Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 21/10/2019 στις 2:11 ΠΜ, kathytherion είπε

Καλησπερα! Γραφω εδω για να μην ανοιγω αλλο θεμα... μενω Αθηνα σε περιοχη κοντα στο κεντρο,αλλα οχι μεσα στο κεντρο, που δυστυχως δεν εχει μετρο( αν κ εχει λεωφορεια και τραμ). Εχω ενα 1000ρι αμαξακι που το χρησιμοποιω πολυ αραια μονο οταν πηγαινω πατρικο που εειναι μια ωρα δρομος. Δεν το κινω συχνα απο τοτε που μενω Αθηνα καθως δυσκολευομαι πολυ να το παρκαρω λογω πολυσυχναστης περιοχης και λογω σχετικης απειριας στους δρομους του κεντρου.

Οι δικοι μου λογω μιας ζημιας που προκληθηκε σε δικο τους οχημα μου προτειναν να το παρουν μιας και δεν το κινω( εκεινοι μου το παραχωρησαν πριν καποια χρονια). Η αποφαση ειναι δικη μου. Και ειμαι σε διλημμα γιατι απ τη μια σκεφτομαι πως οντως καθε χρονο δινω παγια για ασφαλεια τελη κλπ ενω το κινω ελαχιστα λογω συνθηκων και φευγουν κ σε βενζινη καποια λιγα,ενω εχω προσαρμοστει αρκετα καλα και στη χρηση μεσων μαζικης. Απ την αλλη ομως το να μην εχω καθολου αμαξι ειναι δεσμευτικο καθως αν θελησω ν αποκτησω κοστιζει, σκεφτομαι πως οσως το χριεαστω και επισης οταν πηγαινω στους δικους μου μεταφερω  ογκωδη πραγματα συχνα ειτε δικα μου ειτε για δικη τους εξυπηρετηση.

Η αποφαση ειναι δικη μου αλλα θανηθελα πολυ ν ακουσω και μερικες γνωμες και ιδεες καθως με ταλανιζει αυτο το θεμα.

Υποσημειωσεις:

1) ειμαι ανεργη οποτε δεν κανω συστηματικες διαδρομες προς συγκεκριμενες περιοχες

2)ο αντρας μου εχει αμαξι που κ αυτος εχει αραιωσει πολυ τη χρηση του λογω καλυψης απο μεσα μαζικης και λογω δυσκολου παρκινγκ. Το χει πολλα χρονια και ειναι κτητικος με αυτο οποτε δεν ξερω αν θα μου το δινε πχ για να παω στους δικους μου(δεν ειχε προκυψει τετοιο θεμα ποτε)

Αυτα ειναι τα δεδομενα κ αρχικα ολα δειχνουν οτι ισως πρεπει να το δωσω αλλα εχω δευτερες σκεψεις λογω της βαρυτητας της αποφασης που καλουμαι να παρω...

Τα 2 αμάξια είναι υπερβολή, εκτός αν ο άντρας έχει καλό μισθό και δεν έχει πρόβλημα να πληρώνει. Πόσο μάλλον τα 2 αμάξια απο τα οποία δεν χρησιμοποιείτε κανένα!!!!!!!!!!!!

Σε γενικές γραμμές έχουμε κατά νου, πως "τα γούστα, πληρώνονται". Και το να υπάρχει 2ο αμάξι για να κάθεται γιατί δεν θες να χρησιμοποιούν το 1ο, ανήκει στα "γούστα". 

Το κόστος κατοχής φθηνού μικρού αμαξιού που δεν κινείται αλλά συντηρείται κανονικά, είναι τουλάχιστον 500€ / έτος (μεσοσταθμικά σε ορίζοντα 5 ετίας). Αν κινείται, προστίθεται το κόστος καυσίμου. Φυσικά υπάρχουν και οι αποσβέσεις και απομείωση της αξίας, αλλά εφόσον μιλάμε για μικρό παλιό αμάξι, δεν υπάρχει νόημα να τα αναφέρουμε.

Οπότε? Θέμα προσωπικών προτεραιοτήτων τα πάντα!

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 2
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δλδ αυτοί που σου ΧΑΡΙΣΑΝ το αμάξι, σου ζητάνε μια διευκόλυνση αλλα εσύ το σκέφτεσαι για την 1-2 φορές τον μηνα που το θες??

Την ιδια ωρα που εισαι άνεργη , χάνεις ενα μηνιατικο+ απο το να το κρατάς κ το πιο σημαντικό αυτό ειναι το δεύτερο αμάξι στο σπίτι.

Μονο εμενα φαίνεται λάθος ολο αυτό??

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

εμένα πιο πολύ με ενόχλησε το "το προσέχει" , λες και οι υπόλοιποι τη βρίσκουμε με το να χαλάμε τα αυτοκίνητα μας. 

Εκτός και εάν έχει κανένα Zonda....σε διαφορετική περίπτωση τον φαντάζομαι να γυαλίζει το corola με το φτερό. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, squib είπε

εμένα πιο πολύ με ενόχλησε το "το προσέχει" , λες και οι υπόλοιποι τη βρίσκουμε με το να χαλάμε τα αυτοκίνητα μας. 

Εκτός και εάν έχει κανένα Zonda....σε διαφορετική περίπτωση τον φαντάζομαι να γυαλίζει το corola με το φτερό. 

Και να αράζει στο μπαλκόνι με τις μέρες, μέχρι να αδειάσει θέση απέναντι για να το παρκάρει και να το βλέπει τους επόμενους 4 μήνες που δεν θα το κουνήσει!!!

• Like 1
Δημοσ.
Στις 22/10/2019 στις 2:05 ΠΜ, tsipakis είπε

με 600 δεν ζεις οποτε κατσε στα αυγα σου 

Τι εννοεις?

Στις 22/10/2019 στις 2:03 ΜΜ, bilya είπε

Δλδ αυτοί που σου ΧΑΡΙΣΑΝ το αμάξι, σου ζητάνε μια διευκόλυνση αλλα εσύ το σκέφτεσαι για την 1-2 φορές τον μηνα που το θες??

Την ιδια ωρα που εισαι άνεργη , χάνεις ενα μηνιατικο+ απο το να το κρατάς κ το πιο σημαντικό αυτό ειναι το δεύτερο αμάξι στο σπίτι.

Μονο εμενα φαίνεται λάθος ολο αυτό??

Λιγο επιθετικο σε βρισκω. Δεν ειμαι ανεργη απο ιδεολογια. Θα μπορουσα να κινω περισσοτερο τ αμαξι αλλα εχω προσαρμοστει πολυ και στα μεσα μαζικης για να μην κανω περιττα εξοδα. Το αμαξι δε ζητησαν να το δανειστουν,αλλα με ρωτησαν αν θα ηθελα να το καταργησω επειδη η μητερα μου θα δωσει το δικο της που ναι μεγαλο στον αδερφο μου που εχει οικογεμεια και μετα η θα παρει το δικο μου η θα βρει ενα αλλο χιλιαρι αν θελω να το κρατησω. 

Τελος, το οτι ανοιξα θεμα με αυτο το διλημμα σημαινει οως δεν ειμαι απολυτη στο να το κρατησω γι αυτες τις 2 φορες το μηνα που ονως στο ενδεχομενο δουλειας κλπ μπορει να αυξηθει. Αρα η κριτικη λιγο αστοχη.

Στις 22/10/2019 στις 2:31 ΜΜ, sphinxgr είπε

Και να αράζει στο μπαλκόνι με τις μέρες, μέχρι να αδειάσει θέση απέναντι για να το παρκάρει και να το βλέπει τους επόμενους 4 μήνες που δεν θα το κουνήσει!!!

Χαχα οχι παιδια καμια σχεση, και εξωτερικα ειναι φουλ ταλαιπωρημενο απλα το οδηγει με προσοχη απαλα ξερω γω(δυσκολακι να το περιγραψω με λογια)

Δε με θεωρει κακη οδηγο αλλα ισως απειρη. Εν πασει περιπτωσει ειναι κομπλε ανθρωπος αλλα σε καποια πραγνατα θελει το δικο του πχ εχουμε ξξεωριστα πισι κλπ. Δε μιαω για εκτακτη αναγκη βεβαια

Δημοσ.
Στις 21/10/2019 στις 2:11 ΠΜ, kathytherion είπε

Καλησπερα! Γραφω εδω για να μην ανοιγω αλλο θεμα... μενω Αθηνα σε περιοχη κοντα στο κεντρο,αλλα οχι μεσα στο κεντρο, που δυστυχως δεν εχει μετρο( αν κ εχει λεωφορεια και τραμ). Εχω ενα 1000ρι αμαξακι που το χρησιμοποιω πολυ αραια μονο οταν πηγαινω πατρικο που εειναι μια ωρα δρομος. Δεν το κινω συχνα απο τοτε που μενω Αθηνα καθως δυσκολευομαι πολυ να το παρκαρω λογω πολυσυχναστης περιοχης και λογω σχετικης απειριας στους δρομους του κεντρου.

Οι δικοι μου λογω μιας ζημιας που προκληθηκε σε δικο τους οχημα μου προτειναν να το παρουν μιας και δεν το κινω( εκεινοι μου το παραχωρησαν πριν καποια χρονια). Η αποφαση ειναι δικη μου. Και ειμαι σε διλημμα γιατι απ τη μια σκεφτομαι πως οντως καθε χρονο δινω παγια για ασφαλεια τελη κλπ ενω το κινω ελαχιστα λογω συνθηκων και φευγουν κ σε βενζινη καποια λιγα,ενω εχω προσαρμοστει αρκετα καλα και στη χρηση μεσων μαζικης. Απ την αλλη ομως το να μην εχω καθολου αμαξι ειναι δεσμευτικο καθως αν θελησω ν αποκτησω κοστιζει, σκεφτομαι πως οσως το χριεαστω και επισης οταν πηγαινω στους δικους μου μεταφερω  ογκωδη πραγματα συχνα ειτε δικα μου ειτε για δικη τους εξυπηρετηση.

Η αποφαση ειναι δικη μου αλλα θανηθελα πολυ ν ακουσω και μερικες γνωμες και ιδεες καθως με ταλανιζει αυτο το θεμα.

Υποσημειωσεις:

1) ειμαι ανεργη οποτε δεν κανω συστηματικες διαδρομες προς συγκεκριμενες περιοχες

2)ο αντρας μου εχει αμαξι που κ αυτος εχει αραιωσει πολυ τη χρηση του λογω καλυψης απο μεσα μαζικης και λογω δυσκολου παρκινγκ. Το χει πολλα χρονια και ειναι κτητικος με αυτο οποτε δεν ξερω αν θα μου το δινε πχ για να παω στους δικους μου(δεν ειχε προκυψει τετοιο θεμα ποτε)

Αυτα ειναι τα δεδομενα κ αρχικα ολα δειχνουν οτι ισως πρεπει να το δωσω αλλα εχω δευτερες σκεψεις λογω της βαρυτητας της αποφασης που καλουμαι να παρω...

Συζήτα το με τον άντρα σου. πες του τις σκέψεις σου, μήπως και σου πει εκείνος το αυτονόητο(να μοιράζεστε ένα αυτοκίνητο) . Αν δεν, κράτησέ το, γιατί με όσα λες, δεν σε βλέπω να ξαναοδηγείς(έστω και με την ελάχιστη χρήση που κάνεις, όταν το χρειαστείς θα το έχεις. Το οικονομικό είναι άλλο θέμα βέβαια, αν δεν βγαίνεις και ζορίσεσαι, τζάμπα τα λέμε) . Ζύγισέ τα, μίλα και με τους δικούς σου, μήπως σε βοηθήσουν να αποφασίσεις ευκολότερα τι και πώς. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αυτοκίνητο είναι των γονιών σου και εφόσον δεν το χρησιμοποιείς συχνά θεωρώ ότι θα έπρεπε να τους το δώσεις.

Spoiler

Όσο για τον άντρα σου, ασχολίαστο.. Απορώ που δέχεσαι να έρχεσαι δεύτερη (μετά το αυτοκίνητο του). Τέλοσπάντων, ο καθένας με τα γούστα του και τις ευθύνες των επιλογών του.

Επεξ/σία από l337
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, kathytherion είπε

Εν πασει περιπτωσει ειναι κομπλε ανθρωπος αλλα σε καποια πραγνατα θελει το δικο του πχ εχουμε ξξεωριστα πισι κλπ. 

Αχμ. Θα μπορούσε απλά να φτιάξει νέο χρήστη!!! 😛

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
Στις 24/10/2019 στις 9:21 ΠΜ, sphinxgr είπε

Αχμ. Θα μπορούσε απλά να φτιάξει νέο χρήστη!!! 😛

Ναι και μετά σήκω να κάτσω όχι σήκω εσύ να κάτσω.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Update για όποιον καίγεται από αγωνία να μάθει τι έγινε τελικά.( δηλαδή κανέναν χαχαχα)

τ αμαξάκι το κράτησα, ακόμη μπορώ να το υποστηρίξω και είναι σημαντική βοήθεια, τις προάλλες οδήγησα μετά από δυο μήνες (γιατί είχε πάθει ζημιά που άργησαν,ε να διορθώσουμε ) και ένιωσα τη συγκίνηση χαχα

παμτα είμαι προετοιμασμένη ψυχολογικά ότι κάποτε για τον α β λόγο ίσως να μην οδηγώ αμαξι( είχα κάνει και χειρουργείο που απειλούσε την όραση μου όποτε εχω σκεφτεί σοβαρά αυτό το ενδεχόμενο, ευτυχώς όμως βλέπω μια χαρά) αλλά το ότι με ω σε μια πόλη κ όχι στην εξοχή μου δίνει μια σιγουριά και αυτάρκεια ότι με πόδια και συγκοινωνία κάνω τη δουλίτσα μου.

οι δικοί μου τελικά ακόμη δεν έχουν δώσει το μεγάλο στην αδερφό μου γιατί δεν μπορούν ν αποφασίσουν ακόμη τι θα κάνουν, αν θα πάρουν επιπλέον αμάξι, αγροτικό κλπ κλπ αλλά θα βρουν τι θέλουν σύντομα πιστεύω. Έχοντας πάντως δεύτερες σκέψεις ότι μήπως χρειάζονται το δικό μου να τους το άφηνα κλπ επέμειναν ότι καλο είναι να το κρατήσω ! Αυτά!

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...