philos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Θέλω να ξεκινήσω να στέλνω newsletters στα μέλη ενός forum (υπολογίζω να αποσταλούν περίπου 70k e-mails) και αναζητώ υπηρεσία που να παρέχει SMTP για να στέλνω τα e-mails από την πλατφόρμα (θα παρέχω εγώ με customια τη δυνατότητα unsubscribe κτλ). Δηλαδή ουσιαστικά θέλω να στέλνω e-mails από τη δική μου μηχανή, αντί να κάνω import τα e-mails σε κάποια υπηρεσία που δέχεται subscribers. Θα τα έστελνα χωρίς SMTP (δλδ απευθείας από τον server), όμως ανησυχώ ότι μπορεί να φάμε block λόγω της ποσότητας και μετά να έχουμε θέματα σε βασικά πράγματα όπως notifications / activate account / password reminder e-mails κτλ. Ψάχνω κάτι οικονομικό γενικά. Πχ κάποιες υπηρεσίες όπως - αν θυμάμαι καλά - το sendgrid, μου ζήταγε μεταξύ άλλων και κάποια δεκάδες δολάρια το μήνα για ανεξάρτητη IP κτλ, χρήματα υπερβολικά πολλά. To sum up: αποστολή 70k e-mails κάθε μήνα από τον server μου - τα e-mails να μην πηγαίνουν στο spam folder - δεν θέλουμε να φάμε block - γυρεύουμε οικονομική λύση. Έχετε κάποια πρόταση για την περίπτωσή μου; Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από philos
alou Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δεν παίζει ρόλο μόνο ο αριθμός αποστολών αλλά και το σύνολο παραληπτών της λίστας σου. Αν googlάρεις σχετικά keywords πχ email marketing, mailchimp alternatives, newsletter services θα βρεις πολλά 10 best μπλα που συνήθως είναι είναι στημένα οπότε θα πρέπει να το ψάξεις αρκετά. Tα Χ δεκάδες δολλάρια δεν τα γλιτώνεις απλά μείωσε το Χ όσο γίνεται με ένα ανθρώπινο service για τις ανάγκες σου
xrhstosiak Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 δες μήπως σε βολεύει η λύση της amazon https://aws.amazon.com/ses/ 1
philos Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά! Έχει κανείς ποτέ χρησιμοποιήσει το Amazon SES που αναφέρθηκε; Με ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσω ως SMTP για να στέλνω το newsletter από την πλατφόρμα. Διαβάζω ότι η dedicated IP / ανά μήνα χρεώνεται $24.95, χαμηλή τιμή δλδ σε σχέση με άλλους παρόχους που ζητάνε $70+ το μήνα! Ελπίζω να μην μου διαφεύγει κάτι. Και επίσης ($0,10 ανά 1000 e-mails <=> τα 70.000 e-mails πάνε 0,10 * 70 = $7) ; Γενικά δεν έχω πολλές γνώσεις από αποστολή e-mails και θέλω να κάνω προσεκτικές κινήσεις. Αν έχετε κάποια συμβουλή του τι να προσέξω, ευπρόσδεκτη. Επεξ/σία 8 Μαρτίου 2018 από philos
CyberCr33p Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 To Amazon SES είναι το πιο φτηνό που θα βρεις. Όμως θα πρέπει να προσέχεις να διαγράψεις τα ανενεργά e-mails διότι εάν αυξηθεί το bounce rate πάνω από 5% θα σου κάνουν suspend.
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 https://docs.aws.amazon.com/ses/latest/DeveloperGuide/blacklists.html Αναφορά σε κείμενο As with IP addresses of other email service providers, Amazon SES IP addresses occasionally appear on blacklists. This topic describes how blacklists impact your ability to send email using Amazon SES. Αναφορά σε κείμενο There are two types of IP addresses that you can use when sending email through Amazon SES: dedicated IP addresses, which are reserved for your exclusive use, and shared IP addresses, which are shared by all Amazon SES users. If you use dedicated IP addresses, you're responsible for maintaining the reputations of those addresses. However, the Amazon SES team maintains the reputations of the shared IP addresses. We actively monitor the messages that are sent through Amazon SES to remove senders who violate the AWS Service Terms. We also work closely with major mailbox providers and blacklist operators to resolve blacklisting events. Because each blacklist operator has its own de-listing policies, we can't provide estimates for the amount of time it will take to remove an address from a blacklist. Occasionally, one of our IP addresses is listed on the SORBS, UCEPROTECT, or SpamCannibal lists. Our data indicates that the impact of these blacklists is extremely low. We aren't aware of any major mailbox providers using these blacklists to reject messages. Resolving these listings would require a large amount of effort, but wouldn't provide any benefit for Amazon SES customers. For this reason, we don't actively work with these vendors to resolve blacklisting events.
philos Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα πληροφορίες σας παιδιά! Αυτό με τα bounce e-mails που λέτε με προβληματίζει. Υπάρχει τρόπος να ελέγχω μια διεύθυνση e-mail αν είναι άκυρη (πχ μέσω κάποιου API) προτού στείλει μέσω της php mail; Από τους παλιούς διαχειριστές του site, έχω ένα Excel με bounced e-mails για μέχρι το '15 και το '16, οπότε μπορώ αυτά να τα κάνω exclude. Αλλά για τα άλλα, τι μπορώ να κάνω; Ανησυχώ γιατί το 5% είναι πολύ μικρό ποσοστό και στα 70k e-mails μπορεί να το φτάσω γρήγορα! Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια ευπρόσδεκτη! Ακόμα και πρόταση άλλης υπηρεσίας. Με ενδιαφέρει να μην ξεπερνάει το κόστος τα $50 το μήνα! Μάλιστα, επειδή το newsletter θα το στέλνω κάθε 2 ή 3 μήνες, ίσως θα μπορούσα να ανέβαζα το budget στα $70 - $80 (αυτή η dedicated IP μας έχει φάει!), όμως να χρεώνομαι μόνο το μήνα / στιγμή εκείνη που στέλνω το newsletter κι όχι τους μήνες που δεν στέλνω τίποτα.
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) με όποιον και να πας (sendgrid, amazon) δεν μπορείς να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να γίνεις blacklisted. Ίσως η καλύτερη (και ποιο φθηνή) επιλογή είναι να έχεις το δικό σου smtp mailer στο δικό σου server και να ακολουθείς πιστά πρακτικές που δεν σε βάζουν σε blacklist. Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2018 από ajaxmonkey4hire
CyberCr33p Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Γενικά αυτές οι υπηρεσίες για μαζικά μηνύματα έχουν χαμηλότερο ποσοστό παράδοσης σε σχέση με έναν σωστά στημένο mail server. Συνήθως παραδίδεται το 97% των μηνυμάτων ή και χαμηλότερο. Αλλά για μαζικά μηνύματα πιστεύω δεν είναι κάτι που απασχολεί αυτόν που τα στέλνει.
ajaxmonkey4hire Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2018 Η amazon λέει: Αναφορά σε κείμενο If you use dedicated IP addresses, you're responsible for maintaining the reputations of those addresses. However, the Amazon SES team maintains the reputations of the shared IP addresses. We actively monitor the messages that are sent through Amazon SES to remove senders who violate the AWS Service Terms. Αν τα λάβεις αυτά υπόψη έχεις δυο επιλογές, Παίρνεις το πακέτο shared IP και ρισκάρεις να σε κλωτσήσει η amazon ή Παίρνεις dedicated και είσαι εσύ υπεύθυνος για την reputation. Όπως δηλαδή και στην περίπτωση που έχεις δικό σου mail server. Από αυτό προκύπτει φυσικά το ερώτημα: γιατί να πας στην amazon για dedicated την στιγμή που μπορείς να έχεις δικό σου dedicated με το 1/10 του κόστους;
philos Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Καλησπέρα παιδιά! Λοιπόν, από χθες ξεκίνησα να στέλνω το newsletter από την IP του server μου (δλδ δεν έβαλα SMTP ή άλλη υπηρεσία), αφού ο υπεύθυνος του server μου είπε ότι μου άνοιξε το sendmail και μπορώ να στέλνω από terminal και μου πρότεινε να στέλνω 5k mails ανα 3 - 4 ώρες. Έτσι, τα στέλνω λίγα λίγα (ανά 500δες). Από χθες στις 20:30 μέχρι αυτή τη στιγμή έχω στείλει λιγότερα από 7.000 e-mails ή περιπου τόσα. Και να πω ότι έχω μια e-mail bounce list με τελευταία ενημέρωση αρχές του '17, οπότε πολλά από τα mail τα έχω κάνει excluded. Το θέμα είναι ότι: 1. Παρατήρησα ότι τα yahoo mails σταματήσανε να λαμβάνουν newsletter. 2. Στο https://mxtoolbox.com/blacklists.aspx ... η IP/ domain είναι listed μόνο σε μια blacklist: την SORBS SPAM. Λέει κάτι αυτό; Μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα, δεν στέλνω άλλα e-mails, οπότε θα χρειαστώ τις γνώσεις σας για την επίλυση: 1. Τι κάνει ένα e-mail να μην ή θεωρείται spam; Να πω ότι σε ΚΑΘΕ e-mail υπάρχει σύνδεσμος άμεσου unsubscribe χωρίς να απαιτούνται logins στη πλατφόρμα κτλ. Το ακολουθεί ο χρήστης, ερωτάται ως επισκέπτης αν θέλει να απεγγραφεί κι αυτό ήταν όλο. Στο gmail αν ένα mail πάει στο spam, αναφέρεται: Αναφορά σε κείμενο Γιατί βρίσκεται αυτό το μήνυμα στα Ανεπιθύμητα; Περιλαμβάνει περιεχόμενο το οποίο χρησιμοποιείται τυπικά σε ανεπιθύμητα μηνύματα. Τι περιεχόμενο χρησιμοποιείται τυπικά σε ανεπιθύμητα; 2. Πως μπορώ να διορθώσω το θέμα του blacklist SORBS SPAM (αν είναι σημαντικό να επιλυθεί), αλλά το κυριότερο της αποστολής και σε yahoo mail; Τέλος να πω ότι πρόκειται για ένα τυπικό HTML e-mail με εικόνες (προτάσεις μας για το μήνα που αφορούν το site μας) και κάποια links με hashes (όπως του subscribe / unsubscribe). Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Χρόνια Πολλά!
paparovic Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 70k mail inbox DIY? Έχεις αργήσει καμιά 20 χρόνια. Απέλυσε τον εαυτό σου άμεσα και στείλε τα mail μέσω εξειδικευμένης υπηρεσίας. 1
philos Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Ελάτε βρε παιδιά, πείτε προτάσεις για την τρέχουσα κατάσταση να το στείλω, τουλάχιστον γι' αυτό το μήνα να πάει στα κομμάτια και μετά με αυτοαπολύω Δηλαδή με τίποτα δε μπορώ να τα στείλω με αυτό τον τρόπο; Είναι περίπου 50 - 55k εν τέλει και τα 8k έχουν σταλλεί (όσα τελικά πήγαν: βλέπω hotmail και gmail έχουν λάβει, αν κρίνω από τα unsubscribes). Το τρέχων πρόβλημα είναι το θέμα με τα yahoo και δεν έχω προχωρήσει στην αποστολή άλλων e-mails.
philos Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2018 Να πω ότι τελικά τα mails στάλθηκαν στα yahoo, έστω και με καθυστέρηση πολλών ωρών κι έστω στο spam folder, οπότε προφανώς δεν παίζει - ακόμα - κάποιο block.
CyberCr33p Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Δημοσ. 14 Απριλίου 2018 Στην SORBS μήπως ήταν ήδη η IP πριν στείλεις εσύ τα μηνύματα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα