Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα πάρει τη μηχανή τα Χριστούγεννα σε παρόμοια τιμή, χωρίς όμως τον καφέ, άρα τώρα είναι ( ήταν; ) όντως προσφορά. 
Χρησιμοποιώ σε συγγενικό σπίτι την παλιά Silvercrest του Lidl, με την οποία είναι πατρόν κατασκευές. Ήταν ο λόγος που την πήρα άφοβα, γιατί η Silvercrest κρατά καλά εδώ και 4 χρόνια. Όταν άνοιξα τη συσκευασία απογοητεύτηκα από την φθηνότερη κατασκευή (Ίδιο σχέδιο μεν, αλλά έχουν κάνει επιλογή φθηνότερων μερών και υλικών για να μειώσουν το κόστος κατασκευής). Σύντομα όμως άλλαξα γνώμη κατά τη χρήση.

Αρχικά, σε αυτή την κατηγορία τιμών μην περιμένετε πολλά πράγματα, πολλοί λένε ότι δεν είναι καν εσπρέσσο αυτό που βγάζουν αυτές οι μηχανές. Αλλά δεν είναι του παρόντος τέτοια κουβέντα. 

Στα της μηχανής:
Έχει μόνο μία μεζούρα, για διπλή δόση. (Δεν έχω δοκιμάσει να τη γεμίσω μέχρι τη μίση για μονό.)
Η ροή ΔΕΝ σταματά αυτόματα (όπως νομίζω σε καμιά καφετιέρα αυτής της κατηγορίας τιμής -πλην εκείνων με κάψουλα-). 
Με τη σωστή προ-πίεση στον καφέ που βάζεις στη μεζούρα, βγάζει μια χαρά καϊμάκι. (πάντα για τα δεδομένα αυτής της κατηγορίας τιμής! Δεν είναι το καϊμάκι που παίρνεις στην επαγγελματική)
Για το αφρόγαλο, εγώ έχω αφαιρέσει το μεταλλικό περίβλημα του φυσητήρα και έτσι τα καταφέρνω μια χαρά. 
Θερμαίνεται γρήγορα, έχεις πολύ σύντομα τον καφέ σου.
Ένα κάποιο θόρυβο τον έχει.

Συνοπτικά, εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα για αυτά τα χρήματα που έδωσα. Άρα τώρα με τον καφέ δώρο, ακόμα καλύτερα.. Μην πω ότι μόνο τον καφέ που παίρνετε δωρο να φτιάξετε με τη μηχανη, τα έβγαλε τα λεφτά της! Το αποτέλεσμα που θα πάρει κανείς νομίζω δεν απέχει πολύ από μηχανές διπλάσιας αξίας, επομένως είναι μια καλή λύση για όποιον και όποια θέλει να φτιάξει εσπρέσσο στο σπίτι.

Επεξ/σία από stef-pxl
  • Like 7
Δημοσ.

Τον νου σας οσοι παραλαβετε. Παρελαβα χθες και ελειπε απο μεσα το portafilter!!!

Και το support απο χθες εξαφανισμενο, ακομη περιμενω απαντηση...

Δημοσ.

Κι εγώ παρέλαβα και ήπια και το πρώτο εσπρεσακι. Πολύ καλό μου φάνηκε και με πλούσιο καιμακι.. Ερώτηση προς πιο ειδικούς... Η μεζούρα που έχει για τον καφέ είναι μάλλον για δύο φλιτζάνια. Αν θέλω ένα εσπρεσακι,μπορω να το γεμίσω ως τη μέση με καφέ, η δε θα γίνει καλός, δε θα έχει σωστή πίεση κλπ; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, s2117 είπε

Κι εγώ παρέλαβα και ήπια και το πρώτο εσπρεσακι. Πολύ καλό μου φάνηκε και με πλούσιο καιμακι.. Ερώτηση προς πιο ειδικούς... Η μεζούρα που έχει για τον καφέ είναι μάλλον για δύο φλιτζάνια. Αν θέλω ένα εσπρεσακι,μπορω να το γεμίσω ως τη μέση με καφέ, η δε θα γίνει καλός, δε θα έχει σωστή πίεση κλπ; 

το καλαθάκι είναι 2cup και αυτά παίρνουν 14gr αν τα γεμίσεις μέχρι πάνω με ελαφρά συμπίεση (3mm απόσταση από την κορυφή ας πούμε). Τα 14γρ θεωρούνται διπλή δόση αλλά για τον έλληνα που τι να του κάνει ο εσπρέσσο είναι οκ για παρασκευή διπλού εσπρέσο ή δυνατού lungo.. (πες το όπως θες). 

Μπορείς να το γεμίσεις λιγότερο και αν σου αρέσει συνέχισε το. Ακόμα και θεωρητικά να αλλάζει η πίεση και βρασμό που δέχεται το χαρμάνι στην πράξη δεν τρέχει τπτ αν ρωτάς εμένα. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος καθώς όλα είναι θέμα ορέξεως και δεν χρειάζεται να κάνεις το "σωστό". Ο καφές είναι πειραματισμός. 

θα σε συμβούλευα να μην κολλάς σε ελιτιστές που τα θέλουν by the book και αν παρεκλήνεις λίγο "χάθηκε ο κόσμος". Έναν καφέ φτιάχνουμε δε στέλνουμε στη Σελίνη πύραυλο. 

Υπάρχουν κοντά καλαθάκια 1cup. Ολα ίδια είναι ή τέλος πάντων αυτές οι φτηνές φοράνε ίδια και τα βρίσκεις  (presurized φαντάζομαι έχετε και εσείς δλδ με μία τρύπα κάτω που βοηθούν στο καϊμάκι και συγχωρούν). 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, keysmith είπε

θα σε συμβούλευα να μην κολλάς σε ελιτιστές που τα θέλουν by the book και αν παρεκλήνεις λίγο "χάθηκε ο κόσμος". Έναν καφέ φτιάχνουμε δε στέλνουμε στη Σελίνη πύραυλο. 

Εντάξει, να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Ο καφές με ονομασία εσπρέσσο έχει προδιαγραφές που έχουν οριστεί σαφώς από το Εθνικό Ινστιτούτο Ιταλικού Εσπρέσο. Ειδάλλως, να αποδεχτούμε πως όλα τα ουίσκια  ανεξαρτήτου παλαιότητας είναι ίδια, όλα τα λευκά τυριά είναι φέτες, και όλες οι κινέζικες απομιμήσεις είναι το ίδιο καλές με τα πρωτότυπα που αντιγράφουν. 

Ισχύει και εδώ το «ότι πληρώνεις, παίρνεις». Αυτές οι μηχανές είναι «παιχνιδάκια». Αν ανοίξεις από μέσα μία σοβαρή μηχανή καταλαβαίνεις τι είναι οι μεν και τι οι δε.

Thermoblock, pressurized basket, αστάθεια θερμοκρασίας, πλαστικά φθηνά υλικά, κ.τ.λ.

Ουσιαστικά κάνουν προσομοίωση εκχύλισης εσπρέσσο. Είναι μια φθηνή βολική λύση για τους αδαείς.

Καλύτερα «μπρίκι» ή μηχανή με κάψουλες. Αυτή είναι η άποψή μου.

Ειρήνη υμίν. :)

Επεξ/σία από aristarhos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, aristarhos είπε

Ουσιαστικά κάνουν προσομοίωση εκχύλισης εσπρέσσο. Είναι μια φθηνή βολική λύση για τους αδαείς.

Καλύτερα «μπρίκι» ή μηχανή με κάψουλες. Αυτή είναι η άποψή μου.

Ειρήνη υμίν. :)

Άποψή σου. Μάλλον δεν είχε ποτέ τέτοια μηχανή. Όλοι πίνουμε καφέ έξω και μια χαρά μας φαίνεται και αυτό από αυτές τις μηχανές. Οι "προδιαγραφές" έχουν ανοχές και δεν είναι απαραβίαστο ευαγγέλιο εκτός και αν τις πατάτες τις τηγανιτές τις  τηγανίζεις σε 200 °C σε 3cm ύψος λαδιού για 20'' και όλες οι άλλες δεν είναι τηγανιτές πατάτες.. διότι.. η θεία μου τις κάνει αλλιώς. Φάε τηγανητές πατάτες χωρίς ενοχές και ας είναι από (κοινό) τηγάνι χωρίς iso..  :lol: 

ok το να πιεις καλύτερο καφέ από μία καφετιέρα δεν κάνει τον άλλο να μην είναι εσπρέσο.. Απλά μπορεί να μην είναι ο καλύτερος εσπρέσο το οποίο πάλι είναι σχετικό (δεν μετριέται το καλύτερο). 

ΥΓ γιατί οι μηχανές με κάψουλα είναι "καλύτερες"? Ακριβότερες ναι, καλύτερες γιατί;

Επεξ/σία από keysmith
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, keysmith είπε

Άποψή σου. Μάλλον δεν είχε ποτέ τέτοια μηχανή. Όλοι πίνουμε καφέ έξω και μια χαρά μας φαίνεται και αυτό από αυτές τις μηχανές. Οι "προδιαγραφές" έχουν ανοχές και δεν είναι απαραβίαστο ευαγγέλιο εκτός και αν τις πατάτες τις τηγανιτές τις  τηγανίζεις σε 200 °C σε 3cm ύψος λαδιού για 20'' και όλες οι άλλες δεν είναι τηγανιτές πατάτες.. διότι.. 

Υ.Γ. Φάε τηγανητές πατάτες χωρίς ενοχές και ας είναι από (κοινό) τηγάνι χωρίς iso..  :lol: 

Υ.Γ2. ok το να πιεις καλύτερο καφέ από μία καφετιέρα δεν κάνει τον άλλο να μην είναι εσπρέσο.. Απλά μπορεί να μην είναι ο καλύτερος εσπρέσο το οποίο πάλι είναι σχετικό (δεν μετριέται το καλύτερο). 

Έχω πιει καφέ από τέτοια μηχανή. Και όλες οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι το ίδιο καλές. Στο γκάζι είναι πιο νόστιμες.
Το καλύτερο μετριέται. Υπάρχει και το κάλλιστο, το άριστο και έπειτα  το άπιαστο τέλειο.

Και ο άνθρωπος θα επιζητά από τη φύση του πάντα το τέλειο και αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Το αυτό ισχύει σε όλους του τομείς (όπως και στον αθλητισμό).
Εκτός από τους ανθρώπους που συμβιβάζονται με το μέτριο και αδιαφορούν για κάτι περισσότερο.

Αναρωτήσου γιατί όλοι αυτοί οι κατασκευαστές φθηνών εσπρεσσιέρων δεν φτιάχνουν μία εσπρεσσιέρα στα πρότυπα των ακριβών. Γιατί θα κοστίζει το ίδιο ακριβά, πολύ απλά.

Ο Στηβ Τζομπς απάντησε σε όσους τον κατηγόρησαν πως τα iPhone είναι ακριβά και τους είπε φτιάξτε τα εσείς φθηνότερα.
Η SAMSUNG το κατάφερε και έφτιαξε εξίσου καλά κινητά σε τιμές σχεδόν το ίδιο ακριβές με την APPLE. Υπόψιν, δεν έχω πάρει ποτέ iPhone ούτε ακριβό Samsung Galaxy σειράς S.

Αν δεν μπορούμε να αποκτήσουμε κάτι, δεν είναι ανάγκη να το αφορίζουμε και να το μειώνουμε. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια, έλεγαν οι παλιοί.

Είναι δυνατόν ποτέ να κοστίζει 40€ μια καφετιέρα εσπρέσσο μαζί με 4 πακέτα καφέ και να αξίζει πραγματικά τα λεφτά της; Ρητορική ερώτηση ^_^

Θα πρότεινα αντί να δώσει κάποιος 40€ γι'αυτό το «παιχνίδι» να πηγαίνει σε εκείνο το καλό μικρό καφέ της γειτονιάς του, που έχει δοκιμάσει και του αρέσει ο καφές του (και υπάρχουν τέτοια) που πουλάει «καφέ στο χέρι» 1,5-2€ και να παίρνει από εκεί καφέδες αξίας 40€, δηλαδή 25 καφέδες περίπου :).

Δεν αγοράζω ακριβά πράγματα γιατί δεν έχω την οικονομική άνεση. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν τα εκτιμώ.

Αυτά τα ολίγα και τω Θεώ δόξα.

Επεξ/σία από aristarhos
  • Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 23/2/2018 at 12:19 PM, xristakits said:

Τον νου σας οσοι παραλαβετε. Παρελαβα χθες και ελειπε απο μεσα το portafilter!!!

Και το support απο χθες εξαφανισμενο, ακομη περιμενω απαντηση...

Για την ιστορια μου ειπαν οτι θα μου στειλουν μεσα σε 3 εργασιμες ανταλλακτικο

Επεξ/σία από xristakits
Δημοσ.

πολυ καλη η τιμη δεν λεω-αλλα ειχα παρει πριν 1 χρονο και κατι την ιδια μηχανη κρατησε 1 μηνα -την εστειλα στην εγγυηση εξοδα δικα μου,το αποτελεσμα ηταν μου εστειλαν αλλη μηχανη καινουρια προβληματικη-την εστειλα με δικα τους εξοδα-μετα μου εστειλαν κι αλλη προβληματικη-ξανα λοιπον πισω-η τεταρτη δουλευει περιπου 7 μηνες-το προβλημα της ηταν στον περιστροφικο διακοπτη-εχω την ιδια μηχανη απο το lidl αρκετα χρονια χωρις κανενα προβλημα....οποτε της buldoza ειναι λιγακι οτι σου τυχει.Αλλα σε αυτα τα χρηματα παρεα με τον καφε ειναι τζαμπα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, aristarhos είπε

Έχω πιει καφέ από τέτοια μηχανή. Και όλες οι τηγανιτές πατάτες δεν είναι το ίδιο καλές. Στο γκάζι είναι πιο νόστιμες.
Το καλύτερο μετριέται. Υπάρχει και το κάλλιστο, το άριστο και έπειτα  το άπιαστο τέλειο.

Και ο άνθρωπος θα επιζητά από τη φύση του πάντα το τέλειο και αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Το αυτό ισχύει σε όλους του τομείς (όπως και στον αθλητισμό).
Εκτός από τους ανθρώπους που συμβιβάζονται με το μέτριο και αδιαφορούν για κάτι περισσότερο.

Αναρωτήσου γιατί όλοι αυτοί οι κατασκευαστές φθηνών εσπρεσσιέρων δεν φτιάχνουν μία εσπρεσσιέρα στα πρότυπα των ακριβών. Γιατί θα κοστίζει το ίδιο ακριβά, πολύ απλά.

Ο Στηβ Τζομπς απάντησε σε όσους τον κατηγόρησαν πως τα iPhone είναι ακριβά και τους είπε φτιάξτε τα εσείς φθηνότερα.
Η SAMSUNG το κατάφερε και έφτιαξε εξίσου καλά κινητά σε τιμές σχεδόν το ίδιο ακριβές με την APPLE. Υπόψιν, δεν έχω πάρει ποτέ iPhone ούτε ακριβό Samsung Galaxy σειράς S.

Αν δεν μπορούμε να αποκτήσουμε κάτι, δεν είναι ανάγκη να το αφορίζουμε και να το μειώνουμε. Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια, έλεγαν οι παλιοί.

Είναι δυνατόν ποτέ να κοστίζει 40€ μια καφετιέρα εσπρέσσο μαζί με 4 πακέτα καφέ και να αξίζει πραγματικά τα λεφτά της; Ρητορική ερώτηση ^_^

Θα πρότεινα αντί να δώσει κάποιος 40€ γι'αυτό το «παιχνίδι» να πηγαίνει σε εκείνο το καλό μικρό καφέ της γειτονιάς του, που έχει δοκιμάσει και του αρέσει ο καφές του (και υπάρχουν τέτοια) που πουλάει «καφέ στο χέρι» 1,5-2€ και να παίρνει από εκεί καφέδες αξίας 40€, δηλαδή 25 καφέδες περίπου :).

Δεν αγοράζω ακριβά πράγματα γιατί δεν έχω την οικονομική άνεση. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν τα εκτιμώ.

Αυτά τα ολίγα και τω Θεώ δόξα.

Όλα σωστά μπορεί να είναι αυτά που γράφεις θεωρητικά. Αλλά το θέμα στην τελική είναι αν αυτός που έδωσε 40€ και πήρε μηχανή και καφέ είναι ευχαριστημένος από αυτό που πίνει :)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...