Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Thulogur είπε

Κοιτα το κουφο σε αυτη την περίπτωση, οσοι ειναι γεννηθεις στο Πανοραμα οπως εγω, δεν εχουν προβλημα και ας γραφει Πανοραμα Θεσ/νικης

Προφανως στο διαβατηριο γραφει μονο Πανοραμα..

Ρώτα το για καλό και για κακό, όταν είναι να χρειαστείς διαβατήριο... μην τρέχεις τελευταία στιγμή!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, totem_lost είπε

Μια χαρά ο χρόνος αναμονής έκδοσης πλέον, τώρα το μόνο που μένει είναι να έχει και ισχύ για 10  και όχι για 5 μόνο χρόνια όπως σε όλες τις άλλες χώρες.

edit: Όχι εννοούμε την ταυτότητα - κάρτα όπως η παρακάτω αλλά όλα αυτά γίνονται σε ρυθμούς βαριεστημένης χελώνας στην Ελλάδα

Λένε για τέλος του 2018 να αρχίσουν την έκδοση της νέας ταυτότητας σε κάρτα.Και ετούτοι φοβούνται τους παπάδες μην τους αφορίσουν.:P

Παίζει να είμαστε η μόνη πολιτισμένη χώρα που έχουμε για ταυτότητα αυτό το πλαστικοποιημένο χαρτί που μπορεί και ερασιτέχνης να το πλαστογραφήσει.Οι Βούλγαροι με τους Ρουμάνους είχαν ταυτότητα σε κάρτα πολύ πριν μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Speculoos είπε

Επειδή παίζει πολυ αυτό το νέα ταυτότητα, όταν λέμε νέα εννοούμε αυτή που πρωτοβγήκε πριν 18 χρόνια με τους λατινικούς χαρακτήρες; :lol:

Καπως ετσι. Λιγο πριν του ολυμπιακους.

7 ώρες πριν, totem_lost είπε

Μια χαρά ο χρόνος αναμονής έκδοσης πλέον, τώρα το μόνο που μένει είναι να έχει και ισχύ για 10  και όχι για 5 μόνο χρόνια όπως σε όλες τις άλλες χώρες.

edit: Όχι εννοούμε την ταυτότητα - κάρτα όπως η παρακάτω αλλά όλα αυτά γίνονται σε ρυθμούς βαριεστημένης χελώνας στην Ελλάδα

nees-tautotites.jpg

Σωστος, αν οχι 10 (δεν ξερω κανενα διαβατηριο που να κραταει τοσο) Τουλαχιστον 7 οπως ειναι στη Γαλλια.

2 ώρες πριν, gregdel είπε

Ρώτα το για καλό και για κακό, όταν είναι να χρειαστείς διαβατήριο... μην τρέχεις τελευταία στιγμή!

Ρωτησα, την εβγαλα πριν κανα μηνα

Δημοσ.
On 10/4/2018 at 8:43 PM, Thulogur said:

Απ οσο εχω ακουσει απο φιλο που δουλευει εκει, περνανε τον ελεγχο κανονικα απλα ειναι λιγο καχύποπτοι επειδη η χωρα μας φημιζεται για τις εξαγωγες μεταναστων με πλαστα εγγραφα. Αν φαίνεσαι λιγο πιο "μεσογειακός" θα σε τσεκάρουν λιγο παραπανω :P

Αν εχεις ταυτοτητα λιγο τσακακωμενη ή "παλαιου τυπου" μπορει να σε καθυστερησουν λιγο παραπανω, καλύτερα να τα σκάσεις να βγαλεις διαβατηριο

μαλλον για αυτους η νεα ταυτοτητα μας θεωρειται ακομα παλαιου τυπου

On 10/4/2018 at 9:06 PM, ProponitisTouKanape said:

Πριν κανα μηνα, στο αεροδρομιο της Φρανκφουρτης, πιο γρηγορα περασε η φιλη που ταξιδευαμε μαζι και ειχε "πεπαλαιωμενη" ταυτοτητα (αλλα με λατινικα), παρα εγω με διαβατηριο. Μαλλον επειδη εχω μουσι :P 

οι μισοι ελληνες ειναι με μουσι πλεον:P

On 10/4/2018 at 9:15 PM, gregdel said:

Νέα ταυτότητα εννοείται... και όχι μόνο!

Προσοχή στο εξής: Αν είσαι από Θεσσαλονίκη και έχεις νέα ταυτότητα που ο γραφιάς εκεί βαρέθηκε και έγραψε ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (όπως στη δική μου), πρέπει πρώτα να βγάλεις νέα ταυτότητα και μετά διαβατήριο...

και ο αλλος ελεος δηλαδη σε ταυτοτητα να το γραψει με / .

On 10/4/2018 at 9:54 PM, Speculoos said:

Επειδή παίζει πολυ αυτό το νέα ταυτότητα, όταν λέμε νέα εννοούμε αυτή που πρωτοβγήκε πριν 18 χρόνια με τους λατινικούς χαρακτήρες; :lol:

υπαρχει η παλια ταυτοτητα που ηταν ολα στα ελληνικα υπαρχει η νεα ταυτοτητα εδω και τοσα χρονια που ειναι με τα λατινικα και υπαρχει η ταυτοτητα η πλαστικη σαν καρτα που καποτε θα την δουμε.

On 10/4/2018 at 9:40 PM, Thulogur said:

Κοιτα το κουφο σε αυτη την περίπτωση, οσοι ειναι γεννηθεις στο Πανοραμα οπως εγω, δεν εχουν προβλημα και ας γραφει Πανοραμα Θεσ/νικης

Προφανως στο διαβατηριο γραφει μονο Πανοραμα..

και μετα αντε ο αλλος να καταλαβει που γεννηθηκες οταν υπαρχει πανοραμα σε 100 περιοχες.

On 11/4/2018 at 4:19 AM, gregdel said:

το καλο ειναι οτι η νεα ταυτοτητα βγαινει κατευθειαν.

On 11/4/2018 at 6:30 AM, papoys1 said:

Λένε για τέλος του 2018 να αρχίσουν την έκδοση της νέας ταυτότητας σε κάρτα.Και ετούτοι φοβούνται τους παπάδες μην τους αφορίσουν.:P

Παίζει να είμαστε η μόνη πολιτισμένη χώρα που έχουμε για ταυτότητα αυτό το πλαστικοποιημένο χαρτί που μπορεί και ερασιτέχνης να το πλαστογραφήσει.Οι Βούλγαροι με τους Ρουμάνους είχαν ταυτότητα σε κάρτα πολύ πριν μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

τραγικη η δικια μας ταυτοτητα.τουλαχιστον αλλαξαμε τα διπλωματα.

On 11/4/2018 at 6:32 AM, Thulogur said:

Καπως ετσι. Λιγο πριν του ολυμπιακους.

Σωστος, αν οχι 10 (δεν ξερω κανενα διαβατηριο που να κραταει τοσο) Τουλαχιστον 7 οπως ειναι στη Γαλλια.

Ρωτησα, την εβγαλα πριν κανα μηνα

σκεψου και ποσα λεφτα βγαινουν οταν κραταει μονο 5 χρονια.κανονικα θα επρεπε να υπαρχει ευρωπαικη οδηγια για ολες τις χωρες να ειναι το ιδιο.ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

On 10/4/2018 at 9:15 PM, gregdel said:

Νέα ταυτότητα εννοείται... και όχι μόνο!

Προσοχή στο εξής: Αν είσαι από Θεσσαλονίκη και έχεις νέα ταυτότητα που ο γραφιάς εκεί βαρέθηκε και έγραψε ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (όπως στη δική μου), πρέπει πρώτα να βγάλεις νέα ταυτότητα και μετά διαβατήριο...

to διαβασα και αλλου οτι καποιος εφαγε ποδι για εκδοση διαβατηριου λογω παλιας ταυτοτητας.η αφασια ειναι οτι στα δικαιολογητικα τα τζιμανια δεν το εχουν γραψει οτι θελει νεο δελτιο ταυτοτητας.βεβαια θα το μαθεις οταν πας εκει απευθειας:P

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Thulogur είπε

10 είναι και στην Γαλλία όπως και σε ένα 90% των κρατών της Ευρώπης.

• Like 1
Δημοσ.

παω στοιχημα οτι μπορει να ειναι και πιο φτηνα εκει εξω που αναλογικα με τους μισθους σιγουρα θα ειναι.εδω οχι καθε 5 να σκας την 90 αρα.

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, poulinos είπε

υπαρχει η παλια ταυτοτητα που ηταν ολα στα ελληνικα υπαρχει η νεα ταυτοτητα εδω και τοσα χρονια που ειναι με τα λατινικα και υπαρχει η ταυτοτητα η πλαστικη σαν καρτα που καποτε θα την δουμε.

Η τελευταία ταυτότητα που αναφέρεις δεν υπάρχει, άρα ακόμα συνεχίζουμε να αναφερόμαστε στην ισχύουσα ταυτότητα ως νέα εδώ και 18 χρόνια;

Η ταυτότητα είναι μία γιατί πολύ απλά όσοι έχουν ακόμα ταυτότητες που εκδόθηκαν πριν το 2000 έχουν πλέον λήξει. :huh:

Δημοσ.
23 hours ago, poulinos said:

to διαβασα και αλλου οτι καποιος εφαγε ποδι για εκδοση διαβατηριου λογω παλιας ταυτοτητας.η αφασια ειναι οτι στα δικαιολογητικα τα τζιμανια δεν το εχουν γραψει οτι θελει νεο δελτιο ταυτοτητας.βεβαια θα το μαθεις οταν πας εκει απευθειας:P

Συνέχεια γίνεται αυτο, αναρωτιέμαι αν εχεις κανει κανεις φασαρια και να ζητησει να τα πληρωσει το χαϊβανι ο γραφιας του τμηματος(αν ειναι ο ιδιος)

20 hours ago, totem_lost said:

10 είναι και στην Γαλλία όπως και σε ένα 90% των κρατών της Ευρώπης.

εχεις απόλυτο δικιο, καποια στιγμη πρεπει να αλλαξε.. μου ειχαν πει κατι για 90κατι ευρω και 7χρονια

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Speculoos είπε

Η τελευταία ταυτότητα που αναφέρεις δεν υπάρχει, άρα ακόμα συνεχίζουμε να αναφερόμαστε στην ισχύουσα ταυτότητα ως νέα εδώ και 18 χρόνια;

Η ταυτότητα είναι μία γιατί πολύ απλά όσοι έχουν ακόμα ταυτότητες που εκδόθηκαν πριν το 2000 έχουν πλέον λήξει. :huh:

Εχω δει ταυτοτητα που ελεγε Βασιλειο της Ελλαδας σε δημοσια υπηρεσια και περασε κανονικα.

Χωρις λατινικους εβγαιναν και μετα το 2000. Εγω τοτε ειχα βγαλει. 

Υπαρχει και πιο νεα αλλαγη ομως. Οι τελευταιες δεν ειναι χειρογραφες.

Δημοσ.
14 hours ago, Speculoos said:

ναι το εγραψα κιολας οτι δεν υπαρχει ακομα η καρτα .θεωρητικα ειναι να μας ερθει πρακτικα ....

οποτε ναι η ταυτοτητα ειναι αυτη με τους λατινικους χαρακτηρες εδω και τοσα χρονια.υπαρχουν βεβαια και ταυτοτητες πιο παλιες που δεν ειναι με λατινικους χαρακτηρες και λογικα ολο και καποιος θα υπαρχει και με καμια ταυτοτητα απο το 1940:P.

επισης στις νεες ταυτοτητες που εχουμε με τους λατινικους αν θυμαμαι σωστα εχω δει καποιες να ειναι χειρογραφες ενω αλλες κανονικα απο Pc.πλεον μαλλον απο pc ειναι. θεωρητικα μια ειναι πρακτικα θα δεις πολλες εκει εξω ξεχασμενες αφου δεν σε υποχρεωνει καποιος να την αλλαξεις.ισως να γινει αυτο οταν βγει η καινουρια

12 hours ago, Thulogur said:

Συνέχεια γίνεται αυτο, αναρωτιέμαι αν εχεις κανει κανεις φασαρια και να ζητησει να τα πληρωσει το χαϊβανι ο γραφιας του τμηματος(αν ειναι ο ιδιος)

εχεις απόλυτο δικιο, καποια στιγμη πρεπει να αλλαξε.. μου ειχαν πει κατι για 90κατι ευρω και 7χρονια

στα δικαιολογητικα δεν γραφει αν θα πρεπει να ειναι νεα η παλια απλα ισως να μην το αναφερει με την λογικη οτι ναι η παλια σου εχει ληξει ετσι και αλλιως οποτε θεωρειται οτι πρεπει να εχεις νεα.περα απο τις φωτογραφιες δεν χρειαζεται κατι αλλο να εχεις και δεν πληρωνεις κατι αλλο .οποτε δεν ειναι κοπος βγαινει κατευθειαν και απλα πληρωνεις τα 10 ευρω για φωτογραφια ή οσο κανουν.το κακο οτι πρεπει να πας εφορια,τραπεζες κτλ να αλλαξεις τον αριθμο διοτι στις τραπεζες φιλος που αλλαξε ταυτοτητα δεν υπηρχε ΚΛΑΣΣΙΚΑ Online τροπος να γινει.ειναι δυσκολο να την  σκαναρεις δηλαδη και να την στειλεις καπου και να την περασουν.οι τραπεζες σε μερικα πραγματα ειναι χειροτερες και απο δημοσια υπηρεσια ειδικα οταν βλεπω να ζητανε μισθοδοσιες και εκαθαριστικα εφοριας.90 σχεδον δινεις και εδω για 5 χρονια

9 hours ago, Miracle Worker said:

Εχω δει ταυτοτητα που ελεγε Βασιλειο της Ελλαδας σε δημοσια υπηρεσια και περασε κανονικα.

Χωρις λατινικους εβγαιναν και μετα το 2000. Εγω τοτε ειχα βγαλει. 

Υπαρχει και πιο νεα αλλαγη ομως. Οι τελευταιες δεν ειναι χειρογραφες.

και οι λατινικες καποιες ειναι και χειρογραφες. ασχετα που οι παλιες εχουν ληξει δεν νομιζω οτι σε υποχρεωνουν με καποιο τροπο να την αλλαξεις οπως και με το παλιο διπλωμα ή και με το πολυ παλιο που ειχαν καποιοι αλλοι που δεν περναει καν ευρωπη.

• Like 1
Δημοσ.
14 hours ago, Diskimpex said:

Αν θες διαβατηριο ,σου λεει η αστυνομια για αλλαγη .Επισης και οι τραπεζες αναλογα τι κανεις μαζι τους .

καλα ναι θα σε ενημερωσουν απλα η αφασια ειναι οτι δεν εχει βγει νομος που να υποχρεωνει τους παντες να αλλαξουν την ταυτοτητα.επισης ειναι τραγικο το να εχουμε αυτο το πραγμα για ταυτοτητα ακομα.

Δημοσ.

Μπορει να κανω λαθος ,αλλα καπου μου εχουν πει υπαρχει διαταξη.Εκτος απο τους ανω των 65 ετων,μαλλον για θεματα υγειας .

Δεν τηρειται,οπως ολα στην Ελλαδα.Οτι τους βολευει.

Δημοσ.
3 minutes ago, Diskimpex said:

Μπορει να κανω λαθος ,αλλα καπου μου εχουν πει υπαρχει διαταξη.Εκτος απο τους ανω των 65 ετων,μαλλον για θεματα υγειας .

Δεν τηρειται,οπως ολα στην Ελλαδα.Οτι τους βολευει.

οπως αλλα τοσα πραγματα.στην θεωρια υπαρχει στην πραξη δεν υπαρχει.οπως με το καπνισμα ενα πραγμα.

Δημοσ.
Στις 4/10/2018 στις 8:31 ΜΜ, poulinos είπε

τους περασαν απο διαφορετικο σημειο για ελεγχο ή απλα στην κανονικη ουρα? και τι παραπανω ψαχνουν δηλαδη?τρωνε κολλημα με την αθλια ταυτοτητα μας ή και σε αυτους που εχουν ενδεχομενως διαβατηριο?

Αν και καθυστερημένα ,κανονικά αλλά σκανάρουν τα έγγραφα ,κάτι περιμένουν σαν απάντιση . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...