deligkos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Αν και οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί επιχείρησαν κατά καιρούς πολλές καινοτομίες προκειμένου να αποσπάσουν κάποιο αντίτιμο από τους αναγνώστες τους, το αμερικανικό Salon επιχειρεί ένα ομολογουμένως τολμηρό βήμα. Έτσι, εάν ένας χρήστης επιλέξει να «μπλοκάρει» τις προβαλλόμενες διαφημίσεις, το σάιτ του δίνει τη δυνατότητα να δανείσει μέρος της υπολογιστικής ισχύος του μηχανήματός του, για την “εξόρυξη” του Monero, ενός κρυπτονομίσματος παρόμοιου με το bitcoin. Η δημιουργία νέων tokens ενός εικονικού νομίσματος τυπικά απαιτούν σύνθετους υπολογισμούς και αυξημένη υπολογιστική ισχύ. Το Salon δήλωσε στους αναγνώστες: «Σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό ποσοστό της υπολογιστικής ισχύος σας, για να συνεισφέρουμε στην προώθηση τεχνολογικών ανακαλύψεων, την εξέλιξη και την καινοτομία».Το site χρησιμοποιεί το CoinHive, ένα αμφιλεγόμενο εργαλείο «εξόρυξης» το οποίο πρόσφατα χρησιμοποιήθηκε για να μολυνθούν από χάκερ κυβερνητικές ιστοσελίδες στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και αλλού. Το Salon, σε αντίθεση με τους χάκερ, ειδοποιεί τους χρήστες και ζητεί την έγκρισή τους πριν το εργαλείο ξεκινήσει την «εξόρυξη». Προς το παρόν η όλη διαδικασία είναι δοκιμαστική. Η συγκατάθεση του χρήστη σημαίνει ότι ο υπολογιστής θα τρέχει πιο αργά, ενώ ενδέχεται και να υπερθερμανθεί. BBC Δείτε ολόκληρο το άρθρο
panosveto12 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Πολυ απλα δεν ξαναμπαινω σε οποιο site το κανει αυτο . Γιατι με το καταναλωνουμε περισσοτερο ρευμα επιβαρυνουμε το περιβαλλον . Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2018 από panosveto12 10 2 1
greg4 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Τα site έχουν πολλά κόστη και δεν είναι μια υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει δωρεάν ο ιδιοκτήτης τους. Ιδιαίτερα ένα site με σοβαρό traffic μπορεί να έχει χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα κόστος για server, τεχνική υποστήριξη και για devolopment. Επίσης πολλά site απασχολούν υπαλλήλους όπου για κάποιο λόγο πρέπει να... πληρώνονται. Δυστυχώς με την διάδοση των ad blocker θα καταλήξουμε σε δυο πιθανά σενάρια. Είτε θα κλείσει το αγαπημένο μας site είτε αυτά θα πληρώνονται από άλλες πηγές που σίγουρα δεν θα έχουν τους καλύτερους σκοπούς για εμάς. υ.γ. και πριν διερωτηθείτε τι λέει αυτός, αναρωτηθείτε πόσοι από τους κατόχους ad blockers εδώ το έχουν απενεργοποίησει στο ομολογουμένως ΜΗ ενοχλητικό insomnia που επισκέπτεστε κάθε μέρα. Και για να το πω πιο αναλυτικά, αν δεν έχει κάποιο έσοδο το site να πληρώσει server at least (το ποσό είναι σίγουρα τετραψήφιο κάθε μήνα), θα καταλήξουμε στην front page να βλέπουμε μόνο πληρωμένα native διαφημιστικά άρθρα και στο forum θα πέσει κάποιας μορφής λογοκρισία για μην κατηγορούμε "αγαπημένες" εταιρίες... υ.γ.2 δεν αναφέρομαι σε διάφορα τορρεντάδικα ή παρόμοια site που σε κάθε click σου πετιούνται 4-5 διαφημίσεις και pop-up 8 3
Theodore1890 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Ένα σαιτ ειδησεογραφικό που παρακολουθούσα χρόνια σταμάτησα πριν λίγο να το παρακολουθώ γιατί μου ανέβαζε τη cpu στο 40% αλλά δεν έλεγε τίποτα για εξόρυξη. Το saloni τώρα δε το ξέρω και προς τιμή του το δηλώνει αλλά προσωπικα δε δέχομαι τέτοιο πράγμα, κάτι σα νταβατζιλίκι το βλέπω, να μου στρεσσάρουν έστω και λίγο το μηχάνημα και να το φθήρουν στο χρόνο.
JS v.i.p. Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Η εποχή του εύκολου χρήματος.... με τζόκερ - Στοίχημα - Κρυπτονομίσματα και άλλα τέτοια χαριτωμένα.
afantos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 το malware το βαφτίσαν mining τώρα.... 4 1
deafman Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Παρτε ρε παιδια ενα pi zero (7$) και δειτε οσες ειδησεις θελετε και αστους να παιρνουν οσο cpu usage θελουν. Με ενα ανεμιστηρακι usb να βαραει πανω στην πλακετα του δε θα ανεβασει και θερμοκρασια ποτε. Εναλλακτικα δωστε whitelist στο adblock τα site που επισκεπτεστε και στηριζετε και θα ειναι ολοι οκ. 1 1
johniem Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να πληρώνω μια μικτή συνδρομή το μήνα στα site που επισκέπτομαι καθημερινά, με αντάλλαγμα την μη εμφάνιση διαφημίσεων. Επίσης δεν θα είχα πρόβλημα τα site να μη μου επέτρεπαν την εμφάνιση περιεχομένου σε περίπτωση που ανιχνεύσουν ad blocker. Αλλά όλη αυτή η ιστορία με το mining έχει γίνει ενοχλητική σε όλα τα επίπεδα.
bilios40 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Καψτε ρευμα για να παιξετε και τζοκερ(χρηματιστιριο) με τα ψιφια.. που τα ψιφια ειναι χρημα και τα παραμετροποιουν καποιοι οποτε θελουν.. και αυτοι οριζουν την αξια τους( οπως χρημα απο χαρτι, ξυλο και οτι αλλο θελουν) ειμαστε κακομοιριδες δουλοι και μακακες και τεμπελιδες... βελασμα απο παντου και σανο καργα... Δειτε το αν δεν... https://www.videoman.gr/76296 Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2018 από bilios40 1
kargo130 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Να απενεργοποιησουμε το adblock αλλα απο την αλλη να υπαρχει και "ορθη χρηση" των διαφημισεων. Καποια το ξεφτιλιζουν σε τετοιο βαθμο που μεχρι και video διαφημισεων ξεκινανε αυτοματα, και ψαχνεις την σελιδα να βρεις που στο διαολο ειναι. Απλα μαυρο μετα. Και προσωπικα εχω καλομαθει με το adblock και με χαλαει να βλεπω στα αριστερα δεξια πανω κατω της σελιδας διαφημισεις. Αλλα και παλι δεν ξερω αν ειναι πραγματικα σοβαρο το προβλημα και τι βαθμο διεισδύσης εχουν τα adblock(ok στο ινσομνια σιγουρα υψηλο αλλα γενικα το λεω). 6
Gtr34 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δυστυχώς οι περισσότερες σελίδες δεν έμαθαν να σέβονται τον επισκέπτη, περνώντας στην υπερβολή για μεγιστοποίηση του κέρδους.Αυτό τους γύρισε μπούμερανγκ και τώρα καλούνται να πληρώνουν το τίμημα. Το κακό είναι ότι μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά. 13
Avatar_GR Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, kargo130 είπε Να απενεργοποιησουμε το adblock αλλα απο την αλλη να υπαρχει και "ορθη χρηση" των διαφημισεων. Καποια το ξεφτιλιζουν σε τετοιο βαθμο που μεχρι και video διαφημισεων ξεκινανε αυτοματα, και ψαχνεις την σελιδα να βρεις που στο διαολο ειναι. Απλα μαυρο μετα. Και προσωπικα εχω καλομαθει με το adblock και με χαλαει να βλεπω στα αριστερα δεξια πανω κατω της σελιδας διαφημισεις. Αλλα και παλι δεν ξερω αν ειναι πραγματικα σοβαρο το προβλημα και τι βαθμο διεισδύσης εχουν τα adblock(ok στο ινσομνια σιγουρα υψηλο αλλα γενικα το λεω). Ακριβώς αυτό. Και εμένα δεν με ενοχλεί να έχει ορθή χρήση διαφήμισης στο site,αλλά όχι να βλέπεις η μισή σελίδα να είναι διαφημίσεις και στο κέντρο ένα μικρο κομμάτι που να είναι το άρθο που διαβάζεις.... Η τα βιντεοsite.... Πήγα να δω ένα μεγάλο βίντεο (σε dailymotion νομίζω) χωρίς adblock και κάθε 5 λεπτά είχε διαφήμιση που κρατούσε περίπου 1 λεπτό!!!! Τραγικό! Από τα καλύτερα site στο θέμα των διαφημίσεων που έχω δει είναι το insomnia. Μπράβο. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kargo130 είπε Να απενεργοποιησουμε το adblock αλλα απο την αλλη να υπαρχει και "ορθη χρηση" των διαφημισεων. Καποια το ξεφτιλιζουν σε τετοιο βαθμο που μεχρι και video διαφημισεων ξεκινανε αυτοματα, και ψαχνεις την σελιδα να βρεις που στο διαολο ειναι. Απλα μαυρο μετα. Και προσωπικα εχω καλομαθει με το adblock και με χαλαει να βλεπω στα αριστερα δεξια πανω κατω της σελιδας διαφημισεις. Αλλα και παλι δεν ξερω αν ειναι πραγματικα σοβαρο το προβλημα και τι βαθμο διεισδύσης εχουν τα adblock(ok στο ινσομνια σιγουρα υψηλο αλλα γενικα το λεω). αυτο. προσωπικα ξεκινησα τα adblocker οχι επειδη ειμαι περιεργος και δεν ανεχομαι καμια διαφημιση, αλλα επειδη πριν μερικα χρονια το ειχαν ξεχεσει το θεμα γενικα ολες οι σελιδες με διαφημισεις επιτηδες αποπροσανατολιστικες. και ολοι, οικογενεια, φιλοι, κλπ να χαν συνεχεια θεμα να παταν τη μια διαφημιση μετα την αλλη και να κολλαν του κοσμου τα malware, εκτοτε σε ολους adblock και βρηκαμε την υγεια μας. οι σελιδες σημερα πληρωνουν την απληστια του "χτες", και δεν σκοπευω να απενεργοποισω τα adblocker σε κανεναν. πειτε με κακο, αλλα δεν ξαναμπλεκω σε τετοιες φασαριες Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2018 από Επισκέπτης
PCharon Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Ανοίγοντας το συγκεκριμένο ιστότοπο όντως παρατηρώ ένα thread του firefox να χρησιμοποιεί τον ένα πυρήνα του επεξεργαστή κάπως αρκετά, όσο το tab είναι επιλεγμένο.. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2018 από PCharon
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα