Προς το περιεχόμενο

The Terror [2018, AMC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είδα πρώτο επ και μου φάνηκε αρκετά καλή, θα συνεχίσω μιας που διάβασα ενθαρρυντικά σχόλια και που είναι και μια σεζόν μόνο

• Απαντ. 105
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η 2η σεζόν δεν έχει σχέση με τη ιστορία της πρώτης. Ο τίτλος απλά αντικατοπτρίζει θεματικά τη σειρά... 

Με μία γρήγορη αναζήτηση:

Η 1η σεζόν αφηγήθηκε την εξαφάνιση δυο πλοίων του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού στην Αρκτική, ενώ η 2η θα μας ταξιδέψει αρκετά πιο νότια, στην Καλιφόρνια και τα στρατόπεδα εγκλεισμού των Ιαπώνων κατοίκων των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα πνεύμα κυκλοφορεί ανάμεσα στα στρατόπεδα και τρομοκρατεί τους έγκλειστους και τους δεσμώτες τους. Η κατάληξη της ιστορίας αυτής βρίσκεται στα χέρια των Alexander Woo (True Blood) και Max Borenstein (Godzilla). 

• Thanks 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η σειρά αρχίζει πολύ καλά αλλά μετά από το 3-4 επεισόδιο κάνει κοιλιά.

Θετικό ότι η 2η σεζόν θα είναι κάτι καινούργιο, σαν να είναι άλλη σειρά.

Έκλεισε με τηλεθέαση 0,8 εκ που είναι πολύ μικρή. Με τέτοια νούμερα, κανονικά καμία σειρά δεν πάει για νέα σεζόν.

Επεξ/σία από Bermudakias33
  • Like 1
Δημοσ.

Ωραία σειρά, την είδα σχετικά γρήγορα και με ευχαρίστηση. Ωραία ατμόσφαιρα, χαρακτήρες και εξέλιξη. Το τέλος μου άρεσε και μου άρεσε και το σκοτεινό intro σε κάθε επεισόδιο. Το ep.7 νομιζω ήταν το αγαπημένο μου, μαζί με τα 2-3 πρώτα.

Δημοσ.

Ρε παιδια μια απορια: στα τελευταια δευτερολεπτα τελευταιας σκηνης τι κανει ο τυπος στους παγους με το παιδι ξαπλα χαμω; δεν καταλαβα τπτ.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, nickmanak είπε

Ρε παιδια μια απορια: στα τελευταια δευτερολεπτα τελευταιας σκηνης τι κανει ο τυπος στους παγους με το παιδι ξαπλα χαμω; δεν καταλαβα τπτ.

Spoiler

Μάλλον συνειδητοποιεί ότι φτάνει το τέλος του. Υπάρχει παντού πάγος στο πλάνο και άρα μάλλον τα «παρατά»

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τα δύο πλοία βρέθηκαν τελικά μόλις πριν από 5 χρόνια. Υπάρχει κάποιο ντοκιμανταίρ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απαντώ μόνος μου. Υπάρχουν και παρουσιάζουν τα ευρήματα κατόπιν ανθρωπολογικών μελετών.

Το κορυφαίο που έμαθα είναι ότι ένα από τα πλοία που εστάλησαν για να βρουν τα Terror και Erebus ήταν και το Resolute το οποίο κόλλησε στους πάγους (μαζί με άλλα 4 νομίζω) και είναι το μόνο που επεστράφη στους Βρετανούς από Αμερικάνους φαλαινοθήρες που το βρήκαν, σε ένδειξη φιλίας.

Η Βασίλισσα Βικτώρια από την πλευρά της διέταξε να κατασκευαστεί από το κουφάρι του πλοίου ένα γραφείο και να δωριστεί στους Αμερικάνους .

Το γραφείο αυτό υπάρχει μέχρι και σήμερα στο Λευκό Οίκο. Είναι αυτό το γραφείο:

17-trump-meme.w1200.h630.jpg

Επεξ/σία από Zus
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την ειδα τη σειρα  . Τωρα γιατι τετοια ονοματα σε πλοια σα να λεμε ο μαυροκορακας  και μαυρη χελωνα τους ειχε κατουρησει εκει που τους στειλανε :P Δευτερος κυκλος δε με ενθουσιαζει καθολου το σεναριο ...

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.

Στη wikipedia υπαρχει ολη η αληθινη ιστορια με αυτα τα πλοια, γραμμενη στα αγγλικα και αρκετα διαφορετικη απο την τηλεοπτικη σειρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...