα και μεχρι χτες ολα ηταν οκ.σημερα το θυμηθηκατε?β.που θα τρεχω τωρα σε τμημα να παω να βγαλω ταυτοτητα θελει και φωτογραφιες κτλ κτλ.οποτε πιστευω οτι και οι υπαλληλοι απλα δεν ασχολουνται και εφοσον ολα ειναι χαλαρα για αυτο συνεχιζει ακαθεκτα ολο αυτο το σεναριο.εννοειται οτι θα μπορουσε να υπηρχε μια ανακοινωση οπως καποτε με τα κτεο οτι ταδε ημερομηνια αλλαζουν οι ταυτοτητες του ταδε ετους.αλλα οπως ειπες ολα χαλαρα.η διαφορετικη αντιμετωπιση μαλλον εχει να κανει με τον υπαλληλο που θελει να τηρησει τους νομους οποτε και στο λεει και με τον υπαλληλο που δεν ασχολειται.μεχρι να γινει υποχρεωτικο που ας ελπισουμε να γινει με την νεα ταυτοτητα. οπως ειπες ναι δεν εχει ισχυ ή εχει επιλεκτικη ισχυ οταν το θυμηθει ο υπαλληλος ο οποιος μπορει να σε υποχρεωσει με το να αρνηθει να σε εξυπηρετησει ή απλα να σου πει οτι πρεπει να την αλλαξεις.
nikko_ Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Τουλάχιστον στο καινούριο ΦΕΚ που βγηκε προχθές υπάρχει πρόβλεψη για την αντικατάσταση των παλιών ταυτοτήτων: Η διαπιστωτική πράξη του άρθρου 13 αναφέρεται στην ημερομηνία έναρξης έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, ενώ το νέο δελτίο ταυτότητας θα έχει και ημερομηνία λήξης.
Stoliver Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, nikko_ είπε Άρα το ακριβέστερο σε αυτή την περίπτωση θα ήταν να λέμε ότι ο νόμος δεν έχει ισχύ, σε αντίθεση με τις παλιές ταυτότητες. Στην Ελλάδα ισχύει η ταυτότητα για πάντα, γιατί δεν είναι γνωστό... άμα θέλουν δεν στην δέχονται όμως. νομικά δεν ισχύουν μετά τα 15 έτη... Στο εξωτερικό θα έχεις πρόβλημα. (αν δουν την ημ. έκδοσης) Στις 28/4/2018 στις 9:10 ΠΜ, nikko_ είπε Σε ευχαριστώ που έκανες copy-paste αυτό που έγραψα κι εγώ και αποδεικνύει ότι μέσα σε 2 γραμμές φάσκουν και αντιφάσκουν. Αν θες βρες και την απόφαση του Υπουργείου για την σταδιακή αντικατάσταση. Αυτό που λέει ο νόμος είναι ότι οι ταυτότητες πρέπει να αντικατασταθουν εντός ενός έτους μετά την λήξη τους. Μέχρι να γίνει η αντικατάσταση (εντος ενός έτους) ισχύουν. (αυτό ισχύει για τις παλιές ταυτότητες-χάρτινες πλαστικοποιημένες, με τις νέες μπορεί να μην ισχύει) Επεξ/σία 1 Μαΐου 2018 από Stoliver
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 On 30/4/2018 at 17:29, nikko_ said: Τουλάχιστον στο καινούριο ΦΕΚ που βγηκε προχθές υπάρχει πρόβλεψη για την αντικατάσταση των παλιών ταυτοτήτων: Η διαπιστωτική πράξη του άρθρου 13 αναφέρεται στην ημερομηνία έναρξης έκδοσης των νέων ταυτοτήτων, ενώ το νέο δελτίο ταυτότητας θα έχει και ημερομηνία λήξης. να δουμε ποσο θα ισχυει αυτο.ημερομηνια ληξης ισως να δουμε στην νεα ταυτοτητα την πλαστικη γιατι σε αυτην χλωμο το κοβω. On 1/5/2018 at 00:48, Stoliver said: Στην Ελλάδα ισχύει η ταυτότητα για πάντα, γιατί δεν είναι γνωστό... άμα θέλουν δεν στην δέχονται όμως. νομικά δεν ισχύουν μετά τα 15 έτη... Στο εξωτερικό θα έχεις πρόβλημα. (αν δουν την ημ. έκδοσης) Αυτό που λέει ο νόμος είναι ότι οι ταυτότητες πρέπει να αντικατασταθουν εντός ενός έτους μετά την λήξη τους. Μέχρι να γίνει η αντικατάσταση (εντος ενός έτους) ισχύουν. (αυτό ισχύει για τις παλιές ταυτότητες-χάρτινες πλαστικοποιημένες, με τις νέες μπορεί να μην ισχύει) στις νεες πιστευω οτι θα γινουν πιο αυστηρα τα πραγματα ειδικα αμα μπει και καμια ημερομηνια ληξης πανω οπως με τα διαβατηρια.και εκει λογικα θα ειναι πιο δυσκολο αμα εχει ληξει και θες να πας κανα ταξιδι και δουν πχ οτι εχει ληξει σε κανα airport.ως τωρα βλεπουν την ταυτοτητα μας και θα γελανε μαλλον με αυτο το πραγμα απο την δεκαετια του δεν ξερω ποτε.ενα πλαστικοποιημενο χαρτι δηλαδη
Stoliver Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, poulinos είπε να δουμε ποσο θα ισχυει αυτο.ημερομηνια ληξης ισως να δουμε στην νεα ταυτοτητα την πλαστικη γιατι σε αυτην χλωμο το κοβω. στις νεες πιστευω οτι θα γινουν πιο αυστηρα τα πραγματα ειδικα αμα μπει και καμια ημερομηνια ληξης πανω οπως με τα διαβατηρια.και εκει λογικα θα ειναι πιο δυσκολο αμα εχει ληξει και θες να πας κανα ταξιδι και δουν πχ οτι εχει ληξει σε κανα airport.ως τωρα βλεπουν την ταυτοτητα μας και θα γελανε μαλλον με αυτο το πραγμα απο την δεκαετια του δεν ξερω ποτε.ενα πλαστικοποιημενο χαρτι δηλαδη ημερομηνία λήξης, θα μπει 100%. Η ασφάλεια των τωρινών ταυτοτήτων δεν είναι καλή.
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 3 minutes ago, Stoliver said: ημερομηνία λήξης, θα μπει 100%. Η ασφάλεια των τωρινών ταυτοτήτων δεν είναι καλή. καταρχην ειναι τραγικο οχι μονο το θεμα ασφαλειας αλλα οτι ειναι ενα κομματι χαρτι και απεξω μια πλαστικοποιηση που με τον καιρο διαλυεται.και δεν χωραει και σε θηκη για καρτες.οπως ηταν και με το διπλωμα που εγινε καρτα και βρηκαμε ηρεμια.αντε να γινει και με τις ταυτοτητες.100 χρονια πισω οπως παντα. 1
Stoliver Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, poulinos είπε καταρχην ειναι τραγικο οχι μονο το θεμα ασφαλειας αλλα οτι ειναι ενα κομματι χαρτι και απεξω μια πλαστικοποιηση που με τον καιρο διαλυεται.και δεν χωραει και σε θηκη για καρτες.οπως ηταν και με το διπλωμα που εγινε καρτα και βρηκαμε ηρεμια.αντε να γινει και με τις ταυτοτητες.100 χρονια πισω οπως παντα. Σωστά τα λες. Το δίπλωμα οδήγησης από το 2009 πληρεί τα ελάχιστα μέτρα της ευρωπαϊκής ένωσης και για αυτό δεν υπάρχει πρόβλημα στο εξωτερικό. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2018 από Stoliver
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα