philos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Καλησπέρα! Έχω την τελευταία έκδοση Thunderbird (52.6.0) στην οποία διαχειρίζομαι το βασικό μου Yahoo! mail. Εδώ και πολύ καιρό, όταν έστελνα σε μια φίλη e-mail (αυτή χρησιμοποιούσε hotmail), με ελληνικούς χαρακτήρες τα λάμβανε ως "????????". Μάλιστα όχι μόνο το δικό μου κείμενο, αλλά κι όλα το ιστορικό με ελληνικά που φαίνεται κάτω από το κυρίως κείμενο, καθώς έγινε processed από τον Thunderbird μου και μετά αποστολή. Το θέμα είναι ότι από προχθές, έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα κι αυτοί που έχουν gmail και πιθανότατα κι άλλες υπηρεσίες πέρα από gmail! Επίσης το πρόβλημα εμφανίζεται και μεταξύ δύο thunderbird clients. Πχ έστειλα mail στα ελληνικά από το thunderbird μου σε --> άλλο email που είναι σε thunderbird και πάλι τα ελληνικά βγαίνουν "????" ερωτηματικά. Αν στείλω από το webmail του Yahoo! δεν εμφανίζεται το πρόβλημα. Τι μπορεί να φταίει; Άλλαξε κάτι η Yahoo! ;
Dimidimi4 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Σχεδόν το ίδιο συμβαίνει και σε μένα, με thunderbird (v.52.6 32bit) και yahoo.gr email - αλλά το πρόβλημα εμφανίστηκε από χθες ή προχθές... σίγουρα όχι εδώ και πολύ καιρό... στις αρχές του μήνα δούλευε μια χαρά. Τα μέηλ στους παραλήπτες φτάνουν με τους ελληνικούς χαρακτήρες να εμφανίζονται ως "?". Και το ίδιο συμβαίνει με όποιες αλλαγές στο encoding των εξερχομένων (είτε greek iso είτε unicode). Ωστόσο, η αποστολή από gmail (που διαχειρίζομαι από το ίδιο thunderbird) δεν έχει εμφανίσει κάποιο πρόβλημα. Τα email (είτε με greek iso είτε με unicode) φτάνουν και διαβάζονται κανονικά. Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό το πρόβλημα. Καμιά ιδέα; 1
panini Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2018 Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσάς, έχω κι εγώ! Πολύ ενοχλητικό!
philos Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Εμένα διορθώθηκε "από μόνο του", σήμερα.
Dimidimi4 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Μ' ένα πρώτο check, το ίδιο και σε μένα. Προφανώς ήταν κάτι από τη yahoo, καθώς δεν άλλαξε κάτι στο thunderbird. Ήταν ψυχοθεραπευτικό το να ξέρεις ότι το πρόβλημα ήταν το ίδιο και σε άλλους, πάντως - για να μην παλεύεις άδικα με ρυθμίσεις, επανεγκαταστάσεις κλπ. Σώζει πολύ χρόνο η καλή επικοινωνία. Να 'στε καλά! Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2018 από Dimidimi4 προσθήκη 2
Dimidimi4 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Δημοσ. 28 Μαΐου 2019 Στις 28/3/2018 στις 7:19 ΜΜ, panini είπε Πάλι τα ίδια κάνει?? Περισσότερο από έναν χρόνο μετά και κάνει ξανά το ίδιο... Καμιά λύση;
Dimidimi4 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2019 Στις 28/5/2019 στις 12:25 ΠΜ, Dimidimi4 είπε Περισσότερο από έναν χρόνο μετά και κάνει ξανά το ίδιο... Καμιά λύση; Φφφ... πόσος εκνευρισμός... Τελικά... ... από το thread https://support.mozilla.org/en-US/questions/1206263 ... κάποιος παρέπεμπε στο thread http://forums.mozillazine.org/viewtopic.php?f=39&t=3038519&p=14792921#p14792921 ... κι εκεί βρήκα τη (μέχρι στιγμής) λύση ... που ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω και το τι παίζει δηλαδή ... Από τον config editor: Αλλάγή του mail.strictly_mime από FALSE σε TRUE Και... έφτιαξε! 3
Giannisppos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2019 (επεξεργασμένο) Σ'ωραιος! Ας ελπισουμε οτι δε θα το ξανακανει, γιατι ειναι πολυ εκνευριστικο και σε κανει να νιωθεις ανασφαλεια.. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2019 από Giannisppos
kormos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Από την πρώτη στιγμή δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα προσωπικά... Έχετε κάνει έλεγχο στα Region Settings;
Giannisppos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δεν έχει σχέση με τα region settings αυτο το πρόβλημα, γιατί θα το έκανε και στο Gmail. Κάτι συμβαίνει σχετικά με τη Yahoo και τον thunderbird συγκεκριμένα, αλλά ευτυχώς λύνεται με την παραπάνω ρύθμιση στον editor.
kormos Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2019 4 ώρες πριν, Giannisppos είπε Δεν έχει σχέση με τα region settings αυτο το πρόβλημα, γιατί θα το έκανε και στο Gmail. Κάτι συμβαίνει σχετικά με τη Yahoo και τον thunderbird συγκεκριμένα, αλλά ευτυχώς λύνεται με την παραπάνω ρύθμιση στον editor. Περίεργο, χωρίς να έχω πειράξει καμμία ρύθμιση σε @live.com, @gmail, @yahoo.gr που στέλνω δεν βλέπω κάποιο από τα παραπάνω θέματα... Οταν θα έχω διαθέσιμο το pc μπορώ να γράψω την έκδοση που έχω εγκατεστημένη...(αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό)
kormos Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2019 Η έκδοση που έχω είναι η παρακάτω, χωρίς επιπρόσθετες ρυθμίσεις και προβλήματα με αποστολή email σε yahoo, live, gmail! Το μόνο που έχω κάνει είναι ότι έχω αναφέρει, Region Settings PC σε Greek/Greece
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα