scarfacegrr Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπερα, εψαξα στο φορουμ την απορια μου αλλα δεν βρηκα κατι να με βοηθησει. Εχω την Asrock 990FX Extreme6 και εχω δει τη λιστα με τους συμβατους m.2 που δινουν. Ωστοσο, εχω το εξης ερωτημα, αν παρω καποιον εκτος λιστας, που φυσικα να μπορει να μπει στην θυρα της μητρικης μου, θα λειτουργησει κανονικα ή θα φαω φολα; Το ρωταω αυτο, γιατι στη λιστα που εχουν δωσει δεν υπαρχει σχεδον κανενας στην ελληνικη αγορα.
EddieObscurant Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Το τελευταιο bios της μητρικής σου εχει nvme support οποτε όποιο δισκο και να βαλεις , θεωρητικα θα δουλευει. Απο κει και περα η θύρα m.2 της μητρικής σου ειναι pcie 2.0 x2 οποτε οι μαξιμουμ ταχυτητες που θα πιάνεις θα ναι γύρω στα 800mb/s. Οπότε δεν αξίζει να δώσεις έξτρα λεφτα για κάποιον nvme αν δεν σκοπευεις να αλλάξεις σύστημα σύντομα Η άλλη επιλογή ειναι να παρεις εναν pcie to m.2 adapter όπως ειναι ο lycom dt-120 με κανα 20ευρω και να βάλεις εκει τον m.2 , εφ'οσων εχεις κενές pcie θύρες. Και παλι θα χεις μειωμένες ταχυτητες λογω οτι η μητρική σου δεν εχει pcie 3.0, αλλά εφ'όσων θα τρεχει σε pcie 2.0 x4 θα περιορίζεσαι στα 1600mb/s. Προσωπικά πάντως θα σου πρότεινα να κοιταξεις ενα sata crucial mx500 που ναι ο πιο value for money αυτήν την περιοδο καθώς ακομα και φουλ ταχυτητες να επιανε ο nvme λιγες ειναι οι περιπτωσεις που κάνει αισθητή διαφορά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα