Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια.. Αρχικα θα ηθελα να πω πως δεν εχω καποια ιδιαιτερη εμπειρια και πως ηθελα να πειραματιστω σε περιπτωση που δεν πετυχει αυτο που παω να κανω.

Εχω ενα main router απο το οποιο θελω να επεκτεινω την εμβελεια του βαζοντας ενα access pointer. Στην ουσια αυτο που θελω να κανω ειναι να εχω ιντερνετ σε 2 σπιτια τα οποια ομως εχουν την ιδια γραμμη (αποσταση 20-25 μετρων το ενα σπιτι απο το αλλο).

Το ρουτερ που θελω να χρησιμοιποιησω για access pointer/extenderer ειναι το ZTE ZXV10 W300. Διαβασα για την διαφορα μεταξυ router και modem/router αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη αν μπορει το modem/router αυτο να χρησιμοποιηθει ως AP γιατι βλεπω στην σελιδα του gateway οτι υπαρχει η επιλογη του ΑP. Παρολαυτα, οταν παω να αλλαξω την ΙP και να απενεργοποιησω την λειτουργια DHCP για να μην δουλευει ως ρουτερ μου πεταει αυτο στην παρακατω εικονα..

Βασικα απο εσας θελω να μου πειτε  αρχικα αν μπορω οντως να χρησιμοποιησω το συγκεκριμενο μοντελο ως AP και αν κανω κατι λαθος και δεν μπορω να απενεργοποιησω τον DHCP server. 

5a8d9b126f180_IMG_20180221_144701_HDR1.thumb.jpg.5945f1ee4aa3011b286063750a9f3b8d.jpg

Επεξ/σία από him8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σαν extender δεν μπορει να χρησιμοποιηθει με τη λογικη του client η repeater.σαν access point μπορεις να το δουλεψεις μονο αν συνδεθει με το κεντρικο ρουτερ μεσω καλωδιου και αλλαξεις ip ωστε να ειναι εκτος του dhcp range του ρουτερ. απενεργοποιεις dhcp σε αυτο και κλεινεις περιττα services.αφου τα κανεις αυτα τοτε μπορεις να μπεις πληκτρολογωντας τη νεα ip που του εχεις ορισει.αν δεν ειναι συνδεμενο με το κυριο ρουτερ τοτε πρεπει να εχεις καρφωτη ip στο pc σου

Επεξ/σία από astrea966

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...