Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάπου διάβασα ότι αν αλλάξεις το DNS του Router στης Google (8.8.8.8 αν δεν κάνω λάθος), οι πιθανότητες να υπάρξεις θύμα Phishing μειώνονται με μειονέκτημα ότι μειώνεται για κάποια ms και η ταχύτητα του internet. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Δημοσ.

Και ναι και οχι. Υποτιθεται οτι οι google dns εχουν πολυ καλο security αλλα επειδη ειναι και μακρια σου θα εισαι λιγο πιο αργος στο browsing. Γενικως ο κανονας ειναι να εχεις τους dns του προμηθευτη σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οποιοσδήποτε dns εκτός του παροχου σου, εχει πάντα μια ελάχιστη επιπτωση στο browsing

ΑΛΛΑ

(κατά περιπτωση) τα κέρδη απο την ασφάλεια ειναι πολύ περισσότερα.

Εγω θα σου προτεινα (δοκιμασμένα), αντι για τους dns του google να βάλεις τους dns του adguard https://adguard.com/en/adguard-dns/overview.html

Κόβει αβέρτα malware sites, οπως επισης και τόνους διαφημίσεων. Βέβαια τα ιδια περιπου αποτελεσματα μπορεις να εχεις με ενα καλό browser adblock αλλά με το dns κόβεις "υλικό" και απο άλλα προγράμματα. Εγω πέρα απο adblock (ublock origin), εχω βάλει τους adgurd dns απευθείας στις ρυθμισεις του router. Ετσι ολο το δίκτυο (υπολογιστές, κινητα, κλπ) προστατευεται απο malware και διαφημίσεις ανεξάρτητα πλατφόρμας, προγραμματος, κλπ

Επεξ/σία από isay
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...