Έλεος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα, Θέλω να ξεκινήσω ένα προσωπικό blog κειμένων με το WordPress και με domain name της επιλογής μου. Όσον αφορά το Webhosting, ψάχνοντας λίγο γύρω είδα οτι υπάρχουν διάφορες επιλογές όπως το Papaki και το TopWebHost και διάβασα περσινές και προπέρσινες δημοσιεύσεις. Επειδή όμως αυτά αλλάζουν απο χρόνο σε χρόνο είπα να ανοίξω και εδώ ένα θέμα. Αν είδα καλά το papaki είναι πιο ακριβό απο το TopWebHost κατά 10 ευρώ κοντά για το μεσαίο plan τους! Θέλω κάτι customizable και χρηστικό, παρόλαυτά δε ξέρω τι ακριβώς με συμφέρει πιο πολύ και τι αρμόζει στις ανάγκες μου. Το budget για το γενικό εγχείρημα είναι 40 ευρώ χωρίς όμως να σημαίνει οτι πρέπει να ξοδευτούν όλα. Ψάχνουμε το sweet spot του VfM.
pptsmps Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Και γιατί δεν αγοράζεις από τη μσμα wordpress? 1
xrhstosiak Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 σε αυτα τα χρηματα βαζεις και το domain μεσα; γιατι ενα .gr πχ κανει 25 με τον φπα για 2 χρονια οποτε μενουν 15 για hosting 1
kormos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 3 ώρες πριν, Έλεος είπε Καλησπέρα, Θέλω να ξεκινήσω ένα προσωπικό blog κειμένων με το WordPress και με domain name της επιλογής μου. Όσον αφορά το Webhosting, ψάχνοντας λίγο γύρω είδα οτι υπάρχουν διάφορες επιλογές όπως το Papaki και το TopWebHost και διάβασα περσινές και προπέρσινες δημοσιεύσεις. Επειδή όμως αυτά αλλάζουν απο χρόνο σε χρόνο είπα να ανοίξω και εδώ ένα θέμα. Αν είδα καλά το papaki είναι πιο ακριβό απο το TopWebHost κατά 10 ευρώ κοντά για το μεσαίο plan τους! Θέλω κάτι customizable και χρηστικό, παρόλαυτά δε ξέρω τι ακριβώς με συμφέρει πιο πολύ και τι αρμόζει στις ανάγκες μου. Το budget για το γενικό εγχείρημα είναι 40 ευρώ χωρίς όμως να σημαίνει οτι πρέπει να ξοδευτούν όλα. Ψάχνουμε το sweet spot του VfM. Με το κόστος που διαθέτεις σαφώς πως δεν μπορείς να έχεις όσα ζητάς ή μάλλον στον βαθμό που το ζητάς... Με δεδομένο το domain name όπως αναφέρει και ο @xrhstosiak που ένα .gr είναι στα ~25€/2 έτη η μόνη λύση για τα υπόλοιπα χρήματα που σου απομένουν είναι πάρεις hosting από εδώ και... να σου μείνουν και ρέστα ~5€ (απλά μην έχεις και πολλές απαιτήσεις για uptime 3 ώρες πριν, pptsmps είπε Και γιατί δεν αγοράζεις από τη μσμα wordpress? Με τα δεδομένα που αναφέρει και το κόστος που διαθέτει ο @Έλεος δεν μπορεί να πάρει από WordPress.com 1
Έλεος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 @pptsmps @xrhstosiak @kormos Μάλλον δημιούργησα σύγχυση! Έπρεπε να διευκρινίσω: 25 αφορούν domain name για 2 χρόνια, και τα υπόλοιπα 15 αφορούν λύση hosting για ένα μήνα.
kormos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, Έλεος είπε @pptsmps @xrhstosiak @kormos Μάλλον δημιούργησα σύγχυση! Έπρεπε να διευκρινίσω: 25 αφορούν domain name για 2 χρόνια, και τα υπόλοιπα 15 αφορούν λύση hosting για ένα μήνα. Στο έχω απαντήσει εδώ 1
Έλεος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 4 ώρες πριν, kormos είπε Στο έχω απαντήσει εδώ Δηλαδή, χώρια το domain name, τα 15 ευρώ για hosting 1 μήνα είναι λίγα για ένα blog; Το medium πακέτο εδώ , που κοστίζει 7 ευρώ το μήνα, δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλω; υγ. Συγγνώμη για την επιμονή απλά είμαι νέος στην φάση του web hosting, και δυσκολεύομαι.
becoming_I Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Για αλλαγή δε θα μιλήσω τεχνικά αλλά θα σε ρωτήσω αν το blog που θες να φτιάξεις είναι προσωπικό ή επαγγελματικό. Αν είναι το πρώτο τότε τον πρώτο καιρό (μη σου πω τον πρώτο χρόνο) δε θα χρειάζεσαι τίποτα ιδιαίτερο σε hosting. Είμαι στο χώρο του blogging από το 2011 και έχω γράψει σε αρκετές σελίδες και σε όλες τις περιπτώσεις ο κοινός παρονομαστής είναι ένας. Ποιότητα περιεχομένου. Στη γλώσσα των bloggers Content Is The King. Πλέον δε γράφω δωρεάν αλλά στις ελάχιστες περιπτώσεις που το έκανα να "βοηθήσω" το μετάνιωσα για τον απλούστατο λόγο ότι οι διαχειριστές των σελίδων/blogs έτρωγαν όλο το χρόνο τους στο να τα κάνουν όμορφα και λειτουργικά αλλά από περιεχόμενο τίποτα (με copy paste και τηλεγραφήματα δε γίνονται δουλειές). Συνέπεια των ανωτέρω ήταν οι χαμηλές πτήσεις των σελίδων αυτών (1K το μήνα και πολλά λέω) που σε καμία των περιπτώσεων δε δικαιολογούσαν το πακέτο hosting που είχαν επιλέξει. Συνεπώς η πρόταση μου αν δεν έχεις ξανασχοληθεί με το χώρο και ταυτόχρονα η απόλυτη VfM είναι να αγοράσεις ένα domain name με 25€/2ετία όπως πολύ σωστά ανέφεραν και οι προλαλήσαντες + 13€/χρόνο domain mapping στο wordpress.com και για αρχή να κάνεις ένα blog στο wordpress.com. Γιατί wordpress.com; Πρώτο και καλύτερο zero (0) administration. Δε θα ασχολείσαι με ενημερώσεις ασφαλείας ούτε αναβαθμίσεις θεμάτων (κάτι που θα το κάνεις στο hosted). Εσύ το μόνο που θα κάνεις είναι να ανεβάζεις τα κείμενα σου και να βλέπεις τα στατιστικά της κίνησης από το Jetpack (δεν είναι ότι καλύτερο αλλά τη δουλειά του την κάνει). Αν η κίνηση σου είναι μεγάλη (πάνω από 50Κ μηνιαίως) και δεν ικανοποιείσαι από το wordpress.com το 2ο χρόνο πηγαίνεις σε hosted λύσεις. Εν ολίγοις 25+13=38€ και 2€ ρέστα για καφεδάκι για να πίνεις μέχρι να το στήσεις (5-10 λεπτά). Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από becoming_I 1
Έλεος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, becoming_I είπε Για αλλαγή δε θα μιλήσω τεχνικά αλλά θα σε ρωτήσω αν το blog που θες να φτιάξεις είναι προσωπικό ή επαγγελματικό. Αν είναι το πρώτο τότε τον πρώτο καιρό (μη σου πω τον πρώτο χρόνο) δε θα χρειάζεσαι τίποτα ιδιαίτερο σε hosting. Είμαι στο χώρο του blogging από το 2011 και έχω γράψει σε αρκετές σελίδες και σε όλες τις περιπτώσεις ο κοινός παρονομαστής είναι ένας. Ποιότητα περιεχομένου. Στη γλώσσα των bloggers Content Is The King. Πλέον δε γράφω δωρεάν αλλά στις ελάχιστες περιπτώσεις που το έκανα να "βοηθήσω" το μετάνιωσα για τον απλούστατο λόγο ότι οι διαχειριστές των σελίδων/blogs έτρωγαν όλο το χρόνο τους στο να τα κάνουν όμορφα και λειτουργικά αλλά από περιεχόμενο τίποτα (με copy paste και τηλεγραφήματα δε γίνονται δουλειές). Συνέπεια των ανωτέρω ήταν οι χαμηλές πτήσεις των σελίδων αυτών (1K το μήνα και πολλά λέω) που σε καμία των περιπτώσεων δε δικαιολογούσαν το πακέτο hosting που είχαν επιλέξει. Συνεπώς η πρόταση μου αν δεν έχεις ξανασχοληθεί με το χώρο και ταυτόχρονα η απόλυτη VfM είναι να αγοράσεις ένα domain name με 25€/2ετία όπως πολύ σωστά ανέφεραν και οι προλαλήσαντες + 13€/χρόνο domain mapping στο wordpress.com και για αρχή να κάνεις ένα blog στο wordpress.com. Γιατί wordpress.com; Πρώτο και καλύτερο zero (0) administration. Δε θα ασχολείσαι με ενημερώσεις ασφαλείας ούτε αναβαθμίσεις θεμάτων (κάτι που θα το κάνεις στο hosted). Εσύ το μόνο που θα κάνεις είναι να ανεβάζεις τα κείμενα σου και να βλέπεις τα στατιστικά της κίνησης από το Jetpack (δεν είναι ότι καλύτερο αλλά τη δουλειά του την κάνει). Αν η κίνηση σου είναι μεγάλη (πάνω από 50Κ μηνιαίως) και δεν ικανοποιείσαι από το wordpress.com το 2ο χρόνο πηγαίνεις σε hosted λύσεις. Εν ολίγοις 25+13=38€ και 2€ ρέστα για καφεδάκι για να πίνεις μέχρι να το στήσεις (5-10 λεπτά). Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές! Θα τις ακολουθήσω! Το domain mapping δεν είμαι σίγουρος αν το κατάλαβα. Είναι ουσιαστικά το: 'nameexample.wordpress.com' ;; Από αυτό υπάρχουν απολαβές βάσει επισκεψιμοτητας; υγ. δεν βρίσκω πουθενά κάποιο plan domain mapping με 13 ευρώ στο wordpress. :S Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2018 από Έλεος
kormos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 18 ώρες πριν, Έλεος είπε Δηλαδή, χώρια το domain name, τα 15 ευρώ για hosting 1 μήνα είναι λίγα για ένα blog; Το medium πακέτο εδώ , που κοστίζει 7 ευρώ το μήνα, δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που θέλω; υγ. Συγγνώμη για την επιμονή απλά είμαι νέος στην φάση του web hosting, και δυσκολεύομαι. Προφανώς ή κάτι δεν κα΄ταλαβα εγώ καλά ή στην αρχική περιγραφή λείπει η λεπτομερία αυτή... Αναφορά σε κείμενο Το budget για το γενικό εγχείρημα είναι 40 ευρώ χωρίς όμως να σημαίνει οτι πρέπει να ξοδευτούν όλα. Θεωρούσα πως σε γενικό σύνολο θες να ξοδέψεις ~40€. Αν έχω καταλάβει λάθος τότε κρατάς τα όσα σου ανέφερα νωρίτερα... Αν όμως είναι το κόστος για το ξεκίνημα τόσο που σημαίνει ότι μπορείς μηνιαίως να καταβάλεις ένα κόστος ~10€ τότε φυσικά και σε καλύπτει αυτό που το πακέτο που έχεις δει όπως επίσης μπορείς να δεις εδώ.
becoming_I Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Έλεος είπε Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές! Θα τις ακολουθήσω! Το domain mapping δεν είμαι σίγουρος αν το κατάλαβα. Είναι ουσιαστικά το: 'nameexample.wordpress.com' ;; Από αυτό υπάρχουν απολαβές βάσει επισκεψιμοτητας; υγ. δεν βρίσκω πουθενά κάποιο plan domain mapping με 13 ευρώ στο wordpress. :S Το ονοματηςσελιδαςσου.wordpress.com είναι δωρεάν με το wordpress δε χρειάζεται να πληρώσεις κάτι. Το domain mapping συνδέει το ονομα.wordpress.com με το domain που έχεις αγοράσει. Νομίζω ότι άλλες υπηρεσίες όπως το blogger της google δεν το χρεώνουν. Για το domain mapping δες εδώ. Αφού εγγραφείς και πας σε αυτή τη σελίδα θα επιλέξεις manually connect it και στη συνέχεια αφού το βάλεις θα σου βγει η φόρμα να πληρώσεις, πρόσεξε όμως μην επιλέξεις κανένα premium πρόγραμμα (και σε χρεώσει κανα 100άρι στο κεφάλι). Μπορείς μέσω του WordAds(είναι του ίδιου του wordpress) να έχεις έσοδα από το site. Αν θες να γλιτώσεις και το domain mapping (λέμε τώρα) μπορείς να κάνεις ένα redirect από το onomasite.gr στο onomasite.wordpress.com . Για αρχή ξεκίνα με σκέτο ονομασελίδας.wordpress.com και στη συνέχεια βλέπεις πως θα πορευτείς. Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2018 από becoming_I
xrhstosiak Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2018 hosting για ενα μηνα? μετα? απολαβές βάσει επισκεψιμοτητας??? με το που σηκωσεις το blog σου αναμενεις τσουναμι επισκεψιμοτητας; (αν ξερεις κανα κολπο δεν μας το λες και μας ) καλυτερα λοιπον απλοποίησε τα πραγματα παρε ενα domain, και ενα πακετο ενος μηνα με 5 ευρω στην cretaforce σηκωσε το blog σου και προχωρας γιατι τωρα απλα εισαι σε μια συγχυση 2
Cabir Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2018 Στις 2/24/2018 στις 12:51 ΜΜ, xrhstosiak είπε hosting για ενα μηνα? μετα? προφανώς θα εννοεί πως είναι διαθετημένος να δίνει αυτό το ποσό κάθε μήνα.
Έλεος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Στις 2/24/2018 στις 12:01 ΜΜ, becoming_I είπε Το ονοματηςσελιδαςσου.wordpress.com είναι δωρεάν με το wordpress δε χρειάζεται να πληρώσεις κάτι. Το domain mapping συνδέει το ονομα.wordpress.com με το domain που έχεις αγοράσει. Νομίζω ότι άλλες υπηρεσίες όπως το blogger της google δεν το χρεώνουν. Για το domain mapping δες εδώ. Αφού εγγραφείς και πας σε αυτή τη σελίδα θα επιλέξεις manually connect it και στη συνέχεια αφού το βάλεις θα σου βγει η φόρμα να πληρώσεις, πρόσεξε όμως μην επιλέξεις κανένα premium πρόγραμμα (και σε χρεώσει κανα 100άρι στο κεφάλι). Μπορείς μέσω του WordAds(είναι του ίδιου του wordpress) να έχεις έσοδα από το site. Αν θες να γλιτώσεις και το domain mapping (λέμε τώρα) μπορείς να κάνεις ένα redirect από το onomasite.gr στο onomasite.wordpress.com . Για αρχή ξεκίνα με σκέτο ονομασελίδας.wordpress.com και στη συνέχεια βλέπεις πως θα πορευτείς. Καλησπέρα! Έχω πρόβλημα με το domain mapping. Έκανα αίτηση κατοχύρωσης μόλις χθες και συνέχισα στο wordpress να κάνω manual connect. Το πατάω, συμπληρώνω το κατοχυρωμένο μου domain name, και εκεί που εσένα στο screenshot σου βγάζει "€13.00 /year" εμένα μου γράφει το εξής "Included in WordPress.com Premium: Όταν συμπληρώνω το domain και πατάω add μου βάζει αυτόματα στο cart το premium plan της Wordpress. Τα αφαιρώ απο το cart πάω να κάνω ξανά manual connect και ξανά το ίδιο! Μου βάζει στο cart το premium plan για 96 ευρώ και το Domain mapping το βγάζει ως "Free with your plan": Spoiler Τι κάνω λάθος;;
becoming_I Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2018 4 λεπτά πριν, Έλεος είπε Τι κάνω λάθος;; Στείλε ένα mail στο support του wordpress. Το έχουν και άλλοι αυτό το πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα