Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, aristarhos είπε

Εντάξει, να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ο καφές με ονομασία εσπρέσσο έχει προδιαγραφές που έχουν οριστεί σαφώς από το Εθνικό Ινστιτούτο Ιταλικού Εσπρέσο. Ειδάλλως, να αποδεχτούμε πως όλα τα ουίσκια  ανεξαρτήτου παλαιότητας είναι ίδια, όλα τα λευκά τυριά είναι φέτες, και όλες οι κινέζικες απομιμήσεις είναι το ίδιο καλές με τα πρωτότυπα που αντιγράφουν. 

Ισχύει και εδώ το «ότι πληρώνεις, παίρνεις». Αυτές οι μηχανές είναι «παιχνιδάκια». Αν ανοίξεις από μέσα μία σοβαρή μηχανή καταλαβαίνεις τι είναι οι μεν και τι οι δε.

Thermoblock, pressurized basket, αστάθεια θερμοκρασίας, πλαστικά φθηνά υλικά, κ.τ.λ.

Ουσιαστικά κάνουν προσομοίωση εκχύλισης εσπρέσσο. Είναι μια φθηνή βολική λύση για τους αδαείς.

Καλύτερα «μπρίκι» ή μηχανή με κάψουλες. Αυτή είναι η άποψή μου.

Ειρήνη υμίν. :)

Δεν νομίζω να είναι καλύτερο το μπρίκι που κάνει ένα νεροζούμι, ούτε οι τυποποιημένες καφετιέρες.

Δηλαδή οι προδιαγραφές του πανεπιστημίου εσπρέσο ισχύουν μόνο για τις καφετιέρες των 50 ευρώ και όχι για το μπρίκι των 5 ευρώ και τις καψουλομηχανές των 50 ευρώ;;

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 minutes ago, lampisd said:

πολυ καλη η τιμη δεν λεω-αλλα ειχα παρει πριν 1 χρονο και κατι την ιδια μηχανη κρατησε 1 μηνα -την εστειλα στην εγγυηση εξοδα δικα μου,το αποτελεσμα ηταν μου εστειλαν αλλη μηχανη καινουρια προβληματικη-την εστειλα με δικα τους εξοδα-μετα μου εστειλαν κι αλλη προβληματικη-ξανα λοιπον πισω-η τεταρτη δουλευει περιπου 7 μηνες-το προβλημα της ηταν στον περιστροφικο διακοπτη-εχω την ιδια μηχανη απο το lidl αρκετα χρονια χωρις κανενα προβλημα....οποτε της buldoza ειναι λιγακι οτι σου τυχει.Αλλα σε αυτα τα χρηματα παρεα με τον καφε ειναι τζαμπα.

Δεν γυρναγε ο διακοπτης? Γιατι εχω αυτο το θεμα

Δημοσ.

Παιδια μην μπλεκετε με μηχανες που κανουν νεροζουμι. Με 150 ευρω παιρνετε καλη μηχανη εσπρεσσο. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, GenesisX είπε

Δεν νομίζω να είναι καλύτερο το μπρίκι που κάνει ένα νεροζούμι, ούτε οι τυποποιημένες καφετιέρες.

Δηλαδή οι προδιαγραφές του πανεπιστημίου εσπρέσο ισχύουν μόνο για τις καφετιέρες των 50 ευρώ και όχι για το μπρίκι των 5 ευρώ και τις καψουλομηχανές των 50 ευρώ;;

το μπρικι είναι γνωστό ότι δεν κάνει espresso αλλά μόκα, κάτι άλλο δηλαδή, και οι καψουλομηχανές επίσης κάτι τύπου εσπρεσσο. Αν σ αρέσει αυτό που πίνεις με 20-40-80-100 ευρώ μια χαρά δικαίωμά σου. Αλλά δεν είναι espresso by the book. Είπαμε αν σ αρέσει είναι άλλο θέμα. Για espresso τα χουμε ξαναπεί, πρέπει να μπει το χέρι στη τσέπη.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mp123 είπε

Παιδια μην μπλεκετε με μηχανες που κανουν νεροζουμι. Με 150 ευρω παιρνετε καλη μηχανη εσπρεσσο. 

Με 300 πολυ καλη, με 600 παρα πολυ καλη......

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποια είναι η καλή μηχανή με 150 που κάνει καφέ υψηλού επιπέδου;; Πείτε μας για να πάρουμε άμεσα... ή για να γελάσουμε :P

Οι delonghi-saeco-gaggia των 100 ευρώ, δοκιμασμένα δεν είναι καλύτερες από τις silvercrest-arielli...

Από 300 και πάνω μιλάμε για καλό εσπρέσο.

Ειδικά τώρα που δεν υπάρχει και η επιλογή της gaggia classic ανεβαίνει ακόμη περισσότερο το κόστος.

Στο greekespresso  forum η πιο φθηνή που προτείνουν κοστίζει 360 ευρώ (Lelit Pl41e ) (+μύλο που πρέπει να πάρεις για να την αξιοποιήσεις).

Αναμένω απαντήσεις με προτάσεις και όχι με αερολογίες...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
4 ώρες πριν, zio10 είπε

Ε γράψτε καμία vfm! :)

Delonghi EC 685 BK Dedica Style

Στα 157 ευρω κανει παρα πολυ αξιοπρεπη εσπρεσσο. Συν οτι δεν εχει μεγαλο ογκο συν οτι ειναι αυτοματη. Δεν καθεσε να υπολογισεις πιτε θα σταματησεις την ροη. Εχει μονη και διπλη δοση. Πολυ καλα υλικα κατασκευης. Προσωπικα την εχω ενα χρονο και βαλε κανω τουλαχιστον 6 καφεδες καθε μερα. Μονο καθε μηνα εναν αυτοματο καθαρισμο κανω. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Delonghi Dedica είναι ίδιας κατηγορίας με τις φθηνότερες.
Έντυσαν το πλαστικό περίβλημα με φύλλο ίνοξ και ανέβηκε η τιμή.

1.JPG

2.JPG

3.JPG

4.JPG

6.JPG

Επεξ/σία από aristarhos
  • Like 3
Δημοσ.

Όπως τα είπαν και παραπάνω. Είτε 40 δώσεις είτε 150 και παραπάνω ουδεμία διαφορά θα έλεγα.Επισης η lelit που αναφέρθηκε όντως είναι η entry level για espresso + μύλος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mp123 είπε

Delonghi EC 685 BK Dedica Style

Στα 157 ευρω κανει παρα πολυ αξιοπρεπη εσπρεσσο. Συν οτι δεν εχει μεγαλο ογκο συν οτι ειναι αυτοματη. Δεν καθεσε να υπολογισεις πιτε θα σταματησεις την ροη. Εχει μονη και διπλη δοση. Πολυ καλα υλικα κατασκευης. Προσωπικα την εχω ενα χρονο και βαλε κανω τουλαχιστον 6 καφεδες καθε μερα. Μονο καθε μηνα εναν αυτοματο καθαρισμο κανω. 

Ναι τη θυμάμαι που την είχες βάλει και σε ένα άλλο ποστ!

Κάποια οικονομική που να κάνει αξιοπρεπή καφέ με ese pods; Δεν θέλω να μπλέξω με χύμα, το πολύ μέχρι μερίδες.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Ναι τη θυμάμαι που την είχες βάλει και σε ένα άλλο ποστ!

Κάποια οικονομική που να κάνει αξιοπρεπή καφέ με ese pods; Δεν θέλω να μπλέξω με χύμα, το πολύ μέχρι μερίδες.

Δεν αξιζουν. Εχω παρει την dolce gusto, και την illy hyperespresso. Δεν αξιζουν. Αυτη ειναι vfm. Με 160 ευρω. Τωρα να δωσω 350 συν ευρω για καφετιερα δεν τα δινω.στην τελικη αναλυση με τοσα λεφτα καθε χρονο παιρνω καινουργια. Οσο για την ποιοτητα που βγαζουν οι ακριβες δεν νομιζω πως ειναι κανεις τοσο ειδικος στους καφεδες. Εγω ξερω πως με την delongi των 160 ευρω πινω καλυτερο καφε απο πολλα μαγαζια. 

Σε δυο τρεις μηνες εκανες απισβεση. Με τις καψουλες εισαι περιορισμενος. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, mp123 είπε

Δεν αξιζουν. Εχω παρει την dolce gusto, και την illy hyperespresso. Δεν αξιζουν. Αυτη ειναι vfm. Με 160 ευρω. Τωρα να δωσω 350 συν ευρω για καφετιερα δεν τα δινω.στην τελικη αναλυση με τοσα λεφτα καθε χρονο παιρνω καινουργια. Οσο για την ποιοτητα που βγαζουν οι ακριβες δεν νομιζω πως ειναι κανεις τοσο ειδικος στους καφεδες. Εγω ξερω πως με την delongi των 160 ευρω πινω καλυτερο καφε απο πολλα μαγαζια. 

Σε δυο τρεις μηνες εκανες απισβεση. Με τις καψουλες εισαι περιορισμενος. 

Με κάψουλες έχω dolce gusto, μια χαρά είναι απλά θέλω και μια δεύτερη. Λέω μήπως πάρω κάποια να παίρνει και μερίδες εκτός από χύμα (όχι κάψουλες).

cialda_pod_dosette_pad_ese.jpg.3faf2c013dfde220390c75c1a22543cf.jpg

Από κάψουλες οι iperespresso της illy βγάζουν καλό καφέ, αλλά είναι πολύ ακριβές.

Δημοσ.

Οι μεριδες δεν αξιζουν. Παλι δεν εχεις επιλογη τι καφε θα πιεις. Ακριβες επισεις. Η μεση λυση ειναι αυτη που γραφω στα 160.ειναι αυτοματη (βασικο αυτο) συν αξιοπιστη. Vfm 100% σε ολα της. 

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...